Etikettpolitikerna
Läst 4132 ggr
Göstage
2019-01-29, 08:11

Morgan och hans kamrater

Ann-Charlotte Marteus klär av Morgan Johansson och några av hans statsrådskollegor inpå bara skinnet på ledarplats i dagens Expressen. Så välförtjänt!

"Morgan ler mjukt. Hans ohederlighet är så obesvärad. Bostadskrisen är ju inte under kontroll. Den grova brottsligheten är inte under kontroll. Jihadisthotet är inte under kontroll. Hederskulturen och moralpoliserna i förorten är inte under kontroll. Gränserna är inte under kontroll. Lärarbristen, sjuksköterskebristen, socialarbetarbristen, polisbristen - ingenting av detta är under kontroll. I vilket avseende är vi på rätt sida om Johanssons andrum? Jo, de har fått ner pappershögarna på Migrationsverket, säger Morgan. 

Vad skulle ministern ha gjort om han hade fått knepiga frågor om bostadsbrist och dylikt i Agenda? Kanske som arbetsmarknadsminister Ylva Johansson gjorde i Ekots senaste Lördagsintervju: hållit ett brandtal om högerextremismen i Europa. Låtit förstå att vi har honom och hans kolleger att tacka för att Sveriges demokrati är räddad. Morgan småler. Och Ylva Johansson är "jätteglad" över att vara centerpartistisk arbetsmarknadsminister. Utbildningsminister Anna Ekström, å sin sida, är superpeppad och lovar att vara "extra noga med att genomföra det som är lite jobbigt för mig själv", alltså Jan Björklund-politik."---

"De verkar så nöjda och avspända - vilket man kan förstå. Har någon regering haft det bättre, om man ser politiken som en karriärväg? Det är fritt fram att bryta vallöften och ministrarna behöver inte ta ansvar för följderna av sina handlingar - de lyder ju bara order. I nästa valrörelse kan de sedan skylla allt som inte fungerar på C och L. Och vice versa, förstås. Regeringspolitikens arkitekter, C och L, sitter ju redan i opposition, för guds skull. Samtliga maktspelare har skaffat sig "deniability", möjlighet att förneka allt och skjuta ansvaret på motspelaren. Om det passar Morgan Johanssons och partiets syften kommer han att ändra sig om migrationspolitiken i nästa valrörelse. Upprepa vad S sade inför det här valet, nämligen att Sveriges restriktiva asylpolitik ska ligga fast tills EU har infört en gemensam politik. Ty "Sverige kan inte ta ett oproportionerligt ansvar".---

 https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/morgan-johansson-ger-valjarforaktet-ett-ansikte/

Mer om Morgan och hans bravader bland annat i den här tråden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2019-01-29, 08:41
#1

Mycket bra ledare hur det står till i landet som Morgan blundar för, Han blundar för all kritik som riktas mot han själv men är duktig på Twitter och kritisera andras fel och brister.

Göstage
2019-01-29, 08:49
#2

#1 Ja, det var skönt att få se klartext i en större tidning om hans metoder.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-01-31, 06:51
#3

Helena Edlund undrar om "den leende ministern" inte ser de  ”väldigt sjuka, väldigt sköra eller väldigt utsatta" som redan finns i hans land.

"Alla dessa människor har fått samma svar från samhället: Det finns inga resurser. Något som däremot finns i överflöd, är behov. Misären i samhället är enorm och ökande. Ingen är skyddad – barn och äldre drabbas redan omänskligt hårt av välfärdssamhällets sönderfall."---

”Utifrån regeringens agerande kan vi därför dra denna slutsats: Antingen har regeringen ingen som helst aning om hur verkligheten ser ut i Sverige, eller så bryr de sig inte om det. Antingen är Morgans leende det slutliga beviset för att landets regering och landets befolkning lever i helt skilda världar, eller så är det den ultimata kränkningen av Sveriges svaga och hjälpbehövande. Kanske är det en blandning av de två?"

http://helenaedlund.se/morgans-leende-skilda-varldar-eller-den-ultimata-krankningen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-02-02, 16:15
#4

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-02-03, 13:02
#5

"Det finns stora risker när det gäller it-säkerheten i kriminalvårdens larm, kameraövervakning och nyckelsystem, det som kallas digitala kontrollsystem. Det visar en färsk, hemligstämplad rapport från Kriminalvårdens internrevisorer. Riskerna som rapporten pekar på är till stora delar maskade på grund av sekretess. Men internrevisorerna skriver att de ”bedömer att den sammantagna risknivån på området är hög.”.---

"Förra sommaren avslöjades stora brister när det gäller it-säkerhet och säkerhetsprövning på Transportstyrelsen och nu har Dagens Nyheter avslöjat brister i Svenska kraftnät.

Internrevisionsrapporten om it-säkerheten i Kriminalvårdens digitala kontrollsystem kom i december. Det är justitieminister Morgan Johansson (S) som är ansvarig för Kriminalvården, men han vill inte kommentera rapporten utan meddelar att det är Kriminalvårdens sak att svara på frågor om den."---

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hog-it-risk-i-kriminalvardens-digitala-kontrollsystem

Bara att lägga till högen, Morgan…😴

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2019-02-03, 13:34
#6

Morgan skiter i det trots han är ansvarig minister. 😕

Carmarino
2019-02-03, 15:24
#7

Fegt att inte ta ansvar utan alltid skylla på någon annan.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Göstage
2019-02-04, 11:36
#8

Varför är Morgan Johansson emot kameraövervakning för sjukvårdspersonals och patienters trygghet på våra sjukhus, undrar man efter att ha läst Irene Svenonius inlägg på Aftonbladet debatt. Hon är regionstyrelsens ordförande (M) i Region Stockholm.

"När otryggheten tar ett steg framåt kan inte säkerheten på våra sjukhus ta ett steg tillbaka. I Region Stockholm använder vi därför alla de verktyg som vi förfogar över och som lagen tillåter, men de åtgärder vi sätter in kan i bästa fall bidra till att bota symptomen som skapas av ett otryggare samhälle.

Vi behöver kunna använda kameror, men det är inte det enda. Det behövs också fler poliser med högre löner, höjda straff för de som ger sig på sjukvårdens Medarbetare och en lagändring så att sjukhusen kan använda sig vid larmbågar vid särskilda händelser för att hålla vapen och andra livsfarliga föremål utanför. 

Den omvalde justitieministern Morgan Johansson (S) motstånd till kamerabevakning i sjukvården måste upphöra. Ska vi kunna säkerställa trygghet och säkerhet, bistå i att förebygga och klara upp brott, är kameror ett av flera viktiga verktyg."--- 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/P3bjM6/jo-sjukhusen-maste-fa-ha-kameraovervakning

Extern tråd om hoten mot sjukvårdsanställda.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-03-14, 09:17
#9

Johan Westerholm på Ledarsidorna tycker att klockan borde ticka mot en misstroendeförklaring mot Morgan Johansson, men Johansson  är ju halare än en badtvål…

"Regeringen följer andemeningen i Miljöpartiets motion från riksdagsåret 2011/2012 där Mehmet Kaplan och Maria Ferm menade att stöd till organisationer som Hamas och IS är ett så kallat åsiktsbrott som inte skall straffbeläggas överhuvudtaget. Tvärtom menade Ferm och Kaplan skulle Sverige driva på för att de länder i EU och i Nordiska Unionen som infört lagar som till exempel i Norge eller Danmark skulle avskaffa dessa. Just de lagar som gör det möjligt att nu åtala IS-terroristen Michael Skråmo i Norge. I Sverige är inte detta möjligt. Av numera lätt insedda skäl.

Maria Ferm är tjänstledig från sitt riksdagsuppdrag och tjänstgör idag som en av statsministerns egna statssekreterare i SB/SAM, Statsrådsberedningens samordningskansli. Ferm ansvarar bland annat för att lägga sista handen vid allt som till slut landar på regeringssammanträdena. Inget lagförslag eller annat beslut passerar samordningen utan att Ferm kan säga sitt eller välja att helt plocka undan ärenden.

För allt detta lagstiftningsarbete, inklusive de ständiga förseningarna och den konsekventa urlakningen, ansvarar Morgan Johansson. Det hade varit naturligare att Morgan Johansson hade stått i riksdagen igår och försvarat och förklarat regeringens arbete sedan 2014 och sin egen prestation sedan 2010. Lagstiftningsarbetet, eller rättsfrågor, är dessutom Morgan Johanssons ansvar enligt regeringens egen hemsida. Terrorlagar är i allra högsta grad en rättsfråga som spänner över allt från internationella konventioner över till svenska grundlagar, lagar och författningar. 

Det är ingen slump att regeringen nu låter Mikael Damberg ta debatterna och vara ansiktet utåt och därmed kasta ut honom på djupt vatten. Damberg är fläckfri på detta område medan Morgan Johansson rimligen borde röra sig allt närmare ett misstroendevotum. Om det fanns en fungerande opposition."

https://ledarsidorna.se/2019/03/saknad-i-riksdagens-kammare-morgan-johansson-justitieminister/

Fetmarkeringen är Westerholms.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-03-27, 10:32
#10

Det stundar en radda utfrågningar i riksdagens konstitutionsutskott. Först ut:

"Utfrågningarna startar den 4 april med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S). Han ska svara för regeringens beredning och hantering av den extra ändringsbudgeten och den så kallade gymnasielagen förra våren. Den gav uppskattningsvis 9 000 ensamkommande unga en ny möjlighet att söka uppehållstillstånd. Senare ska även förra migrationsministern Heléne Fritzon (S) och statsministern frågas ut i samma ärende.

Granskningen är en följd av en anmälan av Sverigedemokraten Mattias Karlsson. Karlsson har begärt att KU ska syna flera aspekter av den extra ändringsbudgeten och propositionen. En gäller om den ens uppfyllde villkoren för att få lämnas, en annan hur regeringen hanterade den skarpa kritik som Lagrådet yttrade om förslaget. Han vill också att KU ska gå igenom hur uttalanden av statsministern, om att ett nej är ett nej i den svenska migrationspolitiken, står sig mot gymnasielagen. Den innebar att även unga som redan hade fått avslag fick en ny chans."---

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-06-16, 10:51
#11

"Den beslutsrobot som fattat mängder av felaktiga beslut…har inte uppfyllt lagens krav, enligt myndighetens egna jurister. Nu införs nya rutiner som bland annat ska se till att roboten inte fattar fler felbeslut."---

 https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/af-s-beslutsrobot-brot-mot-lagen

Jag trodde man talade om Morgan Johansson, men det var visst en robot på AF.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-07-01, 09:56
#12

"Gång på gång väljer justitieminister Morgan Johansson att skönmåla verkligheten framför att se vad som faktiskt håller på att hända med Sverige", skrev Johan Forssell (M) på Expressen debatt den 11 juni. "Hur många skjutningar och sprängningar har skett det senaste dygnet? Är jag ensam om att nästan tappa räkningen?"---

Sedan Forssell skrev det för några veckor sedan har det skett ytterligare fyra dödsskjutningar och en stor sprängning- läget har inte direkt ljusnat…

 Forssell igen:

"Om min frustration är stor över den här utvecklingen är den samtidigt nästan lika stor över den socialdemokratiskt ledda regering som står handfallen och över ansvarigt statsråd som gång på gång väljer att skönmåla verkligheten framför att se vad som faktiskt håller på att hända med Sverige. Det ska inte finnas någon plats i vårt land för kriminella gäng, upprepade skjutningar och sprängningar. Det har nu gått ungefär ett år sedan justitieministern förklarade att skjutningarna har minskat kraftigt."---

"Socialdemokraterna utlovar gärna krafttag, men alltför ofta visar det sig bara vara tomt prat. I maj frågade jag skriftligen justitieministern vilka åtgärder han var beredd att vidta för att minska de gängkriminellas våldsdåd. Han svarade mig att bekämpa gängkriminaliteten var en av regeringens viktigaste frågor. Så varför gör du ingenting Morgan Johansson? Nu vänder antalet skjutningar uppåt igen enligt ny statistik från Polismyndigheten. Fler har dött i skjutningar i år jämfört med samma period föregående år. Sprängningarna har blivit fler och nya siffror från Brå visar att det dödliga våldet i kriminella miljöer har ökat kraftigt."---

"Hur många ytterligare skjutningar och sprängningar ska ske innan Stefan Löfven och Morgan Johansson gör vad som krävs?"

 https://www.expressen.se/debatt/hur-manga-sprangdad-kravs-for-att-morgan-ska-vakna/ (Den 11 juni i år.)

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-08-16, 20:06
#13

2002 - hallå! Det blev fel i rubriken: det står "nollvision" när det givetvis skulle stå "noll koll".😃

https://www.sydsvenskan.se/2002-11-25/minister-har-nollvision-om-knarket

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-09-12, 08:49
#14

"Regeringen bevisligen passiv i kampen mot samhällshot", skriver Johan Westerholm på Ledarsidorna.se, och att han anser Morgan Johansson som primärt vållande framgår med all önskvärd tydlighet.

"Det borde bara vara en tidsfråga innan oppositionen riktar ett misstroendevotum mot Morgan Johansson", skriver Westerholm, men tillägger syrligt: "Om det nu finns en opposition. Om inte allt egentligen bara är en form av skattefinansierad samtalsterapi istället."

https://ledarsidorna.se/2019/09/regeringen-bevisligen-passiv-i-kampen-mot-samhallshot/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Hayabusa
2019-09-12, 09:26
#15

#14

"Om inte allt egentligen bara är en form av skattefinansierad samtalsterapi istället."

Ja, det kan man sannerligen fråga sig. Personligen ser jag inte en trend som förefaller brytas. Tvärtom.

Göstage
2019-09-12, 09:35
#16

Man kan ju fråga sig vad syftet med sossarnas sammankallande till samråd är - att försöka åstadkomma något konkret, eller bara försöka få medskyldiga, några att peka på om ytterligare ett förlorat år och säga att "vi var ju överens om det, det har vi papper på!"

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Hayabusa
2019-09-12, 09:43
#17

#16 Ett spel för galleriet samtidigt som man "fördelar skulden" (som du pekar på). 

Gängkriminaliteten som vi ser i Sverige lär vi få dras med länge. Blir det bättre? Ärligt talat - nej, det tror jag inte.

Hayabusa
2019-09-12, 09:46
#18

"Nästan hälften av de som åtalades för inblandning i mord med skjutvapen under åren 2013-2017 friades i domstol enligt en undersökning I lagens namn gjort." 

"Det är stora skillnader mellan dödsskjutningar som lett till åtal på 90-talet jämfört med senaste åren. På 90-talet fälldes de allra flesta som åtalades, medan det på senare år är en större andel som frias."

SRP1 I lagens Namn

Carmarino
2019-09-12, 14:00
#19

En intressant läsartext i Helsingborgs Dagblad (ännu inte betalartikel):

Riksdagshuset, där våra politiker sitter och bestämmer över vårt avlånga land har en vacker utsikt mot Kungliga slottet och Stockholm ström. Jag såg varken kulhål, bortsprängda restauranger/bilar/trapphus eller öppen drogförsäljningen, som i min hemstad Malmö.

Tantolunden bjöd på underbart bad utan vare sig doften av cannabisrök eller människor som beter sig illa. Jag såg för första gången på många år patrullerande poliser och ordningsvakter. Det kändes som om jag hade hittat en oas i öknen!

Jag har länge undrat varför politikerna inte har brytt sig nämnvärt om oss i Skåne och dess enorma problem med kriminalitet och utanförskap, men nu gick ljuset upp för mig.

Ni, politiker, varken ser kulhålen eller lever bland dem, men vi gör. Ni ser inte droghandeln eller utanförskapet, men vi gör.

Visst dyker det upp en minister efter ett dussin mord och lovar mer pengar till polisen samt säger att landet står bakom oss, men det hjälper föga.

https://www.hd.se/2019-09-12/politikerna-i-stockholm-ser-inte-kulhalen-eller-lever-bland-dem


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Jimmy.L
2019-09-12, 15:48
#20

Ja många av oss upplever otryggheten och har gjort det i många år nu.

Göstage
2019-10-08, 08:47
#21

"Kriminella som suttit häktade men inte dömts kan få skadestånd av Justitiekanslern, JK. Men de pengarna behöver de inte använda för att betala av på skulder de har till offer för brott de begått tidigare. Lagen gör nämligen att Kronofogden inte kommer åt pengarna, trots att justitieminister Morgan Johansson för två och ett halvt år sedan sa att lagen skulle ses över."---

"Lagen som skyddar skadestånd mot utmätning kritiserades i Ekot av flera jurister och justitieminister Morgan Johansson sa att lagen skulle ses över. Nu har det gått två och ett halvt år år men på Justitiedepartementet kan de inte kan säga när en ny lagstiftning kan bli aktuell. Ekot har sökt justitieminister Morgan Johansson men han avböjer att kommentera.

Moderaternas Johan Forssell är engagerad i frågan: – Ja, jag kommer börja nu med att skriva en interpellation till justitieministern om varför man inte gjort någonting på två och ett halvt år och jag förutsätter att det blir mer handling nu helt enkelt därför att det här har fått vänta under alldeles för lång tid, säger Moderaternas Johan Forssell."

SR

Det är Morgan det…

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2019-10-08, 08:54
#22

Morgan är dom kriminellas bästis.

Göstage
2019-10-17, 10:29
#23

"Han har många gånger gett uttryck för en så skruvad syn på samhället – till exempel när han hävdade att invandrares brottslighet inte är större än svenskars om man tar hänsyn till ”socioekonomiska faktorer” och att man därför inte behövde forska i frågan – att sanning och egna drömmerier hos honom tycks flyta ihop i en alternativ politisk berättelse där han vill leva. Slutsatsen för min del, i egenskap av medborgare, är att han inte bryr sig om mig. Hur många gånger har han inte talat allvarsord om saker och ting som ”vi verkligen måste ta i”?--- 

"Vid det här laget borde det vara uppenbart för rimligt klarsynta medborgare att vi inte kan lita på personer som dessa. Vare sig Johansson förstått eller inte förstått så bryr han sig inte. Att döma av vad som skett under de hittills fem år han varit högsta ansvarig för frågan kommer han inte heller framöver att vidta några trovärdiga åtgärder. Johansson är för rättssäkerheten vad Björklund och Fridolin var för skolan.  

De flesta människor har inte så mycket svart fantasi som jag så min uppgivenhet på den här punkten delas troligen inte av så många andra. Men det är, skulle jag tro, bara en tidsfråga."--- 

https://detgodasamhallet.com/2019/10/17/patrik-engellau-den-mest-forbjudna-tanken/#more-19259

Patrik Engellau uttrycker sin mening om Morgan Johansson, och det är inte svårt att instämma. Däremot tror jag att Engellau överskattar svenska folkets förmåga att reagera med vrede när man ser att man förts bakom ljuset igen. Vi är ett folk av politiska statare utan inflytande som husbönderna bara fjäskar för vart fjärde år- och varje gång tror vi dem…

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-10-25, 15:44
#24

Morgan har gängen i sikte. Eller inte.  Steget efter har koll på träffbilden…😃

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2019-10-25, 15:51
#25

😃

Göstage
2019-11-06, 09:25
#26

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2019-11-13, 16:44
#27

Twitter från 2012 som aktualiserats på sociala medier

Å hej, vad det har gått undan sedan dess! Med brottsligheten alltså.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2019-11-13, 16:57
#28

🥵  Man kan gå mellan Stockholm och Malmö 100 gånger innan Morgan har hunnit stava till "hårdare straff".

Göstage
2020-01-17, 07:25
#29

"Justitie- och migrationsminister Morgan Johanssons hävdar nu att ”alarmisterna” fick fel om de nya, mer generösa reglerna för familjeåterförening som började gälla i somras.  Journalisten Ludde Hellberg har granskat ministerns uttalanden och undrar om han vilseleder med avsikt."---

https://kvartal.se/artiklar/morgan-johanssons-trumpna-tweets/

Svar: ja.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2020-01-17, 07:28
#30

_"Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) påstår att antalet asylärenden minskat kraftigt efter en regeringsåtgärd i somras.
_

_Men en genomgång av hans Twitter-inlägg visar att statistiken han hänvisar till inte stärker hans påståenden, skriver Kvartal.
Nu KU-anmäler Moderaterna Morgan Johansson.
_

– Man undrar om Morgan Johansson vill bli ihågkommen som Sveriges ”fake news”-minister, säger Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson hos M."---

https://www.expressen.se/nyheter/morgan-johansson-ku-anmald-for-sina-uttalanden-om-migration/

Dags att dra en vals igen då, Morgan?

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-01-17, 07:29
#31

Morgan är så falsk.

Göstage
2020-05-12, 11:23
#32

"För allas bästa" - Jens Ganman på Twitter

Rebecca Weidmo Uvells bok om hoten mot yttrandefriheten har nu nått bokhandelsdiskarna. 

"Med den nya boken ”Tyst! – om hoten mot yttrandefriheten” vill den borgerliga opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell få igång en debatt om vart vår yttrandefrihet är på väg, och själv ser hon dystert på utvecklingen. Något hon berättar mer om i en intervju för Nyheter Idag. – Det är mycket värre än vad man först kan tro, säger hon."---

Vi kommer in på den svenska regeringens hållning till yttrandefriheten där Weidmo Uvell särskilt kritiserar det förslag till ändringar av mediegrundlagarna som lades fram av justitieminister Morgan Johansson (S), men som delvis stoppades. – Hela idén bakom grundlagsändringen är fortfarande kvar. Morgan Johansson tänker inte ge upp. Han kommer lägga fram det där förslaget igen på valåret och hoppas på ett annat resultat. – Han vill göra vad han kan för att strypa åsikterna på nätet framför allt, för det är ju de som ställer till problem för vänstern."---

https://nyheteridag.se/weidmo-uvell-om-morgan-vill-gora-vad-han-kan-for-att-strypa-asikterna-pa-natet/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2020-06-03, 08:25
#33

"Nu tar vi nya krafttag mot kriminella gängen",  utlovar Mikael Damberg på Aftonbladet debatt. Ja, de förra har ju inte fått någon vidare effekt…

#12 För, som tidigare sagts: "Socialdemokraterna utlovar gärna krafttag, men alltför ofta visar det sig bara vara tomt prat".

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-06-03, 08:30
#34

#33 Det har vi hört många gånger.

Göstage
2020-07-07, 19:46
#35

"Migrationsminister Morgan Johansson, S, sa nej till debatt med Moderaterna i SVT:s ”Morgonstudion”.

Ändå valde han att rikta flera angrepp mot M utan att de fick chans att svara.

– Det känns helt bisarrt att stå där mittemot varandra och vilja debattera. Jag ville naturligtvis bemöta det, säger Maria Malmer Stenergard (M)."---

Fråga till Judit Ek, nyhetschef för sändningen:

"Hur ser du på att Johansson fick sista ordet?

– Det kan jag tycka är synd, att den som vägrar får sista ordet. Det är det som blir problematiskt, att man får angrepp från ena sidan som inte bemöts."---

https://www.expressen.se/nyheter/s-vagrade-debattera-i-svt-angrep-anda-m/

Och ändå lät SVT honom alltså få sista ordet. Dubbelt ynkligt…

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2020-07-08, 09:47
#36

#35 Steget Efter kommenterar på Twitter

https://twitter.com/StegetEfter

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-07-08, 14:12
#37

#35 Dom gillar inte att bli ifrågasatta.

Göstage
2020-07-08, 14:29
#38

#37 Däremot vill (och får) de bestämma villkoren för sina framträdanden i SVT. Vi har ju tidigare uppmärksammat hur statsministern vägrade att medverka i Agenda och då istället erbjöds att hålla ett tal till nationen.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-08-06, 18:10
#39

S-regeringen hävdar att man utbildar och anställer fler poliser. Problemet är att det sker i mycket långsammare takt än invandringen ökar. Sverige har en rekordlåg polistäthet, bland de lägsta i hela Europa.

https://samtiden.nu/2020/08/antalet-poliser-i-sverige-ar-rekordlagt/

Hayabusa
2020-08-06, 18:24
#40

#39 …och ändå anser en del att de är för många?

Jimmy.L
2020-08-06, 18:38
#41

#40 Jo..

Göstage
2020-08-31, 17:04
#42

Debattören Mattias Lindberg påminner på Expressen debatt om den kriminella utvecklingen i Sverige under senare år och kräver, ganska lönlöst, att Morgan Johansson skall fixa gängvåldet. Dock som tur är med tillägget "eller avgå". Fast jag tror inte MJ varken fixar gängvåldet eller avgår. 

"Det var vi, allmänheten, som hade rätt; det grova våldet ökar. Nu måste politikerna sluta lyssna på de kriminologer som haft fel och faktiskt göra något åt utvecklingen innan gemene man helt tappar förtroendet för att politikerna ska förmå vända utvecklingen. 

Högsta ansvarig politiker för kriminalpolitiken är Morgan Johansson. Det räcker faktiskt nu, Morgan Johansson, fixa gängvåldet eller avgå!" 

https://www.expressen.se/debatt/stoppa-gangvaldet-eller-avga-morgan-johansson/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-08-31, 17:21
#43

Ja hårt mot hårt är det enda som hjälper mot kriminella.

Göstage
2020-09-01, 11:01
#44

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Carmarino
2020-09-02, 15:31
#45

Igår debatterade Morgan Johansson och Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell om gängkriminaliteten på TV4 Nyheterna.

https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/h%C3%A5rda-ord-mellan-s-och-m-i-debatt-om-g%C3%A4ngkriminaliteten-13289236


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Jimmy.L
2020-09-02, 16:28
#46

#45 Morgan skyller på andra eller säger "vi tittar på det".

Carmarino
2020-09-02, 16:42
#47

#46 Ja, skylla på andra är väl deras paradgren.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Göstage
2020-09-02, 17:00
#48

På Kvartal har man synat Morgan Johanssons påstående att "vi burar in fler än någonsin" (ett påstående som Löfven tagit till sig).

https://kvartal.se/artiklar/rakna-med-morgan-johansson/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Hayabusa
2020-09-03, 08:36
#49

Hört från bostaden…

- Det börjar bli fullt i soporna, är det inte dags att ta ut dem?

- Vi tittar just nu på den frågan

- "Vi"???? Kan inte du göra det, det är väl din uppgift vad jag vet?

- Ja, "Vi". Vi måste kraftsamla här, nu gäller det att alla ställer upp

- Nej, nu vill jag se handling!

- Jag kan berätta att tidigare familjemedlemmar fyllt på i soporna. Vilket har ansvar har de? Dessutom har jag tagit ut soporna många gånger, men vad har de som bodde här tidigare gjort? Jo, de fyllde på med sopor - det får jag ta ansvar för nu. 

- Ta ansvar. Agera.

- Jag utreder den här frågan för fullt. Det handlar inte enbart om själva transporten till soprummet - det är att göra det enkelt för sig. Vi tittar brett här, vilken påse är rätt? Storlek? Kvalitet? Papp eller plast? Är placeringen rätt eller är den avskild? För att inte tala om definitionen av "sopor". Vad är det, egentligen? Har vi rätt värdegrund här? 

- 😴

Göstage
2020-09-03, 08:43
#50

#49 Du verkar ha politiker i grannskapet… 😃

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Hayabusa
2020-09-03, 08:44
#51

#50 Varje familj borde ha en :)

Göstage
2020-09-20, 07:55
#52

Skärmdump Twitter.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-09-20, 08:08
#53

#52: Oberoende är väl knappast tidningar dom har ju tagit ställning flera gånger mot SD.

Göstage
2020-09-20, 08:14
#54

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

 • Redigerat 2020-09-20, 08:15 av Göstage
Göstage
2020-09-25, 08:19
#55

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-09-25, 08:28
#56

#55: Hahaha 😂

Göstage
2020-10-08, 10:09
#57

"Dags för misstroendeförklaring mot justitieministern", skriver P M Nilsson i en ledare på Dagens Industri.

"Han har svarat med senfärdighet, arrogans och en sällsynt förmåga att via sociala medier förgifta det offentliga samtalet. Han drar ner sitt ämbete i dyn och förstärker känslan av att rättsvårdande myndigheter har tappat kontrollen."---

https://www.di.se/ledare/dags-for-misstroende-mot-justitieministern/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

 • Redigerat 2020-10-08, 10:09 av Göstage
Göstage
2020-11-25, 08:54
#58

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2020-11-25, 09:06
#59

#58: Klockrent.

Göstage
2020-11-27, 18:02
#60

#29 #30 Ludde Hellberg i Kvartal 14 februari i år:

"Justitie- och migrationsminister Morgan Johanssons hävdar nu att ”alarmisterna” fick fel om de nya, mer generösa reglerna för familjeåterförening som började gälla i somras. Journalisten Ludde Hellberg har granskat ministerns uttalanden och undrar om han vilseleder med avsikt."---

https://kvartal.se/artiklar/morgan-johanssons-trumpna-tweets/

Nu har Morgan Johansson prickats av KU för sitt påstående.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Ministern hävdar att ”alarmisterna” fick fel om de nya reglerna för familjeåterförening. Ludde Hellberg har granskat hans uttalanden och undrar om han vilseleder med avsikt.
Jimmy.L
2020-11-27, 18:24
#61

#60: Morgan nämner inte ett pip på Twitter att han prickas av KU.

Göstage
2020-11-27, 23:44
#62

#61 I sammanhanget Passande krönika av Rebecca Weidmo Uvell:

https://uvell.se/2020/11/27/ljugandet-maste-sluta/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Normalt sett brukar KU-granskningarna få mycket mer media än denna fick. Märkligt va? När KU kritiserar en vänsterregering så poff. Det skrivs pliktskyldigt en enda dag men ingen debatt tar vid.  För KU kritiserade regeringen på många punkter. Ni kan läsa hela utlåtandet här.  Detta är var Trump beskylls för hela tiden –
 • Redigerat 2020-11-27, 23:44 av Göstage
Göstage
2020-12-21, 23:11
#63

När två avgående MP-ministrar lämnar och skall ersättas väntas Stefan Löfven ta tillfället i akt och göra en utökad regeringsombildning och det spekuleras i att Lena Hallengren kommer att bytas ut.

Johan Westerholm på Ledarsidorna tror att Morgan Johansson kan bli hennes efterträdare, och att Mikael Damberg blir ny justitieminister.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

STOCKHOLM Det kan bli ett par rejäla rockader i Stefan Löfvens regering under julledigheten. Hårt kritiserade ministrar kan sparkas och få andra uppdrag av Löfven tror Ledarsidornas Johan Westerhol...
Göstage
2020-12-28, 18:36
#64

Skamvrån och dumstrut på.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2020-12-28, 19:47
#65

Steget efter kommenterar (förstås…)😉

https://pbs.twimg.com/media/EqUQik_W8AET4Iy?format=jpg&name=small

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

 • Redigerat 2020-12-28, 19:48 av Göstage
Jimmy.L
2020-12-28, 19:50
#66

#65: 😁

Göstage
2020-12-28, 19:59
#67

Ubbhult.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2021-01-21, 22:20
#68

Morgan Johansson har passerat en gräns i sina försök att omvandla amerikansk inrikespolitisk dramaturgi till svenska förhållanden genom uppiskad krigsretorik. Ledarskribenten Fredrik Haage i Smålands-Posten har fått nog av den skamlöst arrogante justitieministern.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Vad är det för slags verklighetsbild med påföljande inflammerade passioner Socialdemokraterna egentligen tror att de piskar upp?
 • Redigerat 2021-01-21, 22:21 av Göstage
Göstage
2021-01-23, 11:31
#69

#68 "S använder en strategi vi brukar se i diktaturer" - ord och inga visor från Mattias Lindberg på Expressen debatt.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Ett av kännetecknen för ett land med auktoritära tendenser är att den politiska oppositionen inte ses som legitim. Ledande socialdemokrater ägnar sig just i detta nu åt att försöka detsamma i Sverige, skriver Mattias Lindberg.
Göstage
2021-02-02, 09:47
#70

Mats Skogkär på sin hemsida om Morgan och nassarna.
"Jag tror vi lugnt kan utgå från att justitieministerns plötsligt uppflammande intresse för Hitler, nazismen och Förintelsen inte är något annat än ett spel för gallerierna, ytterligare ett inslag i Socialdemokraternas pågående kampanj för att utmåla Sverigedemokraterna som våldsdyrkande nazister och övriga delar av oppositionen – Moderaterna och Kristdemokraterna – som demokratiskt opålitliga opportunister, redo att bana väg för till Hitlers svenska arvtagare vid första bästa tillfälle.

Hur det är möjligt att känna annat än förakt för sådana politiker är för mig en gåta.

https://skogkar.se/morgan-en-twittersaga/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Justitieminister Morgan Johansson utnyttjar Förintelsen och Hitlers maktövertagande för att utmåla M och KD som demokratiskt opålitliga.
Göstage
2021-02-08, 15:49
#71

Morgans agenda.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Antingen har Morgan Johansson (S) inte läst sitt eget migrationsförslag eller så vilseleder han medvetet tv-tittarna. Frågan är vilket som är värst.
Jimmy.L
2021-02-08, 15:53
#72

#71: Han orkar jag inte med, så falsk…. 🤬

Göstage
2021-02-14, 10:07
#73

Skärmdump Twitter.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2021-02-19, 06:57
#74

Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för moderaterna, är trött på att så lite händer inom kriminalpolitiken och konstaterar att Morgan Johansson är ansvarig för detta.

"Nyligen kom resultatet av en mätning av svenska folkets förtroende för statsråden. Justitieminister Morgan Johansson placerar sig nära botten av ligan: endast 14 procent av allmänheten har stort förtroende för honom. Den fråga jag ställer mig är; har statsminister Stefan Löfven fortsatt förtroende för Morgan Johansson?"

https://www.expressen.se/debatt/har-lofven-verkligen-fortsatt-fortroende-for-morgan-johansson/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Folket har tröttnat. Har Stefan Löfven verkligen fortsatt förtroende för sin justitieminister? skriver Johan Forssell (M).
Jimmy.L
2021-02-19, 07:08
#75

#74: Löfven struntar i kritiken mot Morgan.

Göstage
2021-02-19, 07:22
#76

#75 Ja, det känns så.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2021-03-24, 07:55
#77

Rebecca Weidmo Uvell räknar med att Morgan Johansson kommer att fabulera fritt om sin och regeringens insatser mot kriminaliteten i stegrande omfattning fram till valet nästa år.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Det drar ihop sig till valrörelse, i partierna drar man igång redan till hösten men man kan redan se att partier mobiliserar.  Annie Lööfs utspel om vem tar vem ska ses i ljuset av det. Där hon ömson kastade sig i Stefan Löfven knä för att i nästa sekund kasta sig i Ulf Kristerssons och nu meddelar att man förresten går till val helt självständigt.
Jimmy.L
2021-06-29, 09:17
#78

Morgan försöker skrämma L till lydnad.

Men med Liberalerna är det annorlunda. Det är ett parti som man brukar kunna lita på, och deras företrädare är oftast både principfasta och ärliga. Det finns många liberaler som jag har stor respekt för.

Ändå sägs det nu att de ska bryta både Januariavtalet och sina löften till väljarna, och hjälpa ett rasistiskt parti med nazistiska rötter till makten genom att ge dem ett avgörande inflytande.

De säger att de vill bilda en borgerlig regering. Men sanningen är ju att en M/KD-regering under klacken på SD inte blir en borgerlig regering - det blir en högerregering helt i händerna på högerextrema krafter.

Att tro att L ska kunna driva igenom liberala reformer och försvara liberala värden ihop med SD är en illusion.

Till råga på allt så är det osannolikt att L ens kommer att få sitta i en sådan eventuell ”borgerlig” regering. Det kommer inte SD att tillåta.

L kommer därmed att få finna sig i att få spela andrafiol, och de arbetar nu för en regering som de inte ens kommer att få sitta i.

Jag kan inte tänka mig att alla liberala ledamöter ställer upp på detta, och man förstår att en person som Bengt Westerberg reagerar.
https://www.facebook.com/mjohansson70/photos/a.750262638470921/1988385884658584/

Logga in på Facebook för att börja dela och ta kontakt med vänner, familj och andra som du känner.
 • Redigerat 2021-06-29, 09:18 av Jimmy.L
Göstage
2021-06-29, 09:26
#79

#78 Ja, han och hans gruppering märker väl att sötebrödsdagarna obönhörligt går mot sitt slut. Nu väntar väl någon trygg landshövdingestol på honom 2023…

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

 • Redigerat 2021-06-29, 09:27 av Göstage
Göstage
2021-07-17, 07:53
#80

Är Morgan Johansson justitieminister eller propagandaminister? Det är många som ställer sig frågande inför denne utredningsälskande figur, som är en av flera regeringsföreträdare som ogenerat sprider påståendet att demokratin är hotad om sossarna berövas makten.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Justitieministern bör genast sluta med att insinuera att oppositionen i Sveriges riksdag utgör ett hot mot demokratin. Justitieminister Morgan Johansson (S)
Jimmy.L
2021-07-18, 12:54
#81

Svenska politiker är upprörda efter att två barn har skottskadats i Flemingsberg.

Både av händelsen och på varandra.

Tobias Billström (M) anklagar regeringen för att passivt vända sig i hängmattan, vilket förargar justitieminister Morgan Johansson (S).

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JEBKaX/m-kritiken-efter-skotten-i-flemingsberg-vander-er-i-hangmattan

Svenska politiker är upprörda efter att två barn har skottskadats i Flemingsberg. Både av händelsen och på varandra. Tobias Billström (M) anklagar regeringen för att passivt vända sig i hängmattan, vilket förargar justitieminister Morgan Johansson (S).
Göstage
2021-08-04, 21:08
#82

Mathias Bred på GP:s ledarsida reflekterar övetr Morgan Johanssons aktiviteter på sociala medier.

"Morgan Johanssons twittrande är värt att uppmärksammas för det liknar det som vi såg hos Donald Trump i USA. En hög politiker använder ett Twitterkonto för att häckla journalister och opposition, och därmed undergräva demokratins grundvalar."---

"Nu är Morgan Johansson som tur är inte USA:s president. Men även vad en svensk justitieminister säger och gör spelar roll. Beskrivningarna av riksdagsoppositionen som kryptofascistisk kan utnyttjas av främmande makt eller extrema rörelser som vill skada Sverige."

Och så undrar man förstås om Morgan Johansson inte kunde utnyttja sin tid lite bättre. Det är inte som om ansvarsområdet lag och ordning saknar utmaningar."

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Justitieministerns upprepade och osakliga angrepp på enskilda journalister och oppositionsföreträdare undergräver respekten för ämbetet. Har Morgan Johansson
 • Redigerat 2021-08-04, 21:09 av Göstage
Hayabusa
2021-08-04, 22:57
#83

*

Göstage
2021-08-05, 07:15
#84

#83 Om det vore så väl ändå…😊

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

 • Redigerat 2021-08-05, 07:15 av Göstage
Göstage
2021-08-05, 07:31
#85

#82
Kanske är Johanssons twittrande i grund och botten bra, eftersom det avslöjar hur illa det är ställt på ministernivå i regeringen? Ann-Charlotte Marteus i Expressen verkar vara inne på den linjen:

"Statsrådet Johansson behandlar inte twitterläsarna som jämlika medborgare med rätt att få korrekt information om verkliga förhållanden. De behandlas som valboskap, som serveras staplar och siffror som ger intryck av fackkunskap men som ibland skapar en missvisande bild, med KU:s ord apropå ett annat fall."---

När ministern sedan kritiseras, rycker han på axlarna. Som engagerad medborgare bör man gnissla tänderna.

Men även om Morgan Johanssons twittrande leder till att en och annan måste skaffa bettskena är det i grunden nyttig läsning. Medborgarna får direkt insyn i vad som rör sig i huvudet på en mycket central minister.

Det är viktigt för att förstå vad som händer, och inte händer, i politiken."

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Landets justitie- och migrationsminister är en ivrig twittrare. Många retar sig på honom, men hans övningar är ett nyckelhål in i maktens maskineri.
 • Redigerat 2021-08-05, 07:31 av Göstage
Göstage
2021-08-05, 07:40
#86

#85 Alla ser dock inte lika lugnt filosofiskt på Morgan Johanssons twitteriver som Marteus. Johan Romin, journalist, historiker och en gång SSU-are är på Expressen debatt strängare i synen på den twittrande ministern.

"Våldet och skjutningarna hotar samhället i grunden.

Vad ägnar sig då landets justitieminister åt denna våldsamma sommar, då barn blir skottskadade i Flemingsberg, då en kvinna blir ihjälskjuten i Luleå, och en 17–åring misstänks för mordet på en polis? Vad gör Morgan Johansson då mopedgäng kör in och skjuter bland kvinnor och barn i ett shoppingcentrum en helt vanlig tisdagseftermiddag?

Twitter avslöjar: Landets justitieminister ägnar sig åt att titta på sport och att angripa enskilda krönikörer och opinionsjournalister. Han avfärdar all kritik som en konspiration från ”överklassen” – och han passar på att sprida felaktigheter om svensk historia."---

"Mitt under denna skjutvapen-sommar skryter han om ha läst på universitetet ”tack vare de utbildningsinsatser som socialdemokratin drivit fram under stort motstånd från högern”.---

"Brottsutvecklingen och gängkriminaliteten är just nu Sveriges största problem. Den utmanar grundfundamentet i samhället: respekten för lagen och statens våldsmonopol.

Det är uppenbart att regeringens strategi att få stopp på skjutningarna misslyckats kapitalt. Vad som behövs nu är krafttag som verkligen gör skillnad – samt en justitieminister som tar sitt ämbete på allvar och slutar att attackera journalister och ljuga om svensk historia."

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Våldet och skjutningarna hotar samhället i grunden. Vad som behövs nu är krafttag som verkligen gör skillnad – samt en justitieminister som tar sitt ämbete på allvar och slutar att attackera journalister och ljuga om svensk historia, skriver Johan Romin, journalist och historiker.
Jimmy.L
2021-08-05, 09:29
#87

#86: En mycket bra debattartikel.

Göstage
2021-08-05, 13:16
#88

Skärmdump Twitter.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2021-08-05, 13:18
#89

#88: Humor.

Göstage
2021-08-06, 07:32
#90

#82 ff Morgan Johanssons aktiviteter på Twitter fortsätter att väcka synpunkter. Här från Mats Skogkär på Bulletin:

"Justitieminister Morgan Johansson har gjort det till en vana att på Twitter angripa enskilda medier, journalister och debattörer. Plus alla andra som han uppfattar som politiska fiender. En minst sagt ansenlig skara, med andra ord.

Det borde han avstå från.

Även om det inte är svårt att förstå att Johansson emellanåt vill ge igen, finns det goda skäl till varför ett statsråd bör låta udda vara jämnt. Goda skäl till varför ett statsråd inte ska fara fram som en grälsjuk debatthaverist i sociala medier."---

"Morgan Johansson är i egenskap av statsråd en del av den verkställande makten. Från den positionen ska han inte attackera enskilda, kritiska medborgare."

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Vild och vacker på Twitter eller statsråd med viss värdighet? Det borde vara dags för justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) att välja. Men inget tyder på att han ser problemet – eller att någon annan i regeringskansliet Rosenbad gör det.
 • Redigerat 2021-08-06, 07:33 av Göstage
Jimmy.L
2021-08-06, 08:41
#91

#90: Sjukt att han tillåts att göra så…

Jimmy.L
2021-08-13, 06:28
#92

Morgan Johansson lever inte upp till förväntningarna som finns på en justitieminister. Gång på gång har han visat att han och regeringen inte har vad som krävs för att göra Sverige tryggt och säkert, skriver MUF:s ordförande Matilda Ekeblad.
https://www.expressen.se/debatt/morgan-johansson-har-misslyckats-kapitalt/

Morgan Johansson lever inte upp till förväntningarna som finns på en justitieminister. Gång på gång har han visat att han och regeringen inte har vad som krävs för att göra Sverige tryggt och säkert, skriver MUF:s ordförande Matilda Ekeblad.
Jimmy.L
2021-09-07, 16:11
#93

Sverige ligger i topp i Europa när det gäller dödliga skjutningar – och S och M skyller på varandra.

– Gängkriminaliteten bet sig fast för 20 år sedan, när vi tog över 2014 lade vi om kriminalpolitiken, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

– Du är svensk mästare i att förklara att det alltid är någon annans fel, vi håller på att tappa greppet, säger Johan Forssell, rättspolitisk talesperson (M).

https://www.expressen.se/nyheter/ministern-om-gangvaldet-vi-har-inte-tappat-greppet/?referrer=todays-news

Sverige ligger i topp i Europa när det gäller dödliga skjutningar – och S och M skyller på varandra. – Gängkriminaliteten bet sig fast för 20 år sedan, när vi tog över 2014 lade vi om kriminalpolitiken, säger justitieminister Morgan Johansson (S). – Du är svensk mästare i att förklara att det alltid är någon annans fel, vi håller på att tappa greppet, säger Johan Forssell, rättspolitisk talesperson (M).
Göstage
2021-09-07, 16:32
#94

#93 "Morgan Johansson har problem. Och det löser han som han brukar lösa problem – med att ljuga", som Rebecca Weidmo Uvell konstaterade i #77.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Göstage
2021-09-16, 17:41
#95

#23 Göran Adamsons synvinkel i Fokus om Johanssons (m.fl.) skruvade förklaringsmodell "socioekonomiska faktorer" som svar på överrepresentationen av kriminella inom vissa invandrargrupper i Sverige.

"Men det verkligt lömska med »socioekonomiska faktorer« är att de predestinerar människor till att misslyckas med sina liv. Som om ingen »från orten« kan lyckas, trots omständigheterna. Som om det är bättre att de går under, bekräftar modellerna och tryggar finansiering till nya »projekt«, samtidigt som de självsmorda »goda« i medel- och överklassen får utlopp för sitt medlidande."---

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Det tog 16 år för Brå att uppdatera sin rapport om brottslighet bland utrikes födda. Skälet är att den innehåller så obekväma sanningar, skriver Göran Adamson i en Synvinkel.
 • Redigerat 2021-09-16, 17:41 av Göstage
Göstage
2021-09-17, 09:16
#96

Morgan Johanssons uppseendeväckande helomvändning i SVT:s 30 minuter där han ogenerat visade sig ha frångått sin tidigare rasistförklaring om att kräva språktest för att få svenskt medborgarskap till att nu anamma det som sin politik ger upphov till syrliga kommentarer i media och bland politiker.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Morgan Johansson (S) har tidigare kallat det främlingsfientligt att kräva språktest för att få svenskt medborgarskap. I
 • Redigerat 2021-09-17, 09:16 av Göstage
Jimmy.L
2021-09-17, 09:46
#97

#96: Man borde kräva minst en ursäkt av honom.

Göstage
2021-09-17, 09:56
#98

#97 Fler som vill se en sådan.

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Morgan Johanssons har kallat språkkrav för "en magnet för främlingsfientliga väljare" men har nu tvärvänt i frågan och avser införa just språkkrav. Rebecka g...
Jimmy.L
2021-09-17, 10:08
#99

#98: Tyvärr lär han inte göra det.

Göstage
2021-09-17, 10:10
#100

#99 Nej, om han ber om ursäkt så är det nog till sossarna…

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Jimmy.L
2021-09-22, 07:10
#101

Socialdemokraterna går fram med hårdare politik för att stoppa gängbrottsligheten.

Partiet vill bland annat göra det möjligt att vräka kriminella för att städa upp i segregerade bostadsområden.

– Det fanns en ängslighet tidigare att beskriva en del problem, man ville inte ses som rasistisk och så vidare, säger Mikael Damberg (S).

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1OjJyX/s-gar-fram-med-hardare-rattspolitik-har-funnits-en-angslighet

Socialdemokraterna går fram med hårdare politik för att stoppa gängbrottsligheten. Partiet vill bland annat göra det mö
Jimmy.L
2021-10-20, 07:08
#102

Många kommuner klarar inte av att hjälpa avhoppare från kriminella gäng och efterfrågar mer nationellt stöd. Men Morgan Johansson (S) slår ifrån sig kritiken. – De här kommunerna har också ett ansvar själva, säger han.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/morgan-johansson-staten-kan-inte-losa-alla-problem-at-kommunerna

Många kommuner klarar inte av att hjälpa avhoppare från kriminella gäng och efterfrågar mer nationellt stöd. Men Morgan Johansson (S) slår ifrån sig kritiken. – De här kommunerna har också ett ansvar själva, säger han.
Jimmy.L
2021-10-21, 07:11
#103

Samtidigt som det kriminella våldet rasar i Stockholm har Malmö under flera år lyckats få ner antalet skjutningar markant.

Inrikesminister Mikael Damberg besökte Malmö för att titta på det projekt med samarbete mellan myndigheter och avhopparverksamhet som, enligt honom, varit nyckeln till framgång i Malmö.

– Det måste också fungera i Stockholm, säger Mikael Damberg.

https://www.expressen.se/kvallsposten/damberg-stockholm-bor-gora-som-malmo/?referrer=todays-news

Samtidigt som det kriminella våldet rasar i Stockholm har Malmö under flera år lyckats sänka skjutvapenvåldet markant. Inrikesminister Mikael Damberg besökte Malmö för att titta på det projekt med samarbete mellan myndigheter och avhopparverksamhet som, enligt honom, varit nyckeln till framgång i Malmö.
Jimmy.L
2021-10-27, 11:15
#104

Stockholm måste bryta nyrekryteringen av kriminella och bli som Malmö, enligt justitieminister Morgan Johansson.

Ett försök att dumpa över ansvaret i kommunernas knä, menar Stockholms stad.

– Någonstans börjar man ställa sig frågan: varför lyckas vi i Malmö men inte i Stockholm? säger Morgan Johansson.

Men Jan Jönsson (L) menar att man redan satsar på både skola och social omsorg. Andelen gymnasiebehöriga i till exempel Järvaområdet närmar sig rikssnittet på 85 procent.

Han menar att avhopparverksamhet inte är lösningen på våldsvågen.

– Man måste få fast de som begår de här hemska morden. Det kan bara polisen göra och vi har polisbrist. Vi ökar också antalet avhopp, men tyvärr har den våldsamma brottsligheten eskalerat parallellt med det. Det är ju otillfredsställande för oss alla men jag tänker inte skylla det på regeringen.

Vad tänker du om Malmös arbete med att minska skjutningar och 80 avhoppare på ett år?

– Då säger jag: Morgan Johansson, var så god att betala samma bidrag till oss som man gjort till Malmö. Det har jag inget emot. Vi tar gärna emot all kompetens.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KzGpR7/regeringen-satter-press-pa-stockholm-maste-bli-som-malmo

Stockholm måste bryta nyrekryteringen av kriminella och bli som Malmö, enligt justitieminister Morgan Johansson. Ett för
Göstage
2021-10-28, 09:32
#105

#104 Dags att man slutar blåsa upp "Sluta skjut" och göra det till ett socialdemokratiskt skrytprojekt på tveksamma grunder inför valet 2022, tycker Expressens ledarsida.

https://www.expressen.se/ledare/sluta-skryt--om-sluta-skjut/

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Regeringen verkar vilja göra S-styrda Malmö till ett skyltfönster för den egna kriminalpolitiken. Men sådant partipolitiskt spinn har Sverige inte råd med.
 • Redigerat 2021-10-28, 09:34 av Göstage
Göstage
2021-11-28, 15:55
#106

Morgan Johansson svarar för en gångs skull uppriktigt, och blir då omedelbart skriftligt attackerad av goda partikamrater på Aftonbladet debatt:

"Vi var många socialdemokrater runt om i Sverige som skämdes när vi läste intervjun med Morgan Johansson i tidningen Syre."---

"Morgan Johansson gjorde då följande uttalande: ”De flesta av dem skulle ha lämnat Sverige för länge sedan och har själva försatt sig i den här situationen. Jag tycker inte att Sverige står i någon slags moralisk skuld till dem.”---

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

17 socialdemokrater: Morgan Johansson försvarar en skamfläck i vårt partis historia
Göstage
2021-11-30, 15:52
#107

Mojje lät på pressträffen efter regeringsbildningen som förskolingen som skryter för lekkamraterna över allt han fått med sig hem från sandlådan. Sjöshult på Expressen:

"Och det var ingen hejd på Johansson under den nya regeringens presskonferens. Efter att Damberg nu lämnat konstaterade han själv att han nu har en ”mycket stor portfölj” i regeringen och räknade upp vad han nu basar över:

Polisen, Säkerhetspolisen, åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, domstolarna, kustbevakningen, Rättsmedicinalverket med mera.

I nästa andetag lade han till att han nu också är ansvarig för stora delar av lagboken.

Superjustitieministerns programförklaring innehöll slagord som ”bekämpa gängen”, ”hårt mot hårt” och ”bura in fler”.

Migrationspolitiken lämnade han över till Anders Ygeman ”med gott samvete”. Johansson konstaterade att han ”mot alla odds” fått en ny migrationslagstiftning på plats i somras och att Ygeman nu kan ta vid."---

Stolt medis på Kust & hav iFokus samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Morgan Johansson blir Sveriges nya superjustitieminister, skriver Fredrik Sjöshult.
 • Redigerat 2021-11-30, 15:52 av Göstage
Upp till toppen