Samhället idag

Polisen, media och läckorna

2018-10-27 12:46 #0 av: Göstage

Johan Hakelius gör något vällovligt när han i en krönika i Expressen skriver om läckorna inom poliskåren. Fast han gör det bara till hälften när han skriver om tipsande poliser, för utan köpare nästan inga läckor. Och köparna är ju media, inte minst kvällspressen med sina tipstelefoner och troligen egna tjallare inom kåren. Där utnyttjas meddelarskydd och efterforskningsförbud maximalt!

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/tanker-polisen-ta-itu-med-sina-lackande-dodgravare/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-11 14:25 #1 av: Göstage

Ingen läckande polis, men informativ:

"På torsdagskvällen blev en kvinna överfallen och utsatt för ett möjligt våldtäktsförsök i stadsdelen Haga i Göteborg."---

"Polisen har nu upprättat en anmälan om försök till våldtäkt. Gärningsmannen beskrivs på polisens sajt som 170–190 cm lång med mörk jacka, ljust hår, och svensktalande utan brytning.

I vanliga fall när brott har skett lämnar polisen inte ut signalement på gärningsmannen – ofta med motiveringen att det kan påverka vittnens iakttagelser. Men i detta fall gjorde man alltså ett undantag.

Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen, kan inte svara på varför hans kollega lade ut signalementet den här gången.

– Jag kan tänka mig att det är rätt många som faller in under den beskrivningen. Och jag kan tycka att lägger man ut ett signalement så ska man kunna urskilja en eventuell gärningsman om man träffar på honom, säger Thomas Fuxborg."---

https://nyheteridag.se/ljusharig-och-utan-brytning-polisen-ger-ut-signalement-efter-valdtaktsforsok/
Skall man skratta eller gråta över konstapel Klang? Jag tror jag väljer det förra...Gapskrattar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-11 14:30 #2 av: Hayabusa

#1 Inte särdeles konsekvent. Antingen gör man det alltid eller så låter man bli.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.