invandring

Italiens politik minskar död i flyktinghandeln

2019-07-29 08:28 #0 av: Göstage

Det är genom skärpta gränskontroller och principfasthet mot flyktingkommersindustrin som döden på havet minskar, skriver Håkan Boström på GP:s ledarsida. Den politik som Sverige försökt pracka på andra EU-länder är destruktiv, vilket allt fler har insett.

"Det inträffar fortfarande tragedier på Medelhavet, som förra veckan då över 100 personer omkom i en kapsejsad migrantbåt utanför den libyska kusten. Men sedan Europa kraftigt skärpt sina gränskontroller har också antalet döda minskat kraftigt.
Sedan toppåret 2016, då drygt 5 000 migranter drunknade när de försökte ta sig över Medelhavet, har siffran sjunkit till drygt 3 000 personer år 2017 och drygt 2 000 personer år 2018. Det är mer än en halvering.

Den huvudsakliga förklaringen är att färre försöker ta sig över: 67 procent förre 2018 än 2016. Att procentandelen som omkommer av dem som ändå ger sig ut på den riskfyllda resan ökat något är förstås mycket mindre relevant än att den totala dödssiffran sjunkit. Ändå fokuseras det ofta mer på det förstnämnda i debatten än på det sistnämnda."---

"Den italienska politiken gör att färre mister livet. Medan det var den gamla ”öppna era hjärtan”-politiken som fick dödstalen att rusa i höjden, genom att locka ut folk på havet i ruckliga båtar som skrupellösa flyktingsmugglare hyrt ut till överpriser. Kortsiktigt "goda" avsikter är sällan svaret på svåra problem."---

"Det faktum att en till synes ”mjuk” linje i migrationspolitiken inte sällan leder till mer lidande, politiska motsättningar, terror och farliga situationer är en insikt som fått upprepas många gånger i den svenska offentligheten innan budskapet åtminstone så sakteliga börjat sjunka in. Det kan även formuleras som att god vilja inte räcker långt om man inte är förnuftig. Förmågan att kunna tänka i konsekvenser, att förstå att gott kan följa ur ont och tvärt om är faktiskt en central del i ett vuxet tänkande. I regel är mer förnuftiga och mindre ”godhjärtade” politiker att föredra om man vill ha ett gott samhälle." 

https://www.gp.se/ledare/färre-dör-på-medelhavet-med-hårdare-politik-1.16615554

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-29 08:31 #1 av: Jimmy.L

Det är många som borde läsa den ledaren. Tummen upp

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.