invandring

Blir det dansk gränskontroll mot Sverige?

2019-02-19 15:54 #0 av: Göstage

På samma sätt som Sverige har gränskontroller mot Danmark så finns det tankar om det motsatta. 

"Under tisdagen lägger Dansk Folkeparti ett förslag i folketinget om att införa gränskontroll mot Sverige.
– Vi har goda erfarenheter av gränskontrollen mot Tyskland. Där avvisar vi riktigt många illegala invandrare och fångar också en del kriminella och detta vill vi gärna överföra också till den svenska gränsen, säger Martin Henriksen, invandringspolitisk talesperson för Dansk Folkeparti, till TT."---

TT

Inrikesminister Mikael Damberg har inga invändningar. Kanske inser han  innerst inne att det är nödvändigt för våra grannländer att skydda sig mot vissa som Sverige slutit i sin varma famn?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-19 15:55 #1 av: Jimmy.L

Ja där kan danskarna säkert fånga en och annan ful fisk.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-19 15:58 #2 av: Göstage

#1 Precis! Mer aspekter kring frågan:

"– Det är inte någon hemlighet att vi är bekymrade över att den svenska utlänningspolitiken, som vi anser är extremt olämplig, och som har gjort att det har kommit riktigt många människor till Sverige. Det gör också att det uppstår situationer i Sverige som vi måste skydda oss emot, säger Martin Henriksen.

Förslaget väcker oro bland pendlare. Det skulle få stora konsekvenser för de tusentals pendlare som varje dag reser över sundet, anser Michael Randropp, talesperson för pendlarklubben Kystbanen.

– Risken är markant färre avgångar och längre restid. Det kommer att innebära att fler slänger in handduken och säger att nu kan vi inte längre – nu får vi arbeta i det landet vi lever i och inte i den region vi bor i, säger han till DR."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/forslag-i-danmark-granskontroll-mot-sverige

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-19 19:12 #3 av: Novachan

Fungerar inte gränskontroller för båda håll? Funderar

Anmäl
2019-02-19 19:41 #4 av: Hayabusa

#3 Nej. Åker du från Sverige till Danmark så finns ingen kontroll - ännu. Det gäller oavsett om man tar sig över Öresundsbron eller med färja (Helsingborg-Helsingör).

Anmäl
2019-02-20 06:14 #5 av: VSK

Hoppas verkligen på detta. Även från Norge och Finland tack.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-20 07:45 #6 av: Hayabusa

"Enligt DR:s Europakorrespondent Anna Gaarslev, som producerade en poddserie om Sverige inför valet, dominerar den politiska situationen danskarnas bild av Sverige.

Bilden har dessutom förändrats snabbt – från föregångsland till en mer pessimistisk bild, säger hon.

– Det finns en politisk diskurs i Danmark som handlar om att det kommer många vidriga saker söderifrån, men nu också norrifrån. Danska politiker säger till väljarkåren att så vill man inte ha det i Danmark, säger hon till TT och fortsätter:

– Det är uppenbart att ni har avsevärt större uppenbara problem än vad vi har, med till exempel kriminalitet och integration. Den synliga delen av gängkriminalitet i form av skjutningar är mycket större i Sverige än Danmark, hävdar Gaarslev vidare."

https://www.hd.se/2019-02-19/sverige-far-allt-samre-rykte-hos-grannarna

Anmäl
2019-02-20 08:34 #7 av: Göstage

#6 Sorgligt men rättvist betyg! Fast snart rycker väl Strandskydd... förlåt, Strandhäll ut och läxar upp även danskarna. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-20 09:10 #8 av: Hayabusa

#7 Absolut - "Först snor vi Skåneland från dem och nu ska de f-n rätta in sig i ledet." Hur ofta är det inte som Danmark framställs som den "onde kusinen" i vårt fina Norden?

Anmäl
2019-02-20 09:23 #9 av: Göstage

Finns nog en blågul hatkärlek till broderlandet, och ju längre bort man kommer desto mindre verkar förståelsen (generalisering, jag vet!) 

Inte minst sossarna har ju fått vänja sig att inte ens deras danska partikamrater längre ser det som värt att försvara dem längre.

https://www.di.se/debatt/debatt-lardomen-fran-danmark-samarbeta-med-alla-partier/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-31 10:18 #10 av: Göstage

Danmark inspirerar främst Moderater och Sverigedemokrater, enligt en TT-artikel.

– När vi ser att vi har växande problem i Sverige med en ny typ av otrygghet, så är det klart att vi tar till oss av det som har fungerat i Danmark på det här området, säger Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell."---

– Sverige och Danmark har ju väldigt nära band, kulturellt, geografiskt och historiskt, och det är klart att när de har jobbat så seriöst med det under lång tid, då blir det naturligt att lära av dem."---

"Migrationsdebatten i Danmark präglas av öppenhet, anser Henrik Vinge, Sverigedemokraternas vice gruppledare i riksdagen.
– Man har inte varit lika ängslig och rädd för att lyfta problemen med massinvandringen. Som det är nu får vi lite grann sota för att vi inte har vågat lyfta det tidigare i Sverige, för nu har vi enorma problem med skjutningar, utanförskapsområden och hedersvåld. Man har inte ens i närheten så stora problem i Danmark."---

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-31 10:28 #11 av: Göstage

Kan kanske tyckas som mindre betydelsefullt i det stora sammanhanget, men nog anar man lite av "det danske smil" även i behandlingen av de som betalat för sig vid parkeringen men råkat knappat fel

"Danmark har större överseende än Sverige med bilister som råkat göra fel när de parkerat. Flera domar i högre instanser ger nämligen bilister som knappat in fel registreringsnummer i automaten rätt att riva böteslapparna."---

"I Sverige har bilister som knappat in fel registreringsnummer och fått parkeringsanmärkningar förlorat i hovrätten. Och åtminstone en bilist som gjort ett liknande misstag men istället har fått en kontrollavgift har förlorat tvisten när Allmänna reklamationsnämnden bedömt den.

I Danmark ser det helt annorlunda ut. Nyligen har två bilister vunnit över Köpenhamns kommun i den danska motsvarigheten till hovrätten. Det ena fallet, som Danmarks radio rapporterat om, handlar om att bilisten knappat en siffra fel. I det andra fallet hade bilisten skrivit in en siffra för lite.

Den danska konsumentorganisationen för bilister, FDM, har hjälpt bilisterna med rättegångarna.
– Vi har aldrig förstått varför kommunerna ska ta ut p-böter på flera hundra kronor för en bilist som har följt syftet med reglerna. Och vi är glada för att det inte bara är vi som tycker så, säger Casper Schad, jurist vid FDM."---

https://www.svt.se/nyheter/konsument/i-danmark-maste-boten-rivas

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-31 10:38 #12 av: Jimmy.L

Vettigt att man kan få bevisa att man försökte göra rätt för sig.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-31 13:48 #13 av: Göstage
Från Twitter


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-12 18:15 #14 av: Göstage

För den som är nyfiken på Danmark:

Skandinavisk kulturkamp: Det frihetliga Danmark

Skandinavisk kulturkamp: Danmark del 2 – Yttrandefrihet i helt annan liga än Sverige

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-06 09:16 #15 av: Göstage

Expressens Susanna Birgersson porträtterar den danska S-ledaren.

"Tre år har Mette Frederiksen lagt på att utarbeta och förankra en ny socialdemokratisk invandringspolitik, tätt sammanvävd med en förstärkt biståndspolitik. Mycket kan S kompromissa om, men inte den restriktiva linje Frederiksen menar att en majoritet av danskarna vill ha och som är nödvändig för den ”sammenhængskraft” alla danska politiker värnar. Kan hon få väljarna att lita på att radikala småpartier inte kommer tillåtas rucka på denna linje är hon snart statsminister."---

"Jag gissar att svenska socialdemokrater rätt snart kommer börja snegla över sundet. Det vill säga, så snart nuvarande regeringsprojekt gått på grund, så snart Annie Lööfs ”liberala reformagenda” fått arbetarrörelsen att börja spricka, så snart avskaffad värnskatt, ökad invandring och en svagare arbetsrätt alienerat ännu fler kärnväljare – då." 

https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/lofven-lar-snart-borja-snegla-pa-danmark/

 Fetstilningen är Birgerssons.

Om "än" ändå vore...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-16 11:36 #16 av: Göstage

Ola Wong ger i en essä på Kvartal en bild av den danska inrikespolitiken, eller rättare sagt hur den skildras i Sverige, och ger en rad exempel på flera ledande opinionsbildares åsikter om tillståndet i vårt grannland.

Wong konstaterar: "Om vi lyfter blicken från de här exemplen så finns en generell risk att utrikesbevakningen reduceras till en spegel för inrikespolitik. Omvärlden får agera projektionsyta för fantasier om vad som kan hända om Sverige genomför en viss politik, eller agera spegel för hur svenskarna vill se sig själva. Problemet med den inställningen är att intresset för omvärlden som en aktör på sina egna premisser då försvinner. Och därmed också behovet av att förklara den på ett rättvisande sätt."--- 

https://kvartal.se/artiklar/nagot-ar-ruttet-med-bilden-av-staten-danmark/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-18 06:26 #17 av: Göstage

#16 Faktiskt rätt komiskt att MSB nu gnäller över att "Sverigebilden" används i inrikespolitiska syften utomlands när precis samma sak sker i Sverige om Danmark.

"– I omvärlden finns det faktiskt flera aktörer som använder Sverige som ett dåligt exempel i flera fall av inrikespolitiska skäl. Och det i sin tur har gjort att man har förstärkt en negativ bild rörande Sverige utomlands så att om du sitter utomlands och googlar på Sverige så poppar det upp brinnande bilar och inte Pippi Långstrump istället, säger Mikael Tofvesson, enhetschef och ansvarig för arbetet mot påverkanskampanjer vid MSB."---

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 10:19 #18 av: Göstage

Blir det inträde till Danmark nu? (Åtminstone för bilisterna.)

"Att ta bilen till Danmark nästa år kan bli en kostsam historia.
En extra vägavgift för samtliga utländska fordon väntas slå hårt mot bilister som bara är ute på en endagsutflykt.
– Det vore orimligt om de ska betala 250 kronor i extra avgift för att köra på danska vägar under bara en eller två dagar, säger Caroline Ullman-Hammer, vd för Öresundsbrokonsortiet till Sydsvenskan."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/ny-betalsmall-kan-drabba-svenska-bilister-orimligt/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 12:05 #19 av: Göstage

 Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre, borgerligt) vill se en permanent gränskontroll av såväl in- som utresande från landet, och föreslår att femtio miljoner danska kronor investeras i ny teknik på området. 

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 12:10 #20 av: Hayabusa

#19 Det har jag förståelse för.

Anmäl
2019-05-20 12:22 #21 av: Göstage

#20 Absolut!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 12:31 #22 av: Hayabusa

#21 Om nu bara Sverige kunde lämna tillbaka det geografiska landområdet som man ockuperade & annekterad 1658.

Anmäl
2019-05-20 12:33 #23 av: Göstage

#22 Är inte det lite långsint? Cool

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 12:37 #24 av: Hayabusa

#23 Jo, men det hade varit gött GladGränskontroll vi Hallandsåsen, på södersidan en "Bordershop" för törstiga svenskar. Lite ordning & reda i Malmö, en valuta som inte sjunker som en gråsten...ja, vad mer? Räcker rätt långt, bara det.

PS Vi hade inte heller avkrävt något skadestånd SkämtarVi låter udda vara jämnt...

Anmäl
2019-05-20 12:43 #25 av: Göstage

Okej, fixar du gränshandeln så vette katten...Funderar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 12:43 #26 av: Jimmy.L

Vill verkligen danskarna ha Malmö. Galen

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-20 12:54 #27 av: Hayabusa

#"5 Oh, ja...Tummen uppHallandsåsen blir den första, sedan en 2:a strax söder om Markaryd, vid E4:an. 

#26 Nej, men de får kompromissa lite...de får ju resten, så att säga. 

Anmäl
2019-05-20 13:04 #28 av: Göstage

#27 Okej, då får de Malmö men inget mer. Vi kan ta Lindholm i utbyte.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 13:05 #29 av: Jimmy.L

Malmö kan dom få gratis. Skrattar

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-20 13:12 #30 av: Göstage

#29 De kan få viss betalning också, om det kniper. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-20 13:21 #31 av: Hayabusa

#29 & 30  Vem vill ha Malmö..? Ens mot betalning?

Anmäl
2019-05-20 13:33 #32 av: Göstage

Attans...Vilar huvudet i handen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-14 16:16 #33 av: Göstage

Det närmar sig- danskarna börjar få mer än nog ...

 "Nu vill danska regeringen ha skärpt gränskontroll mot Sverige och har redan tagit upp frågan med Stefan Löfven.
– Vi måste skydda våra gränser mot Sverige bättre, säger danska statsministern Mette Frederiksen."---

"Hur detta ska ske är oklart men efter dubbelmordet i Herlev där svenska gängkriminella misstänks och sprängningen mot danska Skattestyrelsen och en polisstation i Köpenhamn har fått danska regeringen att överväga en rad åtgärder där skärpt gränskontroll mot Sverige bara är en.
– Vi måste få bort bomber och sprängämnen från gatorna, säger Nick Hækkerup."--
-

https://www.expressen.se/kvallsposten/svensk-man-gripen-efter-explosion-i-kopenhamn/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-15 09:01 #34 av: Göstage

#33 Den nordiska irritationen över Sveriges bristande kontroll över sina gränser blir allt större och allt mindre inlindad.  

 "Sverige har fått kritik för sin senfärdighet i såväl ministerrådet som i Nordiska Rådet. Förslag har  tidigare rests i Norge att suspendera Sverige från den nordiska passunionen då Sverige inte anses ha kontroll över sina gränser, inte heller kontroll över vilka som uppehåller sig på svenskt territorium.

 Nu reser Danmarks socialdemokratiske statsminister krav på en bättre kontroll och övervakning av gränsen mot Sverige. Problemen är kända och går tillbaka till 2015. Under Löfven I.---

ledarsidorna.se: "Sverige - nettoexportör av extremism"

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-10 07:56 #35 av: Jimmy.L

Gränskontroller ska införas för personer som reser från Sverige till Danmark. Det väntas justitieminister Nick Hækkerup (S) meddela vid en presskonferens om säkerhet på torsdagsmorgonen, enligt uppgifter till etermediebolaget DR.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/uppgifter-danmark-kan-infora-granskontroller-1

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-10 08:17 #36 av: Rovfisk

#35  Jag är inte speciellt förvånad över att det beslutet

Det är väl bara en tidsfråga innan Norge gör samma sak.

Redan 2015 funderade Norge på att stänga gränserna mot Sverige, pga flyktingströmmarna.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/MKwyB/frp-nestleder-vil-stenge-grensen-mot-sverige

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-10 08:26 #37 av: Jimmy.L

#36 Ja jag är inte förvånad heller över beslutet.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-10 08:38 #38 av: Göstage

#36 Norge utökade åtminstone passreglerna, "som en direkt följd av nyheten att den svenska regeringen vill strama åt asylreglerna", som det hette då. Man var helt enkelt oroad över att de asylsökande skulle söka sig dit istället, men så blev det ju inte - asylsökarna har fortsatt att välja Sverige.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-10 12:43 #39 av: Rovfisk

Inte så konstigt att de väljer Sverige, de får ju allt gratis . Kämpar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-17 20:08 #40 av: Göstage

Ebba Busch Thor förstår att danskarna måste höja beredskapen mot Sverige. 

"Det är bara en vecka sedan danska regeringen presenterade ett åtgärdspaket mot den grova kriminaliteten i Danmark.En av punkterna var att införa gränskontroller mot Sverige. Insatsen träder i kraft den 12 november.

Danske justitieministern Nick Hækkerup hymlade inte med anledningen: Vid flera tillfällen har grova brott i Danmark utförts av personer bosatta i Sverige. Det mest uppseendeväckande attentatet hittills är sprängningen av danska Skattestyrelsens lokaler i Köpenhamn.

KD-ledaren Ebba Busch Thor anser att gränskontroller är ett kraftigt underbetyg åt Sverige.
– Det är tecken på att vi fallerat i vårt arbete. Från KD:s sida är vi djupt kritiska till att regeringen inte ger polisen de resurser som krävs mot den grova kriminaliteten."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/kd-ledaren-lofvens-agerande-obegripligt/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-17 20:25 #41 av: Jimmy.L

Man skäms som svensk.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-18 07:32 #42 av: Rovfisk

Alltså det är ju helt otroligt Ledsen men jag förstår danskarna, att de inte vill ha in allt patrask som är insläppt i Sverige.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-18 07:49 #43 av: Hayabusa

Verkligheten kommer ifatt. 

Anmäl
2019-10-19 12:00 #44 av: Rovfisk

Jo så är det.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-10-25 07:37 #45 av: Jimmy.L

Nu är det klart var gränskontrollerna mot Danmark kommer att vara. Men enligt Köpenhamns polisen kommer det inte vara lika hårt kontrollerat som mot Sverige.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sa-har-paverkas-du-av-granskontrollerna-mot-danmark

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-30 10:16 #46 av: Göstage

För att i någon mån rädda ansiktet har regeringen lyckats förvandla den danska gränskontrollen till en gemensam åtgärd genom ett nybildat "joint analysis team" med ömsesidig vaksamhet och kontroll. Men Mette Fredriksen är ändå tydlig:

"Det är bra med en integrerad Öresundsregion, men inte när det kommer till kriminalitet. Även om samarbetet nu stärks finns det ändå ett behov av en kontroll mot den svenska gränsen, säger Danmarks statsminister Mette Frederiksen."

SR

Katerina Janouch skriver på annat håll något om "den svenska verkligheten" som passar in även här:

"Och hur ska Sverige spela en “relevant roll” när våra politiker inte klarar av att sopa rent framför vår egen dörr? När vårt eget land inte kan reda ut problem med kriminella klaner som härskar genom våld och hot, när unga bränner bilar, kastar sten mot blåljuspersonal, när förskolor och bostäder brinner varje natt, när barn våldtas och kriminella släpps lösa på våra gator där de hotar allas vår trygghet och i förlängningen demokratin?

De här självgoda figurerna som lever långt från verkligheten utgör faktiskt en fara för hela vårt samhälle. Deras ovilja eller oförmåga att se hur den svenska verkligheten utvecklar sig är faktiskt ett problem värre än några tonåringar som kastar sten, för det är på grund av dessa myndighetspersoner som laglöshet nu råder. För bara genom att våga se problemen kan de lösas. Fortsätter vi att leva i en lögn däremot, så kommer det urspårade tåget att skena rätt ner i avgrunden."

http://katerinamagasin.se/de-politiska-aktivisterna-pa-vara-myndigheter-har-blivit-fartblinda-och-helt-tappat-kontakten-med-verkligheten/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-30 12:13 #47 av: Jimmy.L

Hon har rätt i det,så länge vissa förnekar vad som händer i Sverige så kommer vi inte åt brottsligheten.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-31 11:08 #48 av: Rovfisk

Varför kan de inte bara skicka hem de som tas för kriminalitet ? Skulle de skicka hem dem, så skulle de på ett ganska enkelt sätt komma åt problemet, visst, det kommer ta några år, men förr eller senare kanske man vågar gå utanför dörren igen, kanske vi vågar släppa iväg våra barn på olika aktiviteter, utan att man måste följa med/skjutsa både dit och tillbaka.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-11-08 17:07 #49 av: Göstage

På tisdag inleder danskarna skyddskontrollen mot gränsöverskridande svensk kriminalitet. Från Öresundstågen säger man att man inte räknar med några förseningar på grund av de nya rutinerna, men påminner resenärer att de skall ha ID med sig. 

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-12 08:52 #50 av: Jimmy.L

Den danska polisen gör stickprovskontroller på inresande från Sverige från och med i dag. Det är dansk inrikespolitik för att sända signal om att man är tuff mot brottslingar och immigration, säger en irriterad pendlare.

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/11/12/pendlare-i-malmo-om-danmarks-granskontroller-brottslingar-har-ju-fortfarande-pass

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-15 10:02 #51 av: Jimmy.L

– Det är det danskarna håller på med nu. Nu är danskarna stolta när de äntligen ska få kontrollera alla svenskar, förklarade en märkbart irriterad Fredrik Reinfeldt.

https://www.friatider.se/fredrik-reinfeldts-attack-mot-danmarks-gr-nskontroller-fullkomligt-livsfarligt-kommer-skapa-krig

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-15 10:12 #52 av: Göstage

#51 Polityren flagnar. Skrattar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-15 10:17 #53 av: Jimmy.L

#52 Han har blivit tokigare.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-15 10:19 #54 av: Göstage

Liksom hans talskrivare.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-23 17:03 #55 av: Göstage

De här slank igenom. 

Fem personer varav fyra män från Sverige har häktats i Danmark efter att polisen avvärjt ett rån mot en värdetransport, skriver Kvällsposten, som citerar Ekstrabladet.  Att samtliga är av "annan etnisk härkomst" citeras dock inte av KvP.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-23 17:06 #56 av: Jimmy.L

Som vanligt vågar vissa medier utesluta det.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-23 17:15 #57 av: Göstage

Ja, det är tur att det finns länder utan politisk självcensur...Cool

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-25 10:37 #58 av: Göstage

Vid årsskiftet löper den ensidiga passkontrollen ut mellan Tyskland och Danmark, och de danska socialdemokraterna vill förlänga den, vilket de inte får stöd i från Socialistisk Venstre.

Även Sverige bör vara betjänta av att denna kontroll finns.

"Gränskontrollen är avgörande i förhållande till danskarnas säkerhet, i förhållande till terrorism, i förhållande till internationell brottslighet och även i förhållande till vår utrikespolitik", förklarar Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-25 10:49 #59 av: Göstage

#58 Samtidigt som Danmark överväger att avskaffa passkontrollen mot Tyskland så gör Tyskland det motsatta- inför passkontroll från Danmark.

”Det är den totala kollapsen av det så kallade gränslösa Europa och EU, att Tyskland nu får gränskontroll vid landets gränser,” sa Dansk Folkepartis talesman Peter Skaarup till B.T.

Skaarup poängterar att just Tyskland varit stora motståndare till gränskontrollerna mellan EU-länderna. Att en libanesisk brottsling kommit in i Tyskland trots förbud ska ha föranlett att Tyskland nu valt att införa gränskontroller, skriver Jyllands-Posten."---

https://samnytt.se/tyskland-infor-granskontroller-den-totala-kollapsen-av-det-granslosa-europa/

Merkels, Reinfeldts och Löfvens farliga experimentepok bleknar alltmer bort...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-25 11:15 #60 av: Jimmy.L

Den borttagna gränskontrollen inom EU borde aldrig ha genomförts från början.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-25 11:22 #61 av: Göstage

#60  Nej, skadan blev katastrofal! "Öppna era hjärtan",  "Mitt Europa bygger inga murar" och andra slagord- det är dem folket  får genomlida följderna av nu...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-25 12:41 #62 av: Jimmy.L

#61 Ja nu flödar vapen , narkotika, stöldgods, kriminella, och flyktingar genom EU utan kontroll.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-28 09:16 #63 av: Göstage

#55 De fyra som greps för förberedelse för värdetransportrån i Danmark kommer från gängmiljö i Göteborg.

"Fyra ledande kriminella från Frölunda sitter häktade i Danmark, anklagade för förberedelse till värdetransportrån.
Allihop har deltagit i det gängkrig i södra Göteborg, som hittills kostat sex unga män livet."---

GP (betalartikel) 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-28 09:39 #64 av: Jimmy.L

Och vissa tjurar över Dansk gränskontroller.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-28 09:43 #65 av: Hayabusa

#63 Buspojkar...

Anmäl
2019-11-28 16:31 #66 av: Göstage

"Under de senaste veckorna har Danmark infört gränskontroller mot Sverige, precis som Tyskland har infört dem mot Danmark. Gränskontroll återinförs nu över hela EU: Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Malta, Frankrike.

Självklart! Och det är en lycklig trend att Europa nu vänder ryggen mot den gränslösa utopin. att vi, de europeiska folken, vänder ryggen åt det skruvade och blir normala igen."---

Søren Espersen (DF) i en betalartikel i Jyllandsposten

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-29 09:23 #67 av: Hayabusa

# Vad är det man brukar säga? "Det är bra att sätta gränser" :)

Seriöst, så vore det fint om folk kunde röra sig fritt över gränser men dessvärre utnyttjas det hänsynslöst av t ex kriminella. Det blir som en lucka i lagen, trist nog. 

Anmäl
2019-11-29 09:43 #68 av: Göstage

Ja, man förstår ju att det kan vara irriterande för sådana som måste passera gränskontrollerna ofta, men för den genomsnittlige resenären (om det nu finns någon sådan) är det nog överkomligt att få visa passet i utbyte mot att man slipper en del av den fria gränspassagens missbrukare.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.