Övrigt

Ur nyhetsflödet

2018-11-17 12:27 #0 av: Göstage

Vidrig nyhet från El Salvador: 

"Imelda Cortez, som fött barn efter att ha våldtagits av sin styvfar, riskerar 20 års fängelse anklagad för att ha försökt göra abort.
Det är det senaste i raden av rättsfall som sätter ljuset på de extrema abortlagarna i El Salvador."---
"I valet i mars i år plockade landets största parti, konservativa Arena, ytterligare några mandat vilket gör ändringar än mer osannolika."

TT

"I Omvärlden.se som kallar sig "Sveriges ledande magasin för globala frågor" tolkar man  valutgången så här i en "bakgrund": "I mars 2018 hölls val i El Salvador och de konservativa partierna stärkte sina positioner."

"Men hallå" - det är väl FMLN som haft och behållit makten? Funderar
"Den tidigare gerillaledaren Salvador Sánchez Cerén blir El Salvadors näste president efter ett mycket jämnt val. Det står klart efter att valmyndigheten slutgiltigt bekräftat valresultatet från den 9 mars. Valutgången innebär att högerpartiet Arena får fortsätta i opposition till vänsterpartiet FMLN."---

http://www.amnestypress.se/notiser/14966/el-salvador-skarpta-motsattningar-efter-rekordjamn

Mer om FMLN här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/FMLN

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-23 10:10 #1 av: Göstage

Lägesbild från Hamasprovinsen:

"Längre söderut finns ett kristet samhälle som innan överenskommelsen om en buffertzon dagligen attackerades med granater. Uppe på en kulle håller kristna soldater vakt, bara 700 meter nedanför kullen har salafistiska Ahrar al Sham sitt lokala högkvarter.
Sammandrabbningarna brukade vara hårda här, men nu råder ett spänt lugn.
– Det här är den sista utposten för den syriska armén i det här området. Bara 700 meter nedanför oss finns den väpnade oppositionen, byn bredvid kontrolleras av Nusrafronten, det berättar befälet Buttros.

Området är spänt, hit åker invånarna längs en landsväg som ligger inom skotthåll från en rebellgrupp. Färden går snabbt, så att eventuella krypskyttar inte ska kunna träffa. Buttros säger att samhället, Sqelbiyeh, är extra utsatt eftersom det till största del bor kristna där.
– Det är deras sätt att tänka, det beskrivs bäst som extremism. De vill utrota oss kristna och det är vår uppgift att försvara vårt folk säger Buttros.

Bara timmar efter att vi besökt hans front sker sammandrabbningar i närheten och syriska stridsplan avvärjer en attack bara några kilometer härifrån.
Ändå håller fortfarande buffertzonens villkor hyggligt, frågan är – hur länge?"

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-24 14:03 #2 av: Göstage

En kvinna i Tyskland som jobbade  som refugees welcome-volontär tog med en utvisningsdömd afghansk ensamkommare hem som vårdare till sin 85-årige far. Det kostade den gamle livet - ynglingen (?) skar halsen av honom och flydde med familjens bil. Han kvaddade den dock och blev gripen av polis innan de fått vetskap om vad han lämnat efter sig.

Källa.

Även
https://www.welt.de/vermischtes/article184108586/Mecklenburg-Vorpommern-Rentner-in-seinem-Haus-in-Wittenburg-getoetet.html

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-24 16:57 #3 av: Göstage

"I våras beslöt USA:s president Donald Trump att återinföra sanktioner mot Iran.
Nu uppmanar Irans president Hassan Rouhani muslimer i hela världen att förenas mot USA, rapporterar Reuters. 
– Att ge efter för väst lett av Amerika vore förräderi mot vår religion, säger president Rouhani i ett tv-sänt tal."---

https://www.expressen.se/nyheter/irans-president-uppmanar-muslimer-att-enas-mot-usa-/

Religionskrig på gång? Men hur skall han få med sig alla(h) muslimer när de inte kan hålla fred inbördes?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-26 09:52 #4 av: Göstage

"Rysslands president Vladimir Putin kämpar med populariteten på hemmaplan.Så en internationell kris kan passa honom.Ukraina har just fått känna på det.
Men varningsklockorna ringer även i Baltikum och Östersjön"
, skriver Expressens Mats Larsson om det senaste dygnets upptrappning i Azovska sjön.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-26 12:18 #5 av: Göstage

#4 Undrar om utvecklingen i Ukraina som sidoeffekt ger vår sittande regering inrikespolitiska fördelar? Kan den t.ex. ge C och L orsak att ange skälet till en överlöpning till röda laget med att "vi måste hålla samman i en orolig omvärld". Kanske Wallström kommer att ta till lite "extra allt" med nationell adress?

(Därmed inte sagt att den rysk-ukrainska situationen inte är allvarlig.)

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/margot-wallstrom-djupt-oroad-over-upptrappningen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-26 12:55 #6 av: Göstage

Corazza Bildt lämnar Moderaterna. Det är ingen vänskaplig skilsmässa.Arg

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zLKPnr/corazza-bildt-lamnar-partiet-mygel-pa-ett-sovjetiskt-satt

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-26 12:59 #7 av: Hayabusa

#6 Nå...ska bli intressant att se om Corazza landar i något annat parti.

Anmäl
2018-11-27 08:58 #8 av: Göstage

Bernie Sanders öppnar för att kandidera i Presidentvalet 2020, så nu har snart svenska vänsterpolitiker och media ännu en valrörelse att hårdbevaka.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kagOQA/bernie-sanders-oppnar-for-att-kandidera-2020

#7 Hon kanske dyker upp i något italienskt parti?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-28 10:31 #9 av: Göstage

När Emmanuel Macron tillträdde i Frankrike var han den svenska gräddans egen gullegris. Lena Mellin i Aftonbladet var en av de som föll i farstun för fransosen:

"Macron var finansminister i en socialistregering som han lämnade för att kandidera till president. Men hans framgångar kan inte förklaras med hans politiska bakgrund utan snarare med att han lämnat den gamla blockpolitiken bakom sig. 

Hans parti, ”La république en marche” (Republiken på gång) är en centristisk rörelse som pragmatiskt tar delar av sitt tankegods från hela det politiska fältet. Själv vägrar Emmanuel Macron att placera sig på den gamla höger-vänsterskalan.
Men det är inte bara den inte oävna inställningen till politiken som gjort Macron till en vinnare. Det har också hans personliga stil gjort. Han är vältalig, utstrålar entusiasm och är rolig. Han förefaller vilja, som partinamnet antyder, framåt. Nästan till varje pris.

En liknande person skulle lätt sopa banan med partierna i Sverige också. Hon eller han lurar i buskarna någonstans. Frågan är bara när hen känner sig kallad."--- 

(Mellins eget fetstilande.)

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/vmPpvm/vi-kan-fa-en-egen-macron--fragan-ar-bara-nar

"Aldrig" kanske man kan hoppas, när man ser läget i Frankrike. Malcom Kyeune på Dagens Samhälle skådar in i brandröken på Paris gator och jämför med den luft som var så lätt att andas när Macron tillträdde. 

"Kommer ni ihåg hur glada folk var när Emmanuel Macron vann en storseger mot Marine Le Pen? Visst, det fanns vissa varningssignaler redan då - Macron fick nog lite för många av sina röster på grund av att folk röstade mot Le Pen, snarare än för Macron - men på tiden det begav sig hyllades fortfarande detta som en seger för ordningen. Var populismens framgångsvåg äntligen stoppad?

Olika skribenter, bland annat Lena Mellin på Aftonbladet, började tala allt mer entusiastiskt om att det skulle komma "en svensk Macron". Hon menade att chansen fanns att någon liknande karismatisk, nydanande politiker skulle kunna sätta sig vid rodret även i Sverige.

Tänk vad tiden går. Om dessa drömmar kunde sägas ha något fog för bara ett år sedan, så är det lika tydligt att de inte har det i dag. Macron är i dag djupt impopulär och präglad av skandal efter skandal, avhopp efter avhopp. En av de senaste avhopparna, Frédérique Dumas, jämförde känslan inom partiet med att vara ombord på Titantic. Just nu pågår stora protester mot den sittande presidentens nedskärningar och skattehöjningar, och tårgasdimmorna har åter lagt sig över en av Europas huvudstäder.

Faktum är att Macron numera är fasansfullt impopulär, på god väg att bli den mest impopulära presidenten i Frankrikes moderna historia. Han har redan förlorat, och alla runtomkring honom vet det. Vad som kommer efter honom är svårt att säga, men det kommer nog inte att vara ännu en ung, kaxig, (ny)liberal pånyttfödare. Det tåget har gått och kommer antagligen inte tillbaka."---

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/vi-har-inte-sett-det-varsta-av-populismen-25061

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-28 10:33 #10 av: Hayabusa

#9 Som det kan bli...

Anmäl
2018-11-29 12:57 #11 av: Göstage

Inte bara liberaler som är kluvna tydligen:-

Aftonbladets ledarsida:

"Les gilets jaunes" bär gula reflexvästar under sina demonstrationer. Rörelsen startade på landsbygden och har nu spritt sig över hela landet. De är inte kopplade till något politiskt parti, men den franska underrättelsetjänsten har identifierat mellan 80 och 120 högerextremister som upphovsmän till de våldsamma protesterna. Andra experter påstår att också vänsterextremister finns representerade i gruppen."---

 https://www.aftonbladet.se/ledare/a/P38xb0/de-kastar-sten-mot-elitens-klimatpolitik

Högerextremister är identifierade, vänsterextremister "påstås"  finnas med.

Aftonbladets kultursida:
"Inte bara Macron och hans hov skrämdes; vänstern och facket blev förvirrade, osäkra på hur upproret skulle tolkas. Ingen politisk organisation, ingen facklig rörelse hade ju utlöst protesterna – ledarlösa och en aning anarkistiska. Gult har dessutom aldrig varit en revolutionär färg, snarare tvärtom. 

Dessutom skrek en del av folket i ”de gula västarna” rasistiska och sexistiska slagord. Infiltrationen från högerextremister har varit påtaglig. Marine Le Pen har välsignat protesterna."---

Men vad nu - "en del" fascister, men främst  - gissa...

"Vänsterpartierna har försiktigt närmat sig ”de gula västarna”. Den uniformen bärs visserligen av en del fascister men främst av upproriska, hedervärda arbetare, säger vänsterledaren Jean-Luc Mélenchon."---

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/217xeR/gula-febern

Verkar som om Aftonbladet också närmar sig "de gula västarna". Först var det avskyvärda högerextremister som ägnade sig åt pöbelupplopp, men när det visade sig att vänsterledarna försvarade det så börjar det luta åt en Folkets motiverade ilska.

Fortsättning följer säkert...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-29 13:03 #12 av: Hayabusa

De onda blev "hedervärda arbetare" Nörd

Anmäl
2018-11-29 13:22 #13 av: Göstage

#12 Ja, precis! Rött är sött och gult är inte längre fult.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-01 14:58 #14 av: Göstage

Minst 122 gripna och polis som sprutar tårgas. Stökigt i Paris,  knappast något som Macronisterna tänkt sig.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/targas-mot-gula-vastarna-manga-gripna

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-02 11:26 #15 av: Göstage

Allt färre deltar i de franska helgdemonstrationerna, men igengäld blir de våldsammare.

"Franska polisfackförbund kräver att regeringen inför undantagstillstånd efter lördagens våldsamma protester i Paris, då över hundra personer skadades.
I Frankrike har regeringen suttit i krismöte under morgonen, efter gårdagens våldsamma protester i Paris. Polisfacken kräver att regeringen inför undantagstillstånd. Inrikesministern säger sig vara redo att överväga alla alternativ.

Det blev ett mörkt facit efter lördagens demonstrationer på och omkring paradgatan Champs-Élysées i Paris. Bilar och byggnader stacks i brand, poliser fick stenar kastade mot sig, över hundra personer skadades och över 400 greps."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-06 17:58 #16 av: Göstage

Oro i Norge: skarp sprängladdning sänd till polisstation ("inte avsedd att skrämma, utan att döda") och någon har skrivit "rasist" på justitieministerns bil och försökt tända eld på den och även givit sig på hans bostad. Man undersöker nu om det finns något samband mellan händelserna.

Källa SR och NRK

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-08 10:21 #17 av: Göstage

#15 Inför dagens demonstration av De gula västarna har närmare 300 personer gripits.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fransk-polis-278-gripna-infor-demonstration

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-08 10:33 #18 av: Jimmy.L

Över 8.000 kravallpoliser i Paris. Jag gissar att industrin för dom som tillverkar tårgas till polisen gnuggar händerna.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-09 08:00 #19 av: Göstage

Efter tragedin på nattklubben i italienska Cornaldo sägs polisen söka efter kriminella som kan ha utlöst paniken, som krävt sex liv och 135 skadade. Jennifer Wegerup rapporterar för SVT från Italien:

"Parallellt utreds det som kallas ”pepparsprej-metoden”, ett vanligt sätt bland internationella kriminella ligor att skapa panik i folksamlingar. Genom att spruta ut pepparsprej kan de kriminella i det kaos som uppstår stjäla plånböcker, klockor, smycken och mobiltelefoner från folk. 

Httills har sex personer dött i fredagens tragedi och många vittnen pratar om en man i jacka med uppdragen huva som släppte en flaska eller tub med gas eller sprej och sen sprang iväg. Pepparsprejen orsakade paniken som ledde till fem unga människors, och en mammas, död. 

Enligt italienska medier är detta ett vanligt förfarande bland de kriminella ligor som härjar i landet och även gjort räder i Belgien och Holland."--- 

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/pepparspray-liga-misstanks-ligga-bakom-nattklubbstragedin-i-italien

Det är väl bara en tidsfråga innan pepparspraysrånen även sprider sig hit...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-20 09:06 #20 av: Göstage

Så har den uppmärksammade människosmugglingen i serien "Fosterland" på SVT 2014 behandlats i högsta instans.

"Även Högsta domstolen (HD) anser att tre SVT-medarbetare gjorde sig skyldiga till människosmuggling när de 2014 tog med en 15-årig flyktingpojke från Grekland till Sverige.

HD anser att de gjorde sig skyldiga till ett brott av normalgraden och att de ska dömas till villkorlig dom och dagsböter motsvarande ett straffvärde om en månads fängelse, skriver domstolen på sin hemsida."---

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-21 10:52 #21 av: Göstage

Skvallerhörnan: storgräl på alternativsidan just nu, med ledarsidans Johan Westerholm i skottgluggen. Jens Ganman anklagar JW för ”hyckleri på en så episk jävla nivå att klockorna stannar” och tungviktarna Ann Heberlein och Erik van der Heeg har lämnat sajten för att istället gå över till Nyheter idag.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-25 21:27 #22 av: Göstage

I Norge är över 66.000 vapen som står som registrerade på nu avlidna personer utom myndigheternas kontroll, skriver VG.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-28 14:43 #23 av: Göstage

Sky News rapporterar att två flyktingbåtar har upptäckts utanför Dovers kust i engelska kanalen. Flera av de ombordvarande har förts till sjukhus för hypertermi.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-02 09:19 #24 av: Göstage

Så är det där...

"Två kvinnor har lyckats ta sig in till det hinduiska templet Sabarimala i Indien. Det är första gången kvinnor besöker helgedomen sedan en domstol hävde ett förbud för kvinnor i åldern 10 till 50 år."---

"– Vi gick inte in i helgedomen genom att gå upp för de 18 heliga trappstegen, utan gick in genom personalingången, säger en av kvinnorna till lokala medier.
Delstatsregeringens chef Pinarayi Vijayan bekräftar att kvinnorna besökt templet under skydd av polisen. Templets överstepräst har sagt att man nu kommer att stänga för ”rening” och fler protester är att vänta, enligt lokala medier."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kvinnor-trotsade-motstandet-besokte-tempel

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-02 11:34 #25 av: Göstage

Gott Nytt År, EU-Bryssel!

https://samnytt.se/video-skadegorelse-och-brander-sa-har-firades-nyar-i-bryssel/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 10:16 #26 av: Göstage

Frank Magnitz, ledamot av den tyska nationalförsamlingen för AfD och lokal ordförande för partiet i Bremen har blivit allvarligt misshandlad av tre maskerade män på öppen gata i Bremen och vårdas på sjukhus, kan man läsa i norska VG.

Uppdat.: svensk artikel här.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 10:32 #27 av: Göstage

17.000 medlemmar i Skattebetalarna har varit med och röstat fram en tio i topp över de största slöserierna med skattemedel 2018, och på de tre första platserna kom
1. Miljoner till tomma flyktingboenden
2. Göteborgs 236 kommunala kommunikatörer
3. Skidtunneln i Bräcke

Motiveringar och hela listan här.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 11:14 #28 av: Hayabusa

#27 En hel radda skrämmande läsning...

Anmäl
2019-01-18 16:41 #29 av: Göstage

Media brukar anklaga oss som är oroliga över utvecklingen i vårt land för att svartmåla. Men det behövs ju inte, det räcker så bra att till exempel titta på anslagstavlan på Aftonbladet. Där får de plats med fem färska nyheter, och nyss såg den ut så här:Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-02 15:05 #30 av: Göstage

En del av oss var kanske med när Politik iFokus var en livaktig diskussionssajt. Då fanns rara med som medlem och rapporterade initierat och livligt om utvecklingen i Österrike. Nu saknas såväl rara som PiF i diskussionen. Synd det, för jag skulle gärna vilja ha hört hennes kommentar om den här nyheten:

https://samnytt.se/osterrikes-regering-62-av-alla-misstanka-for-kvinnomord-har-utlandsk-bakgrund/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-11 08:42 #31 av: Göstage

"Missing people, polisen och Försvarsmakten tar i dag emot SOS Alarms 112-priset för den massiva sökinsatsen av 12-årige Dante i Falkenberg i höstas.

– Samtliga medverkande gick längre i sitt arbete än vad som krävdes av dem formellt, säger Maria Khorsand, vd för SOS Alarm."---

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sokandet-efter-dante-vinner-pris

Ett gott val! Tummen uppBlomma

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-12 12:36 #32 av: Göstage

En lokal norsk pistolskytt erbjuder gratis medlemskap för flyktingar, och den norska myndigheten NAV (Arbeids- og Velferdsforvaltning) har bekostat skytteträning för en 16-årig syriansk flyktingflicka.

 Lämpligheten i detta diskuteras intensivt i grannlandet, och den norska säkerhetspolisen ställer sig frågande till det hela.

https://www.nrk.no/sorlandet/pst-om-nav-stotte-til-flyktning-i-pistolklubb_-_-underlig-1.14410305

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-04 12:35 #33 av: Göstage

Nu står det klart att 130 av Arbetsförmedlingens 242 kontor i landet stängs, och 4500 av myndighetens 13400 anställda är sedan tidigare varslade. Verksamheten skall huvudsakligen bedrivas i städer.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-04 16:46 #34 av: Göstage

"Nordea kopplas till ett enormt nätverk av misstänkt penningtvätt och ska ha varit delaktig i att slussa vidare över sju miljarder kronor till olika skalbolag mellan 2005 och 2017. Det visar en ny dataläcka som har lämnats ut av internationella journalistorganisationen OCCRP.

Läckan innehåller misstänkta transaktioner på 700 miljoner euro, över sju miljarder kronor, som har slussats genom Nordeas konton, bland annat till ett företag vars verksamhet och transaktioner kopplas till Rysslands president Vladimir Putins innersta krets."---

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/nordea-inblandad-i-misstankt-penningtvattlacka

Sorry, Finland...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-07 20:27 #35 av: Göstage

Centerriksdagsledamoten och tidigare jordbruksministern Eskil Erlandsson tvingas avgå efter att ha tafsat på kvinnliga moderata politiker.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8wrGnG/eskil-erlandsson-tvingas-avga

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-10 10:43 #36 av: Göstage

Den norska säkerhetspolisen utreder en brand i natt i justitieminister Tor Mikkel Waras  bil som misstänks vara anlagd. TT skriver:

"Politikern från Fremskrittspartiet (FRP) har flera gånger utsatts för hot och skadegörelse den senaste tiden. I början av december förra året blev hans bil och bostad nedklottrade med hakkors och ordet "rasist".
Det fanns också tecken på att någon hade försökt sätta fyr på bilen. I februari hittades brännbar vätska under ministerns bil."

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-11 14:24 #37 av: Göstage

#35 Ännu en snuskpolitiker...

 "En socialdemokratisk politiker i Helsingborg åtalas misstänkt för sexuella ofredanden mot partikamrater. Mannen ska ha skickat åtta sms med grova sexuella formuleringar till kvinnliga kolleger. Han är även misstänkt för olovlig identitetsanvändning eftersom han undertecknade sina meddelanden med namnet på en manlig partikamrat, skriver Helsingborgs Dagblad."---

TT

En liten spaning: fem politiska tveksamheter på någon vecka. En tjänade pengar på aktier genom en egen utredning, en har extraknäck hos storföretag, en utreds för anklagelser om bidragsfiffel.

En tafsade på riksdagskamrater, en skall ha skickat snusksms.

 De tre första är kvinnor, de två senare män.

Ergo: vissa kvinnliga politiker berikar sig ekonomiskt medan manliga tillfredsställer andra behov.  Kan det vara så enkelt?Skrattar

Ärligt talat tror jag att det bara råkade bli så...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-11 23:03 #38 av: Göstage

#35 Annie Lööf sitter i Agenda och säger att man känt till Eskil Erlandssons tafsande sedan länge och försökt avpolettera honom sedan i höstas. Ändå utnämnde hon och hennes parti Erlandsson till vice ordförande i EU-nämnden så sent som för en vecka sedan.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-12 07:29 #39 av: Jimmy.L

Ja jösses det ska fram i media innan det händer något. Skrattar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-13 14:34 #40 av: Göstage

#35 Åklagare utreder brottsmisstankarna mot Erlandsson.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/eskil-erlandsson-c-utreds-for-sexuellt-ofredande

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-13 19:07 #41 av: Göstage

"Under onsdagseftermiddagen rånades två flickor i 10-årsåldern av en man i Eskilstuna."---

"Mannen, som är i 20-årsåldern, ska enligt polisen ha tagit tag i en av flickornas ficka och fått med sig 100 kronor. Mannen ska sedan ha flytt från platsen."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/man-ranade-10-ariga-flickor-i-eskilstuna

Man blir mest förvånad över att han inte fick med sig deras mobiler...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-13 19:11 #42 av: Jimmy.L

Vuxen som rånar barn hur jävla feg kan man bli. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-13 19:23 #43 av: Göstage

Och vuxna som inte ens hjälper rånade barn att kontakta polisen...Vilar huvudet i handen

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ranvag-mot-unga-ignoreras-av-vuxna

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-14 08:00 #44 av: Göstage

#41ff Brottsvåg av och mot minderåriga i Skärholmen just nu.

"När unga begår brott betraktas deras gärningar ur ett förlåtande barnperspektiv. Men var är barnperspektivet när unga också är brottsoffer?
En fotbollsklubb i Stockholmsförorten Aspudden har börjat ordna ”gågrupper” för att barn inte ska behöva gå ensamma till träningen. Detta på grund av en rånvåg i södra Stockholm.
Att gå två och två till träningen är inte skydd nog. I SVT:s Veckans brott intervjuas pappa Anders, vars 12-årige son blev rånad av ett ungdomsgäng när han och en kompis var på väg till sin träning. Sonen blev av med telefon, kontokort, SL-kort och cykel.
Saker kan ersättas. Men hur ersätter man förlorad trygghet och tillit? Pojkarna blev först förföljda av gänget med 16-17-åringar, sedan omringade, rånade och slagna.
Vilka spår sätter sådana upplevelser? Inte bara hos brottsoffren utan hos deras familjer och kompisar. ”Gågrupper” till träningen, som sagt."--- 

https://www.expressen.se/ledare/var-ar-barnperspektivet-nar-unga-blir-ranoffer/

Relaterad ämnestråd:

https://debatt.ifokus.se/discussions/5bc8fe1f8e0e74464318b3cc-dags-for-sarskilda-ungdomshakten

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-14 17:00 #45 av: Göstage

#36 Det kan bli en överraskande utgång av mysteriet med bilbranden och hoten mot den norske justitieministern: hans sambo har gripits som misstänkt, och själv har han tagit timeout.

https://www.expressen.se/nyheter/norska-justitieministerns-sambo-gripen-misstankt-for-hot/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-18 09:39 #46 av: Göstage

Det nybildade lokala  partiet Demokraterna i Göteborg som fick stort genomslag i senaste valet i kommunen har knutit den välkända samhällsdebattören Sofie Löwenmark till sig, och dessutom går integrationspolisen Ulf Boström in på deltid i organisationen. Verkar som om partiet kommer att stå starkt i fråga om integration och förortsproblematik i kommande debatter!

Källa (betalartikel)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-19 17:06 #47 av: Göstage

 Anna Lindstedt, Sveriges ambassadör i Kina, misstänks för brott mot rikets säkerhet i samband med kontakterna med kineser och mellanhänder i ärendet med den fängslade bokförläggaren Gui Minhua.
Lindstedt är inte frihetsberövad, men har tilldelats en advokat.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-20 06:07 #48 av: Göstage

Pär Nuder har förvisso lämnat den partipolitiska banan, men som tidigare finansminister och Göran Perssons förtrogne är han  fortfarande politiskt intressant, och att han nu brådstörtat lämnar höga befattningar väcker förstås uppmärksamhet. Är det "bara" olämpligt uppträdande" som satt igång processerna? Sådant brukar ju samhället vara rätt förlåtande inför när den första uppståndelsen lagt sig - som i fallet Anders Borg.

"Pär Nuder lämnar uppdragen som styrelseordförande i pensionsbolaget AMF och Tredje AP-fonden.
– Pär Nuder har i dag bett att få lämna uppdraget som styrelseordförande i AMF. Han anser att den senaste tidens uppmärksamhet kring hans person inte får åsamka AMF skada, säger Marie Rudberg i pressmeddelandet.
AP-fonden uppger att Nuder är uppe i maxtiden som ordförande.
Pär Nuder lämnar även styrelseuppdraget i fastighetsbolaget Fabege, rapporterar SR Ekot."---

"Pär Nuder lämnade i förra veckan sin post som styrelseordförande i Skistar – efter anklagelser om ”olämpligt beteende” under skid-VM i Åre."--- 

https://www.expressen.se/dinapengar/par-nuder-lamnar-som-ordforande-for-amf-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-20 07:15 #49 av: Jimmy.L

Lite oklart vad han har gjort men han tycks få gå från flera poster.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-20 21:11 #50 av: Göstage

"Det italienska operahuset La Scalas planer på att samarbeta med Saudiarabiens kulturdepartement har fått kritik. Nu lämnar operahuset tillbaka över 31 miljoner kronor i sponsorpengar som Saudiarabien bidragit med, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters."---

 "Det femåriga samarbetet skulle bland annat innebära att Saudiarabiens kulturminister tog plats i operahusets styrelse och att landet bidrog med stora summor – pengar som Milanos borgmästare, Giuseppe Sala, menar har förts över till teaterns konto utan styrelsens medgivande."---

https://www.svt.se/kultur/italienskt-operahus-skickar-tillbaka-saudiarabiska-pengar

"Tack, men nej tack."

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-21 08:40 #51 av: Göstage

Jona Elings Knutsson, ST-läkare och feminist, om radioprogrammet Kalibers avslöjande kring  ett svenskt vårdbolag verksamhet i Förenade Arabemiraten.

"I dagarna rapporterade P1:s Kaliber att det svenska vårdbolaget GHP med ett lukrativt avtal i Förenade Arabemiraten accepterar att sharialagar tillämpas på sjukhuset. Ogifta kvinnor som föder barn fängslas på förlossningsavdelningen.

De svenskar som arbetar på sjukhuset uppges tycka synd om kvinnorna. Det är hoppingivande att personalen fortfarande har kvar någon form av empati. Ändå blir jag inte klok på hur man som människa hanterar att förlösa en ogift kvinna i handfängsel och under polisbevakning."---

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/lakaretiken-fungerar-illa-med-sharialagar-26751

Nyhetsinslag på SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-21 14:43 #52 av: Göstage

Ekobrottsmisstankar mot lokalpolitiker. 

"Gävlepolitikern och kommunale tjänstemannen Sergio Manzanares (S) misstänks för skattefusk och jäv. Han misstänks ha delat ut kommunala bidrag till en förening som i sin tur förde över pengar till Manzanares egna bolag."--- 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/sergio-manzanares-misstanks-for-skattefusk-och-jav

"Med hjälp av ett misstänkt målvaktsupplägg gjorde paret Sergio och Linnéa Manzanares sig av med sitt företag som var på obestånd. Två kriminella tog över deras bolag som snabbt försattes i konkurs. Nu är makarna anmälda till Ekobrottsmyndigheten."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/paret-manzanares-anmalda-till-ekobrottsmyndigheten

"Elin Lundgren (S), ordförande för Socialdemokraterna i Gävle, anser att ekobrottsmisstankarna mot partikollegan Sergio Manzanares (S) och hans fru Linnéa Manzanares påverkar bilden av det demokratiska samhället."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/elin-lundgren-s-om-partikollegan-rubbat-fortroende

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-21 15:21 #53 av: Göstage

Medieakademien har årligen sedan 1997 mätt allmänhetens förtroende för bland annat myndigheter, partier, företag, media  och organisationer. 

"Förtroendet för regeringen faller. Kristdemokraterna däremot lyfter som en raket. Det visar Medieakademins nya mätning.
30 procent av 1 200 intervjuade personer i Medieakademins årliga mätning uppger att de hyser ganska eller stort förtroende för regeringen. Det är en minskning med fem procentenheter från förra året.
Kristdemokraterna går åt rakt motsatt håll. I årets mätning uppger 30 procent av de svarande sig ha ganska eller mycket stort förtroende för Kristdemokraterna. Motsvarande siffra 2018 var bara 13 procent."---

"Barometern mäter även förtroendet för bland annat företag och samhällsinstitutioner.
Men allra mest litar svenska folket på Systembolaget – 78 procent av de tillfrågade gör det. Även i fjolårets mätning var Systembolaget etta, då med siffran 71 procent.
Tvåa på årets topplista är Polisen med 71 procent. Trea är universitet och högskolor, som 70 procent litar ganska eller mycket på."---

TT

Här är Förtroendebarometern 2019 i sin helhet (pdf)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-06 21:58 #54 av: Göstage

Vid en skjutning i närheten av Rungsted Station i Danmark i kväll har en person dödats och fyra skadats i vad som förefaller vara en gänguppgörelse. Skjutningen skedde i en folksamling, och många som råkade befinna sig på plats svävade i omedelbar fara.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-09 21:00 #55 av: Göstage

Beslut taget i infekterat byggärende: 

"Islamiska barn- och kulturföreningen är ett steg närmre en ny moské på Fyllinge i Halmstad. Nu har de skrivit på ett markavtal.
Den muslimska församlingen i Halmstad växer och lokalen på Fredsgatan har sedan ett tag tillbaka varit alldeles för liten för att alla ska kunna samlas samtidigt.

– På fredagsbönen är vi över 1 000 personer, säger Semir Bakr som är ordförande i föreningen och menar att det får plats max 300 personer i den nuvarande lokalen."---

"Nu återstår bara att kommunen ska försöka ändra detaljplanen eftersom det inte får uppföras en religiös byggnad där i nuläget, något de har lovat enligt Semir Bakr.

– Vi är tacksamma, det är underbart av dem, säger han."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/islamiska-foreningen-har-skrivit-under-markavtal

Historik:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Halmstad_moské

https://doku.nu/2018/11/12/den-radikala-salafisten-i-halmstad/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-12 10:14 #56 av: Göstage

Den tragiska och upprörande dödsskjutningen av Erik Torell kommer att få ett rättsligt efterspel.

"Åklagaren kommer att väcka åtal för dödsskjutningen av Eric Torell.
Beslutet kommer att offentliggöras på en presskonferens i dag klockan 10.
Minst två av de tre brottsmisstänkta poliserna kommer att åtalas för tjänstefel och vållande till annans död, erfar Aftonbladet."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1n61ql/poliser-atalas-for-dodsskjutningen-av-eric-torell

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-12 11:17 #57 av: Göstage

Ny ägarbild i GP:

PNV Media (Polaris, NWT, VK) 51 procent
Familjen Hjörne 14,6 procent
Ernström Kapital 12,2 procent
Dan Sten Olsson 7,5 procent
Styviken Invest 6,4 procent
Familjen Hörling 4,0 procent
Övriga aktieägare 4,3 procent

https://www.gp.se/ekonomi/göteborgs-posten-får-norska-ägare-1.14514254

De flesta artiklarna är ju redan nu betalspärrade, så det lär inte göra någon skillnad där. Bara de håller tassarna borta från ledarsidan, så...Arg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-15 19:54 #58 av: Göstage

Storbrand i Notre-Dame-katedralen i Paris.

"Det brinner i Notre-Dame-katedralen i Paris, uppger polisen i Paris enligt AP. Polisen hanterar det som en olycka.
Bilder i franska medier och på sociala medier visar kraftig rök som stiger mot himlen från 1100-talskatedralen i centrala Paris.
Det är oklart vad som orsakat branden, men polisen hanterar det som en olycka rapporterar France 2 television. Elden har spridit sig upp i katedralens höga spira."---
"För franska medier uppger brandkåren att branden kan vara kopplad till en pågående renovering av katedralen."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/notre-dame-brinner

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-15 21:41 #59 av: eskils

#58 Fruktansvärt! Enligt SVT Aktuellt har många ifrågasatt brandkårens insatser. Varför kom man igång så sent? Och hur kunde det börja brinna kl 19, när ingen befann sig där?

En ren skandal om Frankrike inte lyckas rädda denna gamla fina katedral!! Förskräckt

Här finns lite bilder från Paris, bl a på Notre-Dame, med sång av Edith Piaf:

https://www.youtube.com/watch?v=kouTi-0csLg


Anmäl
2019-04-15 22:12 #60 av: Göstage

 Hoppas verkligen att murarna står pall, och att man hann rädda så många inventarier som möjligt ur katedralen!   Många frågor väntar sedan på svar. ..FunderarLedsen

Edit:

#59 Tydligen bröt branden ut runt 18.30, medan  det ännu fanns besökare kvar. En svensk turist säger till SR: "Vi var kvar där inne, och så gick det ett säkerhetsmeddelande att vi var tvungna att lämna. Då gick vi ut, och det var helt lugnt, och nu står vi utanför stadshuset och tittar på katedralen som brinner", sade han till TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-15 22:32 #61 av: Göstage

Lite OT: jag kollade SVT Nyheter på nätet, där nyhetsredaktören gång på gång kallade byggnaden för "ökänd". Till sist gick man ut och bad om ursäkt för ordvalet.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-15 22:36 #62 av: eskils

#60 Att ingen var där handlade om att ingen av renoveringsarbetarna var kvar där då. Man tänker ju att branden kan ha koppling till renoveringen. Besökare fanns där förstås som vanligt, men de borde ju inte befinna sig uppe vid taket där branden tycks ha brutit ut... ? Funderar


Anmäl
2019-04-15 22:47 #63 av: Göstage

Funderar på om man svetsat - det är ju rätt troligt vid ett så stort arbete som tydligen pågick.  Åtminstone här är det krav på att det skall finnas brandvakt i anslutning till där det svetsats, utrustad med släckare och larm "till dess fara för brand upphört". Vore otroligt om inte samma sak gäller i Frankrike...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-16 06:15 #64 av: Göstage

#58ff Branden är nu under kontroll men mycket släckningsarbete återstår innan man kan röja upp och så småningom påbörja det mödosamma återuppbyggnadsarbetet. Brandorsaken är fortfarande inte fastställd, men allt tyder så här långt att branden har uppstått samband med pågående renoveringsarbete.

Många av byggnadens konstskatter kunde räddas under det inledande skedet av branden, vad som gått förlorat kommer att klarna inom de närmaste dygnen. 

https://www.youtube.com/watch?v=yEZU4RRoXds

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-16 06:51 #65 av: Jimmy.L

Mycket tragiskt. Det som gick upp i rök går inte att ersätta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-04-16 12:04 #66 av: Göstage

Göteborgs kulturkalas byter namn till Gothenburg culture festival.

- Det känns spännande med ett namn på engelska som dessutom får en enkel förkortning, GCF, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co, i ett pressmeddelande.

https://via.tt.se/pressmeddelande/goteborgs-kulturkalas-blir-gothenburg-culture-festival?publisherId=2567142&releaseId=3255972

"Exciting?" No.Oberörd

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-16 22:06 #67 av: Göstage

#58 #59ff En del detaljer börjar klarna, men ännu finns det mycket att reda ut kring branden.

"Hundratals brandmän började bekämpa branden runt 18.45 efter att ha ryckt ut på ett larm som inkommit minuter tidigare. Men det var inte kvällens första brandlarm från Notre-Dame. 

Åklagaren Rémy Heitz, som har 50 utredare till sitt förfogande, gav under tisdagen en uppdatering om läget i utredningen. Åklagaren berättade då att ett första larm hade gått 23 minuter tidigare, vid klockan 18.20. 

Heitz uppgav att man undersökte källan till larmet men att man inte hittade några tecken på brand. Prästen som ledde mässan när det första larmet ljöd ska också ha trott att det rörde sig om ett falsklarm men man valde ändå till slut att evakuera katedralen."--- 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3J1190/branden-i-notre-dame-23-minuter-mellan-larmen

Frågan är om "man" var katedralens personal som misstog det första larmet som falskt, eller brandkåren- det framgår inte riktigt.

Det är ju ingen ovanlighet att sektioner i larm är frånslagna vid byggarbeten eller att det falsklarmar, men här har någon gjort en missbedömning som blev ödesdiger...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-17 09:40 #68 av: Göstage

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/vQll6m/raseriet-mot-alex-schulman--efter-notre-dame-hanet

Schulmans kommentar är inget som förvånar...Kräks

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-17 10:13 #69 av: Jimmy.L

Han har ju inte alla hästarna hemma.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-04-17 15:57 #70 av: Göstage

#66 "Kulturkalasets namnbyte kuppades in under ett telefonmöte med styrelsen för Göteborg & co.
– Vi var inte förberedda – och jag blev inte glad om jag ska uttrycka mig milt, säger ledamoten Eva Flyborg (L)."---

GP (betalsida)

Lugn Eva, om några år kommer det att kallas något arabiskt...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-23 12:16 #71 av: Göstage

Förra sommaren gjordes vapenfynd i en uppbruten container i ett grustag i Taberg. Aftonbladet skrev då:

"Enligt Aftonbladets uppgifter misstänker den polisiära utredningsledningen att det kan finnas ett politiskt motiv bakom de misstänkta brotten. Personer intressanta i utredningen har enligt Aftonbladets källor kopplingar till den vänsterautonoma rörelsen.

Ärendet leds av Polismyndigheten men enligt Aftonbladets uppgifter har Säkerhetspolisen en konkret roll i utredningsarbetet."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OnJw6b/polisen-misstanker-politiskt-motiv-bakom-mystiskt-containerfynd

I morgon skall åklagaren väcka åtal i ärendet, där en man i 30-årsåldern står åtalad för synnerligen grovt vapenbrott, som enligt senaste uppgifter omfattar  ”ett stort antal vapendelar till halvautomatiska vapen samt ammunition till dessa”.
Återstår att se vad som hänt med misstankarna om politiska motiv bakom vapendepån. 

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-24 09:13 #72 av: Göstage

Vid en brand på anrika Norsborgs herrgård förlorade hyresgästen SD-politikern Per Ahlin familjens husdjur och allt löseöre. Ingen var hemma när branden startade, sannolikt vid en trappa på utsidan av fastigheten. Polisen har inlett en utredning om mordbrand.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-24 13:53 #73 av: Göstage

#71 Vapenarsenalen verkar ha varit betydligt grövre än den Aftonbladet anger. De skriver lite diffust om "vapendelar", men det var tydligen värre än så. Frågan är om man inte lyckades hejda ett terrorbrott när det här uppdagades genom en slump?

https://nyheteridag.se/vansterextremist-atalas-for-vapengomman-i-taberg/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-27 13:35 #74 av: Göstage

Danmark: partiet Stram Kurs med den ytterst islamkritiske Rasmus Paludan som frontfigur har samlat runt 21.000 namnunderskrifter och har därmed passerat gränsen 20.100 underskrifter för att vara berättigat att ställa upp i danska folketingsvalet.

Valet hålls senast den 17 juni.

http://nyheder.tv2.dk/politik/2019-04-26-rasmus-paludan-klar-til-folketingsvalg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-27 16:59 #75 av: Göstage

Två kvinnor från Malmö fick sina körkortsfotografier underkända eftersom de bar slöja.--- 

"För att ändra på Transportstyrelsens beslut krävdes kvinnorna på skriftliga svar där de berättade varför de bar slöja på sina bilder. En av kvinnorna valde att skicka in en sådan förklaring och fick då sin bild godkänd. Den andra kvinnan vägrade, men även hennes bild godkändes till sist.

Men kvinnorna valde även att anmäla Transportstyrelsen till justitiekanslern. Kvinnorna ansåg att myndighetens agerande var diskriminerande och att det var i strid med personuppgiftslagen eftersom deras religionstillhörighet registrerades.
Kvinnorna sökte skadestånd på totalt 80 000 kronor per person."--- 

https://www.expressen.se/kvallsposten/bar-sloja-pa-korkortsfoto-kravdes-pa-forklaring/
JK anser dock inte att kvinnorna diskriminerats. Blir nästa steg att  anmäla JK till DO och kräva 160.000 var?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-28 10:38 #76 av: Göstage

Nordea la ner sitt kontor i Haparanda. Kommunen sade upp sitt affärsavtal med Nordea, eftersom man såg fysisk närvaro som väsentligt hos en bankpartner. Man gjorde nytt upphandlingsunderlag, i vilket ingick att det skulle finnas lokalt bankkontor. Nordea överklagade upphandlingen, med motiveringen att man saknade lokalkontor på orten och inte kunde konkurrera på lika villkor, eftersom en etablering skulle bli för kostsam.

Hur det gick går att läsa här.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-02 12:16 #77 av: Göstage

Snabba affärer: artisterna (?) Samir Badran och Anis Don Demina köpte tjänster i form av "köare" på IKEA när de lade beslag på nysläppta mattor signerade kreatören Virgil Abloh för 2 995 kronor som senare bjöds ut på nätet för "10 lax".

"– Jag är i chock att jag fick tag på mattan, jag är i chock! Jag svär på min mamma, jag trodde aldrig jag skulle få tag på den, säger en lyrisk Samir Badran" enligt Aftonbladet. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-07 14:19 #78 av: Göstage

Skjutning i grannlandet: tågtrafiken på Hovedbanegård i Köpenhamn  stoppades tillfälligt vid 13.30-tiden efter att en person skjutits i närområdet,  på Helgolandsgade i stadsdelen Vesterbro. Inget har meddelats om hälsotillståndet för den skjutne eller om någon gripits för dådet.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-08 22:49 #79 av: Göstage

#78 Offret avled, gärningsmannen undkom.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/mand-draebt-af-skud-ved-hoejlys-dag-i-koebenhavn

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-10 21:33 #80 av: Göstage

Polis under utryckning på grund av påstådd skottlossning körde under eftermiddagen på två personer i Uppsalastadsdelen Gottsunda, varav en av de påkörda, en man i sjuttioårsåldern, avled senare.

Enligt obekräftad uppgift i Expressen hade polisbilen träffats av en banger vid olyckstillfället, och under räddningsarbetet kastades fler bangers samt gatsten mot polis och räddningspersonal.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-11 06:29 #81 av: Jimmy.L

Polisen borde få använda tårgas mot idioterna. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-22 13:12 #82 av: Göstage

#55 Bo Frank (M), kommunfullmäktigeordförande i Växjö, känner sig som lokalpolitiker vingklippt av myndigheterna om hur man vill ordna och ha det i den egna närmiljön. Bygget av en jättemoské finansierad av Qatar och Saudiarabien ser han som något som man i praktiken inte kan förhindra på lokal nivå, inte böneutrop heller. Han misströstar i en färsk intervju:

"Allt i Sverige är ju en myndighetsfråga. Politiken i Sverige har ju abdikerat över huvud taget och lämnat över beslutanderätten i viktiga frågor till myndigheter. Frågan om böneutrop är ju en bullerfråga där Polismyndigheten fattar beslut oavsett vad kommunen säger, för att ta ett annat exempel. Jag ser inte hur en kommun eller ens en statlig domstol skulle kunna neka bygglov för en moské för att det finns en utlandsfinansiering. Så det är riksdagen som äger frågan och inte kommunerna."---

https://nyheteridag.se/borgmastaren-m-om-nya-moskebygget-politiken-i-sverige-har-abdikerat/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-03 07:28 #83 av: Göstage

"En lärdom av den misslyckade upphandlingen av kollektiv sjötrafik är att det är dags att överväga att vidga straffansvaret för tjänstefel", skriver Björn Öberg, advokat och ordförande Stockholms Sjötrafik AB på Dagens Samhälle.

"Både de förtroendevalda och allmänheten ska kunna ställa höga krav på offentliga tjänstemän, särskilt när så stora värden som 1,2 miljarder står på spel. En lärdom av den misslyckade upphandlingen av kollektiv sjötrafik är därför att det är tid att överväga att vidga straffansvaret för tjänstefel, till exempel genom att klargöra att vissa moment i offentlig upphandling är myndighetsutövning. Kanske skulle de offentligt anställda vara lite försiktigare i upphandlingar om ansvaret i efterhand kunde utkrävas av tjänstemännen personligen. Ingen aktsam person skulle under sådana omständigheter intyga att anbud är ”noga utvärderade” utan att i en domstolsprocess också kunna bekräfta att så var fallet."---

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/vidga-straffansvaret-tjanstefel-27832

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-14 20:25 #84 av: Göstage

Investeringstakten för moderniseringen av vattenverk och utbyte av rörledningssystemet behöver öka från dagens 12 miljarder till 20 miljarder årligen, och avgifterna fördubblas i dagens penningvärde de kommande 20 åren, för vissa kommuner mer än så. Detta för att säkra ett bra dricksvatten och rena sjöar och hav. Det hävdar Svenskt vatten, branschorganisation för vatten- och avloppsbolag skriver Hem & Hyra.

"Pär Dalhielm, vd för Svenskt vatten, varnar för att vatten- och avloppsnäten kan stå inför en liknande situation som det svenska järnvägsnätet om inte renoveringstakten snabbas upp nu.
– Vi riskerar att stå med ett vatten- och avloppsnät som inte fungerar tillfredsställande, säger Pär Dalhielm."---

https://www.hemhyra.se/nyheter/54718/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-15 12:08 #85 av: Göstage

"Europa har blivit allt mer attraktivt för alla de som flyr undan gängvåldet i El Salvador. Detta eftersom många oroar sig för att inte kunna komma in i USA."---

"Till Sverige kom förra året 225 salvadoraner, som sökte skydd."---

 "Enligt New York Times har Spanien tusentals asylärenden utan beslut, men spanjorerna godkänner inte gängvåld som skyddsskäl. Det gör däremot Belgien, som liksom Sverige ännu inte tagit emot många centralamerikaner.

Men möjligen kommer belgarna att se fler framöver, eftersom informationen vart man kan söka sig och var chanserna är störst sprids fort."

SR

Okej, allting är relativt, och gängvåldet är säkert värre i El Salvador än i Sverige (ännu så länge...) ,men ändå kan det kanske bli ur askan i elden för vissa?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-20 09:45 #86 av: Göstage

Den globala tankesmedjan Institute of Economics & Peace med säte i Sydney mäter "fridfullheten" i 163 länder i världen baserat på  "militära utgifter, dödsfall på grund av konflikter och terrorism, mord, politisk instabilitet och relationer till grannländer".

Fridfullast är Island, Nya Zeeland och Portugal, sämst ställt är det med friden  i Afghanistan, Syrien och Sydsudan.
Sverige kommer på plats 18, medan Norge kommer  på plats-20. Funderar

Hur kan Norge hamna efter Sverige: "Guess what happened last night in Norway"?

Källa

https://www.youtube.com/watch?v=pSkvSMbnyxs

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-20 10:06 #87 av: Hayabusa

Tror att Norge kom efter Sverige pga att Norge har en "stökig granne" Skämtar

Anmäl
2019-06-20 10:06 #88 av: Göstage

Skrattar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-20 10:08 #89 av: Hayabusa

Skatt på plastpåsar ska ge 2,9 miljarder extra till statskassan (som ska användas till skattesänkningar). Men vänta nu...målsättning borde väl ändå vara att det ger exakt 0:- kronor till statskassan? Funderar

Anmäl
2019-06-20 10:18 #90 av: Göstage

#89 Som finansministern sa  (eller var det Aqua):  "Life in plastic - it´s fantastic".


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-20 10:20 #91 av: Göstage

När Myndigheten för arbetsmiljökunskap invigdes för ett år sedan sade Ylva Johansson att ”Myndigheten kommer att bli ett nav för den kunskap som ska ligga till grund för hur vi förbättrar den svenska arbetsmiljön”. Nu verkar dock myndigheten ha fått arbetsmiljöproblem...Gapskrattar

Fyra höga chefer och flera anställda har sagt upp sig på Myndigheten för arbetsmiljökunskap – trots att den bara funnits i ett år.
Nu skriver DN att personal slagit larm om stora arbetsmiljöproblem.
Generaldirektören ska ha sagt till en medarbetare att denne var ”tjockast på myndigheten”. Dessutom har kvinnor ombetts att gå i högklackat och bära korta kjolar.
Regeringskansliet kallar nu till sig generaldirektören.---

https://www.expressen.se/nyheter/anstallda-larmar-generaldirektor-bad-anstallda-ga-i-korta-kjolar/

Vårt land hade i april i år  455 myndigheter... 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-22 05:42 #92 av: Göstage

Det verkar ha varit åtminstone skapligt väder på många håll under midsommarkvällen, men som väntat blev den "blöt" ändå på sitt sätt. Mycket fylla och bråk förstås, men ingen större dramatik verkar vara inrapporterad så här långt.

På Alnön i Sundsvall sköt några ungdomar salut i en kanon tillhörig någon förälder. Det var dock ett löst skott, så tillkallad polis återvände till stationen utan att skriva rapport. Bomb

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JoLOz7/mordforsok-kanonskott-och-bastubrand--sa-var-midsommar-2019

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-26 18:01 #93 av: Göstage

#58ff "Inget brott ska ha orsakat branden i katedralen Notre-Dame i Paris, enligt franska åklagarmyndigheten. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters."---

"Åklagare Remy Heitz i Paris säger däremot att en utredning har tillsatts för att ta reda på om det kan ha handlat om vårdslöshet med en fläkt eller en dåligt fimpad cigarett som orsakade branden."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/aklagare-inget-brott-bakom-branden-i-notre-dame

Skönt  åtminstone att inget tyder på attentat.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-19 19:20 #94 av: Göstage

Två nyheter inom loppet av en kvart från samma nyhetskälla säger väl en del om Maffian och Den Svenska Vanmakten...

 SR Nyheter på nätet kl. 16:00 meddelas att  "tillgången på narkotika är högre än tidigare och vi ser sjunkande priser". 

"Rekordmånga svenskar dör av narkotika, och antalet dödsfall är näst flest i EU.
Sverige rapporterar näst flest narkotikarelaterade dödsfall i EU, enligt Svenska Dagbladet. Under 2017 kunde 959 dödsfall i Sverige kopplas till narkotikabruk."---

"Antalet rapporterade dödsfall i Sverige har fördubblats över en tioårsperiod."---

SR

Samma källa, en kvart senare,16:14:

"Tullverkets beslag av smuggelcigaretter ökar. Hittills i år har 26 miljoner cigaretter beslagtagits i Sverige, vilket är fler än under hela 2018.
– Med de här miljonbeslagen är det ofta multikriminella, man håller på med allt möjligt som narkotika, eventuellt vapen. Så handlar det också om pengatvätt för det här handlar om en kontanthantering utan dess like, säger Mikael Lindgren, chef för brottsbekämpning på Tullverket i östra Sverige.
Har ni någon uppskattning av vilken andel av det som faktiskt tas in i Sverige som ni lyckas komma åt?
– Ingen aning. Men det handlar möjligtvis om någon procent, säger Mikael Lindgren."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-20 07:07 #95 av: Göstage

Två personer funna döda i en lägenhet i Trelleborg fredag kväll. "Omständigheterna kring dödsfallen har fått polisen att misstänka att det rör sig om ett grovt våldsbrott."

Källa


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-20 18:13 #96 av: Göstage

En man som hittades misshandlad utomhus i Västbergs, Stockholm i morse har avlidit. Någon form av "tillhygge" uppges ha använts i misshandeln.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-22 11:25 #97 av: Göstage

216 pojkar, 0 flickor födda i indiskt distrikt under en period av tre månader.  Ofattbart...Ledsen

"På tre månader föddes inte en enda flicka i 132 indiska byar. Den oroväckande utvecklingen upptäcktes i distriktet Uttarkashi i norra delen av landet.
Nu har myndigheterna markerat byarna ifråga med "röd flagg" och håller dem under bevakning, skriver tidningen Times of India.

Under tremånadersperioden föddes totalt 216 pojkar, samtidigt som inte en enda flicka kom till världen. Den anmärkningsvärda statistiken har kastat ljus på den indiska könsfördelningen, där antalet män i förhållande till kvinnor stadigt ökat sedan 1960-talet."---

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-22 15:00 #98 av: Göstage
Steget efter på Twitter


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-29 22:31 #99 av: Göstage

Två händelser på kort tid i Tyskland där människor knuffats ner från perrongen och framför tåg. Det senaste dygnet drabbades en mor och hennes 8-årige son  - kvinnan undkom, men pojken kördes över av tåget och avled inför ögonen på andra barnfamiljer bland annat. En man greps.

Risk för att beteendet sprider sig?

https://nyheteridag.se/8-arig-pojke-dod-efter-att-ha-knuffats-framfor-taget-man-fran-eritrea-gripen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-30 09:16 #100 av: Hayabusa

"Över 60 rutor krossades i olika busskurer på en och samma natt, i Karlskrona, Sölvesborg och Karlshamn. 

Torbjörn Marath, driftansvarig på Blekingetrafiken, kallar händelserna för ”rent sabotage”. 

– Man tycker förmodligen det är jättekul att krossa rutor. Det är väldigt onödigt och när jag fick det här till mig så blev jag väldigt irriterad och arg. Vi försöker fixa i ordning och så kommer det ett antal personer som förstör för alla andra, säger Torbjörn Marath, driftansvarig på Blekingetrafiken.

– Det är ett extremt fall med ett 25-tal platser som blivit vandaliserade och vi hade något liknande förra sommaren fortsätter han."

https://www.expressen.se/kvallsposten/30-busskurer-vandaliserade-under-en-enda-natt-/

Anmäl
2019-07-30 09:40 #101 av: ludgopelle

#98😂

Anmäl
2019-08-02 06:34 #102 av: Göstage

Som konstaterades i den nyligen sända  TV-serien om klanen Kennedy så har den varit extremt framgångsrik, men också hårt drabbad av tragedier. Nu har det blivit ännu ett offer.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jodlq/kennedys-barnbarn-ar-dod--blev-22-ar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-02 07:21 #103 av: Göstage

Det finns olika definition på vad som är "frihet"...

"Kvinnorna i Saudiarabien kommer att få större friheter i landet, det enligt en rad dekret som tillkännagavs under fredagen. Bland annat ska kvinnor som fyllt 21 få ansöka om pass och de ska även få resa utan tillstånd från en manlig förmyndare. Det rapporterar Reuters."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/saudiarabien-ger-kvinnor-mer-frihet

Fast även ett myrsteg kan väl vara ett steg framåt.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-02 13:50 #104 av: Carmarino

#103 Ja, så länge det inte sedan blir två kliv tillbaka.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-08-02 22:13 #105 av: Hayabusa

#104 De tar vi i landet kallat Sverige...dessvärre.

Anmäl
2019-08-12 09:51 #106 av: Göstage

Det ser ut att bli allt vanligare med ceremonifri begravning.

"Allt fler väljer att begrava sina närmaste helt utan ceremoni. De senaste tio åren har andelen fyrdubblats till nära åtta procent av de avlidna. I Dalarna och i storstäder sprids askan efter var tionde avliden utan formell begravning."---

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/gravsattning-utan-ceremoni-allt-vanligare

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-12 09:55 #107 av: Hayabusa

#106 Kanske kan DET anses som "svenskt"?

Anmäl
2019-08-12 09:59 #108 av: Göstage

Ja måhända! I så fall är jag svensk - jag har redan beslutat om diskret uttåg när den dagen kommer - "ssstörsta möjliga tyssstnad", som Bronett brukade säga.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-13 15:20 #109 av: Hayabusa

https://twitter.com/Imamofpeace/status/1161150663809617920

https://www.expressen.se/nyheter/flera-personer-knivhuggna-i-sydney/

Knivdåd i centrala Sydney. En man gripen.

Anmäl
2019-08-16 11:21 #110 av: Göstage

Bocken som trädgårdsmästare.

 "I ett och ett halvt år kunde den höge chefen inom socialtjänsten hålla sitt dubbelliv hemligt.
Samtidigt som han ledde arbetet med att hjälpa socialt utsatta kvinnor, barn och familjer i den västsvenska kommunen utnyttjade han de som stod längst ner för egen njutning."---

 https://www.expressen.se/gt/socialchefens-dubbelliv-kopte-sex-pa-arbetstid/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-16 12:06 #111 av: Göstage

Vi som undrat varför en ort i Dalarna kan heta Sälen får förklaringen från SVT Dalarna. Ursprunget är "sel", som är beteckningen på fäbod. Men när Malung-Sälen ville ändra stavningen på 17 lokala platser (exempel Budsäl, Kappsjösälen, Kvillssälen och Matsäl) från ändelsen "-säl(en)" till "-sel(en)" fick de avslag från regeringen, som säger att stavningsändringen har mer än hundra år på nacken och därmed kan anses som hävdavunnen.

Fotnot. "Sel" som är ändelse på många andra orter i Norrland har i regel (?) ett annat ursprung: "ett sel är ett lugnt strömmande vattenparti mellan två forsar", skriver Wikipedia.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-19 07:39 #112 av: Göstage

Med utgångspunkt från förra årets erfarenheter har man konstaterat att en fjärdedel av alla barn som börjar i skolans första klass i Oslo saknar tillräckligt med språkkunskaper för att kunna tillgodogöra sig undervisning. Av 7000 nya elever förra året var det 1700 som fick särskild språkundervisning för att komma i språklig nivå med sina jämnåriga.

Högre vill nu att man skall upptäcka de behovsbehövande redan innan skolstarten, medan Sosialistisk Venstreparti menar att det är slöseri med resurser.

Källa.

Undrar om det finns motsvarande underlag i Sverige, eller om det är integritetskränkande att notera ungarnas språkliga status?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-22 08:02 #113 av: Göstage

Utanför Alta fortsättningsskola i Norge trängs inte elbrädskotrarna. Där står istället fullt med UTV, fyrhjulingar med tak. De kostar mellan 100.000 och 200.000 norska kronor, och får framföras av 16-åringar (traktorkort). Ungdomarna tycker att det är helt i sin ordning om föräldrarna står för betalningen...

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-23 14:35 #114 av: Göstage

#55 Även i Uppsala planeras bygge av islamiskt centrum och moské. Beslut om bygglov fattas i september. Det är dawastiftelsen som står bakom ansökan. SD vill riva upp detaljansökan.Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-25 07:48 #115 av: Göstage

Två poliser har beskjutits och skadats i Borgå i södra Finland under natten. Oklara skador.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-26 07:22 #116 av: Göstage

#115 Två misstänkta för skjutningarna mot polis har gripits i Tammerfors efter en ny skottlossning mot poliser. Man är förtegen från polishåll, men enligt TT färdades de misstänkta i en svenskregistrerad bil.

De två poliser som vårdas på sjukhus efter den första skjutningen verkar ha räddats av sin skyddsutrustning. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-26 07:31 #117 av: Jimmy.L

Blir inte förvånad om dom är från Sverige från någon gäng.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-08-26 07:45 #118 av: Göstage

#117 Nej, och det vore på sistt sätt bra, för då kanske man börjar att tala om skärpt  inresekontroll av svenskar till Finland, precis som man talar om det i Danmark.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-26 08:51 #119 av: Hayabusa

Lite positiva nyheter:

"Enligt Jordbruksverket står svenska lantbrukare i år inför väldigt goda skördar. 2019 blir ett av 2000-talets bästa skördeår. Bara 2015 och 2017 har varit bättre.

Jordbruksverkets prognoser pekar på en rejäl återhämtning för den svenska spannmålsproduktionen. Jämfört med fjolårets torkdrabbade skörd förväntas årets spannmålsskörd bli 80 procent högre. Det innebär att årets totalskörd blir klart bättre än den årliga normalskörden.

• Höstvetet blir 22 procent rikligare än normalt.

• Höstrapsen överträffar med 16 procent vad som är brukligt.

• Höstrågen blir 61 procent rikligare än normalt.

• Vårvetet har med 29 procent överträffat vad bönderna brukar få.

– Det är goda kvantiteter och lika goda kvaliteter. Det enda orosmolnet är att priserna sjunker när skördarna blir rikligare, säger David Gottfridsson, rådgivare på Hushållningssällskapet i Skåne."

https://www.hd.se/2019-08-26/rikliga-skordar-for-skanska-bonder

OBS! Betalartikel


Anmäl
2019-08-26 10:02 #120 av: Hayabusa

#115, #116 & #117

De  två gripna är svenska medborgare. Bekräftat på SR.

Anmäl
2019-08-26 18:54 #121 av: Göstage

#120 Männen verkar ha stark finsk anknytning. MC-kriminella?

"Polisen bekräftade på måndag förmiddag att de misstänkta männen är svenska medborgare födda 1989 och 1994. På eftermiddagen specificerade förundersökningsledare Kimmo Huhta-aho att en av männen har såväl finskt som svenskt medborgarskap.

Huhta-aho har tidigare sagt att männen sannolikt är infödda svenskar."---

"Tidningen Iltasanomat har varit i kontakt med personer som känner de misstänkta männen. 

Enligt tidningen är männen bröder. Den äldre mannen som är född 1989 ska ha finskt medborgarskap men inte en fast adress i Finland. Han är skriven på en adress i Sverige tillsammans med en äldre man som tidigare varit bosatt i Borgå.
Tidningen har inte fått uppgifterna bekräftade av polisen."---

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/08/26/misstankta-for-skottlossningen-i-borga-talar-svenska-och-finska-en-av-mannen-bade

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-28 20:20 #122 av: Göstage

#115ff Ytterligare uppgifter om bröderna som skadesköt två poliser i Finland.

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/08/28/polisen-borga-ar-brodernas-naturligaste-omgivning-i-finland-det-har-vet-vi-om-de

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-11 07:37 #123 av: Göstage

Enligt Polisens egna undersökningar brister nyrekryterade kollegor i framför allt två kompetenser, nämligen i förmågan att uttrycka sig i skrift och i kunskaperna om bilkörning. Detta framgår av en artikel i Polistidningen.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-11 15:07 #124 av: Göstage

Veganer är korttidsjukskrivna dubbelt så ofta som sina köttätande kollegor, visar en brittisk studie på 1000 kontorsanställda som uppmärksammas av Daily Mail.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6585789/Vegans-twice-sick-days-meat-eating-colleagues-report-says.html

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-11 15:11 #125 av: Carmarino

#124 "korttidsskrivna"? Funderar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-09-11 15:35 #126 av: Göstage

#125 Rättat - tack för påpekandet!Tummen upp

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-12 08:40 #127 av: Göstage

När nerverna är på utsidan lite varstans påbörjades förra veckan en filminspelning i Fosie i Malmö där skådespelarna "sköt på varandra" utan att Polisen informerats. När oroliga vittnen slog larm upplevdes situationen på plats så allvarlig att en polis avlossade varningsskott. Otroligt ansvarslöst av filmteamet - de borde få straff för allmänfarlig vårdslöshet, att genom oaktsamhet utsätta andra för fara för liv och hälsa.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-17 14:49 #128 av: Göstage

"Toppstyrning, skendemokrati och tystnadskultur" - det stormar i leden hos Socialdemokraterna i Borås! Var det kulmen igår, eller fortsätter det att blåsa? 

"Efter ett långt möte kom beslutet i går kväll. Borås arbetarekommun saknar förtroende för kommunalrådet Malin Carlsson (S).
– Då brukar det innebära att man får avgå. Men Malin är vald och det aktiva valet att avgå är något hon själv får ta, säger Per Carlsson (S), ordförande för Borås arbetarekommun."---

"Sedan i början av juni har det stormat rejält kring Socialdemokraterna i Borås. I en serie artiklar beskrev Borås Tidning en kultur av toppstyrning, skendemokrati och tystnadskultur. Både kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson och riksdagsledamoten Petter Löberg pekades ut. Men förtroende för dessa kvarstod."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/s-i-boras-saknar-fortroende-for-kommunalradet

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-17 16:31 #129 av: Göstage

"Arbetslösheten stiger påtagligt och sysselsättningen faller, visar Statistiska centralbyråns senaste siffror.
Trenden med stigande arbetslöshet fortsätter och utvecklingen är värre än väntat, enligt Nordeaekonomen Susanne Spectors snabbkommentar
", rapporterar TT.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-18 10:48 #130 av: Göstage

#113 Norges sak är vår.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/elever-rasar-mot-botfallning-av-mopedbilar-straffar-oss-for-sina-problem

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-23 10:25 #131 av: Göstage

En person har hittats död på ett asylboende i Örnsköldsvik och en man har gripits på plats misstänkt för mord. Polisen vet inte identiteten varken på offer eller misstänkt gm, och kan därför inte uppge några åldrar. 

Man är förtegen om vem som larmade och eventuellt mordvapen.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-26 11:34 #132 av: Göstage

#115 #116ff Polisen i Borgå lyckades gripa de båda bröder som skjutit på dem vid två tillfällen utan att öppna moteld vid något av tillfällena, vilket de får beröm för. Polisens förundersökningsledare kallar det till och med för "världsrekord i sitt slag".

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/09/26/polisen-avfyrade-inte-ett-enda-svarsskott-i-samband-med-borgaskjutningen-i-manga

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-28 11:56 #133 av: Göstage

Val i Afghanistan. En bild säger mer än tusen ord...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-01 13:16 #134 av: Göstage

Våldsdåd på yrkesskola i Kuopio, Finland, en rapporterad död och nio skadade. En person har gripits, enligt uppgift utrustad med svärd. Polis har avlossat skott. Faran för allmänheten skall nu vara över enligt besked.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-03 13:16 #135 av: Göstage

Det oroliga läget  i Irak ökar spänningen i en redan överhettad region.

"Protesterna i Bagdad och andra städer i Irak växer i styrka. I al-Nasiriyya i södra Irak förekommer skottväxling mellan polis och demonstranter.
Myndigheterna kallar in säkerhetsstyrkor för att återfå kontrollen."---

"De växande protesterna springer ur ett missnöje över utvecklingen i Irak där en fjärdedel av de unga är arbetslösa, korruption hämmar tillväxten och den oljerika staten står och stampar."---

"Så när de spontana demonstrationerna började växa i styrka i tisdags, sågs skanderandet av paroller som "ned med regimen" snarast som en protest mot hela den politiska eliten, skriver Reuters."

TT

"I Irak har våldsamheter fortsatt i dag och dödssiffran efter de senaste dygnens sammandrabbningar mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor stiger. Minst 13 människor har dödats, flera hundra skadats. Samtidigt har utegångsförbud införts i huvudstaden Bagdad och det mesta av datatrafiken är fortsatt avstängd."---

"Det finns inga tecken på att situationen är på väg att lugnas ner, snarare tvärtom, mängder med demonstranter säger med emfas att de fått nog av korruption, fattigdom och Irans inblandning i landets angelägenheter. Grannlandet Iran har i dag stängt två gränsövergångar mot Irak."---

"Den redan sköra regeringskoalitionen i Irak balanserar nu på slak lina och de närmaste dagarna kan bli avgörande för ett i regionen viktigt lands framtid."

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-04 09:36 #136 av: Göstage

#135 Situationen i Irak blir allt allvarligare.

"Det råder kaos i Irak.
Tusentals personer har trotsat utegångsförbudet och gett sig ut på gatorna för att protestera mot korruption.
Nu kommer rapporter om att irakiska styrkor skjutit mot demonstranter i Bagdad.
Protesterna i Irak går nu in på sin fjärde dag. De började i huvudstaden Bagdad i tisdags – för att sen sprida sig till fler städer i södra delen av landet.
Minst 33 personer uppges ha dött, inklusive två poliser. Ytterligare drygt tusen personer har skadats, enligt AFP."---

 https://www.expressen.se/nyheter/kaos-i-irak-minst-31-doda-i-protester/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-07 08:50 #137 av: Göstage

Väljarnas viktigaste frågor i Schibstedts/Inizios opinionspanel (1184 deltagare) September 2019:

1. Lag och ordning 39 procent +7 %
2. Sjukvård  34 procent   +4 %
3. Flyktingar och invandring 28 procent +1 %
4. Klimat och miljö  26 procent  -2%
5. Skola och utbildning 24 procent   1%

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-07 09:09 #138 av: Jimmy.L

Miljön bara fjärde plats, trots medias kampanjer. Ser vi effekten av att folk tröttnar på Greta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-08 09:21 #139 av: Göstage

Turkiet är beredda att gå in i Syrien, vilket befaras öka flyktingströmmarna på nytt och innebära större risker för terroristattacker.

"Under fredagen klargjorde president Recep Tayyip Erdogan trots överenskommelsen med USA att man kommer att genomföra en väpnad attack mot norra Syrien.
– Vi är förberedda. Vi har delat ut all information och vi har färdigställt våra insatsplaner, sa Erdogan under ett tv-sänt tal där han även menade att attacken kan komma att bestå av både luft- och landstyrkor, något som bland annat SVT rapporterade om.

Området Erdogan syftar till att attackera ligger öster om floden Eufrat i norra Syrien. Platsen kontrolleras av den USA-understödda SDF-milisen, som leds av den kurdstyrda YPG-milisen.
Bland annat bidrog USA med stora bidrag till milisen under inbördeskriget i Syrien. Än i dag anser man SDF:s närvaro i området vara viktig för att förhindra att islamistiska terrorgrupper ska växa sig starka.
Turkiet räknar dock YPG, och därmed SDF, som en del av den, av Turkiet, terrorstämplade grupperingen PKK."---

https://www.expressen.se/nyheter/turkiet-ar-redo-att-angripa-syrien-kritik-mot-trump/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-09 10:29 #140 av: Göstage

#139 Ser ut som om Turkiet gjort allvar av hotet.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-10 13:53 #141 av: Göstage

 Den polska författaren Olga Tokarczuk får Nobelpriset i litteratur 2018 och den österrikiske författaren Peter Handke får Nobelpriset i litteratur 2019. 

"Redan 10 minuter efter beskedet toppar Olga Tokarczuk Adlibris boksäljningslista", rapporterar Aftonbladets direktbevakning.

"Det är klart man hänger med", som de säger i Parlamentet. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-23 10:51 #142 av: Göstage

39 avlidna har hittats i en lastbil i Essex. En 25-årig lastbilschaufför från Nordirland har gripits för mord.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-25 17:19 #143 av: Göstage

#135ff Fortsatta oroligheter i Irak.

"Regeringskritiska protester har återigen brutit ut i Irak – och minst åtta personer ska ha dödats under fredagen. I staden al-Nasiriyya ska tusentals demonstranter ha stormat provinsregeringens högkvarter och satt eld på byggnaden, rapporterar Reuters."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/demonstranter-satte-eld-pa-hogkvarter-i-irak

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-26 17:25 #144 av: Göstage

Masslagsmål utanför turkiska ambassaden i Oslo mellan turkiska och kurdiska deltagare i demonstrationer på lördagen, enligt NRK.

https://www.nrk.no/norge/masseslagsmal-i-oslo-_-to-personer-pagrepet-1.14758114

Antikturkisk demonstration på Landvetter flygplats i samband med ankommande flyg från Istanbul. Ett hundratal personer deltog.

https://www.gp.se/nyheter/demonstration-mot-turkiet-skapade-tumult-på-landvetter-1.19618868

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-26 18:03 #145 av: Göstage

#144 Skärmytslingen i Oslo har flyttat sig till paradgatan Karl Johan, där polisen fått sätta in tårgas för att  skingra bråkmakarna. 

https://www.expressen.se/nyheter/polisen-anvander-targas-vid-urartad-demonstration-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-26 18:23 #146 av: Jimmy.L

Tårgas skulle jag vilja att svenska polisen får använda.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-27 12:10 #147 av: Carmarino

#146 Det får de förmodligen, men de vågar nog inte av rädsla för tidningsrubrikerna.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-10-31 08:30 #148 av: Göstage

"De kvinnliga regiondirektörerna drar ifrån männen i löneligan. Mest av alla tjänar regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp i Region Stockholm: 220 000 kronor i månaden", skriver Dagens Samhälle (betalartikel).

Skaplig lön- statsministern till exempel tjänar 176.000 i månaden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-31 09:58 #149 av: Göstage

#106ff Så här i Allhelgonatider uppmärksammar SVT att direktbegravningar blir allt vanligare, och frågar "kan det vara så att begravningsceremonin har spelat ut sin roll, och i så fall varför?"

Jag har redan tidigare beslutat mig för direktbegravning - man får ju ändå inte uppleva hur begravningen skulle bli. Nej, skämt åsido, jag tycker att det blir enklast för alla parter, de som eventuellt vill minnas mig gör det ändå. 

Jag vet fler i min omgivning som tagit samma beslut. Ett skäl jag hört bland lite äldre är att så många av deras vänner och släktingar själva redan är borta, så att det bara skulle komma ett fåtal till akten ändå, och de kanske har svårt att ta sig dit. Ett krasst beslut, men samtidigt vittnar det om omtanke.  

Jag tror samtidigt att det är viktigt att man informerar sina närmaste att man vill ha det så här, och kanske varför.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-31 10:22 #150 av: Carmarino

#149 Det är samma för mig. Har meddelat mina närmaste hur jag vill ha det, och har även en mapp på datorn med mer information - vilket jag också talat om för dem.

Det är få av mina släktingar som har en gravplats. De flesta är begravda i minneslunden. Min farmor var väldigt bestämd med att det inte skulle finnas någon grav för henne, för hon hade upplevt det jobbigare och jobbigare att ta hand om hennes familjs gravar ju äldre hon blev. De var dessutom inte begravda i närheten av där hon bodde, och varken hon eller farfar hade körkort. Så hon var beroende av att få skjuts av någon.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-11-01 19:45 #151 av: Göstage

Utsläppen av CO2 i Norge 2018 var en nedgång med 0,9 från föregående år och det lägsta sedan 1995, enligt Norska statistiska centralbyrån  (SSB).

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-02 11:34 #152 av: Göstage

Bilisterna som passerar E6 genom Kungsbacka kommun är ett oberäkneligt släkte! För fem veckor sedan fick de tack för sitt exemplariska uppträdande.

20 augusti:

"Vid en trafikolycka på E6 under lördagen skedde det som nu fått räddningstjänsten att gå ut och tacka bilisterna för.
– Det här var fantastiskt att vara med om. Det här gör att vi kommer fram mycket snabbare till olycksplatsen. Hade det här varit en allvarlig olycka hade det kunnat handla om liv eller död, säger Christer Hedén.
Hur man ska agera för att underlätta för räddningsarbetare när det skett en olycka på en väg är inte för alla självklart. Vid en olycka utanför Fjärås under lördagen däremot briljerade bilisterna."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/raddningstjansten-hyllar-bilisterna-agerande-vid-olycka

Men nu...

"En bil kraschade in i mitträcket och fick därefter sladd och körde in i ytterligare en bil på E6 norr om Frillesås, Kungsbacka.
Vägen var helt avstängd i norrgående riktning under drygt en timma – vilket ledde till att bilister tog dumdristiga beslut.
– Många bilar kör in på räddningsvägen som är i mittremsan och vänder och åker tillbaka. det är många samtal om det och det blir väldigt farligt där på motorvägen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst."---

https://www.expressen.se/gt/kollision-pa-e6-stopp-i-trafiken/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-14 10:00 #153 av: Jimmy.L

Vänsterpartiet vill avkriminalisera narkotikabruk, skriver SvD.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70ok0K/v-vill-avkriminalisera-narkotikabruk

Ja man måste väl vara påtänd för att gilla det partiet.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-14 10:02 #154 av: Göstage

Skrattar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-15 11:17 #155 av: Göstage

Misstänkt mord i Malmö under oklara omständigheter.

"En kvinna i 25 års-åldern misstänks ha mördats i Malmö. Hon hittades i en bil i Hyllie på torsdagskvällen.
Det var privatpersoner som hittade den unga kvinnan i en bil i Hyllie på torsdagskvällen och larmade polisen."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-15 11:24 #156 av: Göstage

Tillståndet uppges vara fortsatt kritiskt för den kvinna som misshandlades i en bussväntkur i Malmö föregående helg.

http://katerinamagasin.se/medan-polis-bjuder-kriminella-pa-pizza-svavar-en-ung-kvinna-mellan-liv-och-dod-efter-brutalt-overfall/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.