terrorism

Italien ändrar asyl- och medborgarskapslagarna

2018-11-09 18:28 #0 av: Göstage

Italienska regeringen lever upp till sitt vallöfte och gör förändringar i asyl- och medborgarskapslagarna. De blir hårdare för de som begått allvarligare brott eller är terrordömda. medan de blir gynnsammare för utsatta kategorier. 

"Italien kommer snart att kunna dra in asyl vid allvarliga brott och frånta terrordömda medborgarskapet. Ett lagförslag från inrikesminister Matteo Salvini har godkänts i senaten och väntas snart bli godkänt även i underhuset."---

 "Den nya lagen sätter stopp för ett tvåårigt uppehållstillstånd som getts ut av humanitära skäl till personer som inte har flyktingstatus, men som av olika anledningar inte kan återvända till sina hemländer. 25 procent av asylsökarna i Italien beviljades ett sådant uppehållstillstånd under 2017.

En annan typ av uppehållstillstånd kommer nu istället att ges till dem som utsatts för grovt utnyttjande, våld i hemmet, är i behov av vård, har varit till stor nytta för samhället eller vars land drabbats av naturkatastrof, rapporterar nyhetsbyrån Ansa. De nya uppehållstillstånden kommer att gälla i ett år eller sex månader. 

Den som ansökt om flyktingstatus, men bedöms vara ”farlig för samhället” eller är dömd i första instans, kommer att få sin ansökningsprocess upphävd.
Asyl kommer också att kunna dras in för den som begår sexbrott, våldsbrott, grovt rån och smugglar knark. Dessutom kommer personer som döms för terrorbrott kunna bli fråntagna sitt italienska medborgarskap."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/italien-skarper-migrationspolitiken

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-09 18:36 #1 av: Jimmy.L

Ett mycket vettigt beslut. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-11-09 18:56 #2 av: Göstage

#1 Som säkert kommer att kritiseras, inte minst från Den Humanitära Stormakten.Tyst

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-09 18:58 #3 av: Jimmy.L

Ja det blir som vanligt. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.