Politikerna

Tillståndet i Sverige sett med danska ögon

2019-01-18 19:43 #0 av: Göstage

Kanske är det arvet från HC Andersson och hans berättelse om den orädda gossen som vågade tala om att Kejsaren var naken som gör att det finns en uppriktighet i vårt grannland som vi saknar. Jyllands-Posten hymlar hur som helst inte med sina åsikter kring tillståndet på den här sidan sundet.

"Så fick den självutnämnda humanistiska stormakten Sverige omsider en ny regering."---

"Förhandlingarnas förlopp kan markera en lägstapunkt i svensk parlamentarisms moderna historia. Man har haft ett enda mål: att hålla de slemma Sverigedemokraterna och deras väljarunderlag på 17,6% undan från varje inflytande ännu en mandatperiod. Allt annat har varit underkastat denna ambition. Det är en förbluffande negativ hållning till hur politik bedrivs i ett gemensamt folkstyre."---

"De problem som Sverigedemokraterna pekar på försvinner inte bara för att övriga partier inte vill höra talas om dem. Tvärtom verkar det onekligen som om de bara växer sig större. Nu skjuts det inte längre bara på Malmös gator. Nu kastar man handgranater. Brottsstatistiken, inte minst för våldtäkter, leder bara åt ett håll, och det är utför.

Om vi härhemma upplever problem i ghettokvarteren så kolla då Sverige. Det knirkar och knakar i det svenska folkhemmet, och även om det fortfarande finns utrymme i de stora skogarna, som den dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt konstaterade efter en flygresa, så har generationer av svenska politiker pressat välfärdssamhället och landet nära stupet. Det måste man kunna diskutera. Det hjälper ingen att bara blunda.

När man detaljstuderar svenska medier upptäcker man att ett visst uppvaknande inför verkligheten påbörjats. Det finns sprickor i verklighetsförnekelsen. I åratal har svenska medier stått för en samhällsdebatt som i förljugenhet inte överträffas någonstans i Europa. 

Nu sipprar ett visst erkännande fram, medan riksdagspolitikerna drar ännu ett varv, där man förespeglar att nutidens motgångar enbart beror på de påstått rasistiska Sverigedemokraterna. Det finns faktiskt skäl att vara bekymrad på broderfolkets vägnar, inte minst för den  saknade viljan att få till stånd ett politiskt samtal som omfattar alla.

För övrigt kan man undra varför den moraliska klubben endast angriper Sverigedemokraterna. I åratal har Socialdemokraterna förklarat Vänsterpartiet som parlamentariskt rumsrena. Partiet har förvisso utvecklats, men deras rötter griper lika fast i en totalitär historia som väl Sverigedemokraterna gör på motsatt ytterkant. Även här upplever man ett särskilt svenskt hyckleri.

Sverige går mot vanskliga tider. Med tanke på den svenska invandrardebatten finns det fortfarande skäl att konstatera: Se Sverige som ett exempel på hur man inte skall göra."

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE11123152/sverige-har-faaet-en-ny-regering-men-problemerne-taler-vi-ikke-om/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-18 21:00 #1 av: Tjeja

Storgråter

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2019-01-19 07:56 #2 av: Jimmy.L

Amen på det.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-19 10:10 #3 av: Hayabusa

"...den självutnämnda humanistiska stormakten Sverige..."

Anmäl
2019-01-19 11:03 #4 av: eskils

"... De problem som Sverigedemokraterna pekar på försvinner inte bara för att övriga partier inte vill höra talas om dem. Tvärtom verkar det onekligen som om de bara växer sig större..."Anmäl
2019-01-19 11:17 #5 av: Göstage

"I åratal har svenska medier stått för en samhällsdebatt som i förljugenhet inte överträffas någonstans i Europa."--- 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-23 20:34 #6 av: Göstage

Anders Fogh Rasmussen,  tidigare statsminister i Danmark och därefter NATOs generalsekreterare är befriande rättfram i sina åsikter om svenskarna i en intervju med norska Nettavisen:

"Rasmussen har mye å mene om söta bror, og som dansk snakker han gjerne fra levra. I hans hjemland er det vanlig med en tøff debatt, og ganske brutale karakteristikker. I Sverige har imidlertid medier blitt beskyldt for å begrave saker de ikke ønsket ut i offentligheten. 

– Noe helt annet. Hva synes du om svenskene og den politiske utviklingen der?
Anders Fogh Rasmussen ler høyt, og lenge, før han samler seg.

– Svenskene har gått av hengslene med politisk korrekthet. Det er ren galskap. De har valgt en farlig strategi ved å isolere Sverigedemokraterna. Vi gjorde det motsatte i Danmark med Dansk Folkeparti. Min tanke er å inkludere alle demokratiske krefter inn i forhandlinger og inkludere dem. Dermed blir de mer ansvarlige og parlamentariske partier. Det har vi sett i både Danmark og Norge. Det svenskene gjør er helt feil, sier han." 

https://www.nettavisen.no/okonomi/danmarks-tidligere-statsminister--det-svenskene-driver-med-er-ren-galskap/3423696569.html

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-24 11:28 #7 av: Hayabusa

#6 Det är ju tur att man inte är svensk Skämtar

Anmäl
2019-08-07 13:05 #8 av: Göstage

Mikael Jalving, historiker, författare och krönikör i Jyllands-Posten, tar upp de fasansfulla "vardagsbrott" som skett nyligen i Tyskland, med människor som knuffats mot sin död framför tåg eller huggits ner med svärd.

"Likväl är dessa handlingar, hur spektakulära de än är, varken overkliga eller oväntade. Man måste vara "humanist" eller ledamot av vänsterns ledning för att detta Herrens år 2019 inte se sambandet mellan invandring, våld och mord. Vardagens terror har för länge sedan kommit till Västeuropa, även om våra ledare låtsas att det bara är isolerade händelser orsakade av män med psykiska störningar".---

"Även om en majoritet beslutade att stänga gränserna hermetiskt i morgon, skulle vi ha gott om fiender inom murarna. Det är hit humanismen lett oss."---

Längre ner kommer Jalving in på utvecklingen i vårt land - här är lite av den salvan, men inlägget är långt, så läs helst hela krönikan i sin helhet (och gör det "snart", för det riskerar bli betalartikel).

"Sverige var landet av mjölk och honung, där toleransen för det annorlunda var så elegant satt i system att det bara var naturligt att den goda tonen blev navet för all officiell självförståelse i det etablerade politiska, ekonomiska och kulturella systemet.

Men det förslog inte mot den sociala och kriminella förråelsen. Idag är Sverige sannerligen kulturberikat."---

Denna grupp (våldsbenägna) "nysvenskar" är naturligtvis inte svenskar, utan allt annat - helst från exotiska miljöer med inbördeskrigstradition, jihad och stening av otrogna kvinnor."---

JP: "Fler mord, våldtäkter och våldsamma överfall är den pråliga humanismens pris. Den skiter i medborgarnas faktiska lidande och tragedier."

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-07 13:22 #9 av: Hayabusa

https://detgodasamhalletdotcom.files.wordpress.com/2019/06/rapport-om-invandring-och-brottslighet.pdf

Vet inte om denna rapport förekommit i någon tidigare tråd. 

Anmäl
2019-08-07 13:30 #10 av: Hayabusa

En rapport från vårt grannland Tyskland. Framställd av Bundeskriminalamt:

https://www.bka.de/SharedDocs/Downloads/DE/Publikationen/JahresberichteUndLagebilder/KriminalitaetImKontextVonZuwanderung/KriminalitaetImKontextVonZuwanderung_2018.html

OBS! På tyska

Anmäl
2019-08-14 13:36 #11 av: Göstage

#8 Debattören och journalisten Mikael Jalving fortsätter att oroas över "det svenska tillståndet", och hans oro omfattar nu även hans eget land- han misströstar om den nuvarande danska  ledningens förmåga att hålla emot trycket från Sverige, såväl politiskt som inför den svenska kriminella expansionismen.

"Med de nuvarande politikerna vid makten är det bara en tidsfråga innan Danmark också blir ett Sverige med all den progressiva upplösning det medför. Med en lägre hastighet, men i samma riktning.

Vad som kommer efter Sverige å andra sidan vågar jag inte svara på. Förutom att det blir kaotiskt, våldsam och oöverträffat i både dansk och svensk historia. Och att det är våra barn och barnbarn som ärver eländet."

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE11551205/Svenske-bombemænd-i-København/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-21 10:10 #12 av: Göstage

#0 Ur JP:s ledare från årsskiftet som citeras i TS:  

"När man detaljstuderar svenska medier upptäcker man att ett visst uppvaknande inför verkligheten påbörjats. Det finns sprickor i verklighetsförnekelsen. I åratal har svenska medier stått för en samhällsdebatt som i förljugenhet inte överträffas någonstans i Europa.
Nu sipprar ett visst erkännande fram, medan riksdagspolitikerna drar ännu ett varv, där man förespeglar att nutidens motgångar enbart beror på de påstått rasistiska Sverigedemokraterna. Det finns faktiskt skäl att vara bekymrad på broderfolkets vägnar, inte minst för den  saknade viljan att få till stånd ett politiskt samtal som omfattar alla."---

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE11123152/sverige-har-faaet-en-ny-regering-men-problemerne-taler-vi-ikke-om/

Idag ser Johan Hakelius tecken på att sossarna "dragit det där varvet" och kanske kommer ut med ett annorlunda synfält: 

"Hotet här bestod av de på ytan gemytliga och lyckliga danskarna, som i själva verket befolkar – Lena Sundströms ord, inte mina – ”det mest främlingsfientliga landet i Europa”.
Ni känner spänningen, eller hur? Och så knorren:
”Hela tiden frågade hon sig om samma utveckling är möjlig också i Sverige?”---

"Nu väntar den sista kapitulationen. En efter en radar socialdemokratiska tänkare och karriärister upp sig – Irene Wennemo, Torbjörn Hållö, Ardalan Shekarabi, för er som vill ha namn – och framhåller den danska socialdemokratin som modell.

En del av dem ger sken av att det handlar om att de danska socialdemokraterna nyligen bildat en vänsterregering. Men egentligen handlar det om att de danska socialdemokraterna både har varit beredda att samarbeta med Sverigedemokraternas motsvarighet, Dansk Folkeparti, och själva har lagt sig till med mycket av Dansk Folkepartis program.

Precis så kommer det att bli här i Sverige också. Det är bara en fråga om tid. Så svaret på Lena Sundströms gamla fråga är att det inte bara är möjligt, utan närmast oundvikligt, att Sverige går Danmarks väg.

Vi är också danskar. Bara lite långsammare, lite tråkigare och lite sippare."

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/retratterna-ar-i-gang-snart-ar-sverige-som-danmark/

Men sexpartikallelsen till överläggningarna om gängkriget visar tyvärr nog att sossarna trots allt nog borde ta ett varv till. I friska luften...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-29 08:34 #13 av: Göstage

Danmarks drottning Margrethe funderar om den svenska klimatdebatten:

"Egentligen är det konstigt att man i ett land som Sverige, där avstånden är så stora, ska skämmas över att man flyger. Men man kan ju inte köra skottkärra från Malmö till Haparanda, om jag får uttrycka mig så."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/qs/drottning-margrethe-jag-ar-ingen-bra-farmor/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-29 10:31 #14 av: Carmarino

#13 Den artikeln var tydligen kontroversiell, för den är inte tillgänglig längre.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-09-29 10:42 #15 av: Göstage

#14 Mystiskt  - för mig fungerar den (och jag har rensat cachen både automatiskt och manuellt).

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-29 10:54 #16 av: Carmarino

Kommer till den här sidan oavsett om jag använder din länk eller länken på Kvällspostens hemsida.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-09-29 11:00 #17 av: Göstage

Ja, nu blev resultatet det samma för mig, både med min egen länk och när jag klickade på Expressens hemsida. Men artikeln finns kvar i rubrikform så den är nog inte borttagen, utan det är väl ett fel på något vis. Borde fungera igen senare.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-29 11:48 #18 av: Carmarino

Nu verkar den funka igen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-10-03 18:38 #19 av: Göstage

Den danske EU-delegaten Peter Kofod är inte nådig i en debattartikel i Jyllands-Posten över Ylva Johanssons skroderande i EU-hearingen. Kofod sitter i Libekommittén, vars uppgift bland annat berör gränskontroll och migration. Här är inledningen på hans krönika - läs den gärna i sin helhet på länkadressen!  

"Jag är stolt över att Sverige kunde hysa så många flyktingar då, och jag är stolt över att så många har blivit så väl integrerade."
Detta helt bisarra och galna uttalande kom på tisdagen när den svenska kandidaten till EU-kommissionär Ylva Johansson hördes i Europaparlamentets utskott för rättsliga och inrikes frågor.

För vad är det verkligen att vara stolt över i det sammanhanget?
Gängbrottsligheten, våldtäkterna, islamisk fanatism, bombexplosioner? Att det finns områden där svensk polis helt har tappat kontrollen och bara kommer i styrkor? Att var fjärde svensk nu har utländsk bakgrund? Eller att 58 procent av alla misstänkta i brottmål i Sverige är invandrare eller ättlingar? 

Som jag ser det finns det inget att vara stolt över; långtifrån. Det finns en rak linje från den hopplösa svenska utrikespolitiken till djupa, våldsamma problem i det svenska samhället. Människor som ansvarar för det svenska kaoset ska skämmas - men istället sätter man nu en av de ansvariga bland EU: s chefsarkitekter."---

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/peterkofod/ECE11658274/svensk-kommissaerkandidats-bizarre-udsagn-roser-svensk-integration/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-05 10:37 #20 av: Göstage

#19 Kofods kritik uppmärksammas även i Sverige.

https://nyheteridag.se/har-sagas-ylva-johansson-i-eu-vi-i-danmark-ar-oroliga/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-07 08:26 #21 av: Göstage

Susanna Birgersson i Expressen tycker att det är anmärkningsvärt att dansk och svensk socialdemokrater skiljer sig så i synen på migrationspolitik. I Danmark är det vänstern som vill ha stramare migrationspolitik, och gräsrötterna är pådrivande.

I Sverige flyr LO-kollektivet och pensionärer allt mer uppenbart från sitt gamla parti eftersom de inte kan komma till tals.

"Motiven för den strama migrationspolitik som danska S driver kommer från vänster. Det är anmärkningsvärt att inget svenskt vänsterparti har valt att företräda de människor som påverkas negativt av invandring."---

"Mattias Tesfaye kommer från vänster. Som 14-åring gick han med i kommunistpartiets ungdomsförbund, varpå han avverkade medlemskap i båda de etablerade vänsterpartierna, först det ena sedan det andra, innan han 2013 landade hos Socialdemokraterna.

Från vänster kommer också motiven för den strama invandringspolitik han var med om att förankra i partiet redan förra våren. Hans huvudargument är att invandringens verkliga kostnader bärs av de medborgare som redan har det sämst ställt: Tillskott av okvalificerad arbetskraft gör arbetsmarknaden ännu besvärligare för dem med lägst utbildning. Den otrygghet och kriminalitet som kan kopplas till invandringen drabbar framför allt dem som bor i fattiga och segregerade områden. Och när trycket på välfärden ökar är det de anställda inom vård, skola och socialtjänst som får slita hårdare, ofta till låg lön.

Invandringen ökar ojämlikheten, menar Tesfaye, inte bara genom en växande etnisk underklass, utan också i bemärkelsen att det är de minst privilegierade danskarna som mest märker av de negativa konsekvenserna."---

https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/har-ar-migrationsministern-som-vagar-vara-vanster/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-10 10:09 #22 av: Göstage

"Det svenska tillståndet" skrämmer danskarna, och det är väl i ljuset av det man skall se beslutet om skärpt gränskontroll från Sverige. Återstår att se om det räcker för att hejda försvenskningen...

"10 bilar sattes i brand i Köpenhamns stadsdelar. Det händer bara. Bränderna kan inte kopplas direkt till gruppupplopp, säger polis och media, men utelämnar möjligheten att brännandet av upp till 800 bilar per år är en varning för ett relaterat krig. Den mot danskarna.

De täta bilbränderna är en ögonblicksbild av Danmarks försvenskning. Försvenskningen sker i en glidande postmodern rörelse där saker flyter ut, medan alla kämpar desperat för digital uppmärksamhet och ingen minns något äldre än 24 timmar. 

Forskaren och generalsekreteraren för Unicef ​​Danmark, Karen Hekkerup, uppmärksammar att ett ökande antal barn upplever fysiska straff hemma, men ingen kopplar våldet och relaterar det till den demografiska förändringen i Danmark. Samtidigt klagar folk över att de nya tunnelbanespåren är bullriga, men de bryr sig inte om att gäng nu hemsöker vanliga invånare några hundra meter bort.

År för år blir Nørrebro, nordväst och andra distrikt i Köpenhamn, Århus och flera andra danska städer som Angered, Bergsjön, Botkyrka, Rosenborg, Södertälje, Växjö. Samhället förvittrar snabbare i Sverige, men Danmark avvecklas på samma sätt med samma sociala påverkan. Ju längre upp den sociala pyramiden du bor, desto lättare kan du ignorera förstörelsen."---

Mikael Jalvings blogg  i Jyllandsposten

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-10 12:43 #23 av: gruvel

Dansk gränskontroll mot Sverige start 12 november.  Danmark väljer det säkra före det osäkra.  Det artar sig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.