Annons:
Etikettdebatt
Läst 674 ggr
LBB
1/4/19, 8:10 AM

Brexit skapar arbete

Ca 1000 poliser får extra utbildning i Nordirland och Skottland. Detta för att de ska kunna hantera de problem som en ev. hård Brexit kan komma att innebära för gränsen mellan Irland och Nordirland.

Sedan får de väl skicka ner ngr av dem till soligare breddgrader, Gibraltar/Spanien är väl nästa konflikthärd.

Annons:
LBB
1/5/19, 10:27 AM
#1

Nya siffror från England. Industrin storhandlar inför Brexit. Man tar hem råvaror o materiel inför kommande strul vid gränserna….Man röstar så att säga med fötter o plånbok. Man har insett vilka bekymmer Brexit kommer att leda till.

Man gick till val med att lova att gästarbetarna från Östeuropa skulle ut.  Utan att begripa att det är bla dessa östeuropeiska länder som samfälligt kommer att rösta ja eller nej till avtal med Storbritannien.  Polen som kommer att förlora miljarder i uteblivna likvider som gästarbetarna skickar hem kommer med all sannolikhet se rätt negativt på ev förmånliga avtal med Storbritannien.

Man kommer att hävda rätten till varor och tjänsters gränsöverskridande och kommer inte att acceptera att bara varor får fritt passera gränserna.

72mm
1/5/19, 4:07 PM
#2

#1 "Polen som kommer att förlora miljarder i uteblivna likvider som gästarbetarna skickar hem kommer med all sannolikhet se rätt negativt på ev förmånliga avtal med Storbritannien."

Jo visst, säkert. Du har fattat att England kan, fria från EU, göra vilka avtal de vill med vilket land utanför EU som helst va? Polen är väl å andra sidan bundna av de avtal som EU förhandlar fram åt dem, precis som alla andra medlemsländer som sitter fast i den globalistiska byråkratin. 

Sedan är det ju inte direkt som så att Polen och EU är fullständigt samstämmiga i alla frågor, det har knakat betänkligt på sista tiden. 

Att insinuera att England skulle ha en sämre förhandlingsposition fria från EU börjar bli lite gammalt, har ni inget nyare manus?

Friskt kopplat är hälften brunnet!

LBB
1/5/19, 5:43 PM
#3

Naturligtvis kan Storbritannien sluta avtal med de länder som vill. Problemet för Storbritanniens del är väl de avtal man vill ha med EU. Och de flesta avtal EU ingår kräver att alla medlemsstater köper avtalet.  Därför har exempelvis Turkiet problem med EU avtal då man ockuperar delar av Grekland/Cypern.  För Storbritanniens del är väl varbölden Nord-Irland , där unionister och IRA anhängare riskerar att börja gå loss på varandra om gränsen och gränskontroller mellan Irland o Nord-Irland återupprättas.

EU har gjort 2 saker klara.

1 Att varor och tjänster ska få röra sig som de gör idag inom tullunionen. Inget av de två kan uteslutas, antingen båda eller inget.

2 Att eventuella övergångsregler tidsbegränsas

Självklara saker egentligen

Storbritannien har naturligtvis rätt, som suverän stat att välja sin väg, en rätt som EU som gemenskap också har.

Man har nu, både bland ansvariga myndigheter i London (därför utbildningen av de 1000 poliserna) och bland industriledarna (därav "hamstringen "av gods) insett de problem som följer av Brexit. Storbritannien har nu ett val, antingen göra som Norge, betala för tillgången till den fria marknaden inom EU, eller att konkurrera med resten av världen över marknadsandelar.

Upp till toppen
Annons: