Politikerna

Wallströms hemliga möte med Iran

2018-12-20 20:34 #0 av: VSK

Sossarna fortsätter att mingla med diktaturländer och dess företrädare.

"Utrikesminister Margot Wallström har i största hemlighet haft besök av Irans biträdande utrikesminister Abbas Araghchi.

På UD:s hemsida står ingenting om besöket – men den iranska nyhetsbyrån IRNA publicerar en bild från mötet.

– Det är anmärkningsvärt att man inte i förväg berättade om det här besöket, säger KD-riksdagsledamoten Lars Adaktusson."

https://www.expressen.se/nyheter/wallstroms-hemliga-mote-med-ministern-fran-iran/

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2019-01-08 11:33 #1 av: Göstage

Kanske blir det svårare för Wallström att smyga med sina irandejter nu? Skämtar

"EU:s medlemsländer inför sanktioner mot iranier och en del av den iranska underrättelsetjänsten med anledning av attentatsplanerna mot exil-iranier i danska Ringsted i fjol.
– Det är verkligt betydande steg. Det finns inte några andra underrättelsetjänster som står på EU:s terrorlista, konstaterar Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen på väg in till det EU-ministermöte i Bryssel där beslutet formellt ska fattas."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/eu-sanktioner-mot-iranier-for-terrorplan

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 17:11 #2 av: Göstage

#1 Finns mer i påsen till Iran:

"På tisdagen gick Nederländerna ut och beskyllde Iran för inblandning i två mord i landet 2015 och 2017. Det ska ha varit en bidragande orsak till nya sanktioner från EU mot Iran.
Mordanklagelserna mot Teheran på två exil-iranier riktas i ett brev undertecknat av Nederländernas utrikesminister Stef Blok:
”Nederländernas underrättelsetjänst har starka indikationer på att Iran var involverat i morden på två nederländska landsmän av iranskt ursprung i Almere 2015, och i Haag 2017”, står det skrivet i ett brev som skickats till parlament, rapporterar Reuters."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nederlandska-ministern-iran-bakom-tva-politiska-mord

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.