sverigedemokraterna

När blir SD rumsrena?

2019-03-21 20:26 #0 av: _Fisken

En fråga jag ställer mig är vad som krävs för att SD ska bli accepterade och rumsrena. Är det partiprogrammet som är galet? Är det själva partistyrelsen som har figurerat i olika negativa sammanhang som gör att SD anses vara nåt som katten släpat in?  Vad krävs? När erkänns de som ett parti som folk kan rösta på utan att få glåpord efter sig?

Hur har tidigare partier tvättat sin byk? Sossarna? Vänstern?   

Anmäl
2019-03-21 20:34 #1 av: Jimmy.L

En bra fråga, många av oss ställer samma fråga ingen tycks veta.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-21 21:14 #2 av: Hayabusa

Lyssnar man på Aron Flams podd så lägger han fram saker & händelser kring S som sannerligen inte är så vackra. Jo, jag vet..."whataboutism" - men...

Vilket parti har en "besättning" som är helt klanderfri? Eller fläckfri historia? För gemene man på gatan så tror jag begriplig sakpolitik är mer intressant än djuplodande diskurser & utredningar om genus och vilken kultur som, egentligen, är den vackraste & mest ädla. 

Sverige är ett extremt märkligt land, här är det tillåtet att vara medlem i valfri terrororganisation, men ve den som röstar på "fel" parti - han ska lynchas på nätet. 

Anmäl
2019-03-21 21:54 #3 av: _Fisken

Jag är förvånad att MC-klubbar med brott som inkomstkälla tillåts verka. Det är precis som om en demokrati har ett självskadebeteende och på sikt kommer att upplösas - eller kommer en balans att infinna sig.  Kanske lite OT....

Anmäl
2019-03-22 05:48 #4 av: Göstage

Jag tycker att SD har blivit rätt så rumsrena bland gemene man, tror inte att så många längre behöver famla efter skämskudden när de "erkänner" att de röstar på SD.

Sedan är det bara att konstatera att partiet haft (och har kvar en del) stolpskott i sina led ute i kommunförsamlingarna, och att man har fått betala dyrt opinionsmässigt när dessa avslöjats. Men idag är de inte fler än inom andra partier, även om de uppmärksammas mer i media. 

Man märker ju på ledarsidorna (bortsett från Aftonbladet och DN då) att brösttonerna från 2014 ersatts av ett mer normalt röstläge, vilket också tyder på att partiet nu är mer accepterat.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-22 06:16 #5 av: Jimmy.L

Håller med #4 patiet har en del rötägg kvar men det börjar bli bättre, än så tycks vissa glömma bort att alla partier mer eller mindre kantas av skandaler men det är barra SD som anses vara värst.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-22 12:06 #6 av: 72mm

#0 Kan du inte säga att du röstar på SD menar du? Varför inte? Känner man att man inte öppet kan ta ställning för vilket politiskt parti man sympatiserar med är det ordentligt illa med demokratin och man är dessutom en del av det problemet. 

Om du väntar till den dag då svenskt etablissemang erkänner SD "som ett parti bland alla andra" är det ordentligt försent är jag rädd. Det skulle bara vara ett tecken på att de har blivit tillräckligt oskadliggjorda för att inte längre vara ett hot mot globalisterna  och således inte heller värda vare sig din sympati eller röst. 

Anmäl
2019-03-22 17:44 #7 av: _Fisken

Vad jag röstade på hör inte till saken men jag skäms inte alls för att berätta det. 

Om SD blir "oskadliggjorda" så till den milda grad att de blivit centerpartister så har nog de förlorat sin attraktionskraft. Nånstans på vägen till medelmåtteparti så bör de ju ha blivit mer eller mindre rumsrena menar jag och folk kan rösta på dem utan att bli utskällda. Jag undrar hur långt de måste gå för att nå dit. Vad har de i sitt partiprogram som måste strykas?  Det sägs att de är ett icke-demokratiskt parti. Vad menas?  

Anmäl
2019-03-22 19:34 #8 av: Aasi1

Många av de andra partierna är mycket måna att bevara bilden av SD som ett främlingsfientligt parti. De vill övertyga väljare om att SD är fienden som vill skapa ett dåligt samhälle, för att detta inte ska ske så ska de rösta på just dem. Hela valrörelsen 2018 handlade i princip bara om SD och vem som tog mest avstånd.

Idag har vi ett regeringssamarbete som endast bygger på ett gemensamt avståndstagande från SD.

Attityden mot SD har förändrats och det är mer accepterat i samhället tycker jag att öppet visa att man sympatiserar med SD idag än det var 2014. Jag är öppen att jag röstar SD om någon frågar och det är sällan ett problem.

Anmäl
2019-03-22 20:06 #9 av: _Fisken

Ok. Du menar att de "etablerade" partierna såg till att polarisera valrörelsen för att själva kunna växa? Så har inte jag tänkt. Intressant. Ja. Snacka skit kan de!  Attans va Jimmie Åkesson måste ha varit irriterad!  Personligt skulle jag ha blivit galen. 

SD kanske blir ett parti som tar mer av väljarkåren nästa val. Det hänger på vad nuvarande regering gör vad gäller migration och hur de hanterar integrationen. Personligt är jag inte störd på själva migrationen. Jag störs över de otroligt inkompetenta politikerna som sköter den s.k integrationen så dåligt. 

Anmäl
2019-03-22 21:49 #10 av: 72mm

#7 "Vad jag röstade på hör inte till saken men jag skäms inte alls för att berätta det."

Bra, varför tror du då att SD-väljare skulle känna annorlunda? Du utgår från antagandet att SD "inte skulle vara rumsrena" - varifrån har du fått det? Därför att Lööf och Löfven säger det? 

Ska man kritisera SD för någonting är det väl för att inte vara radikala nog. 

Anmäl
2019-04-03 08:10 #11 av: Göstage

"Enligt en ny mätning gjord av SVT/Novus fortsätter Kristdemokraterna att stiga i opinionen och når nu över 10 procent. För knappt två veckor sedan öppnade partiet för att förhandla med Sverigedemokraterna, och en stor del av de nya väljarna kommer från just SD."--- 

https://www.expressen.se/nyheter/nytt-styrkebesked-for-ebba-busch-thor/

Alla dessa som sägs "rusa" från SD till KD, vad har de fått för löften, egentligen?  Det räckte med att EBT lät meddela på Facebook "att partiet beslutat att framgent kunna samtala med samtliga riksdagspartier, inklusive SD och V, för att söka stöd i enskilda frågor" för att vissa i ren eufori styr stegen dit locktonerna kommer från.

Jag är förvisso imponerad av Busch Thor, och var det redan innan det här tillkännagivandet. Det hindrar inte att jag tycker att hon belönats i övermått för ett halvkvävt tillkännagivande. Men smart var det! Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-04 08:58 #12 av: Göstage

Björklund vs Åkesson på valturné -The Threat on tour...

"Genom en gemensam debatturné släpper Jan Björklund in Jimmie Åkesson i värmen, varnar somliga. I själva verket är det nog snarare tvärtom."---

Utan Hotet, närvarande och överhängande, riskerar mobiliseringen att försvagas.
Om Jimmie Åkesson ligger på soffan och surar får vi muntra upp honom och om nödvändigt släpa ut honom på turné.

Sverigedemokraterna kanske inte har något direkt politiskt inflytande, men på nio år har de i alla fall gått från ignorerad paria till en existentiell nödvändighet för breda lager av det politiska Sverige.
Det är ju också en prestation, och det var det dagens presskonferens handlade om. Egentligen."

Viktor Barth-Kron i Kvartal

I liberala ögon ungefär som om Ingemar Mundebo hade åkt på turné med Sonny Liston.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-04 21:59 #13 av: Göstage
Steget Efter på Twitter


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-01 08:20 #14 av: Göstage

Andrej Kokkonen, statsvetare på Göteborgs Universitet, konstaterar i en gästkrönika i GP vilka politiska preferenser som dominerar på hans arbetsplats.

"Idag finns nästan alla riksdagspartier representerade på min arbetsplats. Det finns dock ett undantag. Jag har inte en enda kollega som är uttalad sympatisör till riksdagens tredje största parti. Ja, faktum är att jag inte känner till en enda svensk statsvetare som öppet sympatiserar med Sverigedemokraterna. Vad innebär det egentligen för statsvetenskapen att det går att hitta fler gamla sympatisörer till KPML(r) på en enstaka statsvetenskaplig institution än sverigedemokratiska sympatisörer i hela statsvetar-Sverige?

Jag tror det påverkar en hel del. Framförallt vilka frågor som ställs. Hur många populärvetenskapliga artiklar har till exempel inte statsvetare skrivit på temat ”Vilken strategi är mest effektiv för att motverka Sverigedemokraterna”? Ganska många. Däremot har jag svårt att minnas en enda artikel om vilken strategi Sverigedemokraterna bör anamma för att vinna fler röster. Ett annat exempel är den europeiska socialdemokratins kris, som har sysselsatt många statsvetare under senare år. Kommer de att vara lika bekymrade om invandringskritiska partier börjar förlora sina väljare i framtiden?"---

https://www.gp.se/ledare/professorerna-och-politiken-1.15814153

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-01 09:23 #15 av: Hayabusa

#14 Ett stänk av DDR...

Anmäl
2019-09-22 09:27 #16 av: Göstage

Peter Hjörne skriver på GP:s ledarplats att tiden är förbi för de som tror att det går att isolera SD.

"En opinionsmätning av Ipsos, publicerad i Dagens Nyheter i veckan, visade att allt fler är positiva till förhandlingar och överenskommelser med SD. Bland moderata och kristdemokratiska väljare är det en klar majoritet. "Försöken att isolera SD har nått vägs ände", skrev regeringstrogna DN:s Ewa Stenberg i en kommentar. Egentligen borde ingen vara förvånad. Man kan inte förbjuda åsikter man ogillar."---

"Skälen till framgångarna för SD och väljarströmmarna från M och S är många men främst att de två sistnämnda partierna misslyckas med migrations- och integrationspolitiken och att de inte tagit våldsutvecklingen och gängkriminaliteten på tillräckligt allvar. 

I de frågorna uppfattar många väljare att SD har en bättre politik. Väljarnas förflyttningar beror inte på dumhet, rasism eller en "våg av högerpopulism". Väljarna lämnar helt enkelt partier som man inte anser håller måttet och går till andra som har större trovärdighet i viktiga frågor. Och de betackar sig för mästrande tillrättavisningar, pekpinnar och beskyllningar."---

https://www.gp.se/ledare/den-vanliga-verklighetens-logik-1.18402946

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-22 10:37 #17 av: Hayabusa

#16 Normalisering. "Vanligt folk" tröttnar, tålamodet tar slut.

Anmäl
2019-09-29 18:35 #18 av: Göstage

Widar Anderssons ledare i Folkbladet är väl värd att läsa i sin helhet.

https://www.folkbladet.se/opinion/forundrade-medborgare-om6316297.aspx

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-29 18:40 #19 av: Jimmy.L

#18  Kan bara hålla med.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-09 09:26 #20 av: Göstage

Av alla dumma motiveringar för samarbete med SD kanske detta tar priset? (Betalartikel, men det räcker väl att läsa ingressen...) Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-09 09:36 #21 av: Jimmy.L

Jösses

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-09 09:36 #22 av: Hayabusa

Sveriges Radio:

"Sverigedemokraterna har bestämt sig för att rösta ja till regeringens förslag, som innebär att storstadskommuner betalar mer till glesbygden.

– Vi kommer att backa upp regeringen i den frågan, så den kommer med stor sannolikhet att passera när den kommer upp i kammaren så småningom, säger Oscar Sjöstedt som är ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna."

Regeringen tar stöd av SD FörskräcktSå kan vi inte ha det, Löfvén & Co får banne mig styra av det stödet på något sätt. Eller lägga ett annat förslag. 


Anmäl
2019-10-09 09:44 #23 av: Göstage

Ja, sossarna kanske drar tillbaka förslaget i protest mot att vuxna klampat in i lekrummet? Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-10 07:49 #24 av: Göstage

Niklas Svensson gör en intervju i Expressens "Politik direkt" med Louise Erixon och Jimmy Åkesson, där han visar att det går att ställa raka frågor till dem utan att vara oförskämd och att låta dem tala till punkt utan mästrande avbrott.  

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-21 07:35 #25 av: Göstage

Nu verkar det ha skett något...

"Väljarna säger klart ”ja” till samarbete med Sverigedemokraterna.
61 procent vill samarbeta med SD i frågor där man tycker lika – och bland M- och KD-väljare är siffran uppe i 85 respektive 95 procent, enligt en mätning Sifo gjort på uppdrag av Expressen.
– Det är en stor förändring och helt entydig, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo."---

https://www.expressen.se/nyheter/valjarnas-dom-ratt-att-samarbeta-med-sd/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-26 21:08 #26 av: Göstage

Salam Karam, som presenterar sig som journalist och statsvetare som doktorerat på den irakiska konstitutionen vid SOAS, University of London protesterar mot att Sveriges Radio enligt uppgift från radiomedarbetaren Fredrik Furtenbach beslutat sig för att sluta använda epitetet "främlingsfientliga" om SD.

https://www.svt.se/opinion/om-sd-inte-ar-framlingsfientligt-vad-betyder-da-framlingsfientlighet-enligt-sveriges-radio

Olle Zachrison, chef & ansvarig utgivare för Sveriges Radios Ekoredaktion svarar Karam: 

”När det gäller de svenska riksdagspartierna använder Ekot inte stående epitet för att beskriva dessa. Vi säger inte ”socialistiska Vänsterpartiet”, inte ”liberalkonservativa Moderaterna”. Inte heller när det gäller Sverigedemokraterna använder vi en sådan etikettering”.--- 

https://www.svt.se/opinion/ekot-satter-inte-etiketter-pa-riksdagspartierna

En tillnyktring från SR!Tummen upp

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-08 08:01 #27 av: Göstage

Ebba Busch Thor avslöjar dubbelspelet från andra partier i relationerna med  SD:

"Bland annat ska flera partier enligt Ebba Busch Thor ha frågat Kristdemokraterna om de i sin tur kan fråga Sverigedemokraterna hur de står i olika frågor som ska behandlas i riksdagens utskott. 

– Det är en ganska märklig situation att vi nu har så många andra partier som pratar om att vi måste förändra debattklimatet i svensk politik och att det måste vara fler vuxna som vågar ta ansvar. Men så kommer man och frågar oss vid sidan: ”kan ni kolla vad SD tycker i den här frågan, vi kan inte ringa och kolla det själva”---. 

https://www.expressen.se/nyheter/busch-thor-markligt-att-andra-partiledare-inte-talat-med-akesson/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-08 08:09 #28 av: Jimmy.L

Haha otroligt, viken sandlåda.😒😂

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-16 09:39 #29 av: Göstage

Socialdemokraterna borde söka felen hos sig själva istället för att låsa siktet på SD- det är väl ungefär så socialdemokratiske debattören Widar Andersson på Folkbladet ser på sossarnas ras och SD:s framgångar i den folkliga opinionen.

"Folk har gått över till SD därför att de ses som mest trovärdiga i samtidens tyngsta frågor. Svårare än så är det inte. Processerna nu är likadana som då folk för hundra år sedan satte sin lit till Socialdemokraterna som en kraft som kunde ta itu med den tidens tyngsta frågor."---

"Socialdemokraterna kommer nog inte undan med mindre än en rak och öppen ursäkt för det som har gått fel och ärliga förklaringar till varför det gick fel. Och ett erkännande till SD; de har haft mer rätt än fel om invandringens problem och konflikter."---

 "Sverige har allvarliga socialpolitiska problem. Det är dags att sluta skjuta på budbäraren för att istället ta itu med problemen."

https://www.folkbladet.se/bloggar/widardirekt/ta-sd-s-24-procent-pa-stort-allvar/?blog=2518025&entry=10001289

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-21 07:29 #30 av: Göstage

Dags att skrota den seglivade myten om SD:s "dolda agenda", skriver Håkan Boström på GP:s ledarsida.

"Både motståndare och anhängare överskattar hur stor kontroll Sverigedemokraternas partiledning har över partiets roll i svensk politik. I själva verket är anpassligheten till nya omständigheter det som utmärker partiet.
SD:s tillväxt är mer en följd än en orsak av samhällsförändringar. Ändå har myten om SD: ledarskikt som ett gäng onda, men briljanta, manipulatörer med full kontroll över utvecklingen haft en segdragen livskraft – inte minst bland etablerade tyckare och bedömare. Myten säger i princip att vore det inte för ett antal sluga individer i SD:s ledning, och deras manipulation av språket, skulle SD inte finnas. Centralt i den här berättelsen är också att SD har en ”dold agenda”.---

"Grundproblemet med tesen om den ”dolda agendan” är emellertid inte i första hand spekulationerna om vad SD-topparna egentligen tycker innerst inne. Tesen står i vägen för en verklig förståelse av vad som händer i svensk politik. Den bygger i hög grad på en överskattning av hur stor kontroll enskilda personer kan ha över den politiska händelseutvecklingen och opinionen."--- 

"Övertron på enskilda individers förmåga att styra utvecklingen säger kanske mest om de som framför tesen. Förstår man inte vad som händer är det en enkel förklaringsmodell. I offentligheten finns också en förkärlek till att framhäva personer framför strukturer för att göra världen begriplig. Till det kan läggas att vi allmänt lever i ett samhälle där vi gärna lurar oss själva att vi kan ha rationell kontroll."---

https://www.gp.se/ledare/den-seglivade-myten-om-sd-s-dolda-agenda-1.20591468

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-27 22:52 #31 av: Göstage

Louise Erixon berättar i Forum från SD:s landsdagar om tillvaron som kommunpolitiker i Sölvesborg med mera. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-27 23:03 #32 av: Göstage

#31 Apropå skräckpropaganda: så här presenterades "Jimmie Åkessons framtida Sverige" i Aftonbladet 2012  (och repriserat på iFokus 2015). En del av scenarierna där har faktiskt genomförts. Av Socialdemokraterna.Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-01 08:12 #33 av: Göstage

Askungen 2019: vissa blir inte bjudna på balen medan andra får stora famnen.

https://www.expressen.se/nyheter/jimmie-akesson-inte-valkommen-pa-nobelfesten/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-01 08:12 #34 av: Jimmy.L

Vilar huvudet i handen

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-03 06:44 #35 av: Göstage

Peter Santesson, opinionschef på Demoskop är även krönikör på Dagens Samhälle. Han anser att Nobelstiftelsens mångåriga markerande mot Jimmie Åkesson är en politisering av en gemensam yta som inte är rätt plats att markera vår nationella politiska oenighet. 

"I politiseringens tid förvandlas tidigare gemensamma ytor och symboler till arenor för politiskt signalerande. Nobelstiftelsen visar hur det kan gå till. ”Nobelstiftelsen sitter inte och analyserar partier utifrån opinionsmätningar” svarar de sturskt, apropå att de nu inte bjuder in partiledaren för ett parti som tävlar om positionen som största parti i väljaropinionen. Inget principiellt har förändrats bara för att partiet vuxit."---

"Mitt intryck är att många tycker att Nobelstiftelsen bara agerat rätt och riktigt. Man engageras av konflikten och här är ännu en möjlighet att utkämpa den. För min del tror jag att det är omdömeslöst. Det är så dyrbara saker som används för att bygga politiska barrikader. När de väl tagits i bruk på det sättet går de inte att få tillbaka i ursprungligt skick."

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/omdomeslost-att-gora-nobelfesten-till-en-politisk-barrikad-30508

Känns som om det är samma akademiska kotteri som råder inom Nobelstiften som den som håller på att politisera universiteten, nu senast markerat genom kravet att utestänga Richard Jomshof (SD) att tala på Göteborgs Universitet men släppa fram övriga partier.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-04 12:29 #36 av: Carmarino

#33 Sila mygg och svälja kameler är väl ett passande uttryck i det här sammanhanget... Funderar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-12-05 09:41 #37 av: Göstage

Widar Andersson skiljer sig (igen) från de flesta socialdemokratiska debattörer, den här gången kring mötet mellan partiledarna för M och SD. Han varnar dock samtidigt  för att alltför snabba rörelser kan driva fram ett extraval. (Fast det känns väl närmast som ett löfte än ett hot?)

"Kristersson och Åkesson agerar rationellt. Det torde utanför vissa ledarsidors och politikers kretsar vara helt okontroversiellt att samverka i frågor där man tycker i stort sett likadant."---

"Mötet mellan Kristersson och Åkesson på onsdagen visar tydligt att ett nytt block är under vardande så stilla. Det vore förödande för S att stå och titta på medan man ylar om fascism och nazism. Det bästa sättet att försöka hålla sig relevant är att visa på handlingskraft i den riktiga politiken. Det är den politiken som folk med all rätta bryr sig om."

https://www.folkbladet.se/bloggar/widardirekt/extraval-kan-komma-som-en-blixt/?blog=2518025&entry=10003650

Fast sossarna har ju inte lyckats visa den där handlingskraften på åratal, så inte mycket talar väl för att de kan ta sig samman nu heller?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-05 10:07 #38 av: Hayabusa

#37 Som vanligt, en saklig & sansad analys. 

Anmäl
2019-12-05 18:59 #39 av: Jimmy.L

Först startade ett upprop för att stoppa en föreläsning med Sverigedemokraternas Richard Jomshof. Sedan startade ett upprop mot uppropet. Under torsdagen hölls föreläsningen, samtidigt som en manifestation pågick utanför. – Den här föreläsningen har varit planerad sedan länge. Vi tycker att alla riksdagspartier ska få komma hit och prata om hur de arbetar med politisk kommunikation, säger prefekten som arrangerat föreläsningarna.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-startar-uppmarksammade-sd-forelasningen

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-09 20:28 #40 av: Göstage

 ”Vi är beredda att förhandla med SD i alla frågor” säger Ebba Busch Thor i intervju med Mats Knutson i "Mats möter" på SVT.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ebba-busch-thor-kd-vi-bidrog-till-att-losa-upp-knuten-kring-sd

Finns på SVT Play till 16 juni 2020.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-09 20:33 #41 av: Jimmy.L

Tummen upp

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-09 20:41 #42 av: Göstage

#40 I samma serie talar Mats Knutson med Jimmie Åkesson.

"Slopad straffrabatt för unga och tillträdesförbud till butiker, är två av de frågor som Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD) har diskuterat under sitt första direkta möte under onsdagen.
– Jag utesluter inte att vi ska få majoritet i riksdagen för de här förslagen, säger Jimmie Åkesson i SVT:s Mats möter."---

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/det-har-diskuterade-akesson-och-kristersson

Mats möter Jimmie finns på SVT Play till 16 juni 2020.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-10 20:52 #43 av: Jimmy.L

Efter valet 2018 valde Liberalerna i Munkedals kommun att ingå ett tekniskt valsamarbete med Sverigedemokraterna. Nu hotar Liberalernas förbundsstyrelse i Västsverige att utesluta två lokala politiker.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/politiker-i-liberalerna-hotas-med-uteslutning-efter-samarbete-med-sd

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-11 15:06 #44 av: Göstage

#43 "Två liberala kommunpolitiker hotas med uteslutning för att de fått stöd för sin budget av SD. Om lokalpolitiker ska uteslutas för att de får igenom sin politik har Liberalerna hittat ett helt unikt sätt att belöna politiska framgångar", skriver Adam Cwejman i en ledare i GP. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.