Politikerna

Annie

2018-11-14 15:43 #0 av: Hayabusa

Denna höst/vinter visas den klassiska musikalen Annie på Nöjesteatern i Malmö. Föreställningen går vidare till Lorensbergsteatern  i Göteborg och håller på ända till 5/5-2019. Så länge ska det förhoppningsvis inte dröja innan Sverige får en regering, men vem vet..? När Sveriges egen Annie vill spela en huvudroll, då vet man aldrig vad som händer, det svänger hit & dit.

Lyssna på några olika röster om Annie, från Swebbtv:  

Anmäl
2018-11-26 13:08 #1 av: Göstage

Liljestrand på Expressen kultur pendlar mellan det patetiska och det subtila. Här tror jag att han närmar sig det senare:

 "På galafesten för Stora Journalistpriset tidigare i denna vecka spelades en sammanfattning av nyhetsåret 2018 upp på storbildsskärmen. Riksdagsvalet i september illustrerades med en enda sekvens: partiledardebatten där Annie Lööf slår näven i bordet och avbryter Jimmie Åkesson med ett rytande där det småländskt skorrande r:et får det att vibrera i mikrofonen: ”Hur UTTRRRYCKER DU DIG?”

Ögonblicket är, kommer alltid att vara, en del av legenden Lööf. Hon som är modig och säger ifrån. Hon som inte tiger. Hon som står stadigt.
Och det är först nu, när det stod klart att hon på allvar försöker bli statsminister med stöd av Miljöpartiet, som tanken slår mig: tänk om det hela var en plan? Tänk om hon bara stod där i studion och väntade på en chans att avbryta Åkesson, ett tillfälle att skapa ett odödligt soundbite och för alltid befästa bilden av sig själv som representanten för det sanna, det goda och humanistiska?"---

https://www.expressen.se/kultur/jens-liljestrand/bakom-annie-loofs-leende-doljer-sig-kyla-och-hunger-/

Säger väl också en del om själva galans inriktning.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.