Övrigt

Guldkorn - kärnfullt sagt

2018-09-16 11:24 #0 av: Göstage

"Till skillnad från ordföranden för Vänsterpartiets kvinnonätverk, tvivlar jag starkt på att islamister som Omar Mustafa är »en av de bästa krafterna i Sverige för jämlikhet och jämställdhet".

Ann-Charlott Altstadt

Tänkte att vi kan samla lite bra, intressanta, roliga och spännande citat här, utan att diskutera dem vidare så mycket - det blir lätt OT då.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-22 08:04 #1 av: Göstage

"För mig som opinionsskribent, med ett nördigt intresse för politik, är maktspelet givetvis intressant. Men som medborgare, skattebetalare och mamma har jag bara en fråga: vem ska få ett slut på våldet och kriminaliteten och hur ska det gå till?"---

Alice Teodorescu

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-29 07:57 #2 av: Göstage

 "För det första: Även om någon åsikt tvingas till tystnad kan den, såvitt vi vet, vara riktig. Att bestrida detta skulle vara att tillmäta oss själva ofelbarhet.

För det andra: Även om den åsikt som nedtystas är en villfarelse, kan den dock innehålla och innehåller mycket ofta en viss grad av sanning... [det är] endast genom kontroverser mellan olika meningar som andra sidor av sanningen har någon utsikt att göra sig gällande.

För det tredje: Det kan tänkas att den vedertagna åsikten inte blott är sann utan rymmer hela sanningen. Men om den inte får röna och verkligen röner ett intensivt motstånd, kommer flertalet av dess anhängare att omfatta den blott som en fördom med föga insikt om eller känsla för alla de förnuftsskäl som den grundar sig på...

För det fjärde kommer själva åsiktens innebörd att löpa fara att gå förlorad eller avtrubbas och berövas allt levande inflytande på karaktär och handlingssätt. Den blir bara en dogm som bekänns med läpparna, för alltid verkningslös, en död bråte som belamrar marken och hindrar att någon verklig och djupt erkänd övertygelse spirar fram ur förnuftet eller den personliga erfarenheten."

John Stuart Mill (1806-1873) i "Om friheten". Övers. Olof Nordberg. Bokförlaget Natur och Kultur 1998.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-30 10:02 #3 av: Göstage

"– Jag kan konstatera att 83 procent av svenska folket inte röstade på Sverigedemokraterna. Det vore väldigt olyckligt om vi ska ge Sverigedemokraterna makten över vem som ska bli talman och vem som ska bli statsminister. Vi kan samarbeta och samtala över blockgränserna, sa Lövin och var nog inte helt beredd på motfrågan från SVT-reportern Pontus Mattsson:
– Det var 96 procent som inte röstade på Miljöpartiet, varför ska ni ha något inflytande?"---

 https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/sd-valjarnas-ilska-sluta-frys-ut-oss/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-30 14:09 #4 av: eskils

#3 Gapskrattar


Anmäl
2018-10-01 14:01 #5 av: Göstage

Jag lärde mig att det ofta är de mest intoleranta och trångsinta människorna som berömmer sig själva för sin tolerans och vidsynthet.

Christopher Hitchens

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-01 15:17 #6 av: Hayabusa

#5 Tummen upp

Anmäl
2018-10-01 17:04 #7 av: Emo

#5 Jo, det har vi märkt.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-10-01 23:33 #8 av: Göstage

"SD omgärdas av en symbolisk fasa som fångar fjädrar och gör rovfåglar av dem."

 Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-01 23:43 #9 av: Göstage

"Imorgon tisdag inleds nästa omgång samtal mellan riksdagens talman Andreas Norlén (M) och riksdagspartierna. En matematik som ter sig omöjlig men som samtidigt har sin förklaring i att de två mest sannolika partierna att bilda en regering sedan lång tid övergivit sitt uppdrag. De tycks bägge definiera Sverigedemokraterna som ett långt större samhällsproblem än de akuta problemen inom vård, skola, omsorg och våldsmonopol samt arbetsmarknaden för nyanlända."

Johan Westerholm, Ledarsidorna.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-01 23:48 #10 av: Göstage

Är du god, är du vänster och inte borgerlig, stavas den underliggande tankefigur som djupt har skadat och förvridit det svenska politiska samtalet. Det är hög tid att verkligheten dras rätt igen."

 Annika Borg. chef för Moderaternas kansli, på sin fredagsblogg


Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-02 18:58 #11 av: Göstage

"Det finns en trend i samtiden – som så ofta startad i den anglosaxiska kultursfären – som går ut på att hindra meningsmotståndare från att föra fram åsikter, snarare än att bemöta deras argument."

Carl Lindstrand i Kvartal om en snabbväxande smitta.

Tillhörande diskussion.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-03 07:56 #12 av: Göstage

"H&M:s vd Karl-Johan Persson fördömer SD:s människosyn. Samtidigt har bolaget avslöjats med att ha usla arbetsförhållanden i sin klädproduktion och anklagas för barnarbete. Mycket tyder på att de som sliter på fabriksgolven i Kambodja och Burma inte omfattas av H&M:s humanism. Vill man trovärdigt fördöma andras människosyn bör man först se om sitt eget modehus."

Jenny Sonesson i GP

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-03 08:28 #13 av: Göstage

 "Tror man att det är globaliseringen och liberalismen som orsakar populismen hamnar man på fel sida av barrikaden. Lite som den socialistiska vänsterns föregångare under förra seklet när de valde socialdemokratin till huvudmotståndare i stället för nazismen."

 Ulf Öfverberg, liberal skribent, på GP debatt.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-04 07:39 #14 av: Göstage

 "Om C och L, på grund av sin aversion mot SD, väljer att bryta upp alliansen och gå över till det rödgröna blocket, kommer den politiska kartan i Sverige ritas om fullständigt.  Det om något skulle öka SD:s inflytande. Det vore ett säkert sätt att fösa M och Kd i armarna på Sverigedemokraterna, i ett nytt politiskt landskap som mer skulle påminna om det amerikanska. Är det vad mittenpartierna vill?"

Håkan Boström i GP

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-06 09:57 #15 av: Göstage

"En fråga som ställdes från den svenska delegationen var hur lärare skulle förhålla sig till elever som anländer sent till testet. Den japanska lärardelegationen bad om att få frågan upprepad två gånger då de inte riktigt förstod den.

Vi kan skratta åt det hela som ett uttryck för lustiga skillnader mellan skolklimatet i Japan och Sverige. De sydostasiatiska eleverna beskrivs inte sällan som rigida robotar som studerar dygnet runt. Eller så kan vi stanna upp och fundera på vad ovanstående händelse säger oss om det svenska skolklimatet."

Hamid Zafir, rektor

Diskussion.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-06 10:02 #16 av: Göstage

"- Man ska inte underskatta de här rekryterarna och deras förmåga att söka sig till rätt miljö. De är skickliga, säger Sofie Löwenmark.
- De söker sig till nyanlända och flyktingar, i många fall för att hjälpa till med olika förnödenheter, kläder och annat, men också för att sprida sin tolkning av islam, säger Magnus Sandelin."

Sofie Löwenmark och Magnus Sandelin från stiftelsen DOKU i Expressen om jihadistvärvare.

Diskussion.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-06 10:13 #17 av: Göstage

"Socialdemokraterna är inte enbart ett utpräglat maktparti, det är också ett parti som haft stor makt över problemformuleringen. Det partiet försöker göra nu, ivrigt påhejat av skribenter med skev verklighetsförankring, är att sätta likhetstecken mellan att vilja ha en borgerlig regering och att sympatisera med SD. Frågan är varför Alliansen inte skulle göra det som S gjort i flera decennier i förhållande till V? Varför skulle den avstå makten till S så länge som SD finns kvar som vågmästare samtidigt som S stöder sig på V?"

Alice Teodorescu i GP

Diskussion.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-06 11:03 #18 av: Göstage

 "Hittills har människohandlarna kunnat verka i skydd av polisbrist, domstolar som haft svårt att veta vad människohandel är och delar av en allmänhet som tror att tiggeri är ok för människor, bara därför att de är fattiga.

När ska den svenska staten erkänna att tiggare är människor precis som alla andra?"

Susanna Popova i SvD

Diskussion.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 09:22 #19 av: Göstage

"Det finns nu så många prejudikat på att den som för tillfället är starkast får tapetsera offentligheten med just sina värderingar – från snippkonst i skolan, till den lilla flicka som kallas upp på scen under Melodifestivalen för att hålla ett politiskt brandtal om genderfluiditet. 

Just nu råkar det vara sådant som mensvänlighet som ska tilldelas skattepengar och tryckas upp i ansiktet på folk som väntar på tunnelbanan. Men vad händer när maktförhållandena ändras?"

Paulina Neuding

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 10:08 #20 av: Göstage

"För tjugofem år sedan kunde inte ens dödshot, bomber och mord stoppa utgivningen av Satansverserna. I dag räcker det att en enda person ropar ”kränkt” för att de liberala krafterna ska hala fram den moraliska burkan och skyla över sådant som kan vara brännbart."---

"Som författaren Monica Ali har formulerat det: ”Om man skapar en kränkthetens marknad måste man räkna med att alla ger sig in i den. Nu vill alla säga: ’Jag är mer förorättad än du.’” Ju mer beslutsfattarna ger människor tillåtelse att bli kränkta, desto mer kommer människor att passa på att känna sig kränkta. Det leder till att intressegrupper frodas och att de sekteristiska konflikterna ökar."

Kenan Malik i GP 2014

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 10:13 #21 av: Göstage

”Ge mig friheten att veta, att yttra och att fritt resonera efter mitt samvete, framför alla andra friheter”, skrev den engelske poeten John Milton i Areopagitica, hans berömda ”tal för den oinskränkta tryckfriheten” från 1644. Han tillade: ”Den som förgör en god bok förgör själva förnuftet.”

Kenan Malik

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 10:53 #22 av: Göstage

"Organiserad religion är en av de starkaste irrationella krafterna som finns." 

Salman Rushdie

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 14:00 #23 av: Göstage

"Det påstås att vi fått ett nytt politiskt landskap. Det är fel. Vi har lämnat det gamla landskapet utan att få något nytt. Vi lever i ett landskapslöst tillstånd."

Stig-Björn Ljunggren

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 16:49 #24 av: Göstage

"– Jag är inte rädd för den som förnekar Guds existens, men jag är riktigt rädd för den som dödar eller halshugger för att bevisa Guds existens."

Tara Fares på Instagram i juli. I september sköts hon till döds av okända gärningsmän i Bagdad.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-10 19:28 #25 av: Göstage

"Jag är svensk. Detta är mitt land. Här har jag alla mina vänner. Här har jag under mitt yrkesliv haft patienter som jag uppskattat av hela mitt väsen. Här snackar jag den bräkiga skånska som är mitt modersmål. Inte fan vill jag flytta från Sverige!

Ingen vet vem som gjort sig skyldig till de senaste missdåden i Lund. Är det islamister, nazister, kommunister, autonoma socialister eller östeuropeiska fascister? Vi judar vet inte. Vi vet bara att våra fiender finns i alla läger.
Antisemitismen är egentligen inte judarnas problem. Den gror och lever bland er ickejudar. 

Därför vädjar jag till alla goda krafter att ännu tydligare beakta denna fientlighet som i ett längre perspektiv hotar att sprida sig likt en giftig svulst i samhällskroppen.
Ni har tiden för er. Jag flytt' int'!"

  Salomon Schulman, författare och läkare på Expressen debatt.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-13 10:37 #26 av: Göstage

"Jag förstår inte varför kvinnor går med på att ständigt reduceras till kroppar, kroppsvätskor och hormoner. Alla dessa kolumner, tv-program och böcker om kroppskomplex, fetma och gäddhäng gör mig deprimerad. Sluta vara bara en kropp. Var en hjärna."

Ann Heberlein

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-14 08:06 #27 av: Göstage

"Dagens lärdom: hur du än röstar får du Miljöpartiet".

Lars Anders Johansson.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-14 12:52 #28 av: Carmarino

Det är alltså fullt rimligt att kvinnor sjukskriver sig på grund av lättare mensvärk, enligt [organisationen] Mensen. Därmed sjukförklarar de varenda kärnfrisk, fertil kvinna.

Ann-Charlotte Marteus, Expressen

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-15 16:32 #29 av: Göstage

 "Tidigare klarade SAP att härbärgera även livsstilskonservativa arbetare och hantverkare som bara ville få känna igen sig i sitt gamla Sverige och sin hembygd, de som inte är kulturradikaler men heller inte rasister, som vill ha stabilitet och jobb, ett välfungerande samhälle, en familj att komma hem till och slippa förolämpas i press, radio och tv."

Lena Andersson

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-15 17:18 #30 av: Göstage

"Folk behöver inte vara rädda för det som journalister skriver. Bara för det dom vet, men inte skriver."

Lennart Persson.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-15 23:18 #31 av: Göstage

"Jag minns då journalist brukade vara ett yrke. Inte en beskrivning på en kommunist med ett jobb." 

"Herr Wrede" på Twitter.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-17 12:12 #32 av: Göstage

”Gör din plikt, kräv din rätt!”, så löd socialdemokratins gamla devis. Nu börjar vi allt mer gå mot ett samhälle där de som har plikter och de som har rättigheter, inte längre är samma personer. Det är en mycket farlig utveckling."

Malcom Kyeune

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-18 10:07 #33 av: Göstage

"Låt oss för Guds skull höja nivån på debatten några snäpp. Ett återkommande misstag som både media och politik gör är att underskatta väljarna, läsarna, lyssnarna, tittarna. Vi är inte så lätt duperade som ni tycks tro. Vi är inte heller så dumma och obildade som ni tror. Tvärtom. Politikerföraktet och den växande misstron mot media är ett utslag av att väljare och mediakonsumenter ibland tycks veta mer än vad ni vet – eller i alla fall vet mer än ni låtsas om att ni vet.

Den här charaden måste få ett slut.

Kejsaren är naken och det är dags att tala ur skägget."

Ann Heberlein

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-18 10:27 #34 av: Göstage

"Finlands president Sauli Niinistö som 48 timmar innan raiden inför ett svenskt pressuppbåd sa  "en kosack tar allt som är löst", och syftade på Rysslands president Vladimir Putin."

Skydd & Säkerhet om  Airiston Helmiaffären

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-24 01:02 #35 av: Göstage

EU riktar mycket allvarlig kritik mot Sveriges gränsbevakning.

"Såväl gränspolisens chef Patrik Engström som justitieminister Morgan Johansson (S) säger sig vara djupt bekymrade över EU:s kritik. Det är som att höra kocken klaga över den bedrövliga soppan."

Expressens ledarsida

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-31 09:32 #36 av: Göstage

"Något har hänt med våra politiska kartor. De visar inte längre vägen, de förutspår inte längre framtiden. Därmed är det nog en bra idé att – tvärt emot Marx gamla diktat – faktiskt försöka förstå världen innan du förändrar den."

Malcom Kyeyune

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-31 10:01 #37 av: Göstage

"Always keep an open window
For the one you dislike the most
She might be your best amigo
(it is just like food you know)."

Ur "I Can Protect You From The Lions Out There But Not The Chicken Inside" med Un Rodo Cora

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-01 21:46 #38 av: Göstage

"SSU kommer ut som Sveriges Salafistiska Ungdomsförbund."

Hanif Bali på Twitter.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-02 07:53 #39 av: Jimmy.L

Skrattar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-02 08:55 #40 av: Göstage

"Det är lite typiskt att den artikel i SvD, som handlar om att färre män kallar sig feminister i dag än för fyra år sedan, inleds med några allvarsord om "den ökande politiska polariseringen".
Som om åsiktsskillnader per definition är oroande. Och det enda naturliga är att alla svenskar förr eller senare sluter upp bakom samma sanning."--

Ann-Charlotte Marteus 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-02 13:20 #41 av: Göstage

"Knut Olav Åmås, direktör för stiftelsen Fritt ord, har sagt att det är tre I:n som framför allt sätter yttrandefriheten på prov i Norge: Det är invandring, integration och islam. Därtill är det vanskligt att ta upp allt som har med kön att göra, menar Åmås."

  Anki Gerhardsen

Låter som om de fått en släng av svensksjukan i Norge...

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-03 08:05 #42 av: Göstage

"Folk tycker och tror olika. Det finns många skäl till det, vissa goda, andra inte. Vissa begripliga, andra obegripliga. Men när meningsmotståndare bara blir begripliga om de beskrivs som dumma i huvudet eller ondskefulla, är något rätt rejält skevt."

Johan Hakelius

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-04 09:32 #43 av: Göstage

"Sett till den svenska konformismen, åsiktskorridorernas moder, finns det nog knappast något mer avvikande än rättframhet, att sätta ord på det många tänker men inte yttrar, eller en kontroversiell debattvokabulär." 

Anosh Ghasri 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-05 16:50 #44 av: eskils

"Enligt C och L är allianspolitik som röstas fram med stöd av SD inte politik värd att lägga fram. Om samma politik däremot - helt osannolikt - skulle få stöd av S och V, skulle C och L vara nöjda."

Ledare, SvD


Anmäl
2018-11-06 13:20 #45 av: Göstage

"Nationalist. Det är något väldigt fult i Sverige.
Det finns någon slags osynlig gräns. Du får älska Sverige på sommaren, röda stugor och midsommarafton. Kräftskivor och lucia. Du får vara för ett starkt försvar och andra politiska områden som bygger på nationalism, eller nationalstaten som den omvandlats till i politisk vokabulär. För utan en nation finns inget att försvara. Men någonstans från det, jag vet inte var, finns en osynlig gräns att när det blir “för mycket” svenskt och jag älskar Sverige – då är man plötsligt inte härlig utan nationalist. Lite unken."---

Rebecca Weidmo Uvell

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-06 13:21 #46 av: Göstage

"Det märkliga är att lika avskydd och bespottad nationalism är i Sverige, lika accepterad är den som har sitt ursprung någon annanstans.
Samma människor som hatar nationalism mest av alla omfamnar och är beredda att politiskt kämpa för andras rätt till sin nationalism."

Uvell igen

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-07 09:59 #47 av: Göstage

"Den som väntar sig att allt obekvämt skadar en, snarare än stärker en, utgår från att hans eller hennes känslor alltid är rimliga och påkallade, och ser alla meningsmotståndare som en ondskefull fiende, kommer inte att fungera särskilt bra i kontakt med andra människor."

Blanche Järn

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-08 09:07 #48 av: Göstage

 "Smaka på detta: ”Jag möter varje människa med förståelse och respekt”, ”Jag har stort engagemang och mod att påverka”, och ”Jag använder min kreativitet för att skapa förbättringar”.

Det är Malmös värdegrund. Jag skojar inte. De tre meningarna är värdegrunden. Det lades åtskilliga arbetstimmar och konsultarvoden på detta. Och vi köpte även in godis med värdeord för 300 000 kronor och det Malmö stad fick ut av det är de där tre meningarna som inte ens är regler. Möjligen beskriver de någon form av extremt löst hållen dygdetik, men det är ytterst tveksamt."

Nils Karlsson, "inte längre kommunalråd" (MP)

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-08 09:07 #49 av: Göstage

#48 "Ingen värdegrund i världen stoppar en idiot."

Samme Karlsson.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-08 15:18 #50 av: Göstage

"Det här varför folk är irriterade och less på media. För att de gång på gång tas med handen i syltburken men avslöjas av folk i ny media. Och därför är deras slutsats att de inte, som man kan tro, borde bli bättre på sitt jobb utan måste motarbeta yttrandefriheten. Genom till exempel den kampanj Karin Pettersson på Schibstedt är anställd för att driva för hennes mäktiga mediehus räkning mot Google och Facebook så att de stänger igen kanaler som bland annat mina."

Rebecca Weidmo Uvell

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-08 18:31 #51 av: Göstage

 "Jag fick frågan hur det kommer sig att det är främst personer med utländsk härkomst som säger ifrån om de galenskaper som pågår i Sverige. Jag svarade att det beror på att vi har andra erfarenheter och att vi drar paralleller mellan det som nu sker i Sverige och sånt vi erfarit i våra hemländer. Till exempel det socialistiska och kommunistiska förtrycket, hur yttrandefriheten stryps, jakten på oliktänkande och utfrysningen av den som vågar säga ifrån. Men också personer som kommit till Sverige för att fly undan islamistiskt förtryck och som nu med fasa ser på hur det snälla svenska samhället tillåter aggressiva doktriner bre ut sig. Hur vår demokrati utnyttjas för att låta odemokratiska krafter vinna mark."

Katarina Janouch 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-08 19:15 #52 av: Jimmy.L

Hört samma sak från dom med invandrarbakgrund.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-09 18:50 #53 av: Göstage

"You should be humble enough to understand that if you can´t order your own life, you shouldn´t be trying to Order anything more complicated than that."

Jordan B. Peterson

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-10 07:47 #54 av: Göstage

"Det är också slående att just de som brukar tala om vikten av att utmana normer så ofta har överseende med normer som är kopplade till religion eller andra kulturer. Det är sorgligt att se hur delar av Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ helt ogenerat slåss för att normkritiska genuskonsulenter ska uppfostra de egna barnen, medan könssegregerad simundervisning ska införas för andra. Tankevurpan kan knappast bli större."

Sofie Löwenmark

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-10 10:17 #55 av: Göstage

"I andra partier sparkas sådana här personer ut med huvudet före – men sossarna tror att man ska lära av sina egna misstag. Det hela tycks mig ytterst pedagogiskt. 

Ungefär som vänsterns politik i allmänhet. Belöna den som missköter sig – straffa den som inte gör det."

Aron Flam om SSU Malmö. 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-12 09:32 #56 av: Göstage

"De som inte vill se motsättningen mellan klanstrukturer och rättsstaten har i mångt och mycket redan förlorat. De kan sätta sig med benen i kors på en sluttning i Tibet och önska sig en annan värld. Men det hjälper föga den utmaning som klanstrukturers mindre fagra sidor utgör för rättsstaten."

Anosh Ghasri 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-12 09:44 #57 av: Göstage

 "Under de hundra år som vi haft en borgerlighet som försökt att hålla vänstern borta från makten har Centerpartiet krupit i säng med fienden inte mindre än fem gånger – och nu är den sjätte på väg. Den trofasthet som Ulf Kristersson uppvisat gentemot sin Allianspartner är bara beundransvärd till en viss gräns. Passeras denna uppväcker den bara förakt – eller än värre: löje."

Erik van der Heeg

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-12 10:00 #58 av: Göstage

"Dock skulle man kunna vända på perspektivet och hävda att ett ensidigt fokus på förtryckande patriarkala strukturer riskerar att skapa en förljugen bild av att det endast är män som motarbetar och hindrar kvinnor att ta sig fram i karriären. Vill man verkligen undanröja hinder för kvinnor när det gäller att ta sig fram i samhället, kan det även finnas anledning att belysa ett fenomen som en hel del kvinnor också upplever – hur kvinnor motarbetar andra kvinnor både på och utanför arbetsplatsen."

Beteendevetaren Erika Ohlsson på Expressen debatt 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-12 10:01 #59 av: Göstage

#58 "För att återknyta till Jordan B Peterson kan man konstatera att den ensidiga fokuseringen under de senaste decennierna på könsmaktsordningar har skapat en blindhet i samhället för de hinder som kvinnor upplever från andra kvinnor.
Det finns därför all anledning att vidga perspektivet. För den som verkligen är intresserad av att optimera möjligheterna för kvinnor bör inte män utmålas som kvinnors enda fiender. Den insikten skulle också kunna leda till ett mindre polariserat samhällsklimat."

 Erika Ohlsson igen

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-12 11:17 #60 av: Göstage

"Vi ser exempelvis att den islamistiska miljön har väldigt kraftig överlappning med den organiserade brottsligheten."

Amir Rostami, Institutet för Framtidsstudier.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-12 14:51 #61 av: Göstage

"En dag ska allt förgås: Solen slockna. Och vår tid här och nu, ett människolivs lilla ögonblick i historien, är ännu kortare, ännu mer förgängligt. Visst vill jag göra gott, betyda något för andra, jag som de flesta. Men jag vill också tillåta mig att försöka få till ett aldrig så litet regnbågsskimmer mitt i all det vardagsgrå.

Ska vi bara duscha kallt och äta rätt och handla rätt och resa rätt och hålla händerna på täcket, i konstant ångest och samvetsbry, då kan solen lika gärna få explodera här och nu. Då tjänar ju allt knog och slit och släp inget till, då kan vi lika gott förintas i en sista sprakande show av himmelska fyrverkerier.
Om enbart ångest blir vår arvedel, då mister också målet sin mening. Vem vill kämpa för en värld och ett liv utan njutning och glädje?"

Jennifer Wegerup

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-13 12:13 #62 av: Göstage

"Ledarsidan förespråkar inte kvotering men noterar att Lena Ag är socialdemokrat och att hennes parti förordar könskvotering i näringslivet. Vad är det som hindrar män från att få ledande befattningar, på egna meriter, inom Jämställdhetsmyndigheten? Fanns det inte en enda kompetent man som sökte tjänsterna? Har rekryterare försökt hitta lämpliga kandidater?"

Jenny Sonesson ställer frågor på GP:s ledarsida om krisande Jämställdhetsmyndigheten, där generaldirektören är kvinna, ledningsgruppen består bara av kvinnor och alla avdelningschefer är kvinnor.  

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-13 14:24 #63 av: Göstage

"Det är osannolikt att något parti eller block i riksdagen får egen majoritet. Vem ska Kristersson bilda regering med? Han har två val. Antingen tar han stöd av Stefan Löfven, eller av mig. Det är väldigt enkelt."

Jimmie Åkesson i Sundsvall 17 augusti 2018.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-13 14:49 #64 av: Göstage

"Kina har lyckats transformera den kommunistiska kollektivismen till ett system för övervakning, kontroll och disciplin som får liknande tendenser på vår hemmaplan att blekna – men som på sikt kan komma att locka även makthavare i väst."

Håkan Boström i GP om det  "sociala kreditsystem" som håller på att införas i Kina. Givetvis något som följs med största intresse inte minst av de styrande i vårt land.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-14 11:25 #65 av: Göstage

"Vid bedömningar av straffs längd, permissioner och villkorlig frigivning måste det börja väga blytungt hur det påverkar traumatiserade brottsoffers läkning. Oro kan riva upp själsliga sår. Offrens självklara rätt till trygghet ska trumfa farliga våldsbrottslingars längtan efter frihet."

Jenny Sonesson   

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-14 18:44 #66 av: Novachan

#65 Man behöver verkligen se över vad straffs syfte är, för den skyldige, brottsoffer och samhället

Anmäl
2018-11-15 07:44 #67 av: Göstage

"Ett samhälle som inte lyckas låsa in sina brottslingar eller bevaka sina yttre gränser kommer ha fler murar mellan sina medborgare."

Håkan Boström

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-15 08:14 #68 av: Göstage

"Dom ser det dom vill se."

Denna sajts värd om belackarna.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-15 08:57 #69 av: Göstage

"Nedröstningen av Moderaternas Ulf Kristersson markerar slutet på en politisk era och inledningen på en ny. Slutet kommer innebära en hel del dramatik samtidigt som vi inte vet något hur den nya dynamiken kommer te sig. De sista att förstå detta är föga förvånande partiledarna själva."

Johan Westerholm, ledarsidorna.se

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-15 12:40 #70 av: Göstage

"Trots all vetskap om hederskulturens värderingar och strukturer finns inom politiken, akademin och kulturlivet en anmärkningsvärd tolerans för den moralkonservativa rörelse som vill steloperera och könsseparera barnens uppväxtmiljöer. Här tillåts olika krafter – traditionella, kulturella och religiösa – samverka för att producera parallellsamhällen, som drar nytta av handfallenheten och oviljan att lägga sig i sådant som kan bli besvärligt."

Lars  Åberg, författare och journalist

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-15 19:50 #71 av: Göstage

"Jag saknar Vilhelm Moberg och hans försvar för obändiga svenskar som inte kröker rygg och anpassar sig efter herrefolk och majoriteter."

Mathias Svensson, Smedjan

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 10:12 #72 av: Göstage

#68 "Sedan finns förstås alla de som av konvenans sjunger med änglarna eller ylar med vargarna, välj själv lämpligt uttryck, och hatar sverigedemokraterna för att det är god ton att hata sverigedemokraterna."                                                                                                      

Patrik Engellau

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 10:45 #73 av: Göstage

”Under de senaste årtiondena har en rad reformer genomförts i Sverige där det i efterhand framstått som obegripligt att vissa konsekvenser inte kunnat förutses och motverkas på förhand.” 

Sara Forsstedt, ESO

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 11:32 #74 av: Göstage

"Så vad är då Jordan B Peterson tankar om det land han själv kallar ”ett samhällsexperiment i stor skala”. Vad blir hans avskedsord efter två dygn i ett Sverige där debatten om psykologiprofessorn är lika polariserad som den om integrationen eller regeringsbildningen?
– Sverige står inför ett problem, säger Peterson."

Expressen

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 11:36 #75 av: Hayabusa

#74 Åhå...frågan är om det räcker med "ett"?

Anmäl
2018-11-17 11:46 #76 av: Jimmy.L

Problemet är väl redan här, skjutningar som drabbar oskyldiga, en gräns som ingen bevakar, ingen regering, många som känner sig otrygga och så vidare.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-17 11:48 #77 av: Göstage

"You ain't seen nothin' yet."

BTO

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 12:05 #78 av: Hayabusa

#77 Four Wheel Drive Skämtar

Anmäl
2018-11-17 14:27 #79 av: Göstage

"...sossarna gör alltid som de vill och låtsas vad som helst för att få makt.

De kan lova vad som helst, men har inga ambitioner att genomföra det sedan när de redan fått som de vill.
Det är som världens sämsta kompis, en sådan som ni vet att ni borde radera från telefonboken. Han som ni hjälper att flytta gång på gång men som alltid är sjuk när ni ska flytta."

Rebecca Weidmo Uvell

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 15:50 #80 av: Carmarino

#79 Det påminner mig om den gamla historian jag läste i en dansk tidning för länge sedan:

Socialdemokraterna är som duvorna på Rådhusplatsen. Nere på marken äter de ur händerna på dig. Uppe i luften skiter de på/i dig.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-17 16:02 #81 av: Göstage

#80 Skrattar

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 18:39 #82 av: Göstage

"I den mån Sverige har en nationalskald nuförtiden så är det Ulf Lundell. Men det får man väl inte säga i det här jävla landet. Här, där de inte ens längre kan dela ut ett nobelpris, än mindre bilda regering, skulle vi ha en (1) nationalskald när det finns så många braiga författare? Alla ska ha påsar!" 

Stig-Björn Ljunggren

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-18 08:18 #83 av: VSK

#80

Tas ju med i Full Frys (Stefan och Krister) detta med att se duvorna skita men då på Götaplatsen. Kanske de tänkte på sossarna när de skrev manus, vem vet Cool

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-18 10:08 #84 av: Göstage

"Socialismens jämlikhetsideal och föreställning om broderskap och solidaritet arbetare emellan, över alla gränser, har ersatts av identitetspolitik och intersektionalitet. Ras, kön, sexualitet och funktionalitet är de nya grundläggande kategorierna snarare än klass.

Vem som är över- respektive underordnad avgörs enligt dagens nyvänster inte av exempelvis ärvda pengar utan av ärvda egenskaper som hudfärg. Fabrikören och städaren på fabrikörens fabrik anses ingå i samma förtryckande och privilegierade klass – åtminstone så länge båda är vita, heterosexuella män.
Ska det fortsätta på den här vägen kan det kommande kvartsseklet rent av bli vänsterns galnaste hittills."

Mats Skogkär

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-18 11:52 #85 av: Carmarino

#83 Läste den historien i en dansk tidning i början av 80-talet, så den har nog varit med ett tag, i olika varianter. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-18 13:36 #86 av: VSK

Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-18 13:54 #87 av: Göstage

"Dessa många drev som florerar i etern brukar ofta motivera sin egen existens med att yttrandefriheten inte är synonymt med rätten att stå oemotsagd och det är ju naturligtvis helt rätt. Men det är skillnad på att leverera motargument och att försöka få en person tystad och/eller sparkad. Det förstnämnda är sunt och bör uppmuntras, det senare är inte okej."

Ledare i Karlstads-Tidningen januari 2018 av Mikael Brodén  

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-18 17:46 #88 av: Jimmy.L

Det är väl ingen nyhet att vi får kyla under vinterhalvåret eller?

https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/918146-meteorologens-vintervarning-kan-fa-kyla-fran-arktis-flera-veckor-i-strack

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-18 18:10 #89 av: VSK

Vinterdäcken påmonterade idag iaf Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-18 18:21 #90 av: Göstage

”Det anses inte önskvärt att folket blandar sig i sina egna angelägenheter.”

Hjalmar Söderberg.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-20 15:54 #91 av: Göstage

"– Jag tror inte att du behöver äta särskilt kött som har helgats på ett särskilt sätt. Jag tror inte att man måste läsa en bön på ett särskilt språk fem gånger om dagen. Jag tror inte på något av det. Jag tror bara att om du är en bra person så kommer allting gå bra för dig."

 Zayn Malik, medlem i popgruppen One Direction meddelar att han lämnat den muslimska tron. 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-23 09:41 #92 av: Göstage

"Hundar är klokare än vad politiker är."
Björn RanelidHund

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-24 07:10 #93 av: Göstage

"Det kan aldrig vara rasism att kräva barn och ungas rätt till ett liv i frihet utan tvång, förtryck och våld. Oavsett om det är i hederns namn eller av andra anledningar."

Juno Blom (L) och Helene Odenljung (L)

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-24 07:12 #94 av: Göstage

"Kultur, tradition och religion ska aldrig accepteras som ursäkt för att upprätthålla förtryck av barn och unga."

Juno Blom (L) och Helene Odenljung (L) igen

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-24 08:56 #95 av: Göstage

 "Om vi, svenska folket, finner att vi har röstat fram en riksdag som inte kan sätta ihop en regering, så får vi rösta fram en annan riksdag. 

Många hävdar att det blir ungefär samma resultat igen. Det tror jag inte alls. Medborgarna kommer att tänka efter och söka andra lösningar. Den politiska eliten måste inse att den inte bara kan kräva folkets förtroende utan också själv måste visa förtroende för folket och dess förmåga att i val uttrycka folkviljan. Det kallas demokrati."

Nils Lundgren

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-24 09:28 #96 av: VSK

#95

De som påstår att extraval är onödigt för att svenska folket inte vill ha extraval, eller att resultatet skulle bli detsamma är endast rädd för extraval eller oerhört okunnig på området. 

Jag är säker på att det är precis tvärsom i båda fallen. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-26 14:35 #97 av: Göstage

"Man kan undra vilka som egentligen efterfrågar alla dessa värdeord i olika dokument och policyprogram, ord som snarare tycks fungera som verktyg för korrigering av andra människor. Vem har behov av denna inflation i värdegrundsarbete? Som ett substitut för Gud fungerar det dåligt, kan jag säga."

Annika Borg, präst. 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-27 10:06 #98 av: Göstage

"Det finns tre saker som jag tycker riktigt illa om: 1) socialism 2) arrogans 3) män som inte förstår ett nej. Jag säger nej till (S)".

Annie Lööf på Twitter. Fast det var i förra valet det...

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-27 10:07 #99 av: Göstage

"– Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna."
  Annie Lööf (2013)


Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-27 10:08 #100 av: Hayabusa

#98 & #99 Nörd

Anmäl
2018-11-27 10:49 #101 av: VSK

#99

Man har ju skickat in ett antal högerskor till Lööfven redan. Kanske dags för en leverans till.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-27 13:40 #102 av: Göstage

#98 "En annan av de få bonusar som kommer med om C och L blir stödhjul åt Löfven: 3,5 år att se dem försvara socialism. Oh the joy."

Rebecca Weidmo Uvell på Twitter.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-28 11:17 #103 av: Göstage

"Med ena handen anslår samhället stolta pengar till organisationer och initiativ som motarbetar hedersförtryck. Med den andra handen utdelas stöd åt friskolor och föreningar som i stället stärker hedersförtryckets värderingar. Hyckleriet har inga gränser."

 Sara Mohammad, GAPF

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-30 09:00 #104 av: Göstage

"Det jag vill säga är bara att rädsla för samtidens människor och problem, rädsla för SD och rädsla för extraval inte är några bra motiv för regeringsbildning. Rädsla skymmer sikten.
Regeringar byggs nog sällan av glädje; så är det. Regeringar som bygger på förnuft och känsla är emellertid rimligt att förvänta sig. Rädsloregering? Nej tack."

Widar Andersson

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-30 11:16 #105 av: Göstage

 "Jan Björklund har, åtminstone inte för mig, någonsin framstått som en man med en trovärdig plan. Det började med att han var utbildningsminister utan trovärdig plan. Nu är han regeringsförhandlare utan trovärdig plan – om inte planen är att han som en kamikazebombare ska spränga sitt eget parti i bitar. I så fall är planen trovärdig."

Patrik Engellau

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-30 14:51 #106 av: Göstage

"Märkligt. När 15 åringar demonstrerar för klimatet, ska man lyssna på dom. Men när 14-åringar mördar, kan dom inte straffas, för hjärnan inte är utvecklad."

Harriet Bäckström, Twitter.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-30 15:00 #107 av: Jimmy.L

#106 Så sant då är dom tydligen för unga och vet inte bättre. Funderar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-30 15:10 #108 av: Emo

Det är en underligt land vi lever i. Oskyldig

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-11-30 17:42 #109 av: VSK

#106 

Det värsta är ju att PK-eliten skickar ut sina ungar för sånt där. Totalt oansvariga föräldrar. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-12-02 10:58 #110 av: Göstage

"Det sammanlagda trycket är så massivt, att det är omöjligt att skriva om Metoo-revolutionens rätts­osäkra baksidor utan att grubbla över om man gör sig omöjlig."
Åsa Linderborg


Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-12-02 20:06 #111 av: Göstage

"Självfallet är svensk kultur och alla våra traditioner och högtider ett svårdefinierbart hopkok av influenser från olika länder, tidsperioder, religioner och seder.

Detta gäller dock alla kulturer, inte bara den svenska.

Det är svårt att inte förundras över dem som slåss för alla hitflyttades rätt till sina traditioner men samtidigt älskar att smiska upp medelsvensson med julgranens tyska ursprung."

Jennifer Wegerup

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-12-03 11:58 #112 av: Göstage

"Centerpartiets strategi är att stenhårt markera mot Sverigedemokraterna: C kommer ”aldrig” att släppa fram en regering som i något läge riskerar att ens behöva tala med Jimmie Åkesson för att få igenom sin politik.

Denna hållning är – som alla vet – ett verklighetsbefriat luftslott med så många hål att en schweizerost skulle bli grön av avund."

Widar Andersson

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-12-03 12:03 #113 av: VSK

#112

Lööf har ju redan sagt att hon hellre sänker Sverige än att samarbeta med SD för att få regera. Riktigt obehagligt med såna människor som partiledare och det dessutom i ett parti som inte ens drar 10% av väljarnas röster. Hon låter alltså miljontals människor lida pga hennes agenda och storhetsvansinne. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-12-03 12:39 #114 av: Emo

Skrämmande. Hur är detta möjligt?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-12-03 12:48 #115 av: VSK

#114

Jag är ingen psykiatriker så nu måste jag vara tyst Tyst

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-12-03 16:00 #116 av: Göstage

Aktörerna lämnar scenen när de har spelat ut sin roller. På teatern.

(Stanislaw Jerzy Lec (1906-1966)

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-12-04 09:20 #117 av: Göstage

Det finns en särskild plats i helvetet för invandrare som kallar andra invandrare som kämpat, integrerat och gjort rätt för sig "husblattar". 

Dana Pourkomeylian‏ (Twitter)

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-12-06 10:00 #118 av: Göstage

Är det bara kändisbarn och afghaner som är godkända att demonstrera i Sverige?
Katerina Janouch

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.