övrigt

Sexuella trakasserier

2019-11-20 19:13 #0 av: AnoGurl

Detta är en sak jag har undrat över i snart två veckor.
Jag är en kvinna som gillar en annan kvinna i skolan och jag har haft en tendens att titta på henne rätt mycket under raster och i lunchrummet, vilket hon har sett mig göra. Jag har även kollat in henne, främst två gånger, för att se om hon visade något intresse tillbaka men hon tittade bara på mig.

Jag har sedan cirka två veckor tillbaka nu undvikit henne en del samt slutat stirra (visst kollar ibland men inte alls lika ofta/mycket) och jag har tänkt att jag självklart inte vill få henne att känna sig obekväm med mig att jag tittar eller på något sätt göra fel så hon mår dåligt av mitt tittande.

Är titta på kvinnor sexuella trakasserier?
Jag har bara spanat in henne två gånger och resten är bara sådana, "guh jag gillar dig så mycket" blickar.

Är kanske bara hon som kan uttala sig om det för det handlar väl om hur hon upplever det men jag undrar för jag vill självklart inte sätta henne i den positionen att mitt tittande känns som trakasserier likadant som att jag vill inte utsätta någon för det.

Anmäl
2019-11-20 19:27 #1 av: Jimmy.L

Nej titta på andra är inte sexuella trakasserier.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-20 19:55 #2 av: Hayabusa

Åh, jo...en vit heterosexuell man född i Sverige ska inte titta på kvinnor. Det ÄR att betrakta som ett sexuellt övergrepp. 

Anmäl
2019-11-20 20:46 #3 av: Göstage

#0 Under "intressesajter" finns grupperna "Hem & Familj" och "Kropp & Själ" där det i sin tur finns en del ämnesrelaterade sajter som diskuterar liknande frågor mer regelbundet än vad som görs här på Debatt iFokus. 

Jag tror att du kan få mer uttömmande svar där.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.