Samhället idag

I flyktingkrisens spår

2018-11-09 11:55 #0 av: Göstage

Boenden slås samman och gamla går nya öden till mötes - rivs eller renoveras. Men allt fungerar inte till allas fromma.

"Slitna och vandaliserade lokaler är vad som lämnades kvar när flyktingboendet i Fur tömdes i mars 2017. Men fortfarande väntar den tidigare ägaren på ersättning från Migrationsverket.
När boendet stängde 2017 gjorde Migrationsverket en inspektion och Anders Nordin har krävt 4,3 miljoner i ersättning för de renoveringsbehov som uppstått.
– Våra lokaler ser bedrövliga ut. Det har snart gått två år sedan den första byggnaden var utflyttad och de har fortfarande inte haft någon dialog om hur de vill ersätta oss, säger Anders Nordin."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/tva-ars-vantan-pa-ersattning-kritiserar-migrationsverket

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-09 11:58 #1 av: Göstage

"På begäran av en AFD-ledamot har tyska myndigheter släppt siffror för brottsligheten på ett asylboende i Dresden. Siffrorna visar att de boende i snitt registrerats för nära två brott per person.

De boende i ett enda asylboende i Dresden har från januari till slutet av september i år registrerats för 1 265 brott, uppger Sächsische Zeitung.
642 personer har under perioden bott på asylboendet på Hamburger Straße, vilket innebär att polisen registrerat nästan två brott per person i snitt.

Det vanligaste brottet var brott mot uppehållslagen, följt av stöld och förskingring. Mindre vanliga men förekommande var våldsbrott, inklusive dråp, och sexualbrott, där sju fall registrerats, inklusive ett övergrepp på barn."---

https://nyheteridag.se/nara-tva-brott-per-person-pa-asylboende-i-dresden/

En liknande statistik vore otänkbar i Sverige.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-09 12:03 #2 av: Hayabusa

Likväl som att kyrkors klockringningar kan ifrågasättas (och stoppas) bör det finnas utrymme för att agera på samma vis mot andra religioners "ljudspel".

https://www.expressen.se/noje/tv-profilen-pekka-heino-stoppar-kyrkklockorna/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.