Annons:
Etiketterpolitikernapolitiska-grupper
Läst 1702 ggr
Cojimar
2022-05-12 17:48

Vad far (S) gör är alltid det rätta- 2

Regel 1: Vi har alltid rätt.

Regel 2: Om vi någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft per automatik..

Ja, det har blivit så många inlägg om den socialdemokratiska synen på den egna ofelbarheten att det är dags för en ny tråd i ämnet. Den gamla finns här.

Edit: Tråden stängd 230820. Diskussionen fortsätter här.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
  • Redigerat 2022-05-12 17:49 av Cojimar
  • Redigerat 2023-08-20 11:28 av Fornöga
Annons:
Cojimar
2022-05-12 17:51
#1

Håkan Boström på GP:s ledarsida konstaterar hur Socialdemokraterna gjort ett lappkast i Natofrågan och får det till att verka som om att det är de som haft alla rätt hela tiden - som vanligt.

"Man kan kalla det för ett återkommande intellektuellt haveri eller bara skamlöst. Klart är att Socialdemokraternas principer och verklighetsanalyser inte håller för ett möte med verkligheten. Eller annorlunda formulerat: S har egentligen inga principer eller någon genomarbetad analys av omvärldsläget. De är helt enkelt inte intresserade av det."---

"De svenska Socialdemokraterna står inte för något, även om man framgångsrikt ger sken av det. Partiet har inte haft någon riktig drivkraft att förändra samhället på flera decennier – på sin höjd har man försökt bromsa förändring. Januariöverenskommelsen från 2019 är ett övertydligt exempel på hur partiet är berett att sälja ut alla sina principer för makten.

Hur kommer Socialdemokraterna undan med det, gång på gång? Svaret är att S fortfarande har ett grundläggande förtroende hos svenska folket som statsbärande parti. Partiet signalerar trygghet och kontinuitet. De vill egentligen väl. Det är bara verkligheten som trilskas."---


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Socialdemokraterna byter fot i viktiga principfrågor gång på gång och låtsas som det regnar. Partiet regerar inte, det reagerar. Tyvärr är den här skamlösheten
Cojimar
2022-05-12 18:04
#2

Hoppsan! Aftonbladets ledarsida har fått en ny Medarbetare, Lovisa Arvidsson, som vågar sig på ett kritisera sossarna - undrar hur länge hon blir kvar? 😮🤔

"Vi är många som bär våra trauman över socialdemokratisk åsiktshantering när man går emot partilinjen. Eller bara vill problematisera och diskutera partilinjen, för den delen.

Vare sig man som sosse är för eller emot ett Natomedlemskap - personligen är jag för och har varit det i många år - så är den interna Natodiskussionen inom socialdemokratin en enda uppvisning av skendebatt.

Medlemsmöten och särskilda zoom-möten för att "diskutera" saken i elfte timmen kan inte i något sammanhang klassas som en verklig dialog. De kommer inte att påverka det slutgiltiga beslutet.

Det kanske är nödvändigt i stora frågor när det är väldigt ont om tid. Men då måste man vara öppen med det. Det är man inte. Det är inte så partiet jobbar.

Istället tar S till sin vanliga taktik när det blir lite obekvämt. Den går ut på att föra en diskussion om att partiledningens förslag är bra. Har någon en annan åsikt kan den helst vara tyst, av lojalitet mot partiet.

Det är ju viktigt att man är enade utåt."---


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Finland säger ja till att gå med i Nato. Det meddelade landets president Sauli Niinistö och statsminister Sanna Marin på
kamera0710
2022-05-13 06:56
#3

Tycker nog att det var värre med sosseledningens ovilja att debattera inför omröstningarna om EU och EMU. Då kände jag som nejröstare många gånger större respekt för borgerliga debattörer. (Jag kan respektera meningsmotståndare som vet vad de vill, även om jag inte håller med.)

Cojimar
2022-05-13 07:06
#4

#3 Ja, den traditionen verkar bestå: beslutet om svensk Natoanslutning har tydligen även den blivit en sluten fråga, nu för (S) i minoritetsställning. Sossarna tar sitt beslut i helgen, på måndag ansöker vi och så var det med den saken. Ungefär som Lovisa konstaterar. #2 🤔


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

"Om inget oförutsett inträffar" kommer Sveriges Natoansökan skickas in efter ett regeringssammanträde på måndag rapporterar källor till Expressen (så kallad cred för originalcontent).
  • Redigerat 2022-05-13 07:27 av Cojimar
Cojimar
2022-05-14 08:24
#5

Henrik Jönsson tar i en granskning på YouTube med titeln "Den djupa Socialdemokratin" upp vårt minoritetsregerande men dominerande parti, Socialdemokraterna.

"Socialdemokratin genomsyrar Sverige – oavsett med som har regeringsmakten. Är detta ett resultat av det svenska folkets autentiska solidaritet – eller en konsekvens av demokratisk korruption. Meningarna går isär beroende på om du frågar socialdemokraterna själva – eller alla andra.

Har socialdemokraterna mer makt än andra partier?

Vad menas egentligen med begreppet den “djupa socialdemokratin”?

Och vad händer med ett samhälle som ger utvalda politiska intressen en permanent särställning?"

  • 00:00 - Intro

  • 03:09 - Den djupa socialdemokratin

  • 06:36 - Politiserad förvaltning

  • 12:35 - Casino-socialism

  • 15:22 - LO

  • 19:33 - Hyresgästföreningen

  • 22:54 - ABF

  • 26:13 - Socialdemokratins bråddjup

  • * 27:31 - Outro


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Socialdemokratin genomsyrar Sverige – oavsett med som har regeringsmakten. Är detta ett resultat av det svenska folkets autentiska solidaritet – eller en kon...
  • Redigerat 2022-05-14 08:25 av Cojimar
kamera0710
2022-05-14 08:47
#6

Den där socialdemokratiska bläckfisken som Henrik Jönsson snackar om verkar väldigt långt borta i den svenska (kund)skolan, där alliansens skollag från 2011 fortfarande gäller.

Men visst har vi sett exempel på grovt maktmissbruk. Det värsta skulle jag fortfarande säga är att underrättelsetjänsten IB drevs av ett enskilt parti utan riksdagens vetskap. Men här verkar vissa med borgerliga värderingar inte alls hålla med om att det är en rättsskandal att avslöjarna åkte i fängelse.

Annons:
[Toxin]
2022-05-14 09:31
#7

#5 Sanningens ord om S. 👍🏼

Cojimar
2022-05-14 09:52
#8

Carolin Dahlman är numera krönikör i NWT, och hon uppmärksammar där Socialdemokraternas snabba forbyten, nu senast manifesterad av försvarsministern i Natofrågan.

"Peter Hultqvist (S) garanterade i november att så länge han är försvarsminister kommer Sverige inte att söka medlemskap. För bara tre veckor sedan påstod statsminister Magdalena Andersson (S) att det skulle vara destabiliserande att gå med i NATO. Men nu ska vi tydligen ansöka om medlemskap på måndag."---

"Fotbytandet är tyvärr norm. De senaste åren har politiska förslag som S tidigare stämplade som populistiska eller främlingsfientliga blivit deras egna. Språkkrav för medborgarskap. Tillfälliga medborgarskap som grundregel. Tillträdesförbud i bibliotek. Villkorat bistånd för att få till stånd utvisningar."---


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Fotbytandet är tyvärr norm. De senaste åren har politiska förslag som S tidigare stämplade som populistiska eller främlingsfientliga blivit deras egna, skriver Carolin Dahlman.
kamera0710
2022-05-17 06:41
#9

Intressant inlägg från förra året av liberalen och Timbro-medarbetaren Andreas Johansson Heinö.

"Det svänger inom socialdemokratin. I veckan har två socialdemokratiska tankesmedjechefer ryckt fjädrarna av varandra. Daniel Suhonen, chef för fackliga tankesmedjan Katalys, är som en bilförare som ser stupet framför sig men fortsätter att gasa på, skrev Tidens chefredaktör Payam Moula. Moula 'sket högaktningsfullt' i arbetarklassen innan han bytte jobb, svarade Suhonen.

Det är ett uppfriskande gräl. Politikens kärna är ju den fundamentala oenigheten. Vi tycker olika om samhället, i vilken riktning och med vilka medel det bör förändras. Sådan oenighet hanteras bäst genom en väl avvägd mix av konstruktiva samtal och ett och annat oförsonligt bråk. Utan bråken vet man inte vari oenigheten består. Utan samtalen finns ingen väg framåt.

Att karaktärer som Suhonen och Moula ryms inom samma rörelse har alltid varit en styrka för socialdemokratin. Det är som i ett familjegräl. Det är bara den som känner dig väl som kan träffa där det gör riktigt ont.

Borgerligheten brukade vara sämre på det där. Att höja rösten ansågs inte väluppfostrat. Hellre slutade man att hälsa. Städade rent bland facebookvännerna. Eller så undvek man helt enkelt de känsliga ämnena och låtsades som att det regnade. Vi var ju ändå eniga om att skatten skulle sänkas. När ingen kastade stenar började det växa mossa på dem.

Effekten blev att den borgerliga idédebatten, och med den kvaliteten på argumenten, stagnerade. Den som exempelvis tror att åsiktskorridoren i migrationsdebatten byggdes från vänster var inte med i de borgerliga salongerna under Alliansåren. Och hade jag fått en aktie i valfri skolkoncern varje gång någon grundmurat borgerlig person bakom stängda dörrar sagt vad hen egentligen tycker om friskolesystemet hade jag haft råd att starta en egen."

https://www.bt.se/ledare/johansson-heino-s-skickligare-pa-gral-an-borgerligheten-128abb67/

Osämja behövs för att ge liv i politiken.
Cojimar
2022-05-17 07:55
#10

#9 Nu är jag inte det minsta insatt i vad som händer i politikens korridorer, men jag kan på ett sätt hålla med AJH från min skymda position. Ett "rosornas krig" inför öppen ridå känns mer renhårigt än sådant intrigmakande som fällde Kinberg Batra och Sabuni. Å andra sidan går väl inte heller sossarna fria från liknande spel- Juholtaffären hör nog till samma kategori.

Och Socialdemokrater för tro och solidaritet och S-kvinnorna har nog inget att lära av borgarna vad gäller intrigmakande- det kan man ana av det som trängt ut från det röda lägret.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

  • Redigerat 2022-05-17 08:06 av Cojimar
[Toxin]
2022-05-17 07:58
#11

#10 På tal om S…

kamera0710
2022-05-17 12:08
#12

#10 Ja, jag kanske inte heller håller med Johansson-Heinö fullt ut. Har flera gånger fått intrycket att sossarna är ganska toppstyrda.

Cojimar
2022-05-18 07:22
#13

När oppositionen ser faror i samhällsutvecklingen så är det försök att sprida desinformation, när socialdemokrater har liknande förnimmelser är det berättigad oro. Ungefär så tolkar Henrik Jönsson i en gästledare i GP budskapet i en rapport som journalistikprofessorn Jesper Strömbäck skrivit på uppdrag av den fackligt finansierade tankesmedjan Futurion.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Enligt journalistikprofessorn Jesper Strömbäcks logik tycks alla som kritiserar samhället sprida desinformation. “Det var den allra bästa av tider, och det var
  • Redigerat 2022-05-18 07:23 av Cojimar
Annons:
Cojimar
2022-05-26 08:59
#14

Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

"Kraftfulla insatser för ökad återvandring behövs även för somalier och afghaner." Så står det i den kampanjbild från Sverigedemokraterna som får Annika Strandhäll (S) att rasa. Miljöministern får ...
Cojimar
2022-05-31 07:53
#15

Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Invandrare ska inte föda fler barn än dom kan försörja. Vi måste ta bort flerbarnstillägget, för det ska inte löna sig att skaffa fler och fler barn. Låter d...
Cojimar
2022-05-31 09:01
#16

Jens Ganman betraktar med distans socialdemokratins plötsliga spring i benen. Det kan nog hålla i sig några år, tror han.

"Jag gissar att den pendel som vänt kommer att fortsätta långt åt andra hållet innan den stannar. Socialdemokraternas iver att möta den verklighet de så länge förnekat kommer lagom till valet 2026 att slå över i en politik som skulle göra dagens Sverigedemokraterna gröna av avund – och många socialdemokratiska väljare med “hjärtat till vänster” röda av skam."---


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

År 2017 skröt svenska ambassader om flerbarnstillägg och lång föräldraledighet. År 2022 ryter jämställdhetsminister Eva Nordmark till om för högt barnafödande. Som man sår får man skörda.
Cojimar
2022-06-08 07:13
#17

Riksdagsledamoten, och skatteutskottets ordförande, Jörgen Hellman (S) tjänar som folkvald över en miljon kronor om året. Han har länge varit skriven i en ödsligt belägen stuga som han hyr några mil norr om Vänersborg. Detta samtidigt som han kvitterar ut traktamente och ersättning för övernattningsboende i Stockholm tll en kostnad för skattebetalarna av 700 000 kronor.

Det konstaterar Uppdrag granskning på SVT i ett reportage som Expressen tagit del av. "Efter att UG besökt Hellmans stuga på landet loggade han in på Skatteverkets hemsida och anmälde flyttning – retroaktivt. Han är numera skriven i Skärhamn på Tjörn", skriver tidningen.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Här flyr Jörgen Hellman (S) SVT-teamets frågor. Riksdagsledamoten, och skatteutskottets ordförande, har länge varit skriven i ett ödsligt hus utan avlopp och toa. Samtidigt kvitterar han ut traktamente och ersättning för övernattningsboende i Stockholm. Kostnad för skattebetalarna: 700 000 kronor. – Jag bor på fyra olika ställen, säger Hellman till ”Uppdrag granskning”.
  • Redigerat 2022-06-08 07:16 av Cojimar
[Toxin]
2022-06-08 07:27
#18

#16 ”Skamlöst kappvändande…”
Det kan man lugnt säga, sent ska syndarna vakna.

  • Redigerat 2022-06-08 07:28 av [Toxin]
Cojimar
2022-06-08 13:45
#19

#17 S-politikern lämnar sina uppdrag.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Skatteutskottets ordförande Jörgen Hellman (S) avgår från alla sina uppdrag med omedelbar verkan, meddelar Socialdemokraterna för TT. Bakgrunden är SVT:s avslöjande om hans bostäder.
kamera0710
2022-06-08 18:07
#20

#19 Riktigt åt helvete! Men bra att det kommer fram.

Annons:
kamera0710
2022-06-09 05:51
#21

Kikade på UG i går. Och det är som sagt bra att de tar upp detta bidragsfuskande, men det kändes som om de drog ut på det hela till bristningsgränsen. Så j-a intressant är det inte att se en journalist ta sig fram över en åker och liknande. Varför inte i stället ta ett studiosamtal med några inbjudna gäster?

  • Redigerat 2022-06-09 06:09 av kamera0710
Cojimar
2022-06-09 06:32
#22

#21 Ja, det var en del detaljer som kändes överflödiga och lite komiska, som marschen över åkern till dasset. Fast skall det vara granskning så…🙄

Men politikerintervjuerna sade något om att när man nu håller sig med egna talespersoner och kommunikatörer så blir man en lätt byte när slipade journalister tar sig förbi dessa. Det var en salig blandning av förnekande och pudlande från politikerna, och ingen kändes trovärdig.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

  • Redigerat 2022-06-09 06:32 av Cojimar
Cojimar
2022-06-12 16:35
#23

Att Socialdemokraterna verkar ha släppt igenom avtalet med Kakabaveh utan kontroll och korrekturläsning är graverande, enligt Dan Korn i en ännu ej betalspärrad artikel på Bulletin.

". Skulden ska givetvis inte läggas på henne. Men när två parter upprättar ett kontrakt brukar båda sidorna ha synpunkter på texten. Men här har man uppenbart bara gått med på Kakabavehs text för att kunna behålla makten, kosta vad det kosta vill."


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Avtalet mellan socialdemokraterna och Amineh Kakabaveh är fullt av språkliga fel. Det vittnar om förakt för Kakabaveh, samma sorts förakt som lyser igenom hos dem som plötsligt oroar sig över uttrycket ”politisk vilde”.
Cojimar
2022-07-01 10:18
#24

Vad som skall definieras som "rasistiskt" beror på vems tunga en åsikt passerat över.


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

För att underlätta återvändandet av människor som saknar asylskäl har regeringen beslutat att inrätta "särskilda center" dit de med avslag ska flytta innan de lämnar landet. Det meddelar statsminis...
  • Redigerat 2022-07-01 10:20 av Cojimar
[Toxin]
2022-07-01 10:29
#25

#24 Man kan ju ha en föreställning om att:”Bara den som har rätt att stanna i Sverige ska få göra det.” är en högst rimlig hållning, men alldeles nyligen var det inte så. Möjligen låter det vidrigt i en dels öron, men en rättsstat som Sverige kan omöjligt tänja på gränserna. Det har vi redan gjort, och gör fortfarande, och det blir omöjligt i längden.

Draken
2022-07-01 12:35
#26

#25: hade det varit något annat parti som hade skrivit likadant, så hade det varit ett helt annat ljud i skällan.

Det vore ju bra om detta upprätthålls också, även efter en eventuell seger under valet i September. Men jag misstänker att det inte kommer att hända. Andersson verkar betydligt bättre än sin föregångare, men S har under alla år lovat och ljugit. De har vunnit på löften om förbättring på alla håll, men inte hållit nåt utav det i slutändan.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

[Toxin]
2022-07-01 12:52
#27

#26 Sannolikheten att Magda gör en ”Kakabaveh” finns väl 😉

Annons:
Fornöga
2022-08-13 11:24
#28

"Löftena kunna ej svikas." ?


Re:tired.

Grundläggande för en stat är att kunna försvara sina undersåtar mot yttre och inre våld. Det klarar vi för närvarande inte, skriver Kjell Göthe.
  • Redigerat 2022-08-13 11:25 av Fornöga
Draken
2022-08-13 12:33
#29

#28: Jaha, och det har vi ju aldrig hört tidigare, så då måste det ju stämma 😒

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Fornöga
2022-08-16 09:32
#30

"Vad mor gör" - Dick Erixon reagerar över Magdalena Anderssons sommartal.


Re:tired.

När Magdalena Andersson (S) höll sitt sommartal i Göteborg torgförde hon förslag som flera bedömare beskriver som sverigedemokratisk politik – just det parti som S dömt ut som fruktansvärd. Sedan går hon ändå till attack på Sverigedemokraterna och Moderaterna med hårda ord. Den som lyssnade på Andersson kan inte komma till någon annan slutsats än […]
H
2022-08-16 09:45
#31

#30 "Fan, ni hade rätt! Jag ville väl och in i det längsta ville jag inte riktigt ta in vad som händer där ute. Jag var en verklighetsförnekare. Jag ber om ursäkt".

Tänka sig, jag tror att Magdalena hade vunnit en hel del poäng bland folk om hon hade sagt något liknande.

Fornöga
2022-08-16 09:56
#32

#31 Ja, den dagen solen stiger upp och ner som en jojo och Utsikten vinner fotbollsallsvenskan kan vi kanske få höra en ursäkt från plagiatpartiet…🙄

I Sverige ber myndigheter, prästerskap och politiker gärna "alla möjliga" om ursäkt, dock ej majoritetsbefolkningen. Håller med, det skulle absolut vara klädsamt och rent av sympatisamlande.


Re:tired.

Draken
2022-08-17 11:18
#33

#30: Okej ….har hon slagit i huvudet ?

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Fornöga
2022-08-21 07:59
#34

"Ska landets högsta ledning tillåtas föra en debatt byggd på lögner?", frågar sig den tidigare socialdemokratiska krönikören Lotta Gröning (L på Expressen debatt.

"Anders Ygeman konstaterar att det inte är Sverigedemokraterna som har förändrats, det är borgerligheten som radikaliserats. Vi kan lägga till Socialdemokraterna. Partiet har närmat sig Sverigedemokraterna i frågor om både invandring och kriminalitet."---

Ändå drar man sig inte för att fortsätta sina brunmålningsförsök, inte bara mot SD, utan mot alla som politiskt står till höger om dem själva.

"Varje klart tänkande människa borde se sambandet med socialdemokratins maktbegär. De borde också se en mycket farlig retorik som anklagar partier och människor för att vara bruna för att de har valt en annan väg än den som Socialdemokraterna föredrar.---

"Ska landets högsta ledning tillåtas föra en debattnivå byggd på lögner för att rädda sig kvar vid makten? Det luktar illa och det känns inte särskilt demokratiskt."


Re:tired.

Socialdemokraterna anklagar partier och människor för att vara bruna för att de har valt en annan väg än den som de själva föredrar. Ska landets högsta ledning tillåtas föra en debatt byggd på lögner? Varje klart tänkande människa borde se sambandet med socialdemokratins maktbegär, skriver Lotta Gröning (L).
Annons:
Fornöga
2022-09-02 22:20
#35

Expressens ledarsida tar upp det anmärkningsvärda i att Socialdemokraterna kallar till presskonferens för att tala om vilken säkerhetsrisk SD utgör, samtidigt som de själva inte kan redogöra för Vänsterpartiets framtid om den rödgröna sidan tar hem valet. Detta trots att det inte är några svårigheter att hitta säkerhetsaffärer hos V- ledarsidan tar upp en del av dem. Och Ygemans och Hultqvist egna register är knappast heller fläckfria:

"Ironin kan knappast ha undgått någon när försvarsminister Peter Hultqvist (S) på fredagen bjöd in till pressbrief om ”det säkerhetspolitiska hotet som Sverigedemokraterna utgör”. Vid sin sida hade han nämligen migrationsminister Anders Ygeman (S) – mannen som tvingades avgå från inrikesministerposten 2017, på grund av sitt ansvar för Transportstyrelseskandalen.

Att serbiska IT-tekniker – utan säkerhetskontroll – fick tillgång till flera sekretessbelagda register betyder att hemlig information om svensk infrastruktur, fordons bepansring och nyckelpersoner i svenskt försvar kan ha röjts. Det är en av de allvarligaste incidenterna till skada för rikets säkerhet på många år.

Men för Ygeman räckte det med ett hundår i riksdagen innan Socialdemokraterna tyckte att han kunde sitta i regeringen igen. Hans statssekreterare, Ann Linde, som var ännu djupare insyltad i skandalen, befordrades i stället till utrikesminister."---

"Det är lätt att förstå varför S avslutade sin presskonferens utan att någon fick chans att ställa frågor. Den första frågan skulle naturligtvis ha varit: ”Vilket säkerhetshot utgör Vänsterpartiet?”---


Re:tired.

Varken V eller SD är mogna att sitta i en regering. Men det är bara Ulf Kristersson som drar en tydlig gräns vid Rosenbads portar.
[Fredrika00]
2022-09-03 09:24
#36

#35: Ja, hoppsan, det glömde de visst, så förargligt… 🙄

Det här t ex:

"Torbjörn Björlund, som var Vänsterpartiets försvarspolitiske talesperson fram till 2014, har under flera år spridit ryska konspirationsteorier – och gjorde så även under sin tid i riksdagen.

Hans efterträdare på posten, Stig Henriksson, deltog på flera konferenser arrangerade av putinisten och ”fredsaktivisten” Agneta Norberg. Där delade han scen med Vladimir Kozin, som har kopplingar till den ryska underrättelsetjänsten SVR. Vid ett sådant tillfälle berättade Henriksson till och med om hemliga diskussioner i Säpo:s insynsråd."

Som sagt:

"Det är lätt att förstå varför S avslutade sin presskonferens utan att någon fick chans att ställa frågor. Den första frågan skulle naturligtvis ha varit: ”Vilket säkerhetshot utgör Vänsterpartiet?"

Fornöga
2022-09-07 13:48
#37

Att CSN liksom garantipensionen och taket i sjukpenningen höjs nästa år beror på prisbasbeloppet. Icke förty tar Socialdemokraterna åt sig äran för höjningarna, som man hävdar baseras på regeringsbeslut som ”lindrar effekten av Putins politik”.


Re:tired.

Flera bidrag höjs 2023. På Instagram uppger Socialdemokraterna att det beror på ett regeringsbeslut, vilket får kritik eftersom höjningarna beror på prisbasbeloppet.
  • Redigerat 2022-09-07 13:48 av Fornöga
[Fredrika00]
2022-09-08 23:07
#38

S anser tydligen att det är OK för deras centralt placerade tjänstemän att ha kopplingar till kriminella nätverk.

"En centralt placerad S-tjänsteman med ansvar för vissa säkerhetsfrågor har i flera år låtit en kriminell influencer bo i sitt radhus.

Mannen pekas ut som gängkriminell och är dömd för bland annat grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott – och för två år sedan greps han efter att det skjutits vilt på radhustomten."

"Och så sent som i våras kom nya rapporter från radhustomten, efter att en handgranat ska ha hittats där."

"Martin Waern på säkerhetsbolaget SRS Security, som har en bakgrund på Försvarsmakten och MUST, säger att s-tjänstemannen knappast hade klarat av en utredning inför en eventuell säkerhetsprövning."

En centralt placerad S-tjänsteman med ansvar för vissa säkerhetsfrågor har i flera år låtit en kriminell influencer bo i
Fornöga
2022-09-09 05:25
#39

#38 Vill minnas att det bara för en vecka sedan stod två högt uppsatta politiker från Maktens boning och talade högt och brett om säkerhetsrisker- i andra partier. 🙄


Re:tired.

  • Redigerat 2022-09-09 09:22 av Fornöga
Fornöga
2022-09-10 07:11
#40

Knegare? Knappast…

Enligt Hultqvist (S) är det ”den mest välbeställde” som skulle gynnas vid ett regeringsskifte. Försvarsministern själv tjänar 145 000 kronor i månaden, och har utöver den höga månadslönen pressat ut varenda möjlig krona ur statskassan", skriver journalisten Jonas Gummesson på Expressen debatt. "Det är girighet, inte solidaritet. Peter Hultqvist lever inte som han lär."


Re:tired.

Enligt Hultqvist (S) är det ”den mest välbeställde” som skulle gynnas vid ett regeringsskifte. Försvarsministern själv tjänar 145 000 kronor i månaden, och har utöver den höga månadslönen pressat ut varenda möjlig krona ur statskassan, skriver journalisten Jonas Gummesson.
  • Redigerat 2022-09-10 07:12 av Fornöga
Fornöga
2022-09-10 14:35
#41

En socialdemokratisk lokalpolitiker i Värmland har fått lämna sina uppdrag efter anklagelser om att han uttryckt sig rasistiskt. Själv säger att han uttryckt sig sarkastiskt. Ironi, det kan vara svårt ibland... 🙄


Re:tired.

En socialdemokratisk politiker i Hagfors tvingas lämna sina uppdrag i kommunfullmäktige. Enligt partiets ledning i Hagfors hoppar han också av från sin plats på listan i kommunvalet.
  • Redigerat 2022-09-10 14:36 av Fornöga
Annons:
Fornöga
2022-09-10 15:54
#42

“L'état, c'est moi!” Anna Dahlberg i Expressen radar upp exempel på de socialdemokratiska ministrarnas högmod.

"Under slutdebatten i SVT hade Magdalena Andersson bytt ut den klassiska S-rosen på kavajen mot en brosch med Riksvapnet på. Hon stod alltså inte där i egenskap av partiledare för S, utan som en representant för staten.

Tydligare kan inte sammansmältningen illustreras. Staten – det är vi.

"Antagligen är det den självbilden som förklarar S-ministrarnas tilltagande arrogans. Det spelar ingen roll hur snett de har trampat politiskt – en S-minister medger aldrig några misstag.
Morgan Johansson har varit landets justitieminister i åtta år. Hans eget ansvar för att gängvåldet har skenat bortom kontroll under dessa år? Noll. Däremot bär förstås den förra alliansregeringen, kommunerna och andra ett mycket tungt ansvar för situationen.

Försvarsminister Peter Hultqvist ägnade årets första månader åt att skälla ut oppositionen för att ”mixtra” och ”vobbla” med säkerhetspolitiken i ett farligt läge när kriget rasar i Ukraina. Sedan bytte han själv åsikt om NATO den 11 april. Om försvarsministern hade missbedömt läget? Absolut inte."---

"I stället gäller taktiken ”anfall är bästa försvar”. Annika Strandhäll anklagade i somras Moderaterna för populism i energifrågan medan Damberg dundrar på om att det bedrivs en ”lögnaktig kampanj” om nedläggningen av kärnkraften.

Det är något djupt provocerande med dessa S-ministrar som gör allt för att behålla makten, men samtidigt vägrar att ta något som helst ansvar för politikens utfall.
Man kan skratta åt Jan Björklund som brukade skylla på att han hade varit naiv i den ena frågan efter den andra. Men hellre det än en socialdemokrati som inte ens vill medge att de har varit på brottsplatsen.

Det är tid för vaktombyte i Rosenbad."


Re:tired.

Socialdemokraterna har närmast vuxit samman med makten. Det är osunt. Rosenbad behöver vädras ut.
Fornöga
2022-09-10 17:12
#43

"Kommunstyrelsens ordförande i Alvesta, Per Ribacke (S), delade ut preparerade valkuvert vid den lokala moskén, rapporterar Smålandsposten.

– Jag visste inte om att man inte fick det, säger Per Ribacke till tidningen", refererar Bulletin (ännu ej betalartikel).


Re:tired.

Kommunstyrelsens ordförande i Alvesta, Per Ribacke (S), delade ut preparerade valkuvert vid den lokala moskén, rapporterar Smålandsposten. – Jag visste inte om att man inte fick det, säger Per Ribacke till tidningen.
[Fredrika00]
2022-09-10 17:30
#44

#42: Jättebra artikel! Sossarna vill ha all makt men inget ansvar. Här säger statsministern (s) att det är "hela samhället" som misslyckats med brottsbekämpningen. Vad är det då för mening att ha en regering om de inte har ansvar för någonting?

#43: Skandal! Skulle en kommunstyrelseordförande inte känna till hur ett demokratiskt val går till!? Skäms, sossar!!! 😠 Bra att det har anmälts till Valnämnden!
Har ett minne av att det delades ut valkuvert med S-valsedlar i förra valet också i ett invandrartätt område. Tror det var Flemingsberg utanför Stockholm. 😠

Sveriges statsminister, Magdalena Andersson (S), besökte polisen i Växjö och under en pressträff pratade hon om gängkriminaliteten i landet som sprider sig till orter och områden som tidigare varit relativt fredade. – Det är ett misslyckande för hela samhället, säger hon.
  • Redigerat 2022-09-10 17:32 av [Fredrika00]
Fornöga
2022-09-10 19:14
#45

Rymliga fickor (S)?


Re:tired.

I Stockholms stad har S-politikern Mohamed Nassir Abdullahi Ali plockat ut bidrag till en förening som bland annat påstår sig syssla med läxhjälp för barn och ungdomar. Men en närmare granskning gj...
Draken
2022-09-10 20:39
#46

#45: Ja men så bra då. Och dessa skall ingå i våran regering och/eller riksdag 😒

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Fornöga
2022-09-10 20:46
#47

#46 Just den här politikern hör hemma i kommun och region, men det är illa nog.


Re:tired.

Draken
2022-09-10 22:24
#48

#47: Jo så är det.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Annons:
Fornöga
2022-11-02 09:07
#49

#17 ff Nya avslöjanden av UG om boendefuskare.


Re:tired.

Uppdrag granskning kan avslöja socialdemokratiska politiker som äger villor men har folkbokfört sig i stugor eller på andra platser där de enligt grannar inte bor. På riksdagsledamoten Tomas Kronståhls (S) adress öppnar en tysk man dörren:  – Nej, han bor inte här. Det här huset hyrs ut. Dagen innan granskningen publiceras adressändrar Kronståhl.
Carmarino
2022-11-02 09:19
#50

#49: Lite märkligt att partikollegorna visste om det utan att kräva att han skulle ändra adress. Men uppenbarligen är det okej att lura till sig så mycket skattepengar som möjligt om man är politiker.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Fornöga
2022-11-03 08:12
#51

Vilka var aktörerna när åtalet lades ner 2002 mot den dåvarande konsulten, nuvarande SD-politikern Christopher Jarnvall för att han sålt uppgifter till ett franskt företag i samband med att Sverige skulle köpa in ett nytt helikoptersystem vid millennieskiftet?
Den frågan kan vara väl så intressant som att Socialdemokraterna och förre försvarsministern Peter Hultqvist först nu nappar på uppgifterna om Jarnvall, skriver NWT:s ledarsida. Socialdemokraterna hade regeringsmakten 1996-2006. (Försvarsminister var vid den aktuella tiden Björn von Sydow och Thomas Bodström var justitieminister.)

Jarnvalls affär har ju inte varit okänd för någon med inblick i försvarsupphandlingarna och domstolsbeslutet var offentlig handling.

https://www.expressen.se/nyheter/hultqvists-smocka-mot-sd-politikern-kraftfull-dumhet/

https://www.nwt.se/2022/11/03/helikopteraffaren-handlar-om-mer-an-sd/


Re:tired.

Förre försvarsministern Peter Hultqvist (S) reagerar starkt på avslöjandet att SD-kommunalrådet Christopher Jarnvall sålde hemliga uppgifter om Försvarets upphandling till utlandet.
  • Redigerat 2022-11-03 08:21 av Fornöga
H
2022-11-03 08:48
#52

#51 Intressant. Visste att att affären med NH90 varit kantad av missnöje, men jag undrar vad som låg bakom affären?
Nu blir jag ännu mer intresserad av att få veta mer.
De artiklar om Jarnvall som förekommit i veckan har, enligt mig, haft en ”beskuren” bild.

Fornöga
2022-11-03 08:51
#53

#52 Ja, man får hoppas att någon grävande journalist ger sig i kast med att väcka liv i den affären, det finns nog mer att göra på den.
🤔
Lite kött på benen om helikopteraffären i form av ett klipp från en artikel i SvD 2015:

"Helikopter 14, eller NH90 som är den europeiska beteckningen, beställdes efter en gemensam nordisk upphandling under Göran Perssons tid som statsminister redan 2001. Både FMV och Försvarsmakten förordade en bredare upphandling och även ett annat helikopteralternativ, amerikanska Sikorsky S92, men H14 drevs igenom på politisk nivå.

– Det här är ett av de absolut största och mest komplexa utvecklingsprojekt som Sverige har gett sig in i de senaste 15-20 åren. Det är värt en ordentlig uppföljning, vi måste se till att vi skaffar oss garantier för att detta inte upprepas i framtiden, säger Allan Widman.

SvD har sökt försvarsminister (S) Peter Hultqvist."


Re:tired.

En offentlig utredning bör granska affären kring nya helikoptersystemet H14, kräver nu försvarsutskottets ordförande Allan Widman (FP). Detta efter uppgifterna i SvD att de nya helikoptrarna, som ska kunna sättas in för ubåtsjakt, kan dröja till efter 2020.
H
2022-11-03 09:03
#54

#53 Exakt. Jag har känt till att köpet är ett misslyckande på mer än ett sätt.
Man blir ju minst sagt förvånad eftersom vi borde besitta kunnande och erfarenhet, det är ju trots allt en stor affär.

Fornöga
2022-11-03 09:07
#55

#54 Ja, och ännu finns dåvarande ministrar nåbara, allt kan ju inte döljas som försvarshemligheter.


Re:tired.

Annons:
H
2022-11-03 09:28
#56

#55 Precis. Det ligger en hund begraven.
Läser även att Bundeswehr är kraftigt missnöjda med NH90.

H
2022-11-03 09:32
#57

Finns ett inslag på Youtube som tar upp saken (Bundeswehr). Är på tyska, så alla hänger kanske inte med.

Draken
2022-11-04 17:53
#58

#50: Politikerna gör lite hur dom vill med det mesta har jag fått intryck av 😒

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Fornöga
2022-11-04 20:18
#59

#53 ff Här finns en del om helikopterhärvan.


Re:tired.

Fornöga
2022-11-07 18:11
#60

"Stockholmspolitikern Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S) har varit med och beslutat om föreningsbidrag i miljonklassen som har gynnat honom själv och hans familj. Politikern har använt flera olika namn och förefaller att vara både kassör och revisor i en av de föreningar som fått ekonomiskt stöd. Men Socialdemokraterna i Stockholm säger sig ha fortsatt förtroende för Ali, som efter valet i september sitter kvar i huvudstadens kommunfullmäktige",skriver Lars Åberg i Kvartal.

Mer i denna tråd.


Re:tired.

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
  • Redigerat 2022-11-07 18:13 av Fornöga
Draken
2022-11-08 12:13
#61

#60: Så klart att han inte kan ha gjort något fel, han är ju sosse 😒

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Fornöga
2022-12-11 08:01
#62

Vänner av twitter med socialdemokratiska preferenser har kanske läst nedanstående inlägg av Anders Lindberg, Aftonbladet? Bitte Assarmo på DGS har gjort det (dock som icke varande sosse):

"SL funkar inte, kärnkraften står still, SJ funkar inte, Posten funkar inte, Apoteken har inte rätt mediciner inne och folk behöver vinna på Lotto för att ha råd med julskinka.

Klockan 10 har Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson pressträff om varför det är S fel.”

"Det är faktiskt mer pinsamt än det brukar vara när Anders Lindberg tänker till, vilket säger en del. För alla utom medlemmarna i Socialdemokraternas fanclub, vet redan att allt det där faktiskt är just S fel. De satt nämligen i regeringen i åtta år och har legat bakom de flesta av de beslut som resulterat i den samhällskris vi idag befinner oss i.

Man tycker förstås att Anders Lindberg borde veta det, och någonstans långt inom sig gör han säkert det. Men för en sann sosse finns inget förflutet. Det finns bara nu. Varje dag är år noll, därför behöver Socialdemokraterna heller inte ta ansvar för sina handlingar. Allting är andras fel, alltid och för evigt."---

Lindberg tycker tydligen att den borgerliga regeringen på tre månader borde ha klarat av att lösa det som sossarna inte kom till rätta med (och/eller orsakade) under de åtta åren dessförinnan…🙄


Re:tired.

Aftonbladets Anders Lindberg har haft bråda dagar sedan svenska folket röstade bort den rödgröna regeringen. Den nya regeringen måste smutskastas och misstänkliggöras dagligen och stundligen, och han jobbar stenhårt! Man kan förstås hans vånda, för han är trots allt en trogen socialdemokrat som köper allt S-ledning säljer. Och han är inte ensam. Socialdemokratin har fostrat…
  • Redigerat 2022-12-11 08:05 av Fornöga
Annons:
kamera0710
2023-01-12 12:18
#63

Dikt av Tage Danielsson, efter avslöjandet av att sossarna drev en egen underrättelsetjänst. Den kan väl passa att lägga in nu, när år 1973 diskuterats en del.

Fornöga
2023-01-19 08:46
#64

"S-ledaren gick till frontalangrepp mot regeringen under partiledardebatten – i frågor där hon står för samma linje. Vet Socialdemokraterna ens själva vad de vill med Sverige?", frågar sig Expressens ledarsida.

I sitt inledningsanförande framhöll S-ledaren vikten av att visa respekt för väljarna, och inte lova mer i valrörelsen än man kan hålla efteråt. Det är en god poäng.

Men hur respektfullt är det gentemot väljarna att kritisera andra för att de genomför ens egen politik? Risken är att man framstår som hal och oärlig.

Magdalena Andersson är trots allt inte ombudsman för missnöjda M- och SD-väljare. Hon är oppositionsledare.

Hennes roll borde vara att visa väljarna att det finns en alternativ väg för Sverige att vandra. Men det kräver förstås att hon har några idéer om vart hon vill gå. I partiledardebatten var det ont om tydliga besked från Andersson – utöver att hon vill höja barnbidraget.

Bakom Magdalena Anderssons riviga retorik ekar det tomt."


Re:tired.

S-ledaren gick till frontalangrepp mot regeringen i partiledardebatten – i frågor där hon står för samma linje. Vet S ens själva vad de vill med Sverige?
  • Redigerat 2023-01-19 08:46 av Fornöga
kamera0710
2023-01-30 12:26
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#65

Den som vill ha lite nutidshistoria om när det kan gå som allra mest snett för ett parti som länge suttit vid makten kan läsa de två kapitlen om den så kallade Ebbe Carlsson-affären i boken Statsministermordet, av Hans-Gunnar Axberger.

För den som inte vet bakgrunden: När utredningen av mordet på Palme släppte PKK-spåret startade partiet en egen slags utredning, innefattande smuggling av olaglig avlyssningsutrustning och annat. Detta eftersom bland annat just Ebbe Carlsson var övertygad om att PKK hade med mordet att göra.

Bjuder på två avfotograferade citat ur boken.

H
2023-01-30 13:39
#66

”Kuppen mot Östlin ska ha arrangerats av ABF i Botkyrka. Anledning är att kommunen lade ned tre fritidsgårdar och fyra fritidsklubbar som ABF drev förra året på grund av vapen, våld och narkotika ska ha förekommit i verksamheterna. Fritidsgårdarna och fritidsklubbarna har sedan dess öppnat igen, men nu i kommunens regi.”

Fornöga
2023-01-31 16:30
#67

""Socialdemokraten Michael Karlsson var 2012 drivande i att minska den summa som politikerna i Åmål kunde få ut när de lämnar sin post. När han nu själv lämnar politiken vill han ha avgångsvederlag enligt den modell han själv hjälpte till att avskaffa,", skriver GP.

"Anledningen till att Michael Karlsson har möjligheten att ta ut det stora avgångsvederlag som han själv avskaffade är att han påbörjade sin tjänst innan han skärpte reglerna, rapporterar SVT Nyheter Väst."---

"Michael Karlsson granskades av kommunens revisorer efter att det 2020 kom fram att han hade skulder till Kronofogden på närmare en miljon kronor. Expressen rapporterade att han bland annat hade skulder för obetalda vatten- och renhållningsavgifter till Åmåls kommun."---


Re:tired.

Socialdemokraten Michael Karlsson var 2012 drivande i att minska den summa som politikerna i Åmål kunde få ut när de lämnar sin post. När han nu själv lämnar
  • Redigerat 2023-01-31 16:31 av Fornöga
Fornöga
2023-02-01 16:24
#68

"Magdalena Andersson sätter S före Sverige" skriver Expressens ledarsida angående oppositionsledarens hårda retorik i ett för landet allvarligt läge.

"Oppositionsledaren agerar inte konstruktivt. I stället ägnar hon sig åt ett slags försåtligt dubbelspel där hon i ord uppmanar regeringen att kyla ned situationen, men där hon genom sina utspel själv bidrar till att trissa upp stämningen.

När oppositionen i juni i fjol väckte misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson hävdade Magdalena Andersson att det var ”farligt på riktigt” att försöka fälla en enskild minister under ett krig i närområdet.

Men nu, när det pågår en kampanj mot Sverige med potentiellt ökad risk för terrordåd, förordar hon alltså själv det som i praktiken skulle leda till en regeringskris.

Magdalena Andersson sätter partiet framför landet. Hon måste sansa sig."


Re:tired.

S-ledaren väljer att göra partipolitik av Nato-processen. Det är beklagligt att Magdalena Andersson sätter Socialdemokraterna före Sverige.
Fornöga
2023-02-08 16:34
#69

Sossarna och ABF har ju nyligen lämnat stank efter sig i Botkyrka, men de trampar oförtrutet vidare. Håkan Boström uppmärksammar på GP:s ledarsida en transaktion parterna emellan med drag av korruption, och där skattebetalarna får ta smällen.


Re:tired.

De styrande Socialdemokraterna i Göteborg planerar att föra över många tiotals miljoner kronor av skattebetalarnas pengar till socialdemokratiska ABF, via en
Annons:
Draken
2023-02-10 11:15
#70

#69: De är sossar, och då är det tydligen helt okej 😏

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

H
2023-02-10 21:07
#71
Här är några av huvudpersonerna i härvan som skakar Sveriges största parti.
Fornöga
2023-02-19 08:42
#72

Magdalena är ingen Aina... 🙄


Re:tired.

Trots en väl tilltagen riksdagslön tar S-ledaren ut 112 500 kronor i avgångsvederlag – per månad.
  • Redigerat 2023-02-19 08:43 av Fornöga
H
2023-02-19 08:46
#73

#72 Ja, jäklar anamma!

Draken
2023-02-19 10:53
#74

#72: Undrar hur politikerna skulle klara sig på en vanlig Svensson lön 😒
Man kanske skall bli politiker, och hoppa av efter nåt år eller två och leva gott resten av livet …

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Fornöga
2023-02-19 11:02
#75

#74 "Sådan är kapitalismen"…🎶😉


Re:tired.

Draken
2023-02-19 11:04
#76

#75: Ja eller hur 😁

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Annons:
Fornöga
2023-02-21 11:50
#77

"På lördagen gick tidigare social- och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) till angrepp mot regeringen för ett förslag om skärpt säkerhetsprövning av personer med utländskt medborgarskap. Men förslaget hade i själva verket skickats på remiss av Shekarabis egen S-regering, skrev justitieminister Gunnar Strömmer i ett svar på Facebook," noterar Nyheter Idag.


Re:tired.

På lördagen gick tidigare social- och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) till angrepp mot regeringen för ett förslag om skärpt säkerhetsprövning av personer med utländskt medborgarskap...
Fornöga
2023-03-03 21:34
#78

"S höll ett väldigt högt tonläge i valrörelsen där SD-inflytande över en borgerlig regering utmålades som ett hot mot rättsstaten. Nu har S i Göteborg direkt gått in och påverkat hovrätten. Det är häpnadsväckande", skriver Håkan Boström på ledarplats i GP.

"Mot den här bakgrunden är avslöjandet om hur Socialdemokraterna i Göteborg agerat mot domstolen häpnadsväckande (SR 3/3). Under torsdagen avsade sig de två nämndemännen som deltog i den uppmärksammade domen i Hovrätten för Västra Sverige sina uppdrag (nämnden bestod av två nämndemän och tre juristdomare varav en ville fälla den åtalade)."---

"Samtidigt som Socialdemokraterna kritiserar enskilda uttalanden från sverigedemokratiska politiker går man alltså själva in och direkt påverkar nämndemän i domstolen att lämna sina uppdrag på grund av hur de dömt, vilket förstås skickar signaler till andra nämndemän. Om inte S inser hur allvarligt detta är har man ingen trovärdighet kvar i sin kritik mot Sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna verkar tro att andra regler gäller för dem – eller är domstolarnas oberoende bara viktigt när det är politiskt opportunt att hävda det? Till dess Ardalan Shekarabi tillrättavisat sin egen riksdagskollega och påmint honom om att ”respektera Sveriges grundlag” får man utgå ifrån att det är partitaktik som driver S snarare än värnandet av rättsstaten."


Re:tired.

S höll ett väldigt högt tonläge i valrörelsen där SD-inflytande över en borgerlig regering utmålades som ett hot mot rättsstaten. Nu har S i Göteborg direkt
  • Redigerat 2023-03-03 21:35 av Fornöga
H
2023-03-03 23:38
#79

#78 Dubbelmoral.

Fornöga
2023-03-03 23:50
#80

#79 I högsta grad: "Socialdemokraterna verkar tro att andra regler gäller för dem"…


Re:tired.

Fornöga
2023-03-04 10:00
#81

#80 Som Hanif Bali uttrycker det i Expressen: ”Its ok when we do it” är inte en rimlig princip när det kommer till riksdagsledamöters rätt att kritisera uppenbart vanvettiga domar."


Re:tired.

När Richard Jomshof kritiserade domar efter korankravallerna varnades det för en ungersk utveckling. Vad gjorde han för fel om Miljöpartiet gör rätt nu?
  • Redigerat 2023-03-04 10:00 av Fornöga
Fornöga
2023-03-08 15:42
#82

#78 ff Efter att Socialdemokraternas distriktsordförande i Göteborg har utövat påtryckningar på hovrätten kommer nu kraven på hans avgång. Bland de som vill se honom avgå finns hans egen partikamrat, den tidigare justitieministern Thomas Bodström. Håkan Boström på GP:s ledarsida skriver:

"Har Mattias Jonsson inte förstått vad han har gjort och trott att Hovrätten kan behandlas som om det vore den vilken kommunal nämnd som helst? Det är knappast troligt med tanke på att Jonsson själv suttit i riksdagens Justitieutskott och även i dag sitter i riksdagen.

Snarare har Socialdemokraterna kallt räknat med att andra regler gäller för dem, att de på lösa grunder ska kunna fortsätta anklaga den borgerliga regeringen för att vara ett diffust hot mot rättsstaten och själva komma undan med i stort sett vad som helst. S kan inte göra fel helt enkelt. Men Thomas Bodström har rätt. Det här är ett haveri som inte bara skadar S utan tilltron till den svenska rättsstaten om Jonssons agerande inte får några konsekvenser."---


Re:tired.

Tidigare justitieministern, Thomas Bodström, kräver att Socialdemokraternas distriktsordförande i Göteborg lämnar sina uppdrag efter att ha utövat påtryckningar på hovrätten. Bodström har helt rätt.
  • Redigerat 2023-03-08 15:45 av Fornöga
Fornöga
2023-03-10 20:11
#83

#78 ff "Ledande socialdemokrater har de senaste åren ofta varnat för riskerna med politiserade domstolar", skriver Expressens ledarsida och påminner om alla utfall i saken mot SD.

"Därför luktar det hyckleri nu när S inte tycks ha några större problem med att S-politiker misstänks ha pressat domare till att avgå."---

"För Socialdemokraternas del vore det smakfullt att ställa samma krav på sina egna företrädare som man högljutt gör på andras."


Re:tired.

Politiska påtryckningar mot domare är ett hot mot demokratin, tycker S. Det gäller dock inte när partivänner gör det.
  • Redigerat 2023-03-10 20:11 av Fornöga
Annons:
Fornöga
2023-03-12 10:08
#84

#78 ff "Socialdemokraternas tradition av coachande samtal är inget nytt. Det är en kombination av lirkningar, implicita hot, kränkningar och till slut förnedring av självständigt tänkande partipolitiskt aktiva. En effektiv process, och som enligt partiet vaskat fram de bästa, mest kompetenta och mest lämpade företrädarna i svensk politik", skriver Johan Westerholm på Ledarsidorna, med personlig erfarenhet av Socialdemokraternas "coachande samtal".


Re:tired.

Socialdemokraternas tradition av coachande samtal är inget nytt. Det är en kombination av lirkningar, implicita hot och till slut förnedring av självständigt tänkande partipolitiskt aktiva. En proc...
H
2023-03-16 17:57
#85

”Drygt 20 släktingar och vänner till ABF-anställda, som blev medlemmar 2022, var med och röstade bort Ebba Östlin (S) på S-medlemsmötet i januari. Flera släktingar till Emanuel Ksiazkiewicz (S), som är utmanare till kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, var också med och röstade. Det visar läckta dokument som SVT Nyheter Stockholm tagit del av.”

H
2023-03-16 17:57
#86
Drygt 20 släktingar och vänner till ABF-anställda, som blev medlemmar 2022, var med och röstade bort Ebba Östlin (S) på S-medlemsmötet i januari. Flera släktingar till Emanuel Ksiazkiewicz (S), som är utmanare till kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, var också med och röstade. Det visar läckta dokument som SVT Nyheter Stockholm tagit del av.
Fornöga
2023-03-25 08:14
#87

Sin senaste video betitlar Henrik Jönsson Socialdemokratins lögner.

"Socialdemokraterna anklagas både för att ha tvingat bort nämndemän – och för att dölja gängkriminell politisk påverkan i kommunen Botkyrka. Misstolkningar och personkonflikter säger vissa – systematiskt maktmissbruk säger andra.

Hur förhåller sig socialdemokratin till individuellt självbestämmande? Kan politiker korrumpera demokratiskt oberoende beslutsfattande? Och vad händer med ett samhälle som genom lögner överför makt från individ till politik?"

Innehållsförteckning:
(00:00 - Intro)
02:00 - Socialdemokratins lögner
09:22 - Bedrägeriet i Botkyrka
15:40 - LO och lögnerna
20:19 - Kriget mot valfrihet
(24:24 - Outro)


Re:tired.

Socialdemokraterna anklagas både för att ha tvingat bort nämndemän – och för att dölja gängkriminell politisk påverkan i kommunen Botkyrka. Misstolkningar oc...
Fornöga
2023-03-28 09:38
#88

Karin Pihl på GP:s ledarsida grunnar över det som är temat i denna tråd: "Socialdemokraterna – partiet som aldrig ber om ursäkt och aldrig har fel".

"Det är just den totala bristen på ödmjukhet och den kliniska avsaknaden av en resonerande ton som gör Socialdemokraternas åsiktsförändringar så obehagliga. För NATO är inte den enda fråga de ändrat ståndpunkt i med en handvändning.

Integrations- och migrationsfrågorna är ett annat exempel. Moderaterna har förvisso också ändrat sig, och kanske gjort en större åsiktsförflyttning än S. Men våndan har varit större. Ulf Kristersson har till och med bett om ursäkt."---

"Något sådant skulle aldrig yttras från Socialdemokraterna. Tvärtom. 2008 var förslaget om språktest för medborgarskap en ”magnet för främlingsfientliga väljare”, enligt S-toppen Morgan Johansson. Men när han själv lade fram samma förslag 2021 och fick frågan av SVT om Lars Leijonborg (L), som drev frågan i valet 2002, hade rätt kunde han inte svara."---

"Problemet är inte att Socialdemokraterna ändrar åsikt. Att de har gjort det i fråga om NATO, integration och energipolitik är från ett borgerligt perspektiv utmärkt. Problemet är att man gör det utan någon tillstymmelse till självkritik, reflektion eller respekt för dem som kritiserat de tidigare ståndpunkterna – eller för dem som håller kvar vid de gamla."---

"Det är alltid locket på. Det kommer aldrig ut något. Socialdemokraterna har aldrig fel, har aldrig haft fel och gör aldrig fel."


Re:tired.

Kritiken mot författaren och fredsvännen Stina Oscarson missar något. Hon har rätt i att det är märkligt att S i en handvändning svängt i frågan om Nato.
Fornöga
2023-04-11 19:10
#89

När Kristersson låter sig fotograferas med en katt på armen går larmet på Aftonbladets ledarredaktion. När Magdalena Andersson körde hundtricket blev hon däremot hjälteförklarad i samma tidning.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/LlmmAV/forsok-inte-lura-oss-med-en-gullig-katt-ulf-kristersson

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/767B4W/magdalena-andersson-blev-hjalte-i-hundrrama


Re:tired.

En fördel med att sitta i regeringen är att man får mycket uppmärksamhet. Äntligen är det skördetid efter många hundår i
H
2023-04-12 07:19
#90

#89 Har Sima inget bättre att skriva om? Nej, det har hon inte denna gång heller.

Annons:
H
2023-04-19 12:19
#91
"Jag hatar israel som land" skriver SSU:s distriktsordförande i Örebro Matilda Jansson i ett inlägg på Twitter, där hon tillägger att "när jag säger israel menar jag staten och ej folket". När Nyhe...
H
2023-04-19 20:55
#92
Socialdemokraterna är inte folket och har aldrig varit det. Så länge Socialdemokraterna odlar självbilden av att vara det enda rättmätiga regeringsalternativet, förtjänar de att få känna vad demokrati verkligen innebär. Det skriver Fredrik Segerfeldt.
H
2023-04-19 20:56
#93

#92

”Socialdemokraterna har också det gemensamt med DDR att man är ovarsam med historien. I den östtyska diktaturen hade Sovjetunionens pakt med Nazityskland aldrig ägt rum. De västliga demokratierna var fascister som Berlinmuren skulle skydda mot.
På ett liknande sätt går Socialdemokraterna på ett halvår från att hävda att ett svenskt Nato-medlemskap skulle vara destabiliserande till att ansöka om ett sådant medlemskap. Och sedan är det tyst i leden. Partiet har alltid rätt.”

H
2023-04-19 20:59
#94

#92

”Socialdemokraterna är naturligtvis inte folket, faktiskt inte ens en tredjedel av det. Ändå uppfattar sossarna sig som just det. Sådana partier måste man rösta bort då och då. Så att de vänjer sig vid vad demokrati faktiskt betyder. Det är nämligen inte att statsministern är sosse.”

Fornöga
2023-05-09 17:56
#95

"Sådan är kapitalismen"…🎶🙄


Re:tired.

Galna risker, hybris och guldgrävande i gränslandet mellan politik och näringsliv. Fastighetsmagnaten och ex-politikern
kamera0710
2023-05-09 19:28
#96

#95 Riktigt illa.

kamera0710
2023-05-31 14:49
#97
<strong>Vilken flagga</strong> ska en dag vaja över Stadshuset i Borlänge? Den saudiarabiska? Den kinesiska? Så kan…
Annons:
Fornöga
2023-05-31 15:10
#98

#97 (OT) Regeringen sitter och ringer runt och hör efter med privata investerare om de kan tänka sig att ta över sådana samhällsfastigheter som SBB äger, skriver SR (med hänvisning tillbetalartikel i DI.)

"-Det understryker ytterligare problemen i SBB och den kris som inte bara kommer kunna drabba aktieägarna, säger Stig Westerdahl, professor emeritus i företagsekonomi," enligt SR.


Re:tired.

Fastighetsbolaget SBB befinner sig i djup kris och kan tvingas att sälja sina fastigheter.Nu har regeringen ringt runt bland stora investerare för att ...
H
2023-06-01 10:48
#99

”…den tidigare S-ministern Annika Strandhäll, som på Twitter svingar vilt mot hans belackare. ”Han är en god socialdemokrat”, skriver hon i en tråd.”

Han = Jamal El-Haj

Fornöga
2023-06-03 08:05
#100

#95 ff SBB-haveriet är ett faktum. Så här skriver Karin Pihl på GP:s ledarsida:

"Vad finns det för lärdom att dra av detta? Att kapitalism är kapitalism, även om företagslogotypen andas socialdemokrati. För det är den centrala orsaken till SBB:s framgångar – att man å ena sidan lovat aktieägarna guld och gröna skogar och presenterat vd:n som Sveriges Jeff Bezos, och å andra sidan anammat en retorik mot kommunerna som osar av värdegrundsladdade värdeord."---


Re:tired.

Staten bör köpa upp hela eller delar av SBB om bolaget tvingas sälja.
  • Redigerat 2023-06-03 08:05 av Fornöga
Fornöga
2023-06-08 09:40
#101

#95 ff Daniel Suhonen, chef för den fackföreningsägda tankesmedjan Katalys och Socialdemokratisk ideolog som på sistone ägnat sig åt eftervalsanalyser, skriver på Fokus1 om sossarnas dubbelmoral ifråga om de S-märkta välfärdsoligarkerna.

"Den socialdemokratiska bristen på egen politik är påtaglig, även om arbetet med ett nytt politiskt program tagit sin början. Ändå är det en annan fråga som jag tror kan ställa till problem: de socialdemokratiska välfärdsoligarkerna och lobbyisterna."---

"Socialdemokraterna måste rensa upp i det här träsket. Det som skulle bli ett grundskott för ett sönderprivatiserat samhälle, driven av vrede mot det som är definitionen av högerpolitik, riskerar i stället stänka på socialdemokratin. Så länge man inte gör upp med dessa S-oligarker och hela detta ruttna system, saknar partiet en trovärdig politik mot privatiseringarna.

Varför hände ingenting under åtta år i regeringsställning? Varför ska väljarna lita på att något händer om man ger S chansen en gång till? Vända på varje sten? Börja med Raja Thorén, Ilija Batljan och den dolda välfärdslobbyismen i och utanför S.

Kan kritiken mot vinstläckage och girighet i välfärden kopplas till partiet, kan det kosta Magdalena Andersson valsegern 2026. Hon måste helt enkelt välja.

Fem miljoner väljare är fler än fyra oligarker."

1 Fokus artiklar går att läsa för vissa, betalspärrad för andra.


Re:tired.

Raja Thorén, ägaren av den kritiserade skolkoncernen Thoréngruppen, är bara det senaste exemplet på S dolda välfärdslobbyism.
  • Redigerat 2023-06-08 09:45 av Fornöga
Carmarino
2023-06-08 11:04
#102

#101: Just den artikeln är (än så länge) öppen att läsa verkar det som.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Fornöga
2023-07-06 07:57
#103

Ännu en socialdemokratisk nämndemannatillsättning ifrågasätts. Det är David Baas i Expressen (ännu ej premiumartikel), som för en gångs skull riktar blicken åt ett annat parti än SD.


Re:tired.

Kanslichefen på Noas underrättelseenhet, Evin Sarac, har parallellt med sitt jobb hos polisen dömt gängbrottslingar som nämndeman. ”Det är inte förenligt med en rättsstat”, skriver advokat Anna Carlén.
  • Redigerat 2023-07-06 07:59 av Fornöga
Fornöga
2023-08-06 07:29
#104

Mathias Bred på GP:s ledarsida. ser snöd partipolitiskt manövrerande från de socialdemokratiska strategerna under korankrisen.

"Socialdemokraterna verkar ha tre mål under den pågående krisen: Hålla Magdalena Andersson utanför så länge som möjligt. Få regeringen att framstå som handfallen. Styra över debatten till att handla om Sverigedemokraterna.

Det är faktiskt anmärkningsvärt att Magdalena Andersson varit så frånvarande under den pågående krisen. Hon är ledare för det största oppositionspartiet och tidigare statsminister med erfarenhet av internationella kriser. I stället har det främst varit tidigare justitieministern Morgan Johansson och partisekreteraren Tobias Baudin som varit budbärarna."---

"Det framstår som att partiets strateger inte vill riskera att smutsa ned Magdalena Anderssons varumärke. Även den ordinarie talespersonen i justitiefrågor, Ardalan Shekarabi, hålls utanför.

De har kritiserat Ulf Kristersson för att vara osynlig under krisen. Men inte ens när statsministern, flankerad av justitieminister Gunnar Strömmer (M), höll presskonferens den 1 augusti ansåg sig Magdalena Andersson nödgad att kommentera. Det var i stället Anders Ygeman som höll i Socialdemokraternas presskonferens."---

"Vad ingen ännu vet är hur Socialdemokraterna själva skulle hantera krisen. Hur ser de på avvägningen mellan att skydda den grundlagsskyddade yttrandefriheten och att värna svenska liv när fler och fler islamistiska organisationer ser Sverige som prioriterat mål för terror?"---


Re:tired.

Trots Socialdemokraternas krav på att regeringen ska träda fram är deras egen partiledare märkbart tyst. Socialdemokraterna verkar ha tre mål under den pågående
Annons:
Fornöga
2023-08-10 13:45
#105

#104 Jomshof (SD) ser också socialdemokratiskt taktikspel under krisen.


Re:tired.

Sveriges största problem – gruppvåldtäkter, förnedringsrån, gängskjutningar – är resultatet av Socialdemokraternas tidigare politik. Nu vill partiet tysta sina motståndare genom att tvinga statsministern att ge sig på oliktänkande politiker, skriver Richard Jomshof (SD).
Fornöga
2023-08-10 13:45
#106

"En socialdemokratisk fritidspolitiker i Sörmland har haft flera styrelseuppdrag i företag som kan kopplas till bedrägerihärvor och annan brottslighet. Efter SVT:s granskning meddelar nu partiet att hon kommer att lämna alla politiska uppdrag", skriver SVT Nyheter.


Re:tired.

En socialdemokratisk fritidspolitiker i Sörmland har haft flera styrelseuppdrag i företag som kan kopplas till bedrägerihärvor och annan brottslighet. Efter SVT:s granskning meddelar nu partiet att hon kommer att lämna alla politiska uppdrag.
Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: