invandring

Två identiteter, ett land...

2019-01-17 12:58 #0 av: Hayabusa

Den alltid (om jag får säga så...) Mustafa Panshiri skriver om kulturkrockar i det lilla landet som kunde (...eller inte). 

http://www.gp.se/ledare/tv%C3%A5-identiteter-ett-land-1.11841881

Anmäl
2019-01-20 09:47 #1 av: Göstage

Chris Forsne, tidigare utrikesmedarbetare på Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Sveriges Television och stor frankofil, uppmärksammar den franska dagstidningen Le Figaros satsning på ett 180 sidor långt specialmagasin med titeln ” Islamismen en utmaning för vår civilisation”( L´Islamisme un défi pour notre civilisation). Magasinet kom ut nu i januari 2019.

"De 180 sidorna går inte redovisa fullt och helt men några punkter sticker ut och vi kan inte blunda för dem längre. Här på Ledarsidorna.se har Muslimska brödraskapets växande inflytande tagits upp gång på gång och i Le Figaros magasin visas klart på hur Brödraskapet medvetet satsar på Europa efter att stoppats effektivt i arabvärlden. Expansionen har haft stor hjälp av Erdogan och i ett tidigare läge av Qatar.

Den förmenta godheten, som i Frankrike började med Valery Giscard d´Estaing – och i Sverige nu accentueras av Stefan Löfvén och hans stödpartier, i att tillåta omfattande anhöriginvandring pekas ut som en stor fara. Det är inte människor som kommer som arbetskraftsinvandring och samhället har varken bostäder eller jobb till dem. De har inget annat val än att fylla på i förorterna där de isoleras, bildar egna kulturella enheter – och deras barn, även de som föds i Sverige, kommer att växa upp med ett främlingskap till det land som tagit in dem."---

"För första gången i Frankrikes historia ser man nu inte en integration eller assimilering, men en desintegration – man tar avstånd från det land man lever i. En stor del av landets unga bryr sig inte om nationen Frankrike, dess historia, dess värderingar, inte  heller om språket, litteraturen eller kulturen.

Allt oftare hör man personer i Frankrike tala om två samhällen och ett väntande inbördeskrig. Två befolkningar som betraktar varandra med fientlighet.
Ska Europa betraktas som en världsdel på nedgång eller en med en växande dekadens? Vilken av definitionerna man än väljer så återstår att Europas svaghet idag ökar islamismens inflytande.  Men det finns också i stor omfattning en feghet inför islam. Européerna vågar inte längre stå för värden som vare sig kristendom eller ett sekulariserat samhälle. 

Europa lever i förnekelse, gömmer sig bakom naivitet, och låter sig underkastas. Det är Europa som koloniseras nu, skriver den algeriska författaren Boualem Sandal i ”L´Islamisme un défi pour notre civilisation”.

https://ledarsidorna.se/2019/01/den-som-sar-vind-skordar-storm-hosea-87/


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-20 09:53 #2 av: Hayabusa

Dessvärre är det så. Ett utslag av den "Goda Viljan". Eller rättare - bakslag.

Anmäl
2019-05-06 15:07 #3 av: Göstage

Med början idag firar ett okänt antal troende ramadan i Sverige. Man gör det t.o.m. den 4 juni. Det är ingen svensk tradition, vilket en del politiker tycks anse.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-13 08:35 #4 av: Göstage

Ivar Arpi har skrivit en intressant betraktelse på SVD:s ledarsida om enklavbildningen i media och i samhällsstrukturen.

"I synnerhet migrationskrisen 2015 påverkade den kritiska opinionen eftersom många började uppleva ett hot mot de egna traditionerna, ens säkerhet och landets kultur. Den har bland annat handlat om att invandrare är överrepresenterade i grov brottslighet, att det sprängs och skjuts alltmer i svenska städer, att terrordåd begås av muslimska extremister, att stadsbilden i många städer har förändrats extremt snabbt, att kostnaderna för invandringen i ett antal år har ätit upp vad som kallas för ”reformutrymmet” i budgetar på alla nivåer (det var därför Reinfeldt bad svenskarna att ”öppna sina hjärtan”), och så vidare.

Demografi handlar i sammanhanget om kultur och identitet, inte om hudfärg. När mottagarländer lyckas integrera invandrare upplever man inte frågan som särskilt viktig. Invandringen är inte särskilt hotfull när de som kommer med tiden absorberas av den befintliga befolkningen. Ju mer kulturellt närstående, desto större acceptans. När processen går smidigt är den verkligen berikande i många människors ögon. I synnerhet har svenskar, enligt många opinionsmätningar, haft en positiv attityd till detta. Många som kom till Sverige under 1900-talet har också blivit en del av landet, både i sina egna och andra ögon. Men de senaste decennierna har integrationen gått trögare, bland annat för att många nyanlända i dag fastnar i områden där knappt någon pratar svenska."---

https://www.svd.se/det-ar-demografin-dumbom-neuk

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-15 11:18 #5 av: Göstage

Rickard Sörman på DGS reagerar på PK-drevet mot Ivar Arpi, och skriver bland annat:

"Det hjälper inte att använda förnuft och rationalitet i svensk immigrationsdebatt när människor är förblindade av infantila principer om det goda och det rättfärdiga. Det fick vi återigen se prov på när Per Svensson, Moa Berglöf och Erik Helmersson reagerade på Ivar Arpis ledare i Svenska Dagbladet om immigration och demografi."---

 "Ingen har rätt att ta vår identitet ifrån oss. Vi svenskar äger samma rätt som alla andra folk att vara oss själva, att definiera vår kultur och sätta vår prägel på vårt land. Så naturligtvis är vi moraliskt rätt ute när vi tänker att Sverige ska besvaras svenskt. Att något så självklart ens ska behöva diskuteras visar hur sjuk vår samtida debatt har blivit.
Och ett problem är just tänkande i absoluta termer. Ingen vettig människa menar att Sverige ska bevaras 100 procent renodlat svenskt. Man tar alltid in impulser utifrån. Självklart."---

"Det handlar om en huvudinriktning, en ambition, ett riktmärke. Det handlar om att Sverige i huvudsak ska vara svenskt, att Sverige ska domineras av det svenska, att det svenska ska sätta sin prägel på vårt land och vara den kultur i vilken en avgörande majoritet av befolkningen känner sig hemma.
När Ivar Arpi försökte lyfta frågan om demografin, om vilka människor som faktiskt bor i Sverige, fick han direkt mothugg mot våra pk-religiösa präster som förfäras av det oanständiga i att svenskar vill känna sig hemma i Sverige och känna att detta är deras land och ingen annans."---

" Skulle man inte få säga att det finns en rimlig gräns för hur många människor med utländskt ursprung som bör bo i Sverige? Blir man fientlig mot andra för att man värnar det egna? Det är så endimensionellt och simpelt att resonemanget hör hemma satirens värld och inte i den seriösa politiska diskussionens."---

https://detgodasamhallet.com/2019/06/15/richard-sorman-det-handlar-om-proportioner-och-rimlighet-dumbommar/

Jag har infogat en klickbar länk i texten.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-16 11:23 #6 av: Jimmy.L

#5 Så även här på iFokus, det går inte diskutera begränsad invandring med vissa rasistkortet hoppar fram innan man skrivit klart.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-17 11:29 #7 av: eskils

#0 Panshiri verkar vara en klok och realistisk man!

#1 Upprepar citat:

"Europa lever i förnekelse, gömmer sig bakom naivitet, och låter sig underkastas. Det är Europa som koloniseras nu, skriver den algeriska författaren Boualem Sandal i ”L´Islamisme un défi pour notre civilisation”."  Det stämmer nog, tyvärr. Ledsen

#4 Citerar slutet av Ivar Arpis artikel:

"Min egen uppfattning? Nej, det är inte främlingsfientligt att vilja känna sig hemma i sin kultur och sitt lands identitet, och att lyfta fram konsekvenserna av den invandring som inte har integrerats. Det är fullt rimligt. Man behöver inte gilla läget."

Mycket bra artikel! Visst är det fullt rimligt, i en demokrati, att kritisera alla möjliga delar av den förda politiken. Även migrations- och integrationspolitiken!! Man ska inte bli kallad fula saker för att man har en annan åsikt än S-MP-regeringen.

Problemet är att många lydiga, icke-tänkande svenskar fortfarande ser Socialdemokraterna som det stora statsbärande partiet som slåss för goda saker, bara för att de bidrog till att genomföra allmän rösträtt och rätt till betald semester m.m. -  för många decennier sedan...

Idag är (s) dock ett desperat, förvirrat, krympande parti, utan förslag för att lösa nutidens problem, som beskrivs bl a i #4. I Europa är de socialdemokratiska partiernas storhetstid över för länge sedan. Tyska SPD t ex fick bara 15,8% i senaste valet.

Framtiden tillhör dem som ser verkligheten som den är.


Anmäl
2019-06-20 11:36 #8 av: eskils

#4 och #5 Ivar Arpi dristade sig till att i SvD ifrågasätta den förda invandringspolitiken, och blev genast från vänsterhåll anklagad för att vara rasist, detta eftersom vänstern inte klarar en saklig debatt om invandringspolitiska frågor.

Men det handlar ju inte om hudfärg och hårfärg, förklarar debattören Mattias Lindberg i Expressen. Det handlar om huruvida vi vill försvara vårt öppna, jämställda demokratiska svenska samhälle - eller inte.

"Det är faktiskt inte konstigt att folk räds att deras döttrar skall kallas för hora om de inte bär slöja i grundskolan, eller om folk räds att deras söner ska dras in i gängkriminalitet. Något som bevisligen blivit grövre då dödsskjutningar i kriminella miljöer ökat från ca fyra per år i början av 90-talet till 37 stycken år 2017.

Det handlar inte om hårfärgen

Jag tror att människor drar rimliga slutsatser när de kopplar ihop den demografiska förändringen med integrationsproblem som ökat hedersförtryck och ökad gängproblematik. Det är alltså inte ett ökat inslag av mörk hårfärg som skrämmer, utan minskade individuella rättigheter och friheter som skrämmer. Detta är givet samhällsutvecklingen en högst giltig oro. Över detta sätter sig en elit av socialdemokratiska och vänsterliberala ledarskribenter sig till doms. Det handlar om hudfärg skriver de. De öser ur sig sitt förakt för sådana som inte via materiella tillgångar kan undvika att utsätta sig för dessa begränsningar. 

Men det handlar inte om hudfärg. Det handlar om en reell och berättigad oro för framtida begränsade friheter."

https://www.expressen.se/debatt/motstandet-mot-sveriges-forandring-ar-inte-rasism/


Anmäl
2019-06-20 12:24 #9 av: Göstage

Precis! Just när man trodde att även de allra mest trögfattade insett att rasistsprejburken är tömd vid det här laget så har den kommit till användning igen. Det kan vara skriverierna om "Jimmie moments" som skapat desperation på godhetstronen. 

Icke oväntat har nu den så kallade "fotbollshustrun" skridit in i diskussionen. Hon kallade sig själv så, eftersom hon är gift med vad som var tämligen ordinär fotbollsspelare, och hon tjänade väl en hacka på att skriva om den tillvaron. Sedan han blev petad har hon desperat försökt att bita sig kvar som kolumnist, och skriver hon inte betraktelser över hemmamammalivet så är det politiska vänsterplattityder för att smälta in i  Aftonbladets ensidigt röda palett.  Och nu är alltså siktet inställd på Dovstad. Patetiskt... 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-20 13:15 #10 av: Hayabusa

#9 Falska jämförelser från kvinnan som är gift med en fd fotbollsspelare.

Dovstads text handlar, enligt min mening, om en enda frågeställning:

Har vi eller har vi inte ett problem med segregation & integration i landet Sverige? 

Anmäl
2019-06-20 14:51 #11 av: Göstage

Fotbollshustrun har svårt att höja blicken från köttbulletallriken.

Man trodde ju att hon dragit lärdom av bensinfadäsen, men icke...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-20 15:00 #12 av: Hayabusa

#11 Hon är helt klart Offside Skämtar

Anmäl
2019-06-20 15:07 #13 av: Göstage

Skrattar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-23 18:51 #14 av: eskils

#1 Upprepar: "Här på Ledarsidorna.se har Muslimska brödraskapets växande inflytande tagits upp gång på gång och i Le Figaros magasin visas klart på hur Brödraskapet medvetet satsar på Europa efter att stoppats effektivt i arabvärlden. Expansionen har haft stor hjälp av Erdogan och i ett tidigare läge av Qatar."

Emellertid tycks inte den korrumperade, islamistiske diktatorn Erdogan i Turkiet ha sitt eget folk bakom sig... I senaste borgmästarvalet i Istanbul segrade det sekulära partiets kandidat över kandidaten för Erdogans parti AKP.

SVT

Skrattar Heja folket!


Anmäl
2019-07-05 06:11 #15 av: Göstage

Thomas Gür skriver i en gästkrönika i GP om  svensk (brist på) migrationspolitik.

"Den första är just invandrarpolitiken i sina olika former sedan 1975, och som understödjer att invandrarna kan bevara sin egen kultur istället för att uppgå i det svenska samhället. Inte heller ”integrationspolitiken”, introducerad 1996, har som mål att invandrare ska anpassa sig till Sverige, utan att hela befolkningen, inklusive majoriteten av etniska svenskar, ska anpassa sig till ett mångkulturellt samhälle.
Den andra motkraften är antalet invandrare som kommer per år. När det svenska samhällets absorptionsförmåga på olika sätt överskrids, uppstår segregation istället för assimilation."---

"Med grupper som inte inlemmas i majoritetssamhället och som tillförs nya medlemmar, tillkommer risken att invandrare blir nybyggare eller bosättare. Det vill säga att immigranterna inte blir en del av majoritetssamhället utan upprättar egna samhällen, egna institutioner och egna rättssystem, och då sällan i ordnade former, utan snarare som klanvälden, baserade på olika slag av lojalitetsband.

Behövs det då en politik för assimilation? Nej, lika litet som det har behövts hittills. Den inträffar spontant om den inte förhindras. Det behövs dock en politik som stärker den nationella sammanhållningen, en politik som betonar och tillhandahåller nycklarna till det svenska samhället språkligt, kulturellt och historiskt och som samtidigt ställer skärpta krav för permanentat uppehållstillstånd och för medborgarskap."---

https://www.gp.se/ledare/assimilation-sker-spontant-1.15996832

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-05 09:53 #16 av: Hayabusa

#15 Precis så har det blivit. Vänstern pratar gärna om "ökade klyftor" som orsak till både det ena och det andra - och då i betydelse "ekonomisk klyfta".  Vad det handlar om istället är en demografisk klyfta. Ekonomi? Ja, men den fanns där redan ursprungligen när människor tog sig till Sverige. En individ som var mindre bemedlad i land A blir inte helt plötsligt "stadd vid kassa" för att personen i fråga flyttar till land B. Men klyftan ökar i land B utan att för den skull invånarna (i land B) blivit rikare. 

Anmäl
2019-07-05 11:55 #17 av: Jimmy.L

Istället för att ha en begränsad flyktingpolitik där man ser till att människor som kommer hit får lära sig svenska och ser till att dom får jobb. klyftan har vänstern skapt själva tack vare en generös invandrarpolitik. 

- Välkommen till Sverige nu när ni är här så får ni klara er så bra det bara går, ni behöver inte tänk på språket eller lära er vad som är rätt eller fel, och bo gärna nära varandra och skapa utanförskap. vi inom vänstern skyller sen på rasism, utanförskap trots vi är ansvariga för det. 

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-07-05 12:25 #18 av: Hayabusa

Björn Ranelid:

"Många av mina barn- och ungdomskamrater i Malmö hade tyngre skäl att känna sig frustrerade, förbannade och åsidosatta än nutidens flickor och ynglingar. De bodde trångt i omoderna lägenheter och ekonomin i många familjer var dålig, men ingen av mina hundratals bekanta, vänner och lekkamrater brände bilar, rånade gamla människor eller bar vapen."

Anmäl
2019-07-12 11:41 #19 av: Göstage

#15ff Dan Korn skriver tänkvärt på Expressen kultur  om mångkultur respektive mångkulturalism. 

https://www.expressen.se/kultur/mangkulturalismen-blundar-for-valdet/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-12 12:13 #20 av: Hayabusa

#19 Point taken. 

Anmäl
2019-08-22 13:01 #21 av: Göstage

Läsning på Kvartal:

"I den migrationspolitiska debatten använder bägge sidor Sveriges grundlagar som slagträ, med påståendet att grundlagen skulle innehålla någon form av formulering med innebörden att Sverige är, eller ska vara, ett mångkulturellt land. Problemet för samtliga sidor är att det inte existerar någon sådan lag, skriver advokaten Carl Lindstrand som reder ut begreppen en gång för alla i en analys."---

https://kvartal.se/artiklar/faktoiden-om-grundlagen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-12 07:26 #22 av: Göstage

#1 Chris Forsne fortsätter på Ledarsidorna att rapportera om ett Frankrike under snabb förändring. Frankrikes sak är vår.

 "Efter morden på de fyra poliserna befinner sig Frankrike i en allt tydligare identitetskris och president Emmanuel Macrons retorik blir allt mer tydlig i oron mot islamism. Men en fråga, om är islam kompatibelt med ett kulturellt kristet Europa som allt fler öppet ställer, får inget svar idag."---

"Emmanuel Macron gick längre i sitt  fördömande och sina varningar för ett radikaliserat islam än någon av sina föregångare. Frågan är om presidenten, som tidigare snarare haft en mjuk inställning i migrationsfrågor har svängt. Flera uttalanden den senaste tiden tyder på det."--- 

I franska parlamentets två kammare diskuterades i veckan invandring och integration. Tidningsartiklar och böcker beskriver hur hela förorter lyder under en allt strängare tolkning av koranen. Fransmän känner sig tvingade att flytta ut och stadsdelar islamiseras.

Om svenska politiker varit mer uppmärksamma så hade de kunnat förutse det ungdomsvåld som nu florera i en rad svenska förorter. Frankrike drabbades av just detta ett tiotal år före Sverige."---

 "Marine Le Pen och hennes parti har i decennier varnat för islams utbredning i Frankrike men har setts som en vulgär främlingsfientlig rörelse av det  välutbildade Frankrike. Idag finns det en rad franska intellektuella som ställer sig öppet och fördömer den förvandling Frankrike och Europa genomgår. Men inte utan protester och motreaktioner."---

"President Emmanuel Macron visade i sitt tal en öppen oro för infiltration av religiösa extremister inom den franska administrationen. Hans oro sprider sig. Allt färre artiklar skrivs nu om mångkultur och franskt ansvar för sitt koloniala förflutna. Allmänheten känner sin egen personliga säkerhet ifrågasatt."---

Fetmarkeringen finns i artikeln.

https://ledarsidorna.se/2019/10/den-franska-identitetskrisen/

Ylva Johansson får väl ge Macron en tillrättavisning...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-15 09:44 #23 av: Göstage

Regionstyret i Jönköpings län är osams om mångkulturen: 

"Vi tror inte att det är rimligt att ena 70 olika kulturer där alla får göra precis som de vill i ett och samma samhälle. Man måste bestämma sig för vilka normer, värderingar och traditioner som ska gälla. Vi tolererar till exempel inte barnäktenskap, olika tider för män och kvinnor på badhus och att barn är klädda i burka, säger oppositionsregionrådet Malin Wengholm.

Regionstyrelsens ordförande Mia Frisk (KD), reagerar kraftigt mot Malin Wengholms utspel:
– Det här är inte värdigt en ledande moderatpolitiker. Vi ska stå upp för religionsfriheten och alla människors lika värde. Att följa lag och ordning är oberoende av vart man kommer ifrån. Det här är att vara långt ute i tassemarkerna, säger hon."  

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/regionmoderaterna-mangkultur-maste-stoppas-som-politiskt-projekt

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-08 14:03 #24 av: Göstage

 #5 "Det hjälper inte att använda förnuft och rationalitet i svensk immigrationsdebatt när människor är förblindade av infantila principer om det goda och det rättfärdiga. Det fick vi återigen se prov på när Per Svensson, Moa Berglöf och Erik Helmersson reagerade på Ivar Arpis ledare i Svenska Dagbladet om immigration och demografi," skrev Sörman i somras. Nu utmärker sig Berglöf igen och utmålar forna partikamrater för "nazister".

"Moa Berglöf var talskrivare åt Moderaternas förre partiledare Fredrik Reinfeldt och skrev det berömda ”öppna era hjärtan”-talet. Nu går hon i en krönika i Sydsvenskan till attack mot Moderaterna och stämplar partiets styre i Staffanstorp som nazistiskt."---

"Moa Berglöf har delat sin text på Twitter. Bland de som ”gillat” finns bland annat kriminologen Manne Gerell, Sydsvenskans politiske chefredaktör Heidi Avellan, Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima och debattören Isobel Hadley-Kamptz."---

https://nyheteridag.se/reinfeldts-forra-talskrivare-naziststamplar-moderaterna-och-lanserar-konspirationsteori/ 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.