Samhället idag

I flyktingkrisens spår

2018-11-09 11:55 #0 av: Göstage

Boenden slås samman och gamla går nya öden till mötes - rivs eller renoveras. Men allt fungerar inte till allas fromma.

"Slitna och vandaliserade lokaler är vad som lämnades kvar när flyktingboendet i Fur tömdes i mars 2017. Men fortfarande väntar den tidigare ägaren på ersättning från Migrationsverket.
När boendet stängde 2017 gjorde Migrationsverket en inspektion och Anders Nordin har krävt 4,3 miljoner i ersättning för de renoveringsbehov som uppstått.
– Våra lokaler ser bedrövliga ut. Det har snart gått två år sedan den första byggnaden var utflyttad och de har fortfarande inte haft någon dialog om hur de vill ersätta oss, säger Anders Nordin."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/tva-ars-vantan-pa-ersattning-kritiserar-migrationsverket

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-09 11:58 #1 av: Göstage

"På begäran av en AFD-ledamot har tyska myndigheter släppt siffror för brottsligheten på ett asylboende i Dresden. Siffrorna visar att de boende i snitt registrerats för nära två brott per person.

De boende i ett enda asylboende i Dresden har från januari till slutet av september i år registrerats för 1 265 brott, uppger Sächsische Zeitung.
642 personer har under perioden bott på asylboendet på Hamburger Straße, vilket innebär att polisen registrerat nästan två brott per person i snitt.

Det vanligaste brottet var brott mot uppehållslagen, följt av stöld och förskingring. Mindre vanliga men förekommande var våldsbrott, inklusive dråp, och sexualbrott, där sju fall registrerats, inklusive ett övergrepp på barn."---

https://nyheteridag.se/nara-tva-brott-per-person-pa-asylboende-i-dresden/

En liknande statistik vore otänkbar i Sverige.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-09 12:03 #2 av: Hayabusa

Likväl som att kyrkors klockringningar kan ifrågasättas (och stoppas) bör det finnas utrymme för att agera på samma vis mot andra religioners "ljudspel".

https://www.expressen.se/noje/tv-profilen-pekka-heino-stoppar-kyrkklockorna/

Anmäl
2018-12-04 06:27 #3 av: Göstage

En del flyktingar från Afghanistan, så kallade "ensamkommande" sysslar med narkotikaförsäljning. Vissa av dem har valt det självmant, andra har tvingats av kriminella ligor. En anledning som framkommit är att de valt att stanna på platser där man "rotat" sig i Sverige men saknar bostad.

"Kriminella gäng rekryterar unga ensamkommande asylsökande män från Afghanistan för att sälja droger. Det säger polisen i Stockholm, Göteborg och Uppsala till Ekot.

Många gånger tvingas de att sälja droger, berättar Robin Nilsson som är chef för polisens gatulangningsgrupp i Göteborg.
– Många av dem säljer inte frivilligt. En del av dem vi träffar på är helt enkelt hotade att genomföra det de gör på gatan, säger han."---

"Det finns ingen kartläggning av hur vanligt det är, men polisen i Stockholm säger att det rör sig om 120 identifierade ensamkommande från Afghanistan som är involverade i narkotikaförsäljningen i kvarteren runt Sergels torg.

I Göteborg har polisen identifierat mellan 15 och 20 drogförsäljare som är ensamkommande från Afghanistan och säljer droger runt Brunnsparken. I Uppsala säger polisen att det rör sig om minst 25 personer ur den här gruppen som säljer narkotika."---

"När man som ensamkommande blir myndig hänvisas man till migrationsverkets boende för vuxna, ibland i en kommun långt från den där man rotat sig. En del har då valt att stanna kvar i kommunen och försökt hitta ett eget boende, men istället blivit hemlösa."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.