Debatt

SD-framgång stoppade satsningen på 500 jobb

2018-10-21 19:08 #0 av: Jimmy.L

Sverigedemokraternas framgångar i valet har redan fått konsekvenser i Klippan. Där backar golvföretaget Pervanovo nu ur en tänkt miljardetablering, som på sikt skulle gett femhundra jobb. – Vi kan omöjligt etablera oss på en ort där SD nått sådana framgångar, säger ägaren Darko Perván.

https://www.expressen.se/kvallsposten/sd-framgang-stoppade-satsningen-pa-500-jobb/

Samtidigt har företaget investerar i Kroatien där man inte tar i mot invandrare. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-10-21 19:56 #1 av: Hayabusa

Detta trots att SD hålls borta från den politiska makten i Klippan...

"Trots att SD i Klippan blev största parti i riksdagsvalet och fick 13 av 41 mandat i kommunfullmäktige, även det störst av alla, ser de ut att bli utan inflytande den kommande mandatperioden. Exakt hur Klippan ska styras framöver är oklart, men samtliga partier verkar eniga om att hålla SD borta från makten.

Den nuvarande kommunledningen gjorde försök att få Pervanovo att avvakta valet av nytt styre i Klippan, men beslutet stod fast."

HD 12/10-2018

Anmäl
2018-10-21 20:04 #2 av: Hayabusa

"Att man samtalar om en enskild fråga eller om man inom något politikområde träffar en enskild överenskommelse med en politisk motståndare är något helt annat än om man bildar en långsiktig regering där exempelvis SD ingår. Ingen har föreslagit detta.

Hur skulle vår värld se ut om vi inför kontaktförbud eller samtalsförbud mot dem som tycker annorlunda? Det är just så SD behandlas idag.

Olof Palme gjorde enskilda uppgörelser med dåvarande kommunisterna, övergav inte sina värderingar och var fortfarande antikommunist. I principiella termer är det just detta som är min hållning. Jag tycker man kan föra samtal med SD, och självfallet gå emot dem där man tycker annorlunda."

https://www.8till5.se/2018-10-14/replik-fran-dan-olofsson-man-kan-fora-samtal-med-sd

Anmäl
2018-10-21 20:14 #3 av: koppargaller

Storgråter

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.