Politikerna

Politiker, sök hjälp!

2018-12-22 09:59 #0 av: Göstage

Katerina Janouch på Katerina Magasin är trött på nuvarande ordning i svensk politik och vill se större ansvarstagande och mer konstruktivitet från makthavarna. Hon har själv gjort en “Nationell Sverigeplan” med en stor mängd förslag på vad man skall göra för att komma vidare, och speciellt förtjust är jag i steg 2 i hennes plan:  

"I steg 2 ska det inte bli oändliga möten då folk svamlar en massa tomma floskler, utan ändamålsenliga workshops där man spaltar upp vad som måste göras. Ta in rektor Hamid som kan allt om Afghanistan. Ta in Lennart Mattikainen som arbetat med tungt kriminella. Ta in Tino Sanandaji som är internationellt erkänd nationalekonom överallt utom i Sverige. Ta in Magnus Ranstorp, Magnus Norell och Sofie Löwenmark och deras Stiftelsen Doku. Ta in Per Brinkemo, Gunnar Sandelin och Merit Wager, den sistnämnda som har skrivit om Migrationsverkets maktmissbruk i åratal och som varnat för konsekvenserna av oförsiktig migrationspolitik. 

Ta in poliser och säkerhetstjänst. Ta in utländska experter som hanterat problem värre än de svenska. Listan på dem som kan tas in är lång, vid intresse tillhandahåller jag hela listan till er. Ta in dessa människor vars kompetens vida överstiger varenda nu sittande sjuklöverpolitikers. Lyssna på dem. Lyssna på vad de anser borde göras när det kommer till kriminellt belastade migranter som skapar ett helvete för landets laglydiga medborgare. Verkställ sedan."---

http://katerinamagasin.se/istallet-jullov-bor-politikerna-arbeta-med-krisplan-sverige/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-22 10:15 #1 av: Emo

Tänk om förnuft fick råda. Glad

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-12-22 12:26 #2 av: Novachan

Det är ju inte inte som att kriminella tar julledigt... snarare fler som passar på då...

Delar av samhället kan aldrig stanna upp och måste fungera året om t.ex. sjukvård, polis, brandkår. Rörmokare och elektriker kan också behövas när som helst och man kan inte alltid vänta...

Jag tycker samhället stannar upp för mycket och för länge pga jul och nyår, i vissa fall långt innan och efter också. Alla behöver inte ha ledigt samtidigt. Ledigheter behövs för välmående men dessa kan läggas under olika tider på året.

Det är lite problematiskt med föräldrar med småbarn som inte kan vara själva hemma under lov eller ledigheter från skolan MEN alla har inte barn liksom alla barn är inte så pass unga att de behöver en vuxen hemma. Föräldrar skulle kunna ha en sorts förtur om ledighet då barn har ledigt från skolan under de år som barnet är upp till en ålder då barnet kan klara sig själv hemma. De som har inga barn kanske får ha rätt till extra ledigheter istället som kompensation. Detta skulle kanske inte fungera men lite tankar om det...

När Sverige inte ens har fixat sin nya regering efter val innan jul så bör politikerna inte ta julledigt... Det borde vara en omöjlighet att det inte har införskaffats en ny regering innan jul. Oavsett, som jag redan har sagt, bör inte alla politiker ta ledigt samtidigt för då tar det ju ännu längre tid innan vi kommer framåt... det säger ju sig självt. Problem behöver lösas kontinuerligt, samhället stannar ju aldrig upp bara för att politikerna tar ledigt, och det behöver alltid finnas folk tillgängliga för eventuella kriser.

Anmäl
2018-12-22 12:29 #3 av: Hayabusa

Vad sägs om en Ramada som varar året runt..?

Anmäl
2019-01-16 16:04 #4 av: Göstage

Torbjörn Sjöström, VD på opinionsinstitutet Novus, är oroad över den växande klyfta mellan politiker och väljare som nu ligger som ett öppet sår.

"De senaste mandatperioderna i Sverige har det nästan oavbrutet gått ut på att peka på vems fel det är istället för att kompromissa och lösa problemen som ser ut att hopa sig. 

En hög väljarrörlighet är en direkt konsekvens av misstro, rädsla, oro och tappat förtroende för de förtroendevalda och systemet.
75 % av svenskarna instämmer  (feb. 2017) i påståendet att politiker är mer intresserade av makten än att lösa de politiska problemen. 

Vad finns det som visar att politiker faktiskt inte är oresonliga makt-fixerade egoister? Var är bilden som balanserar upp nyhetsvinkeln och de politiska attackerna? 

Inte ens via politikens egna kanaler och uttalanden finns mycket som motsäger bilden. Där förstärker man snarare konflikten och smutskastar sina motståndare."---

https://www.svt.se/opinion/folk-ar-inte-idioter

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-16 17:59 #5 av: VSK

#4

Tittar man på 73-punktsavtalet så finns det ingenting som talar för att det kommer bli bättre kommande mandatperiod, snarare tvärsom. Fattas just idag ca 15 000 poliser om man jämför med andra jämförbara länder inom Europa. Syftar enbart på farbror blå just nu. Inför nästa ordinarie val så är minussiffran än större då det förmodligen är närmare en miljon människor mer i Sverige. 

Man pratar mångt och mkt om 10 000 poliser men Sverige har ungefär jämförelsevis 5 000 fler skrivbordspoliser än de andra jämförbara länderna så därför så är den reella siffran 15 000. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-01-26 09:16 #6 av: Göstage

Johan Hakelius ser gemensamma drag hos många politiker, såväl utländska som våra egna.

"Politik har alltid handlat om makten över problembeskrivningen, men nu handlar det inte längre om att titta på verkligheten och tolka den. Det handlar om att fantisera ihop en verklighet som passar. Det är i sin tur grunden för den moderna politikens främsta uppgift: att uttrycka politikers personlighet."---

"När politiken är till för att politiker ska kråma sig i sina finaste personligheter, spelar logik, konsekvens och verklighet ingen roll. Då kan vänster också vara höger och regering vara opposition, bara man vill det. Nyss gjorda misstag går bra att göra om.
"Jag är inte en person som … ", "Jag är en person som … ". Blåbrun, konservativ, liberal, liberal, liberal.
Så låter det när politiken främst är till för att politiker ska djupdyka i sig själva och tala i oändliga cirklar om sina bästa jag. Så låter det när politik blivit ett projekt för partiledares självförverkligande.

Förr i tiden var det genant och kallades narcissism."

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/svenska-politiker-lika-tidstypiska-som-trump/

Fetmarkeringen är krönikörens egen.

Kan inte hjälpa det, men jag ser en viss grönklädd (eller var det röd- ?) partiledare framför mig...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-02 14:24 #7 av: Göstage

Mer Hakelius!Skämtar

"Om vi verkligen vill reda ut orsakerna till våra stora gemensamma problem – skolan, försvaret, segregationen – visar det sig nästan alltid att problemen inte beror på en brist på politiska beslut och regerande, utan på ett omåttligt överflöd på beslut och regerande.

Hade skolan fått hållas utan inblandning sedan femtiotalet hade den antagligen fungerat utmärkt, buren av lärare som visste vad de gjorde, snarare än av politiker som gjorde vad de trodde sig veta. Hade försvaret fått vara i fred hade vi inte avskaffat värnplikten, bara för att tvingas återinföra den. Vi hade inte avrustat Gotland, för att sedan tvingas börja om från början."---

"Det mesta tyder helt enkelt på att världen skulle vara mycket bättre, om bara politiker var en aning latare än de är, som en klok tänkare en gång skrev."---

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/om-hosten-var-kurt-russell-med-ogonlapp-vad-ar-nulaget/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-09 12:55 #8 av: Göstage

Stefan Sauk har varit på resa i Afrika och ser påtagliga likheter mellan tillståndet i vissa länder där och hur vi har det hos oss.

"En sak han reflekterar över är valen i afrikanska länder där det ofta blir tjafs om vem som har vunnit och huruvida det har förekommit valfusk. Den som har makt i Afrika tenderar att bli despotisk och prioritera makten före folkets välmående, menar Sauk.

Skådespelaren tycker även att kombination makt och bristfällig kompetens är något som finns både här och i Afrika. Som exempel tar han Anders Ygeman (S) som nu har fått jobb som digitaliseringsminister från att tidigare ha varit inrikesminister – något Sauk jämför med att han själv skulle praoa som hjärnkirurg på Karolinska."---

https://nyheteridag.se/sauk-sverige-borjar-likna-afrika/

Ber att få travestera Cornelis:

"För övrigt e det väl ungefär
samma politiker här som där
samma löften och samma dekadans.
Och samma svikna väljare med längtan
nån annanstans."

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-09 14:15 #9 av: VSK

#8

Han är helt suvve men är bara en tidsfråga innan PK sätter tänderna i han och utmålar han som superduperrasse. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-12 14:31 #10 av: Göstage

"...större ansvarstagande och mer konstruktivitet från makthavarna"? Ja, tack, hemskt gärna. Inte sådant här:

"Moderaternas och Sverigedemokraternas politik leder till växande sociala klyftor, splittring och otrygghet. Det är när tron på framtiden går förlorad som gängen och våldet blir ett alternativ", skriver Peter Hultqvist (S) och Morgan Johansson (S) i en debattartikel i Expressen.---

"Socialdemokraterna kommer aldrig att acceptera att otryggheten breder ut sig eller att människor upplever att rättsstaten inte längre är närvarande."---GapskrattarSpelar pajas

 https://www.expressen.se/debatt/sa-foder-m-och-sd-gangkriminaliteten/

Kommentar från Rebecca Weidmo Uvell

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-14 16:11 #11 av: Carmarino

Visserligen denna kan räknas som en partsinlaga, eftersom den är skriven av en moderat politiker, men jag tycker ändå hon har en hel del vettiga synpunkter. (Än så länge inte betalartikel.)

Att människor med jobb och egen försörjning tvingas lämna landet till följd av bagatellartade misstag är exempel på de senaste årens misslyckade migrationspolitik. Det skriver Maria Malmer Stenergard, som nyligen utsågs till Moderaternas migrations- och socialförsäkringspolitiska talesperson.

Sverige har tagit ett stort ansvar under lång tid, på några få år tagit emot 300 000 asylsökande. Till det kommer anhöriginvandringen. Nu måste vi också ta det fulla ansvaret för dem som kommit hit och se till att välfärden fungerar.

Det räcker inte att välkomna människor innanför Sveriges gränser. De måste också välkomnas in i samhället och mötas av såväl rättigheter som skyldigheter. Ett ja ska vara ett ja. Där har Sverige brustit. Så länge vi inte lyckas med integrationen måste därför migrationspolitiken förbli stram, men rättssäker.

-----

Nyligen sade migrationsminister Morgan Johansson (S) att ”regeringen har kontroll över situationen” och att det innebär att Sverige därmed återigen kan öka invandringen. Men för den som ser hur utanförskapet växer är det svårt att hålla med. Integrationen fungerar fortfarande för dåligt. Lägg därtill de andra akuta problem som staten behöver lösa: vårdköerna, bostadsbristen och inte minst den grova brottsligheten. På många håll saknas kvalificerade medarbetare i välfärden – läkare, sjuksköterskor, lärare och socionomer.

https://www.hd.se/2019-02-14/nu-maste-vi-ta-det-fulla-ansvaret-for-dem-som-kommit-hit-och-se-till-att-valfarden-fungerar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-02-14 17:33 #12 av: Jimmy.L

Nyligen sade migrationsminister Morgan Johansson (S) att ”regeringen har kontroll över situationen” och att det innebär att Sverige därmed återigen kan öka invandringen. Men för den som ser hur utanförskapet växer är det svårt att hålla med. Integrationen fungerar fortfarande för dåligt. Lägg därtill de andra akuta problem som staten behöver lösa: vårdköerna, bostadsbristen och inte minst den grova brottsligheten. På många håll saknas kvalificerade medarbetare i välfärden – läkare, sjuksköterskor, lärare och socionomer.

Måste vara något allvarligt fel på Morgan.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-14 18:24 #13 av: VSK

#12

Listan kan göras betydligt längre än en enda person. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-05-06 07:06 #14 av: Göstage

Tvärtemot alla påståenden så växer faktiskt inte politikerföraktet- förtroendet för politikerna ökar långsamt, skriver Markus Uvell i en gästkrönika i GP. Då är politikernas väljarförakt mer bekymmersam, anser han.

"Något som däremot är ett växande problem, är väljarföraktet. Tanken att det inte är politiken som är problemet, utan väljarna. Det talas om stora grupper med förfärliga värderingar som måste stoppas."---

"Det finns ingen anledning att varna för väljarnas värderingar, svenska folket behöver inte skyddas från sig självt. Den enskilt mest hoppingivande sanningen om svensk politik är nämligen denna: väljarna är nästan alltid klokare än politikerna. Tack och lov, det är ju från väljarna all politisk makt utgår."

https://www.gp.se/ledare/väljarna-är-klokare-än-politikerna-tack-och-lov-1.14901614

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-28 08:27 #15 av: Göstage

Adam Cwejman oroar sig för den oförsonlighet som visades i EU-valdebatten från ledande politiskt håll. 

"Europavalrörelsen i Sverige utmärktes av två fenomen: Försöken att göra valet till ett ödesval om Europas framtid och de låga slagen under bältet. Socialdemokraterna gick hårt in på linjen att ännu en gång få Sverigedemokraterna att stå i centrum för all politik. För eller emot."---

 "Problemet för de politiker som valt den inslagna vägen är att varje val kommer kräva ett ännu mer uppskruvat tonläge: Striden om SD kommer behöva vridas upp ännu ett varv (1930-talet kommer knacka på dörren många gånger lär vi få höra). Insinuationerna kommer behöva bli ännu mer spekulativa för att trumfa den tidigare nivån."--- 

https://www.gp.se/ledare/om-inte-politiker-ska-hålla-nivån-i-det-offentliga-samtalet-vem-ska-då-göra-det-1.15314561

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-28 08:32 #16 av: Jimmy.L

Ja detta kommer ju vi få se igen vid nästa val och den blir nog smutsigare än tidigare.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-28 08:35 #17 av: Göstage

Ja, med Löfven vid makten och Strandhäll som näthärold så lär det inte bli någon bättring...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-12 23:09 #18 av: Göstage

Vad har socialdemokraterna Lars Lilja, Marina Pettersson, Elisebeth Markström, Kristina Zakrisson, Göran S Persson och Christin Hagberg gemensamt med miljöpartisten Mikael Johanson, kristdemokraterna Lennart Sacredeus, Dan Kihlström, Sven-Gunnar Persson och vänsterpartisten Alice Åström? Svar: svenska folket har betalat underhåll ("garantilön") till dem sedan de lämnade riksdagen 2010. 

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-13 07:54 #19 av: Göstage

Expressens Linda Nordlund skriver om det vanemässiga förfallet i SSU. (Fetmarkeringarna är hennes.)

"Skandalen med Philip Botström är bara den senaste i en lång rad. SSU är inte så mycket ett växthus för idéer som en plantskola för fifflare."---

"Philip Boström kan alltså vara lugn. Stormar blåser över och fifflande SSU:are landar mjukt. Påfallande ofta i Rosenbad.
Socialdemokraternas problem med ungdomsförbundet handlar alltså inte om enskilda personer som begått fel. Det handlar om en kultur där generationer av ungdomsförbundare har fått lära sig att maktspel och mygel är om inte tillåtna, så åtminstone ursäktliga i förbundets eviga falangstrider."---

"Ansvaret vilar i förlängningen på Stefan Löfven. Så länge som partiledningen är villig att ge både andra och tredje chanser till dem som begått ungdomssynder långt upp i trettioårsåldern kommer den ruttna kulturen att frodas i SSU.
Botström-skandalen lär tyvärr följas av fler."

https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/ssu-ar-sig-likt-idel-mygel-och-maktspel-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-13 07:59 #20 av: Jimmy.L

Ja Socialdemokraterna är duktiga om inte världsmästare på att snabbt kritisera andra partier när liknande hände men inom egna dörrar så låser man en extra gång och kastar bot nyckeln och jagar undan nyfikna. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-08-13 16:22 #21 av: Göstage

Anders Ygeman står inte högt i kurs i Norge. Heller.

"Jag rekommenderar Ygeman att städa upp sitt eget land innan han undervisar Norge."---

"Den norska ministern Sylvi Listhaug, svarar nu på Anders Ygemans uttalande om högerextremism i Norge.
– Vi tar inte några råd från Sverige, som har en dokumenterat mycket större nynazistisk miljö än Norge. Vi tar heller inte några råd från Ygeman eller andra svenska politiker som i tio år har stuckit huvudet i sanden och inte vågat diskutera invandring och dess konsekvenser, säger hon."--- 

"Sylvi Listhaug uppmanar Ygeman att ta itu med ”det svenska tillståndet”. Ett begrepp som används i Norge för att beskriva problem med invandring, en misslyckad integrationspolitik som leder till våld och laglöshet.
– Det är hög tid att svenska politiker stoppar det svenska tillståndet och får tillbaka lag och ordning."--- 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/vQzQRw/norska-ministerns-svar-till-ygeman-stada-upp-ditt-eget-land

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-13 17:32 #22 av: Jimmy.L

#21 Läst just om bråket, han blundar för det som händer på hemmaplan men det är ju inget ovanligt hos socialdemokraterna.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-08-14 10:55 #23 av: Göstage

Verkar som om Ygemangate är tecknet på att sommarsemestern börjar ta slut även för politikerna. Nu lägger Jimmie Åkesson mer ved på brasan, och kommer säkert i sin tur att angripas från vänsterhåll.  Strandhäll är väl i startblocken, kan man tro...Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-14 12:44 #24 av: VSK

#23

Fast Wallström och Löfven är ju 10 resor värre än Ygeman.  Klen tröst jag vet. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-08-14 12:52 #25 av: Jimmy.L

Jag orkar inte med om dom i nästa val får fyra år till att styra Sverige. Kräks

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-08-14 13:18 #26 av: VSK

#25

Risken är stor att massutflyttningen från Sverige eskalerat då, så då är det väl bara agna en krok och haka på. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-09-19 10:09 #27 av: Göstage

Inrikesminister Mikael Damberg sökte hjälp bland åhörarna från ambulans- och larmcentralpersonal för att komma på åtgärder mot det eskalerande våldet, men visade sig inte kapabel att besvara frågor på ett rakt sätt, skriver Johan Westerholm på Ledarsidorna.

"Mikael Damberg bevistade under onsdagen en konferens i Karlstad för ambulans- och akutsjukvårdspersonal, Flisa 2019. I anslutning till sitt anförande bad han konferensdeltagarna om förslag och vitsordade att regeringen inte hade några konkreta förslag att möta det ökade våldet ens på medellång sikt. Under frågestunden, som sköttes med att deltagarna skickade in sin fråga via en app på mobiltelefonen, blev Damberg ytterligare förnedrad genom att luttrade ambulansförare och jouroperatörer från larm- och räddningscentraler skickade in kommentaren

– ”Du svarar inte på frågan”.

Vid ett flertal tillfällen besvarades publikens frågor annars med ”Det där är egentligen Morgan Johanssons ansvar” eller ”Det faller under Lena Hallengrens område, hon borde varit här istället” istället för att stilla det stigande missnöje med regeringen från konferensdeltagarna vid konferensen. Deltagare som utgör själva frontlinjen i samhällets vårdåtagande."---

https://ledarsidorna.se/2019/09/sverige-i-en-nedatgaende-spiral-regeringen-star-utan-ideer/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.