Samhället idag

Olycksplatshyenor tvingar livräddare att tänka om

2018-12-19 08:43 #0 av: Göstage

Ett visst klientel använder sociala medier för att få besked om inträffade olyckor dit man kan åka och fotografera och filma. Det har tvingat Räddningstjänst och polis att ändra sina rutiner på olycksplatserna.

"Mobiltelefoner och våra sociala medievanor har tvingat räddningstjänst och ambulans att ändra sina arbetsmetoder vid trafikolyckor. Det för att undvika att allmänheten stannar och filmar på olycksplatser.

– Det har varit ett jätteproblem, vi har fått arbeta för att få bort de som filmar på olycksplatsen, eller kör för fort och är en fara för oss som arbetar på olycksplatsen, säger Joakim Ambjörnsson, ambulanssjuksköterska i Falun."---

"Sedan en tid tillbaka stänger man därför helt sonika av vägen vid trafikolyckor. Medtrafikanterna får vänta tills räddningsarbetet är avklarat Istället för att bli förbilotsade som tidigare.

– Räddningstjänsten ställer upp sina tunga fordon och spärrar helt enkelt av olycksplatsen. När inga andra trafikanter kommer förbi kan vi fokusera på patienterna och behöver inte tänka på vår egen säkerhet. Det har blivit mycket bättre efter det, säger Ulrika."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/mobilfilmning-vid-trafikolyckor-paverkar-ambulansens-arbete

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-19 08:44 #1 av: Jimmy.L

Mycket bra!

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2018-12-19 16:14 #2 av: Carmarino

Väldigt bra, men sorgligt att det ska behöva vara så bara för att folk inte har något vett i skallen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-01-06 10:02 #3 av: Göstage

I samband med den tragiska tågolyckan på Stora Bältbron tvingades polisen ta till hårdhandskarna och mitt uppe i all annan aktivitet utfärda böter till fotograferande allmänhet som störde räddningsarbetet.

"– Låt bli att stanna och vara nyfikna över det som händer. Det är vi skyldiga trafiken, men inte minst de människor som är offer för den här förfärliga olyckan, säger Lars Bræmhøj.
Under dagen har polisen på Fyn skrivit 40 böter för att bilister använt sina mobiltelefoner för att fotografera olycksplatsen.
"Det är VERKLIGEN INTE okej. Visa respekt för de drabbade – och följ i övrigt vägtrafiklagen!!!", skriver polisen på Twitter."

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.