Debatt

I spillrorna av folkhemmet

2018-11-19 10:05 #0 av: Göstage

Undran från en (ännu så länge) boende i Biskopsgården (fetstilsmarkeringen är hennes):

"När människor som är välintegrerade i samhällets alla aspekter flyr Biskopsgården finns en rationell fråga att ställa sig;
kommer de kriminella grupperingarna att göra ett ännu större anspråk på området när de inte längre möter det relativa motstånd som trots all existerar?"

https://ledarsidorna.se/2018/11/det-senaste-mordet-i-biskopsgarden-de-kriminella-natverkens-lokala-valdsmonopol-vaxer/

Malcom Hyeyune ser tecken på att många inte insett att det nu kanske är dags att flytta sig till baksätet eftersom liftarna de tagit upp nu vill ta över ratten. 

 "Det faktum att så många är så djupt investerade i projektet att avfärda förekomsten av alla andra åsikter än de som är gängse på mångfaldskurser och i kommunala styrdokument som en temporär bugg i systemet är inte ett gott tecken. Hur många människor är egentligen beredda att acceptera dessa åsikter, den dagen drömmen om att de kan ”uppfostras” bort inte längre är realistisk?"--- 

 "Sverige drömde om att ta hand om, om att uppfostra, om att ”civilisera” de som kom hit, ända tills de skulle fullbordas som små avbilder av oss själva."---

https://ledarsidorna.se/2018/11/ssus-varderingar-satter-ljuset-pa-en-fraga-dar-vi-inte-vill-hora-svaret/

Ja, vad händer när de sista sekulära innevånarna lämnar de utsatta områdena och de som kommit hit från länder med en för oss fjärran samhällssyn propsar på att leva som de lärt och kräver makt i politiska organisationer och över samhällets funktioner och utformning? Vad blir följden när rättssamhället åsidosätts och ersätts av klanrättvisa och gatans rättsskipning? 

Polisen verkar ha resignerat och ropar på hjälp från samhället. Men vilka är det som representerar "samhället" - hur vet vi att de lyssnar, instämmer och fattar beslut i den riktning polisen hoppas?

Har vi kommit till vägs ände för demokratin som vi känner den, eller finns det ytterligare en tid av respit?

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-19 10:36 #1 av: Hayabusa

Inget är så konstant som förändringar. Att samhället, på en del håll, är på väg bort från det som många kände som "folkhemmet" är oundvikligt. En ond cirkel som inte bryts hur som helst, politiker & andra styrande vet inte hur de ska göra för att bryta cirkeln. Har de verktygen? Vet de hur man använder ett verktyg? Jag gissar att vi i en relativt nära framtid kommer att se & uppleva en ännu större separation av samhället. 

Anmäl
2018-11-19 10:48 #2 av: Göstage

#1 Ser du väpnat våld i den processen, eller blir det ett succesivt fredligt maktövertagande?

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-19 10:50 #3 av: Hayabusa

#2 Ärligt talat vet jag inte exakt vad jag ser, men absolut ALLT är möjligt. Det går nog inte att bortse ifrån något scenario. 

Anmäl
2018-11-19 13:13 #4 av: Göstage

#0 Ett färskt exempel från Stockholmspolisen hur man talar för döva öron:

"Med en fyrfaldig ökning i förekomst av grovt skjutvapenvåld och en mer än halvering i uppklaring framgår det klart hur oroande läget är inom regionen. Detta går i linje med vad som tidigare har rapporterats, och till viss del även förutspåddes, i kriminalunderrättelserapporten från 2013…

 I rapportens rekommenderades bland annat att det fanns ett behov att undersöka uppklaringsresultatet gällande skjutningar och som framgår i den nu aktuella undersökningen har detta behov kvarstått och är än mer angeläget nu."---

https://detgodasamhallet.com/2018/11/19/grovt-skjutvapenvald-i-region-stockholm-2011-till-2017/

"...framgår det klart hur oroande läget är inom regionen. Detta går i linje med vad som tidigare har rapporterats, och till viss del även förutspåddes, i kriminalunderrättelserapporten från 2013." ---

"Än mer nu"---

Och klockan tickar...

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-12-08 08:25 #5 av: Göstage

Ann Charlott Altstadt, gästskribent på GP:s ledarsida, konstaterar att våldet  inte längre är begränsat  till det polisen kallar utsatta områden, och att följden att tilliten minskar och rädslan ökar även i områden som tidigare inte förknippats med våld, rån och bråk.

"Vad händer när även platser präglade av social stabilitet drabbas, som exempelvis området i universitetsstaden där jag har vänner. I höst har två män skjutits ihjäl i grannskapet och min kompis tonåring misshandlades blodig när han vägrade lämna ifrån sig handskar och jacka. Ett våld vi förr bara upplevde genom nyheternas utrikesrapportering, och sedan kom att förknippa med utsatta förorter, har nått portarna till arbetar-och medelklassens bostadsrätter och radhus.

Om politiker och myndighetspersoner inte agerar nås snart en tipping point då människor inser att otryggheten är deras eget ansvar. Det kommer att förändra våra värderingar och vår syn på varandra men framför allt innebär det att ett mycket större brott begåtts, mot den självklara tilliten att samhället ska ge oss skydd och leverera rättvisa."

http://www.gp.se/ledare/altstadt-straffen-inte-anpassade-för-dagens-sverige-1.11570608

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.