invandring

Sverige bör inte ta emot några flyktingar alls

2018-11-19 08:21 #0 av: Jimmy.L

Sverige bör inte ta emot några flyktingar alls. Det säger den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali i SVT:s intervjuprogram Min sanning. – Just nu behöver mottagandet ligga på noll. Vi har tagit emot för många och vi har ett jättestort problem med bostäder och utanförskap. I intervjun ställer sig Hanif Bali också tveksam till sin egen framtid i riksdagen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hanif-bali-m-talar-ut-i-svt-s-intervjuprogram

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-11-23 16:39 #1 av: Carmarino

Hillary Clinton tycker inte att Europa ska ta emot fler flyktingar.

Europas ledare måste skicka ut ett tydligare budskap: Att de inte kommer att kunna fortsätta ge skydd och stöd till flyktingar.

Det säger den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton i en intervju med The Guardian – och varnar för att konsekvensen annars kan bli att högerpopulismen växer sig starkare i Europa.

– Jag tror att man kan säga att Europa har gjort sin del, säger Clinton till The Guardian.

Demokraternas tidigare presidentkandidat Hillary Clinton varnar nu Europas ledare och säger att de måste ta ett ordentligt grepp om migrationsfrågan. 

– Det var det som ”tände flamman”, säger hon i en intervju med The Guardian. 

Med ”tände flamman” syftar Clinton på händelser som brexit, att Donald Trump vann valet och vågen av högerpopulism i Europa.

– Jag beundrar det väldigt generösa och medlidsamma närmandet som gjorts, speciellt av ledare som Angela Merkel, men jag tror att man kan säga att Europa har gjort sin del, och måste skicka ett mycket tydligt budskap: ”Vi kommer inte att kunna fortsätta ge skydd och stöd”. För om vi inte tar itu med migrationsfrågan kommer det att fortsätta smutsa ner det politiska samtalet, säger Hillary Clinton till The Guardian.

https://www.expressen.se/nyheter/clintons-varning-till-europa-ni-kan-inte-fortsatta-ge-skydd/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-24 19:10 #2 av: Göstage

"Sveriges befolkning väntas öka med ytterligare en miljon fram till år 2028. Samtidigt saknas en plan för var alla resurssvaga människor ska bo. Det är häpnadsväckande ansvarslöst", skriver Anna Dahlberg på Expressens ledarsida. Dahlberg har inte varit synlig så mycket i debatten på sistone, men nu är hon tillbaka med den strigens hon uppvisade när de flesta andra politiska krönikörer och journalister trampade patrull med sjuklövern. Dahlberg:

"Antalet asylsökande har visserligen sjunkit dramatiskt sedan omläggningen i november 2015. I stället har antalet personer som kommer till Sverige på olika typer av tillstånd, främst anknytning, ökat. 

Alla försök att spå in i framtiden är naturligtvis behäftade med stor osäkerhet. Såväl storleken på migrationen som dess sammansättning kan komma att förändras över tid.

SCB räknar dock med att befolkningen kommer att växa med ytterligare en miljon fram till år 2028. Den stora merparten av ökningen kommer att bestå av personer med utländsk härkomst, det vill säga utrikes födda och deras barn. Som jämförelse utgjorde denna grupp 91,2 procent av den förra miljonen i befolkningsökning mellan år 2002 och 2016. 

Analysföretaget Intelligence Watch AB har gjort en prognos över vad denna befolkningsökning betyder för efterfrågan på bostäder. Det visar sig att behovet av nya bostäder för personer med svensk härkomst är anmärkningsvärt litet - i snitt 4700 bostäder om året det närmaste decenniet. I stället är det personer med utländsk bakgrund som kommer att stå för 87 procent av behovet."---

"I decennier har man låtit hundratusentals nyanlända självbosätta sig i svenska städer i enlighet med EBO-lagen. Trångboddheten och svarthandeln har rentav varit en förutsättning för den omfattande migration som Sverige har haft. I ett reglerat system hade kommunerna för länge sedan satt stopp.
När sedan problemen med segregation, parallellsamhällen och trångboddhet har blivit akuta låtsas många vara förvånade."---

"I väntan på trovärdiga svar behöver Sverige bedriva en restriktiv migrationspolitik. Den tillfälliga lagen måste förlängas i juli nästa år. Skenäktenskap och skenanställningar måste beivras och arbetskraftsinvandringen stramas åt för lågkvalificerade jobb. Återvändandet behöver skyndas på med högre återetableringsstöd och ökad press på hemländerna."---

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/en-miljon-invanare-till-ar-2028-var-ar-bostaderna/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-24 20:53 #3 av: VSK

#2

Tror det går betydligt fortare än så (2028). Kan komma upp till 300 000 innan år 2021 är till ända om inte mer. Sen har vi alla födslar som sker i landet.  Men visst, en kalkyl är en kalkyl men en mer realistisk siffra är ~1.5 miljoner. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-12-16 16:47 #4 av: eskils

Den 5 december talade Widar Andersson (s), chefredaktör för Folkbladet, i Aktuellt om bl a migrationen. Han sade att de tre stora partierna S, M och SD är i stort sett överens om att invandringen till Sverige bör minska.

En intressant tanke - de tre stora partierna har ju faktiskt 65,6% av rösterna tillsammans. Ingen anledning att låta V, MP och C få sin vilja igenom! Tummen upp

(Hade tänkt lägga in citat här, men inslaget är tyvärr inte åtkomligt längre.)

Här är utdrag ur en artikel av Widar i samma ämne:

"Det finns hundratusentals goda argument för en långsiktigt stram migrationspolitik i Sverige. Så många av de människor från inte minst Mellanöstern och Afrika som kommit till Sverige under de senaste 15 åren har ännu inga jobb, inga bra bostäder, inga bra skolor för sina barn och ett väldigt begränsat innanförskap i det ”andra Sverige.” Dagens nivåer på runt 60 000 beviljade uppehållstillstånd på asyl/familjeanknytningsgrunder är alldeles för höga givet de mycket svåra villkor som möter nyanlända som saknar språk, färdigheter och utbildningar som är gångbara här i landet.

Problemen riskerar att staplas på hög och göra ont värre.

Under kommande år behövs fullt fokus på integrationen av och för de som redan finns här i landet. Varje människa behöver få riktiga chanser att ta chansen att etablera sig, försörja sig, ta hand om sin familj och att bli en del av Sverige. Fortsätter det ständigt att komma nya människor så rycks mattan bort under fötterna på de som kämpat och stretat för att komma någonstans på bostadsmarknaden, på arbetsmarknaden och/eller på utbildningsmarknaden. (…)

Sverige behöver samla ihop till en översyn av hela migrations- integrations- och biståndspolitiken."

https://www.folkbladet.se/opinion/sverige-behover-samlas-ihop-om5598233.aspx


Anmäl
2019-01-04 13:34 #5 av: Göstage

Mottagandeåret 2018 i siffror.

Vanligaste ursprungsland för beviljade uppehållstillstånd 2018

"132 696 uppehållstillstånd gavs ut av Migrationsverket förra året. Historisk sett hamnar därmed 2018 på det tredje högsta mottagande någonsin. De tidigare rekordåren var 2016 respektive 2017 när det delades ut 151 031 respektive 135 529 uppehållstillstånd.

 Trots att media och regering alltså talar om att Sverige ligger på EU:s ”miniminivå”, vilket bland annat agendasättande DN skriver, är de tre senaste åren de med högst mottagande någonsin.

Av de med uppehållstillstånd utgör 34 procent anhöriginvandring (44 844 personer), asylinvandrare 19 procent (25 114 personer) och arbetsmarknad 31 procent (41 065).

Av de 41 065 personer som fick uppehållstillstånd genom ”arbetsmarknad” är det hela 37 procent som kommer som anhöriga. 52 procent utgörs av ”arbetstagare”.---

https://samnytt.se/har-ar-invandringen-till-sverige-2018-tredje-hogsta-nagonsin/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 15:28 #6 av: Göstage

"Socialdemokraterna tvingades backa om familjeåterförening i den nya uppgörelsen med MP, C och L.
Samtidigt som kraven skärps för medborgarskap innebär de mer generösa reglerna en ökning av migrationen kommande år.
– Vi har inte råd med det här, säger Paula Bieler (SD).
– Det är en humanitär fråga, säger Johanna Jönsson (C)."---

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-tvingades-backa-oppnar-for-fler-asylsokande/

Bevare oss väl för fyra år med Johanna Jönsson och Maria Ferm (MP) som högsta höns i migrationsfrågan!Arg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 15:55 #7 av: Jimmy.L

#6 C måste älska gängkrigen.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-15 07:43 #8 av: Göstage

#6 Vad innebär fyra- eller kanske fempartiöverenskommelsen (vi får se på vilket sätt V kan komma att ingå) för migrationspolitiken?  Två riksdagsledamöter från SD ser moln hopa sig.

"Om uppgörelsen mellan S, MP, C och L blir verklighet offras S-löftet om en ordnad migrationspolitik. Resultatet blir givetvis kraftigt ökade volymer. Det är olyckligt ur flera perspektiv", skriver SD:s Paula Bieler och Jonas Andersson på Expressen debatt.

"Socialdemokraternas löften om stram och ordnad migrationspolitik offras alltså för att tillfredsställa partiets maktbegär.
Enligt överenskommelsen ska fler få ta hit sin familj, dessutom utan att behöva uppfylla försörjningskrav. Detta gäller också retroaktivt: i princip alla som kom hösten 2015 kommer få låta svenska skattebetalare bekosta mottagandet av deras familjer. Detta är olyckligt ur flera perspektiv. 

Sverige har ännu inte hämtat sig, varken efter hösten 2015 eller tidigare årtionden av oansvarig invandringspolitik. Mellan 2009 och 2018 beviljades över 400 000 uppehållstillstånd till asylsökande och deras anhöriga. Migrationsverkets prognoser talar om ytterligare 300 000 beslut i sådana ärenden under perioden 2019-2021. Trots tal om europeiska miniminivåer är Sveriges mottagande mångdubbelt våra grannländers. Att luckra upp regelverk kommer givetvis att kraftigt öka volymerna. Detta till ett Sverige med bostadsbrist, utanförskap och djupa sprickor i välfärden."---

 "I fallet återförening är det betydligt mer rimligt att detta sker i hemlandet eller där merparten av familjen befinner sig, snarare än att anhöriginvandring används som ett sätt flytta hela familjer till Sverige. Särskilt om det ska ske utan försörjningskrav.
Det sista Sverige behöver är en migrationspolitik dikterad av C och MP. I stället krävs en tydlig och förutsägbar migrationslagstiftning som motverkar familjesplittring från start och som varken splittrar eller överbelastar det svenska samhället." 

https://www.expressen.se/debatt/cs-anhoriginvandring-ar-det-sista-vi-behover/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-15 07:54 #9 av: Jimmy.L

Hur fan tänker dom, bostadsbrist utanförskap är framtiden för många av dessa.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-15 08:35 #10 av: Hayabusa

#9 De hoppas på det bästa, att "det löser sig nog". Eftersom Sverige inte har en integrationspolitik värd namnet så "fyller man på" i bägaren som heter segregation, bidragsberoende och separerad från samhället. Så som Sverige gjort under längre tid...i kölvattnet följer kriminalitet & droger. 

Anmäl
2019-01-15 08:39 #11 av: Jimmy.L

#10 Exakt som alltid, dom har huvudet under armen. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-15 15:16 #12 av: Göstage

En titt bakåt gör inte sikten direkt klarare framöver...

"Centern och Miljöpartiet har fått makten i migrationsfrågan och öppnat för generösare anhöriginvandring och tre månaders respit från försörjningskrav. Man ska också driva på för en ”humanitär skyddsgrund”. I praktiken betyder det att Stefan Löfven får regera med den migrationspolitik han själv förklarat orimlig

Vi vet från föregående mandatperiod att invandringen inte enbart handlar om asylskäl eller inte asylskäl, utan att även med avslag är det i praktiken mycket svårt att få personer att lämna landet. 

Att ett stort antal människor lever utan tillstånd att vara i landet får konsekvenser, den svarta arbetsmarknaden växer, kommuner och landsting ska ändå ta kostnader för skolgång, sjukvård och till och med försörjningsstöd. Unga män i sig innebär dessutom större risk för kriminalitet. 

Kostnaderna ska fördelas mellan kommuner och stat. Även om överenskommelsen listar en rad integrationsinsatser som är vettiga, betyder en ökad migration ökade svårigheter för dem som redan är i landet. Centerpartiet och Miljöpartiet erkänner inte att deras migrationspolitik motverkar den integration de säger sig vilja uppnå. Det är lätt verklighetsfrämmande när både skolsegregation och grov brottslighet är ett påtagligt och växande problem – som inte minst slår mot invandrare."---

http://www.kristianstadsbladet.se/article/notan-for-lofven-ii/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-15 15:24 #13 av: Hayabusa

Sverige blir en Socialförvaltning för hela världen. Ohållbart. 

Anmäl
2019-01-15 16:57 #14 av: Carmarino

#13 Bara för resten av världen, inte de svenska medborgarna.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-01-17 09:18 #15 av: Göstage

En briljant sammanfattning av Paulina Neuding om hur den växande kritiken mot den svenska invandringspolitiken resulterar i ytterligare liberaliseringar av den från makthavarna.  

"När SD kom in i riksdagen 2010, svarade regeringen Reinfeldt med att ingå en migrationspolitisk uppgörelse med Miljöpartiet för en mer omfattande invandring. Detta trots att opinionsmätningar under ett antal år visat att endast en minoritet av svenskarna ställde sig bakom en mer liberal migration. 

Valet 2014, och SD:s växande väljarstöd, resulterade i Decemberöverenskommelsen.
Sedan kom asylkrisen, och Sverige tog emot fler asylsökande än något annat land i Europa per capita.

Nu har SD 17,7 procent av väljarstödet, vilket har splittrat det politiska landskapet och slungat ut oss i en akut politisk kris. Och det är meningslöst att fortsätta argumentera i termer av att dryga 82 procent av väljarna inte röstade på SD, när valresultatet ska tolkas. Att nästan var femte väljare lägger sin röst på ett parti som stora delar av det mediala och politiska etablissemanget har kraftsamlat emot, är ingen liten sak i ett konsensusinriktat samhälle som vårt. 

Men det handlar naturligtvis inte bara om Sverigedemokraternas väljarstöd: Också Moderaterna, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna sände tydliga signaler om en förändrad migrationspolitik inför valet.
Så vilket är resultatet av detta till synes tydliga besked från väljarna?
En överenskommelse mellan Centern, Liberalerna och de rödgröna som bland annat innehåller en punkt om liberal anhöriginvandring. 
Vilket leder tillbaka frågan: Vad ska väljarna behöva göra för att förhindra en mer liberal migrationspolitik?
Leave it to the leaders, sa Wallström." 

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/hur-manga-ignorerade-valjare-tal-sverige-25703 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-17 09:23 #16 av: Jimmy.L

Jag hoppas Centern hamnar under 4%-spärren nästa val för så oansvarigt att låta fler komma till Sverige är en gåta.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-17 09:30 #17 av: Hayabusa

#14 Nä, just det...vi får dock glädjas över att "ta notan".

Anmäl
2019-01-17 14:11 #18 av: Göstage

Ann  Heberlein har inga förhoppningar om en ljusnande framtid - åtminstone inte de fyra närmaste åren. WYSIWYG...

"Det vi behöver nu är ett migrationsstopp. Det vi får är ökad invandring. Konsekvenser för vårt land är oöverskådliga – inte minst eftersom den nygamla regeringen under Löfven saknar förslag på hur landets problem ska åtgärdas. Inga förslag finns för att hejda den enorma ökningen av våldtäkter. Inga förslag finns för att komma tillrätta med gängkriminalitet. Inga förslag på antiterroråtgärder. Inga förslag på hur hedersetikens framväxt ska stävjas. Ny brottslighet, som home invasions, överfallsgruppvåldtäkter och våldtäkter på pojkar och män känns denna nygamla regering inte vid."---

https://annheberlein.com/2019/01/16/ett-bedrovligt-besked/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-17 15:11 #19 av: VSK

WYVINWYG kan man ju oxå säga. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-01-17 17:46 #20 av: Hayabusa

#18 Sant, det är så det är. 

Anmäl
2019-01-22 08:19 #21 av: Göstage

Håkan Boström i GP skriver i en ledare om den kampanj som kyrkofolk startat i form av ett fiktivt konvertittest. Boström finner vissa oavsiktliga avslöjanden av missförhållanden genom den.

"Omedvetet avslöjar den här kampanjen en ohållbar premiss i den svenska asylpolitiken. Föreställningen att det lätt går att skilja ”riktiga flyktingar” från migranter som bara söker ett bättre liv."--- 

"Själva idén att det går att dra en skarp gräns mellan ”riktiga” flyktingar och andra är föråldrad. Sverige borde istället helt övergå till ett utökat kvotsystem som direkt hämtar upp de mest behövande direkt från flyktingläger, de som kanske inte ens har råd att ta sig hit. I övrigt bör man, tillsammans med övriga EU, inrikta sig på effektiv hjälp i närområdet. Så hjälper man fler, samtidigt som man motverkar en lika skrupellös som livsfarlig flyktingsmuggling och undviker ett långdraget och godtyckligt handläggningsförfarande."

 http://www.gp.se/ledare/den-säkra-asylprövningen-är-en-illusion-1.12605236

Det här känns ju igen från Sverigedemokraternas tidigare förslag, bland annat från september 2015 (men även tidigare än så) om hjälp på plats och kvotflyktingar istället för asylmottagande. 

"SD har tidigare velat minska asylmottagandet med 90 procent. Nu höjer partiet den siffran till 95 procent.

– Om vi ska leva upp till asylrättens syfte måste vi säkra upp att hjälp ges så snart som möjligt på plats. Då är det oacceptabelt att olagliga vägar ges företräde framför lagliga vägar, säger Bieler efter pressträffen till SvD."---

"Från 2016 vill SD öka antalet kvotflyktingar från 1 900 till 4 000.
– Det gör vi för att poängtera att det finns lagliga vägar. Givetvis ska vi också hjälpa till att avlasta närområden. Det finns ett behov av vidarebosättning, säger Paula Bieler."---

"Paula Bieler säger att flyktingsstatus inte ska vara ett sätt att migrera "enkom för bättre förhållanden".
– Det är till för att rädda liv. Därutöver bör det finns bra legala möjligheter för samtliga av jordens medborgare att söka visum i andra länder. Men det bör ske som ett andra steg."

https://www.svd.se/1000-sd-presenterar-skuggbudget

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-22 08:25 #22 av: Hayabusa

#21 Känns logiskt. SD påverkar samhället vare sig "de andra" vill det eller ej.

Anmäl
2019-01-22 11:26 #23 av: Jimmy.L

Tummen upp

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-23 08:28 #24 av: Göstage

Familjeåterföreningarna är en del av januariöverenskommelsen, men hur stor effekten kommer att bli tycks vara oviss.

"Nära anhöriga till mer än 20 000 personer får i sommar rätt till uppehållstillstånd i Sverige.
Det visar Expressens genomgång av de nya reglerna för familjeåterförening, som är en del av januariavtalet mellan S, MP, C och L.
– Möjligheten till familjeåterförening är viktig ur integrationssynpunkt, säger den nytillträdde migrationsministern Morgan Johansson."---

Migrationsverkets utlåtande:
”En återgång till tidigare regelverk för anhöriginvandring skulle innebära att Sverige blir ett av de mest generösa länderna i EU för familjeåterförening, där inte minst Tyskland har gått i en mer restriktiv riktning”.

Bortsett från Migrationsverkets prognos så har konsekvenserna av de ändrade reglerna inte utretts."---

https://www.expressen.se/nyheter/migrationsverket-sverige-blir-ett-av-de-mest-generosa-landerna-i-eu/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-23 08:42 #25 av: Hayabusa

#24 Ja, du...konsekvenserna har inte utretts? Det är väl bara att se på utfallet  av de senaste 10-15 åren.s migration.

Anmäl
2019-01-23 08:42 #26 av: Jimmy.L

Så sjukt, det finns ingen plan på vart dom ska bo, om det finns bostäder, hur man ska få dom i arbete. Galen

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-23 08:47 #27 av: Hayabusa

#26 De ska tränga ihop sig i samma bostäder som de andra redan idag trängs i. Arbete..? Bidrag löser det mesta.  

Anmäl
2019-01-23 12:09 #28 av: VSK

#27

Stämmer till 100%. 

Man ska bo på en liten yta på några kvadratmeter per skalle i en lägenhet. Man får absolut inte ha större än nödvändigt enligt Führer.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-01-23 12:43 #29 av: Jimmy.L

Vilka fina människor som söker asyl.

https://twitter.com/treamigos/status/1087673151595728896

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-23 12:46 #30 av: Hayabusa

*

Anmäl
2019-01-23 12:48 #31 av: Hayabusa

#29 Berikar vårt språk & kultur BlommaHjärta

Anmäl
2019-01-25 09:19 #32 av: Hayabusa

Hör bl a Johanna Jönsson (C) och Paula Bieler (SD) diskutera anhöriginvandring. En mer generös anhöriginvandring är en av punkterna i regeringens budgetuppgörelse. Vad kommer den att leda till? Vad är lösningen, vilka åtgärder finns det för få till en "ordnad" migration?

Anmäl
2019-01-25 11:03 #33 av: Emo

Oj. Blir det så bra att barnen får hälsa på föräldrarna trots att de har bra bostad och försörjning ordnad?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2019-01-25 13:36 #34 av: Jimmy.L

I måndags fick justitiedepartementet en begärd konsekvensanalys från Migrationsverket. Den handlar om de nya reglerna för familjeåterförening i överenskommelsen mellan S, MP, C och L. I dokumentet – som inte har publicerats – framgår att fler kommer att flytta till Sverige och att konstnaderna ökar med 455 miljoner, jämfört med den tidigare prognosen. Trots det har den nye migrationsministern Morgan Johansson (S) hänvisat till de gamla siffrorna under hela veckan.

https://www.expressen.se/nyheter/regeringen-har-opublicerad-rapport-om-familjeaterforening-anvander-gamla-siffror/

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-01 11:16 #35 av: Göstage

Gunnar Sandelin är en sanningssägare som inte synts till så mycket i debatten de senaste åren, men nu gör han en granskning av anhöriginvandringens följer på DGS och kommenterar:  

"Det finns en stor oro i samhället över var detta kan komma att sluta. Med att ytterligare öppna gränserna (de öppnaste i hela västvärlden i förhållande till sin folkmängd) visar våra ledande politiker att de fortsätter att sätta det egna folket på undantag. De lever kvar i sina kuvöser, och har tydligen inte tagit in att varningslamporna blinkar illrött i hela samhället när det gäller våldsbrott, sjukvård, skola, utanförskapsområden etc. Självbilden som frontfigurer för Den Humanitära Stormakten tycks viktigare, eller kanske snarare handlar det om att behålla Makten till varje pris? Hur som helst så är det som nu sker i mina ögon förment godhet i destruktionens tjänst. Signalerna till flyktingsmugglarna från ett redan överbelastat land går fram direkt: ”Kom hit!”---

https://detgodasamhallet.com/2019/02/01/bedrageri-och-valjarsvek-i-var-tids-odesfraga/#more-14764

Min infogade länk.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-11 14:12 #36 av: Göstage

Angela Merkels efterträdare som partiledare kommer uppenbarligen inte att bli någon förtrolig vän med Löfven till skillnad från sin företrädare. Löfven får väl kanske hoppas att Merkel biter sig fast som president så länge som möjligt? Håkan Boström skriver på GP:s ledarsida: 

"Ett säkert Europa. Det var ledmotivet när den nyvalda tyska CDU-ledaren, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), la ut riktlinjerna för det regeringsbärande tyska kristdemokratiska partiets EU-valskampanj förra veckan."---

"AKK betonade vikten av att Europa får kontroll över sina gränser. Den okontrollerade immigrationen kommer vara en av de största utmaningarna för Europa under decennier framöver, menade hon. Det är en analys som med största sannolikhet äger riktighet. Migrationstrycket mot Europa har, över en längre tid, tilltagit kontinuerligt, i takt med att allt fler människor i kontinentens närhet har fått både kunskapen och resurserna att göra resan till den välfungerande delen av världen.

Europa kan inte ha en oreglerad invandring. Folkvandringen under 2015, och dess följder, visar på den oerhörda politiska sprängkraft som ligger i migrationsfrågan. En reglerad invandring är en förutsättning för att kunna ha någon invandring alls. Men den är också en förutsättning för att bevara den politiska och sociala stabiliteten på kontinenten.

Europas immigrationspolitik bör ha kvalificerad arbetskraftsinvandring som sitt huvudfokus. Här kan Kanada tjäna som exempel. Sådan invandring skapar betydligt mindre integrationsproblem och utgör snabbt en tillgång för mottagarländerna."---

http://www.gp.se/ledare/kramp-karrenbauer-visar-vägen-för-europa-1.13133618

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-11 14:50 #37 av: Hayabusa

#36 Det låter förväntansfullt. Det är dags att se på verkligheten som den är. 

Anmäl
2019-02-11 15:16 #38 av: Göstage

#37 Ja, skönt att det sker en tillnyktring på tysk sida. Sverige blir allt mer isolerade i i Europa med sin extrema hållning. Ändå så har man kvar sin höga svanshållning och anklagar alla andra att ha fel...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-25 12:21 #39 av: Göstage
Ganman på Twitter


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-03 14:52 #40 av: Göstage

#35 Mer Gunnar Sandelin. Nu skriver han på DGS om hur den demografiska sammansättningen snabbt förändras i landet. Intressant och rätt oroande läsning.

https://detgodasamhallet.com/2019/04/03/gunnar-sandelin-den-demografiska-forandringen-fortsatter-oforminskat/

Relaterat ämne.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-06 15:54 #41 av: Göstage

Frisk lobbying för uigurerna pågår.

---

https://uvell.se/2019/03/20/11-miljoner-uigurer/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-12 08:45 #42 av: Göstage

"Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt tycker att svenskarna borde jobba till 75 års ålder – och gärna ännu längre än så. */
Det slår han fast i en ny rapport, där en av slutsatserna är att ökad invandring skulle gynna det svenska pensionssystemet.
– Det är inte matematiskt möjligt av den enkla anledningen att invandrare själva blir äldre, säger LO-ekonomen Torbjörn Hållö, som menar att Reinfeldt förespråkar en invandring på minst 20 miljoner människor de kommande 60 åren."---

– Du får helt absurda siffror. I en rapport som Nordiska rådet tog fram för några år sedan slås fast att med den logiken behöver man ha en invandring på någonstans mellan 20 och 40 miljoner fram till 2080. Det är inte möjligt att ha den typen av volymer. Det är helt orealistiskt, säger han."---

https://www.expressen.se/dinapengar/pensionsilskan-mot-reinfeldt-fantasier/

Reinfeldts förslag påminner om Lööfs berömda uttalande om att Sverige bör kunna ta emot 30 miljoner invandrare.

*/ Tråd om förslaget till höjd pensionsålder här.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-12 10:37 #43 av: VSK

#42

Det är många som redan väntat i många år på den sk ekonomiska vinsten. Medan folket väntar så svälter fattigpensionärerna ihjäl. Många undrar när den sk avkastningen kommer. 

Har svårt att tänka mig att folk som knappt kan räkna och skriva, än mindre tala svenska språket kommer ge nån avkastning. Reinfeldt vill ta hit det bland annat för billig arbetskraft. Måste ju finnas nån anledning till att de flesta kommer från den tredje världen och knappast har det med högutbildat folk att göra överlag. Att han haft som agenda att rasera den svenska välfärden kan knappast komma som en nyhet för de som hängt med i svängarna. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-04-12 12:43 #44 av: Jimmy.L

Mötte ett gäng på tåget idag som inte kunde svenska, dom fastnade i en biljettkontroll. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-04-13 09:56 #45 av: VSK

#44

Då får vi läsa om det i MSM om rasistiska kontrollanter då. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-04-13 10:15 #46 av: Jimmy.L

#45 Har letat men hittade inget. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-04-13 10:18 #47 av: VSK

#46

Å-faen tryckpressarna har gått sönder pga övertryck och servarna har kraschat Förskräckt

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-04-30 07:16 #48 av: Jimmy.L

Med rådande läge utgör flyktinginvandringen en kostnad för Sveriges kommuner flera år efter att flyktingarna invandrat. Staten bör därför ta ett ökat ansvar för de kostnader den bristande integrationen av flyktingar medför, skriver professor Mats Hammarstedt.

https://www.expressen.se/debatt/de-sma-kommunerna-ar-flyktingkrisens-forlorare/

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-10 07:02 #49 av: Göstage

Inte oväntat är SD starkt kritiska till utvecklingen på bland annat bostadsmarknaden i Malmö, och deras kommunalråd Magnus Olsson vill se ett längre lokalt invandringsstopp. 

"Malmös hemlöshet är dessutom totalt sett högre än vad som brukar framkomma via media. I såväl Malmö stads lokala kartläggning som i Socialstyrelsens nationella kartläggning ingår till exempel inte utrikes födda personer som saknar uppehållstillstånd, ensamkommande flyktingbarn (under 18 år) som är placerade genom socialtjänsten och personer som kommit från övriga Europa och som vistas i kommunen, men saknar förankring. 

Grunden till Malmös problematik kan direkt härledas till en misslyckad migrationspolitisk. Dessutom tar varken regeringen eller staten sitt fulla ekonomiska ansvar för den misslyckade politiken. En annan problematik är vårt generösa och många gånger kravlösa välfärdssystem riktat mot nyanlända som innebär att både Sverige och Malmö blir extra intressant för världens alla flyktingar och migranter."---

"Vi driver frågan om att Malmö behöver ett längre invandringsstopp för att vi ska kunna få ordning på problematiken och dess kostnader. Andra förslag som vi nämner i våra budgetskrivelser och kommunala politiska program är att Malmö måste undantas från bosättningslagen och att EBO-lagen måste skrotas."---

"Utan en hållbar invandringspolitik kommer Malmös problem att fortsätta öka."

 https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sd-malmo-stad-behover-ett-langre-invandringsstopp-27521

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-10 07:16 #50 av: Jimmy.L

EBO-lagen borde helt skrotas det håller jag med om. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-11 07:24 #51 av: Göstage

#40 Sandelin, del 2: Mycket viktig läsning från Gunnar Sandelin på DGS, där han inte bara granskar den förändrade demografiska befolkningssammansättningen utan sätter den i relation till den ökade kriminaliteten. 

Det är säkert inga siffror som förvånar, men det är bra så länge någon längre orkar fördjupa sig i den obönhörliga utvecklingen mot ett samhälle som vi inte kunde föreställa oss så sent som vid sekelskiftet. 

"1970 var de utrikes födda männen 15 – 44 år totalt 10 procent av alla män i sin åldersgrupp (172 039). 2018 hade de ökat till 26 procent. (515 619). Lika viktig som ökningen är sammansättningen."---

"I Malmö är dessa män nu över 56 procent. I Huddinge, Södertälje och Botkyrka är de också redan i majoritet, liksom snart i Haninge. I Stockholm och Göteborg närmar de sig hälften, men detta gäller även snart i städer som Helsingborg, Eskilstuna, Västerås och Borås. Backar vi till 2002 kan vi se att vi då befann oss i ett annorlunda land. Därtill kommer att den demografiska förändringen är oåterkallelig, till skillnad från många andra förändringar som man inte vill att ens samhälle ska drabbas av.

En president eller en regering som du inte gillar, kan du i en demokrati rösta bort, men det går inte med en skenande befolkningsförändring, som tillkommit genom ett massinflöde av människor utifrån. Den utvecklingen är här för att stanna och vart den tar vägen ser vi tydligt. Sveriges förändring till ett land som mer och mer i sin sammansättning av medborgare går i riktning Asien (dominerat av Mellanöstern) och Afrika, är något som svenska folket aldrig fått rösta om."---

"Det som politiker och media inte har berättat för folket om är hur de har förändrat landet i grunden. För dem är det viktigare att tala om svensk rasism och klassa näst intill all invandringskritik som högerextremism. Stefan Löfven har inför EU-valet talat om ”vålnader från Europas förflutna som går igen”. Kanske skulle han istället ta sig en titt på sitt eget land, som är det mest extrema i hela västvärlden vad gäller asyl- och anhöriginvandring per capita och de ”utmaningar” som en sådan politik medför. Kan möjligen ”högerextremismen” växa som en reaktion på de regeringsbärande partiernas under decennier ansvarslösa och hybrisbetonade migrationspolitik, där ursprungsbefolkningens åsikter aldrig har efterfrågats? Ibland undrar jag vad vi har för slags demokrati där politiker i samförstånd med media mer eller mindre kan byta ut folket bakom dess rygg."---

https://detgodasamhallet.com/2019/05/11/gunnar-sandelin-den-demografiska-forandringen-fortsatter-oforminskat-2/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-11 11:32 #52 av: Göstage

#51 I det mer frimodiga Danmark diskuteras samma ämne mer öppet (om än med lite förhöjt tonläge även där). Rasmus Paludan, företrädare för det nybildade partiet Stram kurs, som "med viss fog" betecknas som invandrings- och islamkritiskt, uttrycker vad säkert många svenskar tänker men inte törs säga offentligt. 

"Stram kurs grundare och partiledare Rasmus Paludan menar att det pågår ett folkutbyte i landet där muslimer ”som inte hör hemma i Danmark gifter sig tidigare och får väldigt många barn”. Paludan jämförde med danskar som han berättade ”gifter sig senare och får väldigt få barn”. Det innebär enligt Stram kurs-ledaren att danskar är på väg att bli en minoritet i sitt eget land.
– Det kommer inte bli kul för vare sig dig eller mig, slog Paludan fast."---

https://samnytt.se/rasmus-paludan-danskarna-kommer-att-bli-en-minoritet-och-det-kommer-inte-bli-kul/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-31 15:29 #53 av: Göstage

"Efter flyktingvågen hösten 2015 – nu löper de tillfälliga uppehållstillstånden ut. Över 30.000 ansökningar om förlängda tillstånd väntar i år, enligt Migrationsverket.

Majoriteten väntas få klartecken."---

TT

Veckans topp på på Migrationsverkets Spotifylista: "Stay a little bit longer" av Maurice Williams.

"Oh won't you stay
Just a little bit longer
Please please please, say you will
Say you will"--
-

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-31 19:48 #54 av: Göstage

#40 #51 m.fl. Ett föredrag med Gunnar Sandelin om den demografiska förändringen, som han har skrivit om i ovanstående källor, men det är intressant att få det även  i föredragsform. Väl använda 18 minuter om man vill ha ökad insikt i utvecklingen!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-06 20:16 #55 av: Göstage

"• Visionen om det mångkulturella samhället måste begravas.
• Färre ska lockas till Sverige och de som saknar asylskäl ska lämna landet – ”på en gång”.
• Generösare regler för anhöriginvandring, som är en del av januariöverenskommelsen, är naivt och bäddar för en ny stor flyktingvåg.
– Det riskerar att leda oss tillbaka till det som hände 2015, säger Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen.
Samtidigt går hon till hårt angrepp mot rivalen Erik Ullenhag och anklagar honom för att blunda för problemen i utsatta områden."---

https://www.expressen.se/nyheter/nyamko-sabuni-mangkultur-ar-inte-nagot-att-efterstrava/

Gissar att Björklund kan hålla sig för skratt....

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-06 21:49 #56 av: Jimmy.L

Ja Björklund lär väl knappast hurra. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-08 10:31 #57 av: Göstage

#55 Tyvärr, men inte oväntat, blev pressen för stor på Sabuni som nu tvingats backa från sina åsikter.

"Låter det för bra för att vara sant – så är det troligtvis det. Så kan man sammanfatta Nyamko Sabunis senaste utspel i migrationsfrågan. Hon “backar” nu från sina sunda uttalanden. Häromdagen luftade Sabuni vettiga och verklighetsförankrade åsikter om vilken migrationspolitik som krävs för att få ordning på det svenska samhället. Men drevet som drogs igång så snart hon öppnat munnen och sa att mångkultur inte fungerar och att de utan asylskäl ska ut från Sverige, var som om hon begått en kriminell handling. Och Sabuni blev uppenbart skräckslagen för de läskiga journalisterna och pudlar därför omgående, i stor skala. "---

http://katerinamagasin.se/nyamko-sabunis-fega-pudel-annu-en-dag-de-ryggradslosa-politikernas-land/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-08 14:09 #58 av: Jimmy.L

Tråkigt där hade L en livlina. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-08 14:26 #59 av: Göstage

Ja - hoppas att striden mellan Ulmenkott...förlåt,---Ullehag och Sabuni utmynnar i en kompromiss i form av Johan Pehrson.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-09 02:05 #60 av: VSK

#59

Tyckte jag kände igen namnet så jag googlade. Är det den till höger månne Funderar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-06-13 10:37 #61 av: Göstage

Friska asylsökande blir sjuka – när de kommer till Sverige.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-13 11:38 #62 av: Jimmy.L

En majoritet i socialförsäkringsutskottet säger ja till regeringens förslag om att förlänga den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd och därmed också öppna för mer anhöriginvandring. M och SD vänder sig särskilt emot förslaget om att göra det möjligt för anhöriga till personer som fått uppehållstillstånd enligt den aktuella lagen att komma till Sverige.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJKlwa/m-och-sd-nej-till-asyllag-med-aterforening

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-16 10:26 #63 av: Göstage

"Ser ni inte verkligheten? Migrationen bör minska." Anna Dahlberg riktar sig på Expressens ledarsida till "våra" politiker - en ledare väl värd att läsas i sin helhet! (Fetstilen är hennes.)

"På tisdag klubbar riksdagen beslutet att underlätta för anhöriginvandring. Den tillfälliga lagen från sommaren 2016 - med tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel - ska visserligen förlängas i två år, men de rödgröna vill tillsammans med C, L och KD ge gruppen alternativt skyddsbehövande samma möjligheter som personer med flyktingstatus att ta hit sina anhöriga. 

Återigen får Sverige en ny lag på migrationsområdet som har hastats fram utan någon som helst konsekvensanalys. Migrationsverket varnar i sitt remissvar för att ”lagen får konsekvenser som vi aldrig sett tidigare” när lapptäcket av tillfälliga lagar ska tolkas."---

"Det är uppenbart att de rödgröna partierna tillsammans med C, L och KD ser en stor reservkapacitet någonstans, som möjliggör en fortsatt historiskt hög invandring. Allt går tydligen att ställa till rätta om den politiska viljan finns: den akuta bristen på bostäder för resurssvaga hushåll, utslagningen av en halv miljon unga människor i skolan fram till år 2030, sprängningarna och skjutningarna som emanerar ur det växande utanförskapet, hedersförtrycket, bristen på legitimerad personal och underskotten i kommunernas socialbudgetar.

En mer ansvarsfull hållning vore att inse att Sverige har överskridit sin integrationspotential. Det är inte hållbart att låtsas som något annat." 

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ser-ni-inte-verkligheten-migrationen-bor-minska/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-16 10:30 #64 av: Hayabusa

#63 Dessvärre...

Anmäl
2019-06-16 11:29 #65 av: Jimmy.L

Känns som att varningen inte når fram. Bostadsbrist vet inte regeringen vad det är och sedan sitter dom och talar om att bekämpa brottsligheten och trångboddhet trots det är dom som skapar detta. Vilar huvudet i handen

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-18 08:36 #66 av: Göstage

"Sverige blir nu återigen ett av de mest generösa länderna i EU när småpartierna tillåts diktera villkoren för migrationen. 

Samtidigt vittnar kommun efter kommun om överbelastade ekonomier i spåren av krisen 2015", skriver Jimmie Åkesson och Paula Bieler (SD) på Expressen debatt.

"Det har hävdats att endast ett fåtal personer kommer få ta hit sina anhöriga. Det är minst sagt en sanning med modifikation. För det första – vad är ett fåtal? Migrationsverkets prognoser – vilka de själva meddelar är ytterst osäkra – talar om tusentals fler.

För det andra – och långt värre – visar samma prognoser att antalet asylsökande kan förväntas öka igen, vilket i sin tur leder till ytterligare anhöriginvandrare.
Utan de föreslagna lagändringarna ligger prognosen på omkring 21 000 asylsökande och närmare 60 000 anhörigansökningar om året. Det är knappast ett fåtal."---

"Med det nu liggande förslaget konstaterar Migrationsverket att lagen kommer att ”få konsekvenser som vi aldrig tidigare sett”. Flera remissinstanser pekar ut allt från komplexitet och oöverblickbarhet till ofullständig beredning. Ingen vet exakt vad lagstiftningen kommer leda till, regeringen har inte ens försökt utreda frågan ordentligt. Lagrådet konstaterade i sitt remissvar att en politisk överenskommelse inte kan anses vara skäl nog att strunta i beredningskrav.
Men för Socialdemokraterna tycks allt som ger dem makten vara skäl nog."

https://www.expressen.se/debatt/s-saljer-ut-migrationsfragan-den-har-gangen-tar-priset/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-18 08:44 #67 av: Hayabusa

#66 Har landet Sverige inte lärt sig något alls..? Tydligen inte. 

Anmäl
2019-06-18 08:53 #68 av: Göstage

 #66ff Som ett apropå till Bielers/Åkessons inlägg ovan kommer dessa rader från Peter Santesson, opinionschef på Demoskop, i Dagens Samhälle.

"I slutet av 2017 gjorde Riksrevisionen en granskning  av utredningsunderlaget som funnits till invandringspolitiska beslut. Granskningen visade att bestämmelserna om konsekvensanalyser sällan har uppfyllts. Till bristerna som Riksrevisionen hittade hör att man ofta försummar att analysera vilka konsekvenser som olika förslag kan förväntas få på migrationsströmmarnas storlek – en påverkan som inte är helt obetydlig att känna till för att bedöma deras påverkan på offentliga finanser och övriga offentliga resurser."---

"Uppfattningarna om migrationspolitiken må gå isär, men korrekta analyser av förslagens troliga kostnader och effekter är ett minimikrav för en seriös politisk debatt."---

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/migrationspolitik-nu-med-kostnadsberakningar-28210

Hur är det nu - föreligger det någon kostnadsberäkning från regeringen om vad anhöriginvandringen kommer att kosta, eller har man bara (oavsett kön) "killgissat" och kommit fram till numerären "ett fåtal",  med tillhörande minimal kostnad?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-18 08:58 #69 av: Jimmy.L

Regeringen saknar all kontakt med verkligheten. Looser

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-18 13:32 #70 av: VSK

Samhällskontraktet är brutet sedan länge men de flesta Svensson sover fortfarande. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-06-18 16:35 #71 av: Göstage

Som aviserat gick KD på regeringens linje angående anhöriginvandringen. Det börjar bli tätt på vänsterflanken nu...

https://www.expressen.se/nyheter/sd-ilskan-mot-kd-efter-nya-invandringsbeslutet/

https://www.svd.se/en-rost-pa-kd-ar-en-rost-for-okad-invandring

https://www.expressen.se/debatt/s-saljer-ut-migrationsfragan-den-har-gangen-tar-priset/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-18 16:48 #72 av: Jimmy.L

Grattis Sveriges kommuner ni kommer gå under.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-18 17:28 #73 av: Göstage

MUF:s förbundsordförande Benjamin Dousa beklagar beslutet i riksdagen idag, Fetmarkeringen är hans egen.

"I praktiken har såväl Socialdemokraterna som Kristdemokraterna gått med på Centerpartiets och Miljöpartiets migrationspolitik, där invandringen kommer att öka, utan att ett enda förslag om att få ned kostnaderna nämns. Sverige kommer återigen att bli ett av de mest attraktiva länderna att komma till, och de reguljära nivåerna kommer därmed att öka. 

Oavsett om man är liberal, socialdemokrat eller kristdemokrat går det inte att kombinera en välfärdsstat med fri invandring, därför är det ohederligt att öka invandringen utan att minska kostnaderna.

Exakt vilka effekter detta får vet ingen. Redan för flera månader sedan var det anmärkningsvärt att den socialdemokratiska migrationsministern Morgan Johansson försökte gömma en opublicerad rapport från Migrationsverket enligt vilken kostnaderna väntas öka rejält. Migrationsverket räknar med närmare en halv miljard i direkta kostnader, därutöver tillkommer kostnader som stat, kommuner och regioner får stå för."---

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/dOrldA/nu-okar-invandringen--vem-betalar-for-det

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-18 18:57 #74 av: VSK

Man kan som låtsasflykting ljuga sig hit. Även om de blir påkomna så blundar Migrationsverket. Nu kan alltså låtsasanhöriga till en låtsasflykting komma hit och tära på det redan så nedtyngda systemet. Regeringen flyttade över ansvaret (kostnaderna) till kommunerna för att dölja massinvandringens makalöst stora utgifter. Var och varannan kommun står vid ruinens brant idag tack vara det. Man väljer idag att eskalera förfallet.

Man tar sig för pannan Pustar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-06-18 19:01 #75 av: Jimmy.L

Det är ett ruttet system.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-18 19:24 #76 av: VSK

Barcelona-avtalet. 
FN-avtalet mm.

Diktaturstater har väl alltid haft ett ruttet system och rutten agenda. Det värsta är väl ändå väljarboskapen. Begriper de ingenting, har de inte lärt av historien, ser de inte vad som håller på att hända?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-06-18 19:38 #77 av: Hayabusa

Vad händer när majoritetssamhället till slut tröttnar..?

Anmäl
2019-06-18 19:48 #78 av: Hayabusa

"Ordning och reda i asylpolitiken", hette det...undrar hur det ser ut när det är lätt oordning då?

Anmäl
2019-06-18 21:46 #79 av: eskils

#68 Upprepar citat om Riksrevisionens granskning av S-MP-regeringens kriminella arbetsmetoder vid invandringspolitiska beslut:

"Granskningen visade att bestämmelserna om konsekvensanalyser sällan har uppfyllts."

Så nonchalant och inkompetent får en regering faktiskt inte vara!! Looser

#71 Märkligt beteende av det "rakryggade" KD att plötsligt rösta för ännu mer invandring. De kunde väl åtminstone ha lagt ner sina röster.

#73 Mycket bra artikel av Benjamin Dousa (m)! Ett citat till: "Därför är vänsterregeringens hållning i migrationsfrågan ohållbar; generös asyl- och anhöriginvandring går inte att kombinera med en generös välfärdsstat till allt och alla."

Nej, man måste nog välja - generös invandring eller generös välfärd. Löfven borde fråga väljarna vilket de prioriterar.


Anmäl
2019-06-19 02:08 #80 av: VSK

#79

Om vi utgår ifrån att det inte finns nån ond agenda, så måste denna regeringen (och förra) vara bland de mest korkade som finns oavsett land på jorden. Konsekvensanalys kan de inte ens stava till.

Problemet är att jag inte tror de är så korkade nämligen. Hittade faktiskt nyss en bild som talar sitt tydliga språk. Slumpen? 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-06-19 07:32 #81 av: Göstage

Alexandra Boscanin på GP:s ledarsida uppmärksammar några trista fakta i den här processen.

Dels hur småpartierna i praktiken styrt den (med hjälp av KD, som tydligen talar med två tungor i migrationsdebatten): 

"Detta visar vilket oproportionerligt stort inflytande mindre partier kan få. Drygt 65 procent av väljarna röstade på M, SD och S – partier som förespråkat en mer restriktiv migrationspolitik. Men eftersom varken M eller SD ingår i vare sig regering eller regeringsunderlag, samtidigt som S tvingats till stora eftergifter för att behålla regeringsmakten, blir resultatet ändå mer generös migrationspolitik."---

Dels hur sådana som avser ta hit sin släkt tillåts räkna in bidrag som inkomst, för att de skall komma över gränsen för försörjningskrav: 

"I sitt remissvar skriver Migrationsverket att det finns oklarheter vad gäller försörjningskravet och att Migrationsdomstolarna tolkar bestämmelserna olika. Myndigheten lyfter att domstolarna i vissa fall godtar behovsrelaterade inkomster: ”Detta innebär att anknytningspersonen kan uppfylla det utökade försörjningskravet trots att denne faktiskt behöver ekonomiskt stöd från det allmänna för att försörja sig och sin familj.”
Istället för att fler grupper ska omfattas av allt för generösa regler behöver regelverket stramas åt och förtydligas. Att försörjningskravet kan uppfyllas av personer som behöver bidrag för att klara sig motverkar hela syftet med kravet, vilket även Migrationsverket skriver i sitt remissvar."---

https://www.gp.se/ledare/höj-kraven-för-anhöriginvandring-1.15689656

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-19 07:36 #82 av: Hayabusa

#81 En ond cirkel.  En dag rinner bägaren över och då lär "världens mest toleranta befolkning" inte vara så toleranta...

Anmäl
2019-06-19 12:01 #83 av: Göstage

"Politiker och media hävdar ofta att landet behöver stor invandring för att möta behov då befolkningen åldras. Påståendet saknar täckning: seriösa demografiska och ekonomiska analyser pekar på att invandringen i stället medför ökad försörjningsbörda och sämre ekonomi för samhället", skriver  Malte Andersson, ekolog, professor emeritus och Frank Götmark, professor i ekologi, Göteborgs universitet, The Overpopulation Project, på GP Debatt.

De avslutar sin debattartikel: "Många rika länder i Europa, även delar av Sverige, är redan tätbefolkade, med hög konsumtion per person, som behöver minska. Stabil och på sikt minskande befolkning skulle öka våra möjligheter till självförsörjning av livsmedel och andra resurser. En sådan utveckling av landets befolkning kan också bidra till mindre miljöproblem, minskad bostadsbrist, lägre total konsumtion och större möjligheter till ett långsiktigt hållbart samhälle."

https://www.gp.se/debatt/invandring-behövs-inte-för-att-försörja-en-åldrande-befolkning-1.15623481

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-20 14:40 #84 av: Göstage

Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson, partiledare, Julia Kronlid, biståndspolitisk talesperson  och Paula Bieler, migrationspolitisk talesperson påminner på Aftonbladet debatt så här på  Världsdagen för flyktingar att den svenska debatten och omtanken i huvudsak omfattar den starka kategori flyktingar som finns i vårt land, huvudsakligen män, medan mindre lyckligt lottade, kvinnor, barn och åldringar inte kommit någonstans eller på sin höjd nått till uppsamlingsläger i grannområdena.

"Med detta som utgångspunkt skulle en logisk reaktion vara att koncentrera våra resurser dit.
Som vi alla vet har dock svensk asyl- och flyktingpolitik sedan länge präglats av allt annat än logik. Den har varit och är fortsatt naiv. De rationella bevekelsegrunderna otydliga. Miljardrullningen på ineffektiva åtgärder fortsätter i skenande takt.

Vi kommer fortsätta driva på för en politik som koncentrerar stödet dit det behövs allra mest. Riktade resurser för hjälp i närområdet är av central betydelse, primärt genom att stödja organisationer som bedriver verksamhet på dessa platser."--- 

"I dag på Världsdagen för flyktingar står vi upp för att rätten till ett drägligt liv ska vara universell och inte begränsas till de förhållandevis få människor som lyckats komma till Sverige. Genom att styra om politiken till att hjälpa så många utsatta människor som möjligt motverkar vi kortsiktiga populistiska lösningar i Sverige. Det är att visa sann medkänsla."

 https://www.aftonbladet.se/debatt/a/VbaPzW/svensk-flyktingpolitik-har-varit-och-ar-naiv

Fetstilen är författarnas.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-20 18:02 #85 av: Göstage

Så var det dags.

https://www.expressen.se/nyheter/nu-borjar-nya-lagen-om-invandringen-galla/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-20 19:09 #86 av: Carmarino

På Mallorca vill man inte heller ha fler invandrare. Samma argument där som här. Glad

https://www.expressen.se/nyheter/hatet-mot-svenskar-i-turist-paradiset-forlorar-var-o/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-07-20 19:19 #87 av: Göstage

Jaha. Våldtäkter, bidragskrav, gängbråk  och  religionsstridigheter. Dessa svenskar! Arg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-30 08:24 #88 av: Hayabusa

Framtida svensk migrationspolitik. Intressant att se vilka som lunchar, förlåt, jobbar ihop. 

Anmäl
2019-07-30 08:35 #89 av: Göstage

#88 Intressant att se att SD lagt sig på högsta nivå med Åkesson och Bieler - uppenbarligen tänker de inte låta Jönsson och Höj Larsen få härja fritt. 

Den tredje i trojkan, Maria Ferm, finns ju nu vid Morgan Johansson sida. Citat Ledarsidorna i mars: "Det står nu dessutom klart att migrationspolitiken i allra högsta grad fortfarande styrs även av Maria Ferm, MP, statssekreterare i statsrådsberedningens samordningskansli. Ferm var samtida i justitieutskottet under Alliansen II, 2010-2014.
Den senaste veckan har hon fattat ett avgörande beslut som kommer få effekter på Sveriges ställning i Europa samt som kommer få långtgående effekter på samtliga Sveriges kommuners ekonomi."---

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-30 08:41 #90 av: Hayabusa

#89 Det blev ett j-a liv när Ebba lunchade med Jimmie, men det går tydligen bra för "de goda" att jobba ihop i samma kommitté. Märkligt.

Anmäl
2019-07-30 08:53 #91 av: Göstage

#90 "We ain´t seen nothing yet"...Byt ut skylten på bordet och ett par stolar till densamma som vänsterpartiets på Steget Efters twitterillustration så...Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-01 08:37 #92 av: Göstage

Carolin Dahlman i Kristianstadsbladet är trött på hur alla öppnagränserförespråkare lägger notan för sitt kommande drömland på bordet med uppmaning till resterande befolkning att betala.

"Över 300 000 fler asyl- och anhöriginvandringsansökningar på bara några år, spår Migrationsverket. När ska de generösa förstå att detta får konsekvenser?"---

 "I Ekot löd rubriken ”Något färre asylsökande de kommande åren”, men sanningen är en annan. Myndigheten räknar med 16 000-28 000 asylsökande per år 2019-2022, vilket visserligen är en minskning. Men räknar man med ökad anhöriginvandring blir det en ökning; totalt räknas över 300 000 nya ansökningar komma in under tre år."---

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/hur-ska-sverige-klara-att-ta-emot-annu-fler/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-01 09:08 #93 av: Hayabusa

#92 Det är bra att dessa frågeställningar, numera, lyfts upp och synliggörs från mer än ett håll. Det ÄR ett samhällsproblem. Dessvärre tror jag att det är för sent såtillvida att det kommer att bli värre innan det blir bättre. Dessutom är jag  övertygad om att landets politiker inte vet VAD de ska göra föra vrida situationen i någorlunda rätt riktning. Att det sedan finns en radda politiker som är marinerade i en naiv ideologi...Det vill jag enbart förtränga. 

100.000 pers/år som söker asyl. Att de ska bli självförsörjande inbillar jag mig inte ens, men var ska de bo? Med köer till bostäder längre än till Balder under Gothia Cup så behöver man inte vara Bostadsminister för att räkna ut vart det leder. Det pratas om en bostadsbubbla som när som helst ska spricka. Att det behövs byggas "billiga bostäder" och vi måste få igång en "flyttkedja". Det ENDA som hänt är att köerna växt. Är det ens någon som tror att bostädernas pris kommer att rasa? 

Anmäl
2019-08-01 09:08 #94 av: Jimmy.L

Bostadsbrist, ekonomisk kris för kommunerna, utanförskap, och en sviktande arbetsmarknad. Ja det blir kaos minst sagt. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-08-21 13:07 #95 av: Göstage

Färsk invandringsstatistik från SCB för första halvåret i år.

"Folkmängden, som nu uppgår till 10 281 189 personer, är drygt 51 000 fler än vid årsskiftet och den största anledningen till ökningen beror på invandring.

Andelen Sverigefödda av de som invandrade under perioden av tio procent. Den största ökningen stod afghaner för – 4 508 personer, en ökning på 38 procent jämfört med samma period 2018. Endast 77 afghaner utvandrade."---

"– Invandringen från Afghanistan ökar jämfört med tidigare år, och det är män som står för hela ökningen, säger Tomas Johansson, utredare på SCB, till TT."---

https://samnytt.se/invandringen-av-afghaner-okar-samtliga-man/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-21 13:22 #96 av: VSK

Man påstår att invandringen minskar till Europa men enligt info så har den ökat 10% på samma period som 2018.

http://freewestmedia.com/2019/08/19/number-of-asylum-applications-in-eu-on-the-rise-once-again/

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-09-17 08:36 #97 av: Göstage

Vid kommunfullmäktigemötet i Sölvesborg den 9 september fastslogs samstyrets (SD, M, KD och SoL-partiet) handlingsprogram.  

"Handlingsprogrammet presenterar samstyrets politiska visioner för mandatperioden. Bland annat innebär programmet att kommunen vill utreda möjligheten att stoppa mottagandet av nyanlända.

Nu ska det alltså prövas om Sölvesborgs kommun kan avstå att ta emot nyanlända, som placeras i Sölvesborg av Migrationsverket. Därmed utmanar kommunen bosättningslagen, rapporterar Ekot." 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/vill-utreda-nyanlanda-nu-ska-mojligheten-utredas

Även Bengtsfors tar nu samma beslut som Sölvesborg.

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/bengtsfors-sager-nej-till-fler-nyanlanda

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-17 08:57 #98 av: Jimmy.L

Bra på tiden att kommunerna sätter ner foten.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-09-27 17:46 #99 av: Carmarino

Till och med Migrationsverket börjar få slut på pengar

Sveriges ekonomi går inte alls som en Tesla och därför skärs det i diverse poster. En positiv nyhet är att man kraftigt reducerat anslag till så kallade anhörigresor.

-----

Att Sverige överhuvudtaget ska finansiera sådana här resor kan te sig vanvettigt, men så ser den generösa och ansvarslösa svenska migrationspolitiken ut. Dock tycks stålbadet kommit även hit och därför stryps nu den statliga finansieringen. Det är ett steg i rätt riktning.

http://katerinamagasin.se/till-och-med-migrationsverket-borjar-fa-slut-pa-pengar/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-09-27 18:28 #100 av: Hayabusa

#99 Det var som sjutton...

Anmäl
2019-10-12 14:17 #101 av: Göstage

Risk för att det kommer en andra, stor flyktingvåg mot Europa, misstänker bland andra Petter Birgersson på Ystads Allehanda. Vad kommer ställningstagandet att bli från MP, C och V då?

"Det storpolitiska har Sverige mycket liten kontroll över, även om självförtroendet ofta är uppblåst. Däremot kommer konsekvenserna att fortsatt märkas här. De som ivrigast försvarar asylrätten har tyvärr också ofta medverkat till att urholka den genom att lagstiftning drivits igenom för dem som saknar asylskäl och på det viset gjort det svårare att klara av hanteringen av dem som har legitima skäl för uppehållstillstånd. Det är en bedräglig solidaritet. 

Stat och kommuner gör nu bäst i att förbereda sig för ännu en period med många flyktingar när kriget i Syrien går in i ännu en obehaglig fas."

 http://www.ystadsallehanda.se/ledare/sverige-star-inte-utanfor-kriget/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-12 14:24 #102 av: Rovfisk

Sverige kommer stå med öppna armar och ta emot varenda en utav dem Kämpar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-12 14:30 #103 av: Jimmy.L

Det måste vara någon allvarlig störning hos dom som säger att vi kan ta i mot fler flyktingar.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-12 16:27 #104 av: VSK

Läste ett riktigt klokt förslag och det är att man inför en sk vänsterskatt där skatten går upp med 5 procentenheter rakt av vilket betyder att alla som är för denna hänsynslösa invandring är med och bidrar mer än de som vill ha ett fungerande och stabilt land. 

Känns väl som ett klokt förslag bortsett från att 5 procentenheter är i minsta laget. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-10-12 16:32 #105 av: Jimmy.L

#104 50% borde det vara minst vill dom ha invandring så ska dom betala för det.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-12 16:47 #106 av: VSK

#105

50% är ju mer än 5% så Skämtar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-10-14 11:46 #107 av: Göstage

"Partiledarna ser stora risker för nya flyktingströmmar från Syrien.Men Stefan Löfven (S) tror inte att människor kommer att söka sig till Sverige i första hand.
– Vi har inga faktorer som drar hit längre, nu har vi precis samma lagstiftning som alla andra, säger han."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/50kwmX/partiledarnas-oro-for-ny-flyktingstrom

Löfven är skeptisk...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-14 12:25 #108 av: VSK

#107

Löfven förstår inte att det handlar om bidrag, lägenheter och avsaknad av krav mm som lockar. 

Faktum är att Löfven såg ut som ett stolpskott ett antal ggr igår under debatten.  Men Löfven hann ju iaf med om att ljuga ett antal ggr. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-10-16 08:41 #109 av: Göstage

Tino Sanindaji anklagar på Facebook SVT för att ha manipulerat invandringsstatistiken i partiledardebatten.

"Att Sverige har snabbare inflöde än USA:s rekord under 1800-talets transatlantiska migration stoppar inte regeringen & media från att lura i allmänheten narrativet att det bara handlade om ett ovanligt år som nu är över. 

Vi såg exempel på detta när SVT styrde partiledardebatten med ett märklig graf som gav sken av att det lugnat ned sig, där de skurit bort år och låter 2015 spöka fritt. Syftet är att ankra detta exceptionella kris som någon sorts norm att jämföra med, trots att det de facto är högst för något EU-land, någonsin. 

En värre manipulation är att inte redovisa alla anhöriga. Många anhöriga kommer inte i omedelbar anslutning, utan senare eller genom kedjeinvandring. SVT använder missvisande siffror för att styra partiledardebatten och ”rättade” SD-ledaren när han försökte säga att invandringen är hög."---

 https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10156815676238231

https://nyheteridag.se/nastan-var-tredje-invanare-har-utlandsk-bakgrund/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-06 08:11 #110 av: Göstage

Expressens ledarredaktion  vill se ordning och reda i den parlamentariska kommitté som ska försöka enas om framtidens migrationspolitik.

"Om Sverige ska komma ner från dagens historiskt höga nivå på invandringen från tredje land krävs ett systematiskt arbete: stramare regler för arbetskraftsinvandringen, slopade spårbyten, en minskning av FN-kvoten, en lista på säkra länder, skärpta försörjningskrav, kvalificering till välfärdssystemen, tillfälliga uppehållstillstånd och så vidare. 

Om S och M kan komma överens om en sådan lista - med stöd av SD - vore det väldigt bra för Sverige. Fluffiga mål har vi redan tillräckligt av."

https://www.expressen.se/ledare/alla-onsketanker-om-invandringen/

Fetstilen är ledarredaktionens.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-06 08:19 #111 av: Hayabusa

#110 Verkligen. "Fluffiga mål" och ideologiskt önskedrömmande leder ingenstans. Eller, jo - men inte dit någon vill. 

Anmäl
2019-11-06 08:28 #112 av: Jimmy.L

Jag är rädd att vänsterpartister och MP får som dom vill.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-06 08:31 #113 av: Hayabusa

#112 Ja, det är min farhåga också.  Även Centern svävar på ett moln av drömmar kring hur verkligheten borde se ut. 

Anmäl
2019-11-06 08:34 #114 av: Hayabusa

Saxat från länken i #110:

"Centerpartiet önskedrömmer på sitt alldeles egna vis. Eftersom legala vägar är bättre än illegala tror sig partiet kunna bromsa livsfarliga överfarter på Medelhavet genom att öppna ”fler lagliga vägar” till Sverige. Resultatet skulle bara bli en ökad invandring från redan höga nivåer."

Anmäl
2019-11-06 09:57 #115 av: Göstage

Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson Christina Höj Larsen  inför förhandlingarna i den parlamentariska kommittén om den svenska flyktingpolitiken:

 "Den här regeringen har ju bildats för att hålla SD borta från politiskt inflytande och då utgår jag från att vi också ska hålla deras politik borta från migrationspolitiken. Så jag ser att det egentligen finns goda förutsättningar för att göra något bra."

https://www.expressen.se/nyheter/ms-hopp-i-samtalen-socialdemokraterna/

Smådiktatorerna andas morgonluft...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-06 10:14 #116 av: Hayabusa

#115 Det beror alldeles på vad som anses vara "bra".  Det som Höj Larsen tycker är "bra" är kanske inte vad Sveriges befolkning anser är bra. Galen retorik från Vänstern, men förvånad blir man inte. 

Anmäl
2019-11-06 10:27 #117 av: Göstage

#116 Nej, det är väl ett utslag av deras ständiga ambition att vara tolk för undersåtarna,  som de ser som en närmast homogen  röd massa.

Hon har förvisso rätt i att den här regeringen har bildats för att hålla SD borta från politiskt inflytande, men hon vet givetvis åsikterna om vad hennes eget parti representerar. Men för att skyla över det lever vänsterpartisterna  ständigt upp till sin mobbningsledarroll.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-06 10:50 #118 av: Hayabusa

#117 Så är det. Har kollat på TV-serien "Deutschland 86" som delvis utspelar sig i DDR och den närmast absurda vänsterretoriken känns igen i dagens Sverige.

Nej, TV-serien är ingen dokumentär och innehåller en hel del satir & humor, men alltid med ett uns av sanning.  

Anmäl
2019-11-19 07:01 #119 av: Göstage

#6 Återciterat:

– Vi har inte råd med det här, säger Paula Bieler (SD).
– Det är en humanitär fråga, säger Johanna Jönsson (C)."---

Christian Ekström, vd Skattebetalarna efterlyser på Aftonbladet debatt klara konsekvensanalyser av migrationspolitiska beslut, senast av familjeåterföreningsbeslutet. 

"Trots allvarlig kritik från Riksrevisionen redan för två år sedan fattas fortfarande migrationspolitiska beslut med undermåliga konsekvensanalyser.
Senast de nya reglerna för familjeåterförening. Bristen på konsekvensanalys betyder inte att konsekvenserna uteblir. Bara att de blir svårare att förutse och parera. Det är orimligt att beslut inom ett så omfattande och omdebatterat politikområde hanteras så lättvindigt och utan insyn i kostnaderna för de som betalar."---

"Skattebetalarna har ingen specifik uppfattning i migrationspolitiska frågor. Det är inte vårt expertområde. Vad vi däremot har en bestämd uppfattning om är att politiska beslut ska vara transparenta och de ekonomiska konsekvenserna väl utredda. Det är orimligt att en av de mest omdebatterade frågorna i svensk politik ska vara undantagen från dessa krav."

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/b56l5l/dags-att-tala-ut-om-migrationens-kostnad

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-23 11:18 #120 av: Göstage

Mohamed Omar har sin åsikt klar, men hittar inget som tyder på "samsyn" från regeringshåll...

"Mitt förslag för att stoppa den invandringsrelaterade gängkriminaliteten är totalt asylstopp från och med idag, en mycket och restriktivt invandringspolitik överhuvudtaget, samt att vi börjar stimulera återvandring. Det här är steg ett. Men inget av detta finns med bland regeringens föreslagna åtgärder."

https://detgodasamhallet.com/2019/11/23/mohamed-omar-en-restriktiv-invandringspolitik-kravs-for-att-bekampa-gangkriminaliteten/#more-20070

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-23 15:09 #121 av: VSK

#120

Är ju inte så konstigt då regeringen är globalister och har agendor på sin dagordning. Att urholka välfärden, en världsregering samt ge bankerna all makt mm. 

Sen 2014-2018 så har totalt 650 000 personer fått uppehållstillstånd. 2019 års siffror ej medräknade.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-12-02 08:54 #122 av: Göstage
Utdrag från artikelillustration

Ola Wongs visar i essäserien  "Den svenska berättelsen" på Kvartal de faktiska siffrorna för Sveriges befolkningsökning (och då inkluderas inte de så kallade samhällsnummersvenskarna i skuggornas rike).

"En följd av avsaknaden av en öppen demokratisk debatt har gjort att det saknas framförhållning för hur Sverige ska klara av en befolkningsökning som faktisk är unik i den moderna historien för ett västland. Det är också en anledning till att invandringen till Sverige fortfarande är på en extremt hög nivå. Den vanliga uppfattningen att Sverige drog i handbromsen år 2015 stämmer inte, vilket grafiken här visar.

Nettoinvandringen till Sverige 2018 är högre än 2015 och invandringen ligger från 2012 och framåt på en högre nivå än alla tidigare år i Sveriges historia. De flesta som kommer är fortfarande flyktingar eller anhöriginvandrare, även om en del som tidigare skulle ha hamnat i kategorin skyddsbehövande nu har bytt spår till arbetskraftsinvandring.

Framtiden då? Med nuvarande regler räknar SCB med att Sverige under 2020-talet kommer att få cirka 110 000 invandrare per år. Det beror främst på anhöriginvandring som följer av flyktinginvandringen, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB.

Sverige beräknas alltså att fortsätta ta emot ungefär motsvarande ett Malmö med invandrare vart tredje år. Detta håller inte. Man kan då påminna sig om att samhällets kostnad är störst under de första åren i Sverige.

Att Sveriges invandringspolitik skulle lösa landets demografiska problem är ett fantasifoster byggt på en typ av invandrare som inte existerar – en som börjar jobba direkt och kommer utan barn eller äldre anhöriga och som utvandrar igen lagom till pension."---

https://kvartal.se/artiklar/framgangen-skriver-sin-egen-berattelse/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-02 08:58 #123 av: Hayabusa

#122 Den krutdurken...

Anmäl
2019-12-07 19:37 #124 av: Göstage

Anna Dahlberg konstaterar på Expressens ledarsida att SD hade rätt och sjuklövern fel om invandringen - det är den uppenbara slutsatsen man kan dra av opinionsundersökningarna. 

"Vad är det egentligen som händer? Det korta svaret är att alltfler väljare har dragit slutsatsen att SD hade rätt om invandringen. Många söker frenetiskt efter mer aptitliga förklaringar, men det är ju uppenbart att det är så det ligger till.

Sedan år 2000 har antalet utrikes födda i Sverige ganska exakt fördubblats - från en miljon till drygt två miljoner (19,1 procent av befolkningen år 2018). Det är en dramatisk demografisk förändring i ett tidigare relativt homogent land. Många väljare uppfattar av allt att döma att de varken har gett sitt samtycke till detta politiska projekt eller blivit korrekt informerade om de samhälleliga konsekvenserna. 

När alltfler samhällsproblem nu kopplas till de senaste decenniernas migration - gängvåld, skolmisslyckanden, kommunala underskott i socialbudgetarna och växtvärk inom välfärden - växer misstron mot det politiska etablissemanget."---

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sds-genombrott-ar-ett-underbetyg-at-resten/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2020-01-06 08:08 #125 av: Jimmy.L

På det nationella planet måste Sverige integrera de invandrare – och deras barn – som redan finns här. Detta kräver kostsamma och politiskt smärtsamma reformer av inhemska institutioner: bostadsmarknaden, arbetsmarknaden, rättsväsendet och skolan. De åtgärder som här redan vidtagits förefaller helt otillräckliga.

https://ledarsidorna.se/2020/01/darfor-baktander-lofvens-och-reinfeldts-migrationsexperiment/

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2020-01-10 08:59 #126 av: Göstage

"Myten om att Sverige lade om invandringspolitiken 2015 är i hög grad en chimär. Sverige fortsätter att kraftigt skilja ut sig från andra europeiska länder", skriver Håkan Boström på GP:s ledarsida.

"Sveriges asylmottagande kommer hädanefter att ligga på ”EU:s lägstanivå” deklarerade statsminister Stefan Löfven på den numera beryktade presskonferensen i november 2015 då MP-språkröret Åsa Romson knappt kunde hålla tillbaka tårarna."---

"När Migrationsverket häromdagen presenterade helårsstatistiken för 2019 landade det på cirka 120 000 beviljade uppehållstillstånd för fjolåret. Om studenter och EU-medborgare räknas bort rör det sig om 94 000 personer. Sedan Löfvens och Romsons presskonferens har Sveriges befolkning ökat med cirka 400 000 personer. Ungefär ett nytt Karlstad per år. Och det beror inte på barnafödande."---

https://www.gp.se/ledare/myten-om-den-åtstramade-invandringspolitiken-1.22369943

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2020-01-10 09:11 #127 av: Hayabusa

#126 Precis. Det där är fakta som dolts i rökridåer  från statens myndigheter. 

Anmäl
2020-01-10 09:16 #128 av: Jimmy.L

#126  Skrämmande att dom fortsätter trots alla larm om kriminella, utanförskap, hedersvåld, bostadsbrist och kommuner i kris.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2020-01-10 13:58 #129 av: VSK

Sen så ska vi ju räkna med de nästan 1 miljon som har samordningsnummer idag så inom några år så kommer den svenska befolkningen öka explosionsartat med kanske en miljon och det pang bom. 

#128

En diktator bryr sig bara om makt och pengar. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2020-01-18 12:08 #130 av: Göstage

"Regeringen står handfallen på migrationsområdet. De dåliga politiska kompromisserna och låsningarna inom regeringen är ett hån mot både väljarna och riksdagen, när det i själva verket finns en klar majoritet för en stram invandring.

Löfvens regeringstid har präglats av låsningar, passivitet och dåliga kompromisser. Allra tydligast är det på migrationsområdet, där vallöften bryts, riksdagens vilja ignoreras och utlovade förslag förhalas eller uteblir", skriver Maria Malmer Stenergard, ordförande i  Socialförsäkringsutskottet och Migrationspolitisk talesperson (M) på Aftonbladet debatt.

 https://www.aftonbladet.se/debatt/a/K3RBQ4/folket-vill-ha-stram-invandring-lofven

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2020-01-18 12:20 #131 av: Göstage

Katerina Janouch ser Löfvens utfästelse om "rejält många färre" asylsökande som till intet förpliktande och förser uttalandet med flumstämpel. 

"Statsminister Stefan Löfven gick igår ut i tidningen Dagens Nyheter och lovade dyrt och heligt att antalet asylsökande ska “rejält många färre” för att Sverige ska klara av integrationen, som misslyckats fatalt under hans styre. I intervjun berättar han dock inte vad ordet “rejält” innebär – därmed kan väljarna omöjligt veta hur många färre asylsökande Löfven faktiskt menar."---

http://katerinamagasin.se/nya-flumloften-fran-lofven-sager-att-asylsokande-ska-bli-rejalt-manga-farre-utan-att-precisera/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2020-01-18 12:33 #132 av: Jimmy.L

Hur länge ska folk gå på lögner från han.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2020-01-19 07:42 #133 av: Göstage

Har de svenska politikerna uppfunnit en diffus politisk övermakt som med närmast gudomlig stränghet ställer krav just på vårt land i flyktingfrågan? Ja, den tanken infinner sig när man läser den liberala debattören Josefin Utas inlägg på Expressen debatt. 

"Från politiskt håll sägs att ”asylrätten måste värnas”, vilket påstås innebära att Sverige inte får sätta gränser. Men att diverse konventioner och fördrag som ett land skrivit på skulle innebära att landet ska behöva krascha på grund av att så många vill flytta dit, är fullkomligt orimligt. Varför tror Sveriges ledande politiker att detta är krav som ställs på oss? Av vem?"---

"Sverige är inte ockuperat. Landets befolkning har rätt till makten i sitt eget land, till den gemensamma ekonomin och till den välfärd som byggts upp. Att befolkningen, både infödda och invandrade, skulle ha en plikt att offra sig för en fortsatt stor och okontrollerbar invandring, är politikernas eget påhitt."--- 

"Inte ens Sverige är ett land som är oändligt robust och kan klara precis vad som helst. Vi behöver inrätta ett system som gör att Sverige får en utvecklingstakt som det har chans att klara av." 

https://www.expressen.se/debatt/sverige-har-ingen-plikt-att-krascha-av-invandring/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2020-01-19 07:58 #134 av: Jimmy.L

"Att befolkningen, både infödda och invandrade, skulle ha en plikt att offra sig för en fortsatt stor och okontrollerbar invandring är politikernas eget påhitt, skriver Josefin Utas."

Tummen upp

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2020-01-19 09:09 #135 av: Hayabusa

Källa: Migrationsverket

Anmäl
2020-01-19 09:10 #136 av: Hayabusa

Källa: Migrationsverket (det rödmarkerade har jag själv gjort)

Anmäl
2020-01-19 09:15 #137 av: Hayabusa

Av 43.233 under kategorin "Arbetsmarknad" faller 15.129 under kategorin "Anhöriga".

Anmäl
2020-01-19 11:29 #138 av: Rovfisk

Om det inte blir omval/nyval, så är vi tvungen att stå ut med detta i 2 år till. Och något omval/lär det ju inte bli.

Jag är orolig hur det kommer se ut i landet när det blir dags för nästa val, kommer de som har röstat på Löfven vara lika korkade och rösta på honom igen ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2020-01-19 11:37 #139 av: Göstage

#138 De har ju sina kärnväljare som lever i en egen bubbla oavsett vad som sker i omvärlden - Leif GW Persson med flera.

https://ledarsidorna.se/2019/12/darfor-befinner-sig-socialdemokraterna-i-dodens-zon/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.