brottslighet

Utsatta områden och parallellsamhället

2018-09-16 13:23 #0 av: Göstage

"Särskilt utsatt område (23)  kännetecknas av en social problematik och kriminell närvaro som lett till en utbredd obenägenhet att delta i rättsprocessen och svårigheter för polisen att fullgöra sitt uppdrag. Läget anses vara akut.

Stockholm/Södertäljeområdet: Alby, Fittja och Hallunda/Norsberg i Botkyrka, Husby, Rinkby/Tensta. Ronna/Geneta/Lina (Södertälje).

Göteborgsområdet: Bergsjön, Biskopsgården, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet. Tynnered/Grevgården/Opaltorget  (V Frölunda).
Malmöområdet: Nydala/Hermodsdal/Lindängen, Rosengård söder om Amiralsgatan samt Södra Sofielund (Seved).

Övriga landet: Vivalla (Örebro), Gottsunda (Uppsala), Araby (Växjö), Karlslund (Landskrona), Hässleholmen/Hulta och Norrby (Borås) samt Skäggetorp (Linköping).

Utsatt område (32)  är geografiskt avgränsat och karaktäriseras av en låg socioekonomisk status där de kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Inverkan är snarare knutet till den sociala kontexten i området än de kriminellas utstuderade vilja att ta makten och kontrollera lokalsamhället. Läget anses allvarligt.

Stockholm/Södertäljeområdet: Bredäng, Hagsätra/Rågsved, Hässelby/Vällingby, Vårberg, Älvsjö/Solberga samt Östberga. Brandbergen och Jordbro (Haninge). Skogås och Vårby (Huddinge), Sångvägen och Termovägen (Järfälla), Edsberg (Sollentuna), Rissne/Hallonbergen (Sundbyberg)  samt Fornhöjden och Hovsjö (Södertälje).

Göteborgsområdet: Hisings Backa och Rannebergen.

Övriga landet: Bäckby (Västerås), Finnsta (Upplands Bro), Smedby (Upplands Väsby), Charlottesborg och Gamlegården (Kristianstad). Andersborg (Halmstad), Kronogården/Lextorp (Trollhättan), Fröslunda, Lagersberg, Skiftinge (Eskilstuna). Råslätt (Jönköping), Hageby, Klockaretorpet och Navestad (Norrköping).

Riskområde (6)  kännetecknas av att det befinner sig i riskzonen att bli ett särskilt utsatt område. Något eller några av de fastställda kriterierna saknas. Läget anses alarmerande.

Tjärna Ängar (Borlänge), Oxhagen/Varberga (Örebro), Tureberg (Sollentuna), Dalhem/Drottninghög/Fredriksberg samt Söder (Helsingborg). Holma/Kroksbäck/Bellevuegården (Malmö).

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-16 13:24 #1 av: Göstage

"På lördagskvällen blev två bussar i Uppsalaförorten Gottsunda utsatta för sten- och äggkastning.

– Enligt busschauffören som ringde in handlade det om flickor i åldern 15 till 16 år, säger Pelle Nellberg, presstalesperson polisen Region mitt."---

"Gottsunda, som klassas som ett så kallat utanförskapsområde, har tidigare uppmärksammats för oroligheter, upplopp och stenkastning mot bland annat blåljuspersonal."---

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-16 13:44 #2 av: Jimmy.L

Hårdare staff till ungdomarna och kan dom inte betala böterna ska föräldrarna betala. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-09-20 22:43 #3 av: Göstage

Dödsskjutning i Biskopsgården i kväll.

"En man har skjutits ihjäl i Biskopsgården i Göteborg på torsdagskvällen.
Polisen har spärrat av platsen.
– Vi jobbar över stora områden och söker efter gärningsmän, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson."---

https://www.expressen.se/gt/man-skjuten-i-goteborg-lamnades-skadad-pa-marken-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-21 07:20 #4 av: Jimmy.L

Flera skjutningar på kort tid fler kommer vi få se. Förr blev det flera sidor i kvällspressen nu mer får man väl vara glad att dom nämner det. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-09-21 07:48 #5 av: Göstage

Ja, det är svårt att se någon ände på den här problematiken. På vissa håll kan man nog tala om en "förlorad generation", och återväxten verkar dessvärre tryggad i form av killar i yngre tonåren som redan börjat härja.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-21 08:01 #6 av: Jimmy.L

Ja otryggheten sprider sig i många områden. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-09-21 12:45 #7 av: eskils

En smärre politisk förbättring sker nu i Botkyrka, där de utsatta områdena Fittja, Alby och Norsborg ligger. Andelen med utländsk bakgrund: 57% (dec. 2015).

"Efter snart tre veckors förhandlingar och samtal har man som en av de första kommunerna i Stockholms län kommit överens om styret i Botkyrka. Tidigare styrde S, MP och V. Men nu har MP, KD, S, C och L gått ihop i en ny allians. Tillsammans samlar man 38 mandat vilket är precis så mycket som behövs för att få egen majoritet i kommunfullmäktige."

https://www.svt.se/nyheter/val2018/nytt-blockoverskridande-styre-i-botkyrka

Att byta ut V mot C, L och KD kan väl inte vara fel... Man får vara glad åt det lilla.


Anmäl
2018-09-22 08:19 #8 av: Göstage

#4 Alice Teodorescu i GP är apropå de krympande rubrikerna inne på samma spår, om hur våldet normaliseras.

"Vid sidan av den politiska tuppfäktningen pågår livet för vanliga människor. I torsdags klockan 14.55 när jag satte mig för att författa denna text öppnade jag SVT-appen i min telefon och scrollade bland rubrikerna: ”Man med stickskador hittad i Södertälje”, ”Jagade varandra med vapen i Stockholm - sju gripna i natt”, ”Ung kvinna skjuten i Järfälla”, ”Två skadade efter skottlossning i Örebro”, ”Explosion vid kyrka i Södertälje”, ”Gymnasieelev misstänkt för våldtäkt på lärare begärs häktad”."---

"Samtidigt märker jag att jag knappt reagerar på nyheter om skjutningar längre. Sådant har blivit vardag i samtidens Sverige, något som allt oftare ger upphov till en notis som bläddras förbi. Att en lärare våldtas av en elev hör däremot inte till vanligheterna, det är fortfarande uppseendeväckande på det sätt som skjutningarna var för några år sedan.
Denna förändring är i grunden helt vanvettig. Vi får aldrig vänja oss vid att människor skjuts ner, rånas eller våldtas mitt framför ögonen på oss. Även om det blivit det nya normala så är det aldrig normalt."---

"Och förresten, i morse när jag vaknade läste jag om att en man skjutits till döds i Biskopsgården under torsdagskvällen med ett stort polispådrag som följd. Jag avslutar där jag började: Vilket parti tänker få slut på våldet och hur det ska gå till?"

http://www.gp.se/ledare/vilket-parti-får-slut-på-våldet-1.8849221

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-22 11:03 #9 av: eskils

Alice är bäst! Stjärnor

Vill se många fler som hon i andra tidningar och SVT!


Anmäl
2018-09-24 14:04 #10 av: Göstage

"Två män misstänks för brott efter ett bråk i Borås i söndagskväll. En man ska ha knivhuggit en annan man i ryggen. Han misstänks nu för försök till mord.

Sent på söndagskvällen larmades polis till Hässleholmen i Borås. Där hittade polisen två män som båda hade huvudskador. Enligt polisen ska vittnen sett påkar användas vid bråket.

Bråket ska ha ägt rum både i trapphus och utomhus. I nuläget bedömer polisen att det handlar om tre personer som aktivt slagits i bråket. De inblandade är, enligt polisen, män som samtliga är i 25-30-årsåldern. Polisen har en teori om varför bråket mellan männen startat."---

"På plats på sjukhuset tog historien en ny vändning. När polisen skulle förhöra de skadade männen stötte patrullen ihop med de personer som tidigare försvann från brottsplatsen i bilen. Och det visade sig att en av dessa personer har knivhuggits i ryggen och ska vårdas på sjukhuset för sina skador.
För detta brott grips en av de två män som först kördes till sjukhus. Mannen som är 30-årsåldern misstänks för försök till mord."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/flera-skadade-efter-brak-med-pakar-och-kniv

Hässleholmen är ett av de områden som ses som särskilt utsatta.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-26 13:21 #11 av: Göstage

"Trots förbättringar är Rinkeby fortfarande ett av Sveriges mest utsatta områden, då arbetslöshet, brottslighet, misstro mot samhället och våldsbrott är högt förekommande fenomen i området.

– Vi ska inte sticka under stolen att det finns stora utmaningar i området kvar. Men om man gör en jämförelse med tidigare år så tycker jag att vi är på rätt väg, men det måste ta längre tid, säger Mats Törnblom (områdespolis) och fortsätter.
– Just nu tittar vi på en plan som kommer att löpa till 2030, på hur vi strategiskt ska få Rinkeby att bli ett mönsterområde."---

https://www.svt.se/nyheter/uutiset/svenska/rinkeby-ska-bli-ett-monsteromrade-ar-2030

Det dröjer innan det finns ett facit på om den strategin lyckats...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-01 23:56 #12 av: Göstage

En person påkörd på Drottninghög  i Helsingborg. Föraren av motorfordonet har avvikit, offret fört till sjukhus med oklara skador. Smitningsolycka eller medvetet dåd? Polisen söker svar.

Källa.

Drottninghög definieras som "riskområde" på Polisens lista över utsatta områden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-03 08:08 #13 av: Göstage

"En man i 55-årsåldern slogs ner och rånades på sina värdesaker sent på tisdagskvällen. Rånet inträffade bakom en matbutik i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge vid 21-tiden på tisdagen. Enligt mannen blev han nedslagen av fem eller sex yngre personer och de tog hans värdesaker. Mannen fick lindriga skador, men uppger att flera vittnen bara gick förbi utan att stanna eller ingripa."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/man-nedslagen-och-ranad-av-flera-ungdomar-i-borlange

Tjärna Ängar rubriceras som "riskområde" på Polisens lista över utsatta områden och är ofta återkommande i rubrikerna i form av problemområde.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-03 09:26 #14 av: Göstage

Tensta hör av tradition till våra särskilt utsatta områden. Nu har det skurit sig mellan avhoppare (?) och stadsdelsförvaltning.

"Det började efter att Stadsdelsförvaltningen portade kriminella från en lokal som var till för avhoppare.
Skott avlossades mot lokalen. Ett brinnande bildäck krossade en glasentré och förstörde receptionen.
Protestmejl, skadegörelse, uppsatta lappar med budskap.
Tenstas stadsdelsförvaltning har på kort tid utsatts för flera allvarliga attacker.
Socialsekreterarna har blivit en måltavla.
– Det finns oro, det gör det, säger stadsdelsdirektören."---

"Programmet hjälper till exempel med ansökningar för att få försörjningsstöd, de inskrivna kan få hjälp att hitta lägenheter och jobb. Avhopparen skriver även på en fullmakt som gör att sekretessen mellan myndigheter bryts och att till exempel socialtjänst och polis kan dela uppgifter med varandra.
Finns det en risk att verksamheten har utnyttjats av kriminella för att få till exempel bidrag?
– Risken finns alltid, men det är möjligheterna vi ska se i det här. Att vi finns där när man har bestämt sig eller är tveksam och har funderingar, så att man kan få hjälp och vägledning att lämna, säger Abdi-nur Isse."---

https://www.expressen.se/nyheter/tenstas-socialsekreterare-mots-av-brinnande-dack-och-skottlossning/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-03 09:51 #15 av: Jimmy.L

Man blir inte förvånad över det som händer i Tensta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-10-08 07:58 #16 av: Göstage

Anlagd storbrand i Uppsalaskola riskerar sprida sig ytterligare.

"En brand har brutit ut på en högstadieskola i Uppsala. Två tonåriga flickor har gripits misstänkta för grov mordbrand.
– Den norra delen brinner för fullt, den kan vi inte rädda, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.
Klockan 02.51 på måndagsmorgonen larmades polisen av allmänheten om att två personer skulle befinna sig i eller i närheten av Gottsundaskolan i södra Uppsala."---

"En av de tre byggnaderna riskerar helt att brinna ner.
– Det brinner väldigt mycket. En, eventuellt två, av de här huskropparna är övertända. Man försöker koncentrera sig på att rädda den södra delen av skolan, säger Linda Winge.
Branden riskerar också att sprida sig till Gottsunda kyrka, som är byggd i trä och ligger i närheten av skolan, enligt brandförsvaret:
– Vi har en station som bara fokuserar på att branden inte ska sprida sig till kyrkan, säger Mathias Häglund. Så det hotet har vi också, tyvärr."---

https://www.expressen.se/nyheter/brand-pa-hogstadieskola-i-uppsala/

Gottsunda finns på listan över särskilt utsatta områden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-08 08:17 #17 av: Göstage

"Under natten mellan söndag och måndag stacks bilar i brand i Stockholmsförorten Husby.
En polisbil ska även ha träffats av en sten, enligt polisen.
– Vi har försökt jaga rätt på den som försökte skada poliserna, berättar Peter Asp, vakthavande befäl på polisen region Stockholm."---

https://www.expressen.se/nyheter/stockholm/bilar-brann-i-husby-stenkastning-mot-polisen/

Husby finns på polisens lista över särskilt utsatta områden, och tankarna går förstås till tidigare upplopp i området, inte minst Husbykravallerna 2013.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-08 15:49 #18 av: Göstage

#16 "De två tonårstjejer som misstänks för att ha anlagt branden på Gottsundaskolan är inte elever på den skolan, det uppger polisen för P4 Uppland.
– Ingen av dem går på Gottsundaskolan. Det har jag från personal på skolan och socialen, säger Stefan Siesing, yttre befäl för insatsen under måndagen. 

De två gripna tjejerna är båda under 15 år. De bägge har släppts och lämnats över till sina vårdnadshavare."---

SR

De hade nog bara vägarna förbi och frös lite.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-08 18:26 #19 av: Jimmy.L

Räddningstjänsten har larmats till fyra bränder i Geneta i Södertälje under söndagen.

https://www.lt.se/artikel/stockholm/sodertalje/raddningstjansten-fick-aka-skytteltrafik-till-geneta-fyra-larm-pa-nagra-timmar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-10-09 10:21 #20 av: Göstage

Rosengårds centrum i Malmö spärrades av efter "storbråk" strax efter klockan nio nu på morgonen. Flera polispatruller på plats, en person uppges skadad.

Uppdatering: den skadade hade blivit knivhuggen och avled av sina skador. En person gripen.

Källa:

 https://www.expressen.se/kvallsposten/storbrak-i-rosengard-kopcentrum-avsparrat-av-polisen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-10 11:29 #21 av: Göstage

#14 "Brinnande bildäck har ödelagt stadsdelsförvaltningens reception. Skott avlossades mot en lokal för avhoppare från kriminalitet. Kommunens personal utsätts för otillbörlig påverkan. Men reaktionerna från övriga samhället är lama, tycker Per Kjellander, direktör i stadsdelen Spånga-Tensta i Stockholm."

"Vi kan ju inte sitta i en bunker" (Dagens Samhälle, betalartikel.)

Frågan är väl om det kommer att finnas några alternativ...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-11 18:31 #22 av: Göstage

 När man minst anar det får man rätt...Snopen

#18 "De hade nog bara vägarna förbi och frös lite."

Rubrik Aftonbladet idag.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-13 08:33 #23 av: Göstage

"En person har gripits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på en fest i Tensta.
Polisen kunde göra gripandet efter att ha vallat offret i området, uppger källor för Aftonbladet."---

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-14 10:09 #24 av: Göstage

"Stadsdelen Skäggetorp i Linköping finns på polisens lista över särskilt utsatta områden. Men nu kan det komma att ändras. I Skäggetorp visar siffror nämligen att det går åt rätt håll.

- Just nu görs en nationell översyn över bedömningen och klassificeringen gällande särskilt utsatta områden, säger kommunpolis Sofia Hedberg.
Skäggetorp har länge brottats med problem som våld, skadegörelse, inbrott och narkotika. Men nu ser polisen en positiv trend jämfört med för några år sedan.
Ett skäl till att det har lugnat ner sig i Skäggetorp tror polisen att det har att göra med satsningen med så kallade områdespoliser."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/positiv-trend-i-skaggetorp

Hoppas att det är varaktigt då, och inte bara en generationsväxling.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-14 18:49 #25 av: Hayabusa

#24 Känns bra att få läsa något positivt för en gångs skull.  Håller tummarna för att utvecklingen går åt rätt håll...

Anmäl
2018-10-14 20:43 #26 av: Novachan

#24 Fast det har spridit ut sig till andra delar av staden... Finns 3 bostadsområden som har "ghetto-varning" numera; Skäggetorp, Ryd och Berga. Men oroligheter sker i många fler bostadsområden; bara man söker på knivrån Linköping så hittar man en del...

Anmäl
2018-10-16 07:27 #27 av: Göstage

Unga maffiosos utpressar företagare på Järvafältet.

"Betala tusentals kronor varje månad – eller få din affär sönderslagen. Det är ultimatumet som många företagare ställs inför på Järvafältet i Stockholm. När Aftonbladet kontaktar några av de utpekade företagarna vågar ingen prata öppet:
– Det är för farligt, säger en man som driver ett gatukök.

Svårigheterna för företagare att bedriva sina verksamheter i utsatta områden har varit känt länge.
Men en del av problematiken som få vågar tala öppet om är den så kallade beskyddarverksamheten.

Enligt Aftonbladets källor har det nyligen gått ut förnyad information till poliser i yttre tjänst om vilka villkor många företagare arbetar under. De misstänkta gärningsmännen i utpressningsärendena är så unga som i 16-17-årsåldern.

– Det handlar om en beskyddarverksamhet som de här unga individerna bedriver. De tvingar butiksägare samt boenden att betala en summa varje månad för att inte få sin butik eller bostad förstörd, säger en av Aftonbladets källor med insyn."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jP2zaw/larmet-foretagare-i-utsatta-omraden-tvingas-betala-for-beskydd

Anm. I Järvaområdet ligger stadsdelarna Rinkeby, Tensta, Kista, Husby och Akalla.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-19 15:06 #28 av: Göstage

"Flera personer drabbade samman i ett bråk i området Araby i Växjö vid 13.30-tiden.
Fyra personer ska ha fått mindre skador och tre har förts till sjukhus.
– Det behandlas som grov misshandel eftersom de har slagits ordentligt och många personer är inblandade, säger Kim Hild, presstalesperson polisen region syd."---

 https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-till-sjukhus-efter-storbrak/

Araby hör till de särskilt utsatta områdena i landet.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-25 09:08 #29 av: Göstage

En ung man i Biskopsgården sköts i båda benen på väg hem från spårvagnen i natt. Han vägrar att bidra till polisutredningen.

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/ung-man-skjuten-i-göteborg-1.10161781

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-03 22:15 #30 av: Göstage

Polisens hemsida:

"03 november 21.31, Mord/dråp, försök, Malmö

Rosengård/Persborg. Taxichaufför anträffas med misstänkt skottskada.

En polispatrull blir stoppad av en taxichaufför på Västra Kattarpsvägen, taxichauffören har blivit beskjuten in i bilen på en annan adress och har förmodad skottskada.
Polispatrullen tillkallar förstärkning och lastar samtidigt taxichauffören i polisbilen för färd till sjukhuset. Taxichaufförens skadestatus är just nu okänd.

Polisen har spärrat av ett område på Västra Kattarpsvägen samt på och i anslutning till Cronmans väg, där brottsplatsen misstänks vara. Kriminaltekniker är rekvirerade."

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-06 09:14 #31 av: Göstage

Just fina morsor...Cool

"Polisen i Uppsala riktar skarp kritik mot organisationen Gottsundamammorna, rapporterar Upsala Nya Tidning. 

Orsaken är bland annat att polisen hittat föremål kopplat till narkotikahantering och även narkotikarester öppet inne i föreningens lokal på Bandstolsvägen.

– När vi använt tvångsmedel för att söka igenom lokalen har mammorna vägrat att flytta på sig. De kan skrika saker som: ”Ni har inget här att göra”, säger en polis till tidningen.

Flera poliser vittnar om att man motarbetas av organisationen, som för bara en månad sedan beviljades kommunalt bidrag på 700 000 kronor. Pengarna skulle användas för att motarbeta sociala problem och erbjuda unga en meningsfull fritid."---

 https://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/BJ9Qg0@ablokal

Gottsunda hör till de särskilt utsatta områdena.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-06 09:19 #32 av: Göstage

Genom träget arbete under många år har journalisten Magnus Sandelin till sist lyckats med det som säkerhetspolisen gått bet på: att hitta den som utpekats som spindeln i den svenska terrorcellen, Abu Omar.
Modigt av Sandelin, som utsatt/utsätter sig för en uppenbar risk.

https://doku.nu/2018/11/06/har-hittar-doku-den-forsvunne-terrormaklaren/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-06 10:52 #33 av: Novachan

#31 Sååå man skapade en organisation av en grupp som är tänkt för att hjälpa samma grupp? Funderar "Hjälp er själva..." Fast man behöver hjälp från hela samhället - ett bostadsområde ska inte hjälpa sig själva, det går inte tyvärr, vore enklare för resten av samhället om det fungerade - då skulle man kunna försöka "slippa undan"  från att alla ska hjälpa till... och faktiskt integrera alla istället för att tvinga eller låta folk segregera... En sådan tänkt organisation kanske kan hjälpa, om det är samhället som sköter den, inte bostadsområdet själva som behöver hjälpen

Alla organisationer ska vara okej med att bli granskade, hur man ska annars veta om allt sköts som det ska och utvärdera om den ger resultat - liksom vet hur mycket mer fortsatt stöd den behöver....

Anmäl
2018-11-08 19:50 #34 av: Göstage

I Danmark och Frankrike talar man klarspråk om sina ghetton. En nyhet som MSM aldrig tycks "fått med" var att den socialistiske franske inrikesministern Gérard Collomb i sitt avskedstal den 3 oktober räknade upp några av de ”känsliga områden” han besökt och fortsatte:

– Det är dessa stadsdelar som begreppet ”republikansk återerövring” handlar om. Därför att i dag är det snarare den starkes rätt som gäller. Narkotikalangare och radikala islamister har tagit republikens plats. Vi måste återskapa tryggheten i dessa områden, och jag tror att vi måste förändra dem i grunden. När stadsdelar förslummas och blir till ghetton kan det bara innebära problem."---

Källa.

(Vissa uttydare tolkar  en passus om att "mötas ansikte mot ansikte" i Collombs tal som en förtäckt varning för inbördeskrig.)

Collombs politiska motståndare Marine La Pen kommenterade att det här var något han borde ha givit sig i kast med under de 17 månader han ansvarade för frågan.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-11 22:46 #35 av: Göstage

"Den 31-årige man som sköts till döds i Uppsala i torsdags hade just kommit tillbaka från Libanon där han hämtat förfalskade handlingar.
Det berättar hans äldre bror, som tror att det kan ha med mordet att göra."---

"För ett par veckor sedan reste 31-åringen till Libanon, där han är född och uppväxt. Han reste dit på uppdrag av någon annan, uppger brodern.
– Vi har hört att det var någon som beställde flygbiljetten och skickade honom dit.
I Libanon träffade han många vänner och bekanta.
– Det var nästan som att han kom för att säga hej då, säger brodern.
Under 31-åringens vistelse i Libanon sköts en annan person till döds i Gränby i Uppsala. Den mördade mannen kom från Syrien, var ostraffad i Sverige och var också han i 30-årsåldern. Han var nygift och skulle snart bli pappa.

31-åringen visade bilder från medierapporteringen om dödsskjutningen för sin familj i Libanon. Han berättade att han kände den döde.
– Han sade att han var mycket arg och ledsen över det som hänt, säger brodern.

Verkade han vara rädd?
– Nej. I vår familj är vi aldrig rädda. Vi har haft krig i Libanon."---

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/mordoffren-i-uppsala-kande-varandra/

Som vissa håller på dröjer det kanske inte länge innan de lyckas starta krig här också.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-12 18:25 #36 av: Göstage

Skjutning måndag e.m. i Hallonbergen, två offer förda till sjukhus med oklara skador. Hallonbergen finns på polisens lista över utsatta områden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-13 08:57 #37 av: Göstage

#36 Hallonbergsskjutningen krävde två liv.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-13 08:59 #38 av: Jimmy.L

Gangsterkriget rasar vidare. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-11-14 08:18 #39 av: Jimmy.L

Under tisdagskvällen genomförde polisen i Uppsala en riktad insats i ett "särskilt utsatt område". Det skriver polischefen Jale Poljarevius på Twitter.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7089927

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-11-14 08:47 #40 av: Göstage

Trodde inte JP var kvar på den tjänsten.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/uppsalas-polischef-pa-nytt-jobb

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-14 08:53 #41 av: Jimmy.L

#40 Han tycks vara kvar som chef.

https://twitter.com/polisenuppsala

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-11-14 11:11 #42 av: Göstage

Uppsalapolitikerna kallar på Rikspolischefen för samtal om läget i staden.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/efter-dodsskjutningarna-landshovdingen-soker-samtal-med-rikspolischefen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-14 21:03 #43 av: Jimmy.L

En polisbil har fått sin framruta krossad under ett uppdrag i Ronna, skriver polisen på sin hemsida.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/polisbil-fick-framruta-krossad-av-stenkast

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-11-14 21:14 #44 av: Göstage

En person skjuten till döds i kväll i Biskopsgården, ett av våra särskilt utsatta områden.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gP9kaa/man-skjuten-till-dods-i-goteborg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-15 10:39 #45 av: Göstage

"Klockan 11 på torsdagen håller polisledningen i Region Mitt en presskonferens på polishuset om den senaste tidens skjutningar i Uppsala. SVT Nyheter Uppsala direktsänder hela presskonferensen.

Regionpolischefen Carin Götblad och polisområdeschef Pär Halldén kommer enligt polisen att ge en lägesbild över situationen och berätta om polisens utmaningar inför framtiden.
Under 2018 har det skett totalt 13 skjutningar i Uppsala, och bara de senaste veckorna har två dödsskjutningar inträffat."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisen-om-laget-efter-skjutningarna-i-uppsala

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-15 12:24 #46 av: Göstage

#45 ”Vi försöker, men det räcker inte till” konstaterar regionpolischefen Carin Götblad närmast uppgivet. "Vår lagstiftning och samhälle är inte byggd för den här komplexa situationen", säger hon vidare.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-16 11:18 #47 av: Göstage

Jättebra att det ordnas fritidsaktiviteter för ungdomen i de utsatta områdena, men...
"Turbulensen i flera Ungdomens hus i Stockholm fortsätter.
I söndags rusade hotfulla maskerade män in i Ungdomens hus i Rinkeby och nu har verksamheten stängts med skyddsstopp. I södra Stockholm väljer Botkyrka kommun att stänga ned sina verksamheter.
En hotfull situation uppstod på fritidsgården Ungdomens hus i Rinkeby söndagen den 11 november när maskerade män tog sig in i lokalerna. Händelsen polisanmäldes av ansvarig chef som inte lämnar närmare detaljer kring vad som har inträffat.

Nu håller kvällsverksamheten i huset stängt tillsvidare efter att fackföreningen Kommunal begärt skyddstopp enligt arbetsmiljölagen, vilket innebär att det föreligger omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa.
– Det har varit en händelse som varit allvarlig och hotfull för personalen när maskerade män gick in i lokalen, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista till Mitt i."---

https://samnytt.se/maskerade-man-stormade-ungdomens-hus-i-rinkeby/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-16 13:28 #48 av: Novachan

Så tråkigt och tröttsamt när några få personer förstör för alla andra...

Anmäl
2018-11-16 22:33 #49 av: Göstage

Hjällbo hör till de särskilt utsatta områdena och utan skäl. Lite fredagsmys från en innergård i stadsdelen:

"Larmet kom in strax efter klockan 21 under fredagskvällen. Enligt polisen ska det röra sig om ett stort slagsmål i Hjällbo där två personer blivit knivskurna.

– Vi får in ett larm om att det är mycket folk samlade på en innergård och att det är ett slagsmål mellan ett flertal personer. När vi kommer in på innergården är två killar knivskurna, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, och fortsätter:
– Det är oroligt där ikväll. Sista timmen har det varit mycket folk på platsen, ett 50-tal personer. Alla är inte inblandade i bråket men det är en stor folksamling.
De två knivskurna personerna är förda till sjukhus.
– Det ska inte vara något allvarligt om jag har förstått det rätt, säger Fuxborg."---

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/två-personer-knivskurna-i-göteborg-1.10905972

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-18 08:28 #50 av: Göstage

Gottsunda på tapeten igen...

"Larmet inkom vid 21.28 på lördagen. Flera personer hade då kontaktat polisen efter att ha hört skottlossning i statsdelen Gottsunda i Uppsala.En av personerna som ringer polisen berättar att ett skott har träffat en lägenhet.

När polisen kommer till platsen kan de konstatera att en kula har gått in genom ett fönster till en lägenhet. I lägenheten var ett pensionärspar hemma, enligt polisen.
Ingen i lägenheten skadades. Det finns inget som tyder på andra skadade kopplade till skjutningen. Polisen utreder händelsen som mordförsök och vapenbrott."---

https://www.expressen.se/nyheter/skjutning-mot-lagenhet-pensionarspar-var-hemma/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-19 10:10 #51 av: Göstage

En boende i Biskopsgården har skrivit ett inlägg på ledarsidorna.se, som inleds dramatiskt för oss men vardagssorgset för henne, om hur hon när hon skulle bänka sig framför TV:n klockan åtta i tisdags hörde skottlossning nere på gården. När hon tittade ut såg hon en ung man på asfalten och att någon redan börjat återupplivningsförsök. Mannen avled senare på sjukhus.
Kvinnan skriver om det förhärskande gängvåldet:

 "Det är nästintill uteslutande män som är involverade i gängvåldet. Jag minns från min egen uppväxt i Angered hur familjer som levde enligt hederskulturens normer hade söner vars beteende var både normbrytande samt gränslöst. Ingen ifrågasatte dem vilket för många resulterade i brottslig verksamhet och drogmissbruk. De var till skillnad från sina systrar förlänade obegränsad frihet och som unga människor missbrukade de den friheten."--- 

"Historiska och globalt aktuella konflikter ger lokala avtryck och bidrar till etniska konflikter vilket utgör ett hinder för en lyckad integration då varje grupp tydligt markerar sin egen etnoreligiösa bakgrund till förmån för en svensk identitet"---

"Otryggheten växer i Biskopsgården och jag förlorar ständigt grannar som för sina barns skull flyttar för att undfly våldet. Inom kort kommer även jag att flytta på grund av rädslan för en förlupen kula. När människor som är välintegrerade i samhällets alla aspekter flyr Biskopsgården finns en rationell fråga att ställa sig;
kommer de kriminella grupperingarna att göra ett ännu större anspråk på området när de inte längre möter det relativa motstånd som trots all existerar?"

https://ledarsidorna.se/2018/11/det-senaste-mordet-i-biskopsgarden-de-kriminella-natverkens-lokala-valdsmonopol-vaxer/

Fetstilen är skribentens egen markering.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-18 07:19 #52 av: Göstage

Polistillslag i Hässleholmen i Borås igår kväll. Området hör till landets särskilt utsatta.

"En stor polisinsats pågick under måndagskvällen mot flera olika adresser i stadsdelen Hässleholmen i Borås, skriver Borås Tidning. Razzian ska ha genomförts av poliser vid enheten för grova brott i Borås. 

Enligt uppgifter till BT ska stora mängder narkotika ha hittats vid tillslagen.
– Vi gjorde beslag som är rejält betydande, så mycket kan jag säga, säger Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott till tidningen. 

I samband med tillslagen ska tre personer ha gripits under kvällen, en man i 60-årsåldern, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern. Alla tre anhölls senare av åklagare och misstänks för grova narkotika brott, skriver BT."---

 "Enligt BT ska personerna ha koppling till ett lokalt kriminellt gäng. Något som Magnus Reinholdsson inte vill kommentera."---

 http://www.gp.se/nyheter/västsverige/tre-gripna-efter-polisrazzia-i-borås-1.11864896

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-21 00:20 #53 av: Göstage

Exemplet Dalen i Enskede visar att inte ens de bästa intentioner i stadsplaneringen är garanterade att leda till framgång.  Patrik Kronqvist på Expressens ledarsida skriver:

"Trots goda förutsättningar har problemen med våld och drogförsäljning bitit sig fast i Dalen i Enskede.
När en man i 20-årsåldern sköts ihjäl i Enskede i södra Stockholm i söndags uttrycktes förvåning i sociala medier. Tänk att våldet nu nått även dit, hette det. Men ett mord i bostadsområdet Dalen är tyvärr inte alls speciellt överraskande."---

"Området - som ironiskt nog planerats som en reaktion på miljonprogrammen - blev känt för sociala problem, rån, hot, stölder och våldsbrott. Så sent som 2014 stod Dalen med på polisens lista över områden där lokala kriminella nätverk anses ha negativ påverkan på lokalsamhället."---

"När det diskuteras hur Sverige ska få bukt med segregation, utanförskap och kriminalitet heter det ofta att vi behöver mer blandade stadsdelar. Jag tror fortfarande att det stämmer.
Men fallet Dalen visar vilken uppförsbacke Sverige står inför."

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/gangen-frodas-aven-dar-samhallet-ar-starkt/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-21 07:31 #54 av: Jimmy.L

Det är ett område som redan långt innan hade problem. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-21 09:23 #55 av: Göstage

#53 #54 Mer från samma område.

En kvinna har hittats död i Gamla Enskede i södra Stockholm under natten till torsdagen.
En man är gripen som misstänkt, enligt uppgifter till tidningen Mitt i. 

– Det jag kan säga är att en person är anhållen och att ärendet är överlämnat till åklagare, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisens mediecenter."--- 

"Gamla Enskede ligger i anslutning till bostadsområdet Dalen där en 21-årig man sköts till döds i söndags." 

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kvinna-hittad-dod-i-gamla-enskede-utreds-som-mord/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-27 07:42 #56 av: Göstage

I det utsatta området Kronogården i Trollhättan sköt maskerade ungdomar fyrverkeripjäser mot polis, väktare och allmänhet på annandag juls kväll.

https://www.expressen.se/gt/maskerade-ungdomar-skot-raketer-mot-polis/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-27 07:55 #57 av: Jimmy.L

#56 Tradition att skjuta mot blåljuspersonal under julhelgen.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-27 07:59 #58 av: Göstage

#56 Ja, inte minst i Kronogården höll de den traditionen  vid liv. Kul för PK-folket att se att det växer fram nya traditioner istället för de som man säger inte finns i Sverige.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-27 08:37 #59 av: Göstage

"Ett gäng minderåriga krossade en av de främre sidorutorna på en polisbil på Andersberg i Halmstad på annandagskvällen i samband med en utryckning.
Vid 18-tiden larmades räddningstjänst och polis till Andersberg på grund av rökutveckling i en lägenhet. Det var i samband med det som en grupp minderåriga gick förbi en polisbil och kastade sten mot vänster sidoruta fram. Rutan korssades och det blev glassplitter i hela polisbilen, uppger polisen på sin hemsida."---

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/minderariga-krossade-ruta-pa-polisbil-pa-andersberg

Andersberg hör till de utsatta områdena.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-27 18:20 #60 av: Jimmy.L

Tre gånger larmades polisen till Brunnsäng i Södertälje under onsdagskvällen efter att fler personer skjutit smällare utan tillstånd och orsakat skadegörelse med yxa.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/polisen-stokig-kvall-i-brunnsang

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-28 08:15 #61 av: Göstage

#56 Dags igen...

"Polis tillkallades under natten då 20-30 ungdomar sköt raketer mot ordningsvakter och allmänheten i Trollhättan. När polis anlände kastades även smällare mot patrullen.

– De förhindrar blåljusverksamheten att genomföra sitt arbete, på så sätt är det ett samhällsproblem, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson. 

Under natten till fredagen larmades polis till ett område i Trollhättan då ett stort gäng ungdomar sköt raketer och kastade smällare mot ordningsvakter och boende i området. En liknande händelse inträffade tidigare i veckan då en väktare skadades av en smällare."---

 http://www.gp.se/nyheter/västsverige/ungdomar-sköt-raketer-mot-polis-och-vakter-1.12029032

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-28 08:28 #62 av: Jimmy.L

#61 Polisen borde få använda gummikulor och tårgas.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-28 08:37 #63 av: Jimmy.L

#60 Stökigt igen i natt med fyrverkerier, bränder och skadegörelse. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-28 20:20 #64 av: Göstage

Södra Ryd i Skövde står visserligen inte på polisens lista över utsatta områden, men den lokala polisen har lagt ner och lägger ner extra resurser där för att upprättahålla ordningen. Förra nyår hade man till exempel problem med att ungdomar sköt raketer mot bostadshus, och även i år ser det ut att bli liknande problem. 

"En kvinna i 70-årsåldern fick någon form av fyrverkeripjäs kastad mot sig i Södra Ryd i Skövde under fredagskvällen.
Enligt polisen fick kvinnan ont i öronen.
– Vi har tagit upp en anmälan om misshandel, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst."---

https://www.expressen.se/gt/aldre-kvinna-utsatt-for-fyrverkeriattack/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-28 21:33 #65 av: Göstage

Bataljonsvägen utgör en gräns mellan Näsby och Gamlegården i Kristianstad, och just Gamlegården är tillsammans med Charlottesborg  med på Polisens lista över utsatta områden. Jakobs väg ligger i Charlottesborg.

 Ikväll kom en illustration på varför de här områdena finns på listan:

"Räddningstjänst larmades till Bataljonsvägen i Kristianstad på fredagskvällen, med anledning av en brand i ett soprum.
Släckningsarbetet kunde inte slutföras, då en samling ungdomar sköt fyrverkerier mot räddningspersonalen. När polis kom till platsen blev även dessa patruller beskjutna.

"En minut före larmet om branden i soprummet kom ett larm om en liknande incident.

– Klockan 19.27 blev en väktare attackerad med fyrverkerier i Kristianstad. Det har upprättats en anmälan om försök till misshandel. Detta skedde på Jakobs väg och gärningspersonerna beskrivs som fyra stycken mellan 14-18 år gamla, säger Rickard Lundqvist.

Ungefär en timme tidigare, klockan 18.34, blev en äldre kvinna måltavla för ytterligare raketer."--

https://www.expressen.se/kvallsposten/raddningspersonal-beskjutna-med-fyrverkerier-vid-slackning/

I likhet med flera av de orter där det redan skett incidenter med fyrverkeriskjutningar i år hade man problem av samma typ även förra nyåret i Kristianstad. Verkar som om det pågår traditionsbildande i våra utsatta områden...

Med den här början på helgen tyder tyvärr mycket på att det kan bli ett riktigt stökigt nyår på många platser i landet.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-29 07:54 #66 av: Jimmy.L

Man blir så förbannad på dessa som skjuter raketer mot människor. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-30 00:45 #67 av: Göstage

Fyrverkeribeskjutningarna i Kristianstad eskalerar.

"Fyrverkeriattackerna i Kristianstad har fortsatt på lördagen. Ungdomar har skjutit raketer mot poliser, väktare, privatpersoner, fordon och fastigheter.
- Det har eskalerat, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.
Polisen har haft en ökad närvaro i framför allt stadsdelen Näsby."---

"Även i Skaraborg har polisen larmats om flera incidenter med smällare och raketer, rapporterar P4 Skaraborg. Bland annat sköts raketer mot en bensinstation i Tidaholm. Polisen har också ryckt ut i Skövde och Timmersdala."

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-30 10:21 #68 av: Göstage

Dalaberg i Uddevalla har inte det bästa rykte, så när det sker fyrverkeriattacker där är det knappast någon högoddsare...

"En stadsbuss som körde nattlinjen i Dalaberg attackerades med nyårsraketer. Fyra rutor gick sönder. Polisen genomförde en större insats men ingen person har kunnat gripas. 

Klockan 23.20 på lördagskvällen gick ett överfallslarm från en stadsbuss som trafikerar Dalaberg. Då ska chauffören ha tryckt på larmknappen eftersom bussen ska ha attackerats av ett ungdomsgäng. Enligt vittnesuppgifter till polisen hade personerna maskerat sig med huvor.
– Ett mindre ungdomsgäng har tydligen skjutit raketer mot bussen. Bussen fick fyra av sina rutor förstörda och fick tas ur trafik direkt, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson för region Väst."---

"Det var inte bara bussen som besköts med raketer. Även flera personbilar ska ha blivit attackerade med nyårsraketer.
– Som tur var kom ingen person till skada. Vi har skrivit en anmälan som gäller skadegörelse i alla fall, säger Hans Lippens.
Bohusläningen har tidigare skrivit om hur busschaufförer som kör linjen på Dalaberg utsatts för bland annat hot.
För en tid sedan sattes även bilar i brand under ett antal nätter i området. Inte heller då kunde någon person gripas."

http://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/nattbuss-attackerades-av-ungdomsgäng-1.12060126

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-30 14:41 #69 av: Göstage

#68 Mer Dalaborg, och fortsättning lär nog dessvärre följa...

 "Lördagskvällens raketskjutning mot en linjebuss i Uddevalla är bara den senaste i en rad incidenter på Dalaberg. Tidigare har bussförare utsatts förr ägg- och stenkastning när de kört till stadsdelen i norra Uddevalla.
– Ser vi minsta antydan till detta igen så bryter vi trafiken, säger personalchefen Mikael Karlsson."--- 

"Mikael Karlsson tycker att säkerhetsproblemen för busschaufförer har ökat på senare tid.
– Det har förändrats ganska så rejält. När jag började i mitten på 80-talet hade vi inte de här problemen riktigt. Sedan har det eskalerat allteftersom med åren som har gått. Det känns som att det blir värre. Man funderar på om samhället har tappat greppet, man blir uppgiven."---

"– Jag är mest förbannad upprörd att det ska behöva hända. Det är kostsamt också. Bussen måste ställas in i helgen och få nya rutor, det kostar pengar naturligtvis. Jag tycker det är rent allmänt sorgligt. Man ska inte behöva bli utsatt för stenkastning och skott när man gör sitt jobb."

GP (ej betalartikel i nuläget.)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-30 17:14 #70 av: Göstage

Trollhättan, Uddevalla och nu Stenungsund  verkar utgöra ett oroligt hörn detta nyår.

"En polisbil blev attackerad med en fyrverkeripjäs i Stenungsund natten till söndagen. Polismännen i fordonet klarade sig utan fysiska skador."---

"Polisen i Stenungsund larmades till tre separata händelser kopplade till ungdomar som agerade vårdslöst med fyrverkerier under lördagskvällen och natten till söndag."---

"Enligt Hans Lippens har fyrverkeriattackerna mot polismän ökat jämfört med föregående år.
– Min uppfattning är att den här typen av händelser har ökat i omfattning det här året, säger Lippens."

https://www.expressen.se/gt/polisbil-beskots-med-fyrverkeripjas-okar/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-30 17:37 #71 av: Jimmy.L

Arg 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-30 18:08 #72 av: Göstage

#69 Polisen tror nu att rutorna i uddevallabussen sköts sönder med kolsyrepistol eller luftvapen eftersom det inte finns några pjäsrester i bussen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/troligen-inte-fyrverkerier-som-krossade-bussrutor

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 03:49 #73 av: Göstage

Göteborg söndag kväll: smällare avfyrade inne i spårvagn på Hisingen.

"Enligt uppgifter till Västtrafik ska ett större ungdomsgäng ha befunnit sig på spårvagnen. I höjd med Rambergsvallen ska smällare av fyrats av.
– Detta ska ha skett inne i spårvagnen, vad jag förstår säger Kaneflo.
Spårvagnen stoppades och polis larmades. Detta drabbade trafiken in mot city för linjerna 5, 6, och 10 vilket GP var först med att rapportera om.
Men enligt Västtrafik ska man alltså ha fyrat av smällare inne i spåvagnen."---

https://www.expressen.se/gt/uppgift-ungdomsgang-har-fyrat-av-smallare-i-sparvagn/

Karlskrona: utryckande väktare utsatta för kastade smällare.

https://www.expressen.se/kvallsposten/vaktare-beskjutna-med-smallare-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 07:23 #74 av: Jimmy.L

Jag fruktar inför kvällen det kommer bli svettigt för räddningstjänsten. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-31 08:53 #75 av: Emo

Det kommer att bli en hemsk natt för många. Ledsen
Vi kan bara försöka klara oss från det värsta, var vi än är.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-12-31 09:07 #76 av: Göstage

#75 Ja, man hör ju på polisens uttalanden att det skett en eskalering. Polis och räddningstjänst i Malmö, Trollhättan, Kristianstad och många fler orter vet nog vad de har att vänta sig av den här kvällen... 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 09:34 #77 av: Göstage

Det kunde ha slutat illa...

"Mitt i natten vaknade en familj i Trollhättan av en hög smäll vid huset – och upptäckte att det brann i uterummet.
– Vi fick bryta upp golvet, säger Peter Gustafsson vid räddningstjänsten.
Enligt polisen var det sannolikt en fyrverkeripjäs som orsakade branden och i anslutning till villan hittades tändstickor."---

"Vid platsen hittades det tändstickor som polisen tagit hand om för att försöka hitta spår efter de som fyrade av fyrverkeripjäsen.
– Det hade kunnat sluta riktigt illa. Det var två personer som syntes springa därifrån, säger Thomas Fuxborg.
Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada. Någon känd hotbild mot familjen i det aktuella huset finns inte."

https://www.expressen.se/gt/fyrverkeripjas-orsakade-brand-i-villa/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 10:05 #78 av: Göstage

Att Uppsala dyker upp även i detta sammanhang förvånar väl inte direkt...

"I samband med att polisen utredde en bilbrand i Stenhagen i Uppsala sköts en raket mot en av poliserna. Raketen missade, men misstänkts ha avfyrats från en förbipasserande bil.

Klockan 01.30 under natten mot måndagen eldhärjades två bilar utanför en pizzeria i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. Den ena av bilarna totalförstördes och den andra, som var parkerad intill fick också stora skador.

I samband med att polisen utredde händelsen fick en av poliserna en raket skjuten emot sig, men fyrverkeripjäsen träffade inte. Enligt Markus Thuresson, rlc-befäl vid polisen Region mitt, stoppades en förbipasserande bil med flera personer i."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polis-beskots-med-raket-i-samband-med-bilbrand

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 15:59 #79 av: Göstage

Polisen är av naturliga skäl oroade över utvecklingen.

"Polisförbundets ordförande Lena Nitz ser allvarligt på de senaste dagarnas händelser.
– Jag anser att det är ett hot mot demokratin när man angriper dem som ska skydda och hjälpa andra. Förutom att leda till skador riskerar attackerna också att förhindra och försena hjälpinsatser."---

"Från och med juni 2019 kommer särskilt tillstånd från kommunen krävas för att få skjuta raketer med styrpinnar. Om lagändringen kommer påverka polisens arbetsmiljö återstår dock att se.
– Jag välkomnar en regelskärpning och att tillgången till pyroteknik skärps. Men kommer det att lösa problemet, jag vet inte. Det är ju inte förrän lagstiftningen är i bruk som man ser vilken effekt den verkligen får, säger Lena Nitz."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flera-fyrverkeriattacker-mot-blaljuspersonal-infor-nyar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 20:20 #80 av: Göstage

Vallby i Västerås känns bekant vid det här laget.

"Under nyårsaftons eftermiddag har polisen fått flera samtal om att det varit stökigt i Vallby i Västerås. I samband med att polisen kom till platsen avfyrade någon fyrverkeri mot en av polisbilarna.
Samtalen började komma in till polisen vid 16.45 på nyårsaftons eftermiddag.
– Ungdomar kastade smällare mot bilar och människor som passerade. Vi har varit på plats och vid något tillfälle ska man ha skjutit mot polispersonal, säger Jonas Lindgren vid polisens regionledningscentral i region Mitt."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/fyrverkeri-skots-mot-polisbil-i-vallby

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 20:38 #81 av: Jimmy.L

Ovanligt lugnt här än så länge.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-12-31 20:46 #82 av: Göstage

Oroligheterna i Näsby fortsätter.

"Det var vid 19-tiden på kvällen som polisen larmades till området Näsby i Kristianstad. Polisen hade då fått samtal från allmänhet som ska ha skrämts och störts av smällare. De ska också ha blivit beskjuten med raketer.
När polisen anlände till platsen blev polispatrullen också beskjuten, uppger Kristianstadbladet.

Inledningsvis rapporteras det röra sig om 6-7 personer som varit delaktiga.
– Det är en person som vi tagit med enligt polislagen, paragraf 13, säger Anna Göransson, enligt Kristianstadbladet."

https://www.expressen.se/kvallsposten/polis-beskjuten-med-raketer-en-avvisad/

#81 Här skjuts det rätt friskt nu, men inte mer än en "vanlig nyårskväll".

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-31 21:06 #83 av: Jimmy.L

#82 Regnar här kan vara et som gör att det smäller enstaka gånger.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-01 05:32 #84 av: Göstage

"Stökig" nyårsnatt rapporteras från många håll.

"I Stockholm uppstod det många problem med raketer och smällare. Många larmade polisen och mellan midnatt och 02.30 hanterade regionledningscentralen i Stockholms län 320 händelserapporter, skriver polisen på sin hemsida. I många fall, särskilt nära midnatt, handlade det om fall där raketer och smällare var inblandade.

I huvudstaden var det stökigt längs med den södra tunnelbanelinjen efter tolvslaget. Rågsveds tunnelbanestation stängdes ner strax efter midnatt och tunnelbanan passerade stationen utan att stanna.
– Stationen stängdes med anledning av raketskjutning och allmän oordning. Ungdomar sköt raketer mot varandra och för spärrvakterna och ordningsvakternas säkerhet fick stationen stängas, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e1nAvM/stokigt-under-nyarsnatten

"I Stockholm har det varit oroligt under nyårsnatten. Mellan klockan 21 och 01 har polisen fått sammanlagt 70 samtal om fyrverkerier och smällare. Bara timmen efter midnatt kom det in 31 samtal. Dessutom har polisen hanterat 320 händelserapporter mellan midnatt och 02.30.
Vid 01.20-tiden rapporterade polisen att en polispatrull som varit på väg till bilen efter ett jobb i Nacka fick smällare eller bangers kastade mot sig av ett ungdomsgäng.
Ingen person skadades i samband med händelsen."--- 

"Enligt polisen brinner det på flera platser i Göteborg kring tolvslaget på nyårsafton. Det brinner i bilar, lägenheter och andra föremål.
00.19 fick polisen larm om en brand i ett lägenhetshus i Angered i Göteborg.
– Där är det folk som har hoppat från fönster i fastigheten som brinner, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
I övrigt har en del bilar brunnit i Göteborgsområdet.
– Det är svårt att säga ett antal. Framförallt har det skett mellan 00 och 01. Det har varit lite oroligt med ungdomsgäng men inga direkta konfrontationer, säger Morten Grunneng.
Det finns ännu inga uppgifter om personskador vid andra händelser i staden."---

https://www.expressen.se/nyheter/ungdomar-skot-fyrverkerier-mot-polisbil/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-01 05:52 #85 av: Emo

Så lugn nyårsnatt har vi inte upplevt på många år. Nästan bara raketer och smällare runt midnatt även om de var många. Tidningarna hade inte heller de vanliga hemskheterna att rapportera. Ska detta lugn bestå eller är det lugnet före stormen? 
Senare tillagt. Jodå, nu finns det rapporter om de vanliga tråkigheterna. 

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2019-01-01 07:07 #86 av: Jimmy.L

Rätt lugnt här med mot tidigare år. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-01 08:16 #87 av: Göstage

Intensivt fyrverkeriskjutande lokalt timmen runt midnatt, sedan lugnt. Har blåst upp ordentligt, vilket kan ha dämpat aktiviteterna något.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-01 08:23 #88 av: Jimmy.L

#87 Som här då, ska gå ut senare och titta på resterna. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-01 21:14 #89 av: Göstage

”Gott nytt år”, lyder en hälsning i ett videoklipp som visar när en grupp ungdomar avfyrar ett batteri med fyrverkerier inomhus i Strängnäs Resecentrum. Videoklippet, som publicerats på Instagram, visar hur unga män viftar med armarna och gestikulerar samtidigt som det smäller rejält inne i byggnaden.

– Vid 20.30-tiden har man skjutit in mot stationen i Strängnäs. Det hände i söndags, dagen innan nyårsafton, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl i polisregion öst, till Nyheter Idag."---

https://nyheteridag.se/har-attackeras-resecentrum-i-strangnas-med-fyrverkerier/

Ungefär vad man kan förvänta sig...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-01 21:22 #90 av: Jimmy.L

Vilka kräk. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-01 21:53 #91 av: Carmarino

Tänk om fyrverkerierna hade orsakat kortslutning, eller liknande, så att dörrarna stängdes innan de små gossarna hade hunnit ut. Tror inte att de hade tyckt det hade varit lika kul då. Djävlas

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-01-02 06:23 #92 av: Göstage

#70 "En man i 50-årsåldern i Stenungsunds kommun råkade riktigt illa ut på nyårsafton när ungdomar sköt raketer och smällare i villaområdet.
Mannen skulle ge sig i väg på nyårsfirande och hörde samtidigt hur det small utanför huset. En raket träffade en fönsterruta.
– Jag öppnade dörren och skulle gå ut och säga till dem. Då fick jag en raket rakt i bröstet. Det var en jävla pärla och jag blev medvetslös. Det är det värsta jag har varit med om. Tröjan blev helt sönderbränd, berättar mannen."---

"Så något nyårsfirande blev det inte tal om. I stället fick mannen tillbringa kvällen och natten på Kungälvs sjukhus.
– Jag hoppas att fyrverkeripjäser kommer att förbjudas. Det har gått över styr. Det är helt oacceptabelt. Jag förmodar att ungdomarna har ångest över vad de har gjort."---

https://www.expressen.se/gt/man-beskots-med-raketer-av-ungdomar-blev-medvetslos/

Lider med den drabbade och instämmer, men är säker på att han har fel på en punkt - gärningsmännen har knappast någon ångest. Skulle inte förvåna om det delas en film på sociala medier om lyckat skytte...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-02 10:26 #93 av: Hayabusa

#92 Eller så vill mannen ifråga enbart få omvärlden att tro att "världen faller isär"? Jag såg inga dylika raketskjutningar från mitt fönster vilket övertygar mig om att mannen starkt överdriver. 

OBS! Ironi

Anmäl
2019-01-03 18:17 #94 av: Göstage

Gävle hör också till de orter som drabbats hårt av fyrverkerigäng.

Ett ungdomsgäng på uppåt 30 personer har under helgen trakasserat flera personer i Gävle med raketer och smällare.
– Jag har aldrig upplevt något liknande under mina år som polis, säger Mikael Hedström, kommunikatör vid polisen."---

"– Vi har identifierat gänget, vi vet vilka det är. De är mellan 13 och 18 år gamla. Troligen har man hejat på de yngre som inte är straffmyndiga."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/ungdomsgang-satte-gavle-i-skrack-med-raketer

Edit.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-03 18:24 #95 av: Göstage

"Under tisdagskvällen var det stökigt på Badhusberget i Lysekil. Ungdomar riktade smällare emot förbipasserande och kastade in fyrverkerier genom brevinkast och i portuppgångar."---

Men det socialdemokratiska kommunalrådet ser ingen anledning till oro, utan säger att det är unga killar "som gjort ett busstreck".

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-03 19:45 #96 av: Jimmy.L

Sent på torsdagseftermiddagen larmades polis till Geneta centrum efter att ungdomar skjutit raketer och smällt smällare. – Det fortsätter trots att nyår är över, folk är lite less, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/ungdomar-skot-raketer-och-smallare-i-geneta-centrum

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-04 08:34 #97 av: Jimmy.L

Jag vet nu inte vilket område detta är men hur jävla dum kan man vara som slår sönder en ambulans.

https://twitter.com/johannestin/status/1080776153110138885

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-04 11:33 #98 av: Carmarino

Väntar på den dag en ambulans blir sönderslagen, och sedan visar det sig att den sjuke var en släkting till någon av vandalerna. Eller en brandbil, och det är gärningsmannens hem som brinner. 😈

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-01-07 14:14 #99 av: Göstage

Läget i några av Göteborgs problemområden (artiklarna är betalspärrade):

GP190107

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 06:59 #100 av: Göstage

Värnamo drabbades av en serie uppmärksammade våldsdåd förra året, och trots fängelsedomar för några i samband med det verkar det fortfarande vara stökigt på orten.

"En man och en kvinna fanns i lägenheten i centrala Värnamo när någon sköt in genom fönstret. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.
– Det var någon som hörde smällar och vaknade av tre skott, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.
Larmet kom till polisen klockan 00.42 under natten till tisdagen. Grannar vaknade då av tre höga smällar."---

"Värnamo har under de senaste åren drabbats av flera våldsbrott, bland annat skjutningar. En skottlossning i slutet av april förra året ägde rum på samma gata som nattens aktuella händelse.
– Ja, det har inträffat en del saker på den här gatan tidigare, så är det , säger Peter Ström.
På onsdagen i förra veckan exploderade ett föremål vid en bil i ett villaområde. Om hädelserna har något samband är oklart." 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/skottlossning-i-centrala-varnamo-1

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 07:18 #101 av: Göstage

#99 Håkan Boström  tar på ledarplats upp resultatet av tidningens granskning av polisens rapporter från Göteborgs utsatta områden.

"Upplopp, bränder, trakasserier, överfall, narkotikahandel, stenkastning. Väktare som blir misshandlade av ett 20-tal maskerade personer. Poliser som tvingas fly eller återlämna stöldgods. Handlare som bara har att se på när kriminella länsar hyllorna. Barn som agerar hantlangare åt gängen. Polisens lista över olika incidenter i Bergsjön, Hammarkullen och Hjällbo de senaste åren, som GP publicerade i går, är förfärande läsning."--- 

"Det är när de kriminella får sin vilja igenom utan att ens behöva hota, misshandla och skjuta som deras makt är som störst. Därav alla angrepp på blåljuspersonal och väktare. Ja, till och med på parkeringsvakter, spårvagnsanställda och socialarbetare. Gängen riktar in sig på att bryta ned samhällets auktoritet. Indirekt på att bryta ned de boendes i dessa områden tilltro till myndigheterna.
Det svenska samhället behöver därför markera tydligare vem det är som bestämmer."---

"Som forskaren Jan Kallberg skrev för några månader sedan (Dagens Samhälle 14/8-2018) behöver de kriminella gängens affärsmodell slås sönder. Inkomsterna, lojaliteten och statusen som bygger gängverksamheten måste dräneras. 

För barn bör fokus ligga på återanpassning. Men redan från 15-årsåldern måste repression vara huvudspåret enligt Kallberg. Han föreslår vidare att straffrabatterna tas bort. Den som döms för flera brott ska få adderade straff. Dessutom: Samkör offentliga register. Utmät tillgångar. Konfiskera egendom. Erbjud pengar för den som anonymt tjallar på sina kumpaner. Inför straffrabatt för de som vittnar mot andra gängmedlemmar. Avbryt bidragsutbetalningar till yrkeskriminella. Placera fängslade gängmedlemmar i Norrlands inland. Begränsa förtidsfrigivningen kraftigt. Tillåt polisen att göra brottsprovokation."--- 

 "Givetvis finns det invändningar mot alla dessa åtgärder. Men samhället måste bestämma sig. Ska utvecklingen, där ständigt nya generationer står på tur att ansluta sig till kriminella gäng, som dessutom omöjliggör för dessa områden att lyfta sig, brytas eller inte?"---

"Polisens lista ovan togs fram för att få tillstånd till kameraövervakning på extra stökiga offentliga platser. Även denna modesta åtgärd mötte länge motstånd, trots att kameraövervakning är legio i kollektivtrafiken. Men aktivister och politiker längst ut på vänsterkanten har de senaste åren fått backa. De har inga lösningar att komma med, och under tiden har problemen fått växa."--- 

 "Det individuella ansvaret är alltid grunden för värdiga mänskliga relationer och gänglivet är en återvändsgränd. Att ställa krav är därför att bry sig. Kravlöshet är däremot respektlös mot både offer och potentiella förövare"

. http://www.gp.se/ledare/krossa-gängvåldet-nu-1.12203218

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 08:03 #102 av: Jimmy.L

Man blir så trött på politikerna som har skapat detta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-08 08:10 #103 av: Göstage

Ja, och nu sitter våra toppolitiker och kuperar kortleken hela tiden för att omfördela mandatet svenska folket gav dem i valet. När 17% av korten är borttrollade ur leken är det fortsatta falskspelet ett faktum.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-09 10:19 #104 av: Göstage

#100 "Man blir liksom inte chockad längre". Krigströttheten som vi känner från Biskopsgården och Rosengård har kommit till Värnamo.

"En våldsvåg har drabbat Värnamo.
På kort tid har flera sprängningar inträffat och en lägenhet beskjutits med skarpa vapen.
– Det handlar om Bandidos och ett kriminellt nätverk. Deras konflikt handlar om narkotika, säger polischefen Håkan Boberg."---

"Våldsvågen har väckt stor oro i Värnamo. Med sprängningar i villaområden och skjutningar på mer eller mindre öppen gata kryper den undre världen allt närmare.

– Det känns inte jättekul nu när det händer så mycket, säger en småbarnsmamma som bor i närheten av platsen för den senaste skjutningen.
– På ett sätt är det som om det inte spelar någon roll vad man bor, de här uppgörelserna kan ske var som helst tydligen.
Hon flyttade med sin familj till området förra våren. Bara någon månad senare inträffade storbråket som slutade med att en man sköts.
– Då hade jag just kommit hem, sen small det, det är klart att det kändes läskigt, säger hon.
Våldet har fått henne att känna sig luttrad, nästan avtrubbad. Det är en känsla som förvånar, säger hon.
– Men det har ju blivit värre med tiden. Man blir liksom inte chockad längre."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/polisen-knarkkrig-bakom-nya-valdsvagen-i-varnamo/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-10 08:24 #105 av: Göstage

#104 "Guess what happened last night in Värnamo?"

"En ny skjutning har inträffat i Värnamo och fem personer har gripits. Polisen har nu gått upp i stab och arbetar med stora resurser.
Personer som var i en bil i Värnamo blev vid 01-tiden i natt beskjutna från en annan bil.
Polisen kunde stoppa tre bilar efter den här skjutningen och gripa totalt fem personer i 20-25-årsåldern som nu är misstänkta för mordförsök."---- 

P4 Jönköping

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-10 18:34 #106 av: Göstage

"När polishuset i Rinkeby började byggas i december 2017 var planen att det skulle vara färdigt hösten 2019. Nu står det klart att inflyttningen blir försenad.
– Vi har sett över tidplanen och enats om att förlänga den till mars 2020, säger Håkan Siggelin som är avdelningschef för projektutveckling på Familjebostäder."---

"Polishuset i Rinkeby skulle, enligt den ursprungliga planen, ha varit i drift sommaren 2017. Gång på gång försenades dock byggstarten och det första spadtaget togs inte förrän i december 2017."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polishuset-i-rinkeby-forsenas

Någon mer än jag som kommer att tänka på "Mäster Skräddare"?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-10 18:52 #107 av: Göstage

#105 Värnamo, ja!

"Jag åkte till Annie Lööfs hemstad Värnamo som hon hyllar som ett föredöme i Sverige. Jag ville höra om invånarna tycker likadant efter den senaste tidens gängkrig i staden", skrev Joakim Lamotte efter sitt besök i staden i september 2018.

Reportaget kan ses här. (51 min.)

Här är en artikel för den som vill ha en kortversion.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-11 10:27 #108 av: Göstage

Positivt besked ur (ännu ej betalbelagd) artikel i GP:

"På två år har brottsligheten minskat med 20 procent i Gårdsten och i mars blir området av med stämpeln som särskilt utsatt område.
Det framgår av ett gemensamt pressmeddelande från Gårdstensbostäder och polisen i nordöstra Göteborg på fredagsmorgonen."---

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/gårdsten-tas-bort-från-lista-1.12258567

Återstår att se vilka som tillkommer i mars - finns väl en del heta kandidater...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 22:26 #109 av: Göstage

Årets första dödsskjutning i Stockholm skedde i Tensta, ett av stadens "klassiska"  utsatta områden.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/larm-om-skottlossning-i-tensta

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-15 05:48 #110 av: Göstage

 Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson för Moderaterna anklagar på Aftonbladet debatt fyrklövern för naivitet kring den organiserade brottsligheten och det parallella samhället och tror att det blir ytterligare fyra förlorade år på det området.

"Överenskommelsen mellan S, C, L och MP saknar svar på ett av Sveriges mest akuta samhällsproblem; den grova brottsligheten. Trots att 44 personer sköts ihjäl under förra året kommer inte den organiserade brottsligheten att stå i fokus för den S-regering som C och L nu väljer att stödja.
Det är ansvarslöst att närmast ignorera ett så pass akut samhällsproblem. Just nu ser Sverige tyvärr ut att gå mot ytterligare en förlorad mandatperiod på det kriminalpolitiska området."---

"Detta är djupt beklagligt och överenskommelsen vittnar om en utbredd naivitet. S, C, L och MP tycks sakna krisinsikt om hur akut läget är i Sverige idag. I vissa bostadsområden utmanar de kriminella gängen rättsstaten, dödskjutningarna slår rekord och Polisen går på knäna. Samhällskontrakten kommer att krackelera om ingenting görs. 

Dagens utbredda segregation har skapat parallella samhällen, eller utsatta områden som Polisen kallar dem. I dessa bostadsområden frodas de kriminella gängen.
Trångboddhet, arbetslöshet och social utsatthet har gjort att de kriminella gängen har haft lätt att rekrytera och nu har de växt sig så starka att de närmast håller hela bostadsområden som gisslan. Värst drabbade är förstås alla de hederliga människor som bor i dessa bostadsområden."--- 

"Sverige ser ut att gå mot ännu en förlorad mandatperiod. En mandatperiod där de kriminella gängen kommer att kunna flytta fram sina positioner ytterligare på bekostnad av hederliga människors trygghet och säkerhet.
Ansvaret för detta vilar tungt på C och L."

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/L0z9zV/ni-saknar-krisinsikt-om-valdet-s-c-l-och-mp

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-21 17:15 #111 av: Göstage

Araby i Växjö är ett av landets många problemområden, bland annat blev en polis knivskuren där förra året. Under fjolåret gjorde Växjöpolisen en specialsatsning på området.
"– Vi har jobbat intensivt i Araby under ett antal år med målet att Araby ska kunna strykas från listan över särskilt utsatta områden. Områdespolisen har hög närvaro i området och samverkan med Växjö kommuns olika förvaltningar och övriga samverkanspartners börjar ge resultat, säger områdespolisernas gruppchef Admir Smailagic i ett uttalande."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/sa-manga-vapen-tog-polisen-i-araby-2018/

Här är polisens arbete under förra året i Araby – i siffror:
 • Beslag av cirka 10 kg cannabis
• Beslag av cirka 1.5 kg amfetamin
• Beslag av cirka 100 gram kokain
• Beslag av 5 vapen
• 15 beslag av ex. pepparspray
• Beslag av cirka 1000 patroner/ ammunition
• Beslag av 50-100 stulna elcyklar
• 115 personer frihetsberövade
• 21 gripna
• 11 anhållna
• 7 häktade
• 55 personer anmälda för narkotikabrott eget bruk
• 39 personer anmälda för narkotikabrott innehav
• 62 husrannsakningar genomförda
• 45 inre utlänningskontroller genomförda.

 Källa: Polisen. Siffrorna gäller bara specialsatsningen och inte övriga insatser i Araby.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-21 17:49 #112 av: Jimmy.L

Kan man inte sända dom "goda" dit så dom år uppleva lite mångkultur. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-21 17:54 #113 av: Göstage

#112 "De goda" är redan där. Det är därför det ser ut som det gör...Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-21 18:04 #114 av: Jimmy.L

#113 Dom goda här på ifokus vågar ju inte flytta till förorten det erkänner dom ju.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-21 18:50 #115 av: Göstage

#114 Jaha, du menade dem!GladNej, de håller sig nog på säkert avstånd från sådana områden...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-21 22:38 #116 av: Göstage

Ordningsvakterna får sedan några månader inte jobba i tunnelbanan i Rinkeby utan polisuppbackning. Nu försöker Polisen, SL och vaktbolaget att försöka "jobba in" ordningsvakterna igen, men igår kom ett bakslag:

"Under söndagskvällen befann sig flera ordningsvakter vid tunnelbanan i Rinkeby i syfte att skapa trygghet.
– Det kom ett gäng från tunnelbanan som gjorde lite hotfulla gester mot ordningsvakterna. Det fortsatte på torget utanför då gänget började kasta fulla ölburkar, iskockor och diverse annat mot ordningsvakterna, säger Kjell Hellström, operativ samordnare vid polisen.

Eftersom polispatruller befann sig i närheten kunde en man i 20-årsåldern gripas. Han anhölls misstänkt för försök till grov misshandel. De andra i gänget lyckades komma undan."---

  https://www.metro.se/artikel/gäng-attackerade-ordningsvakter-i-rinkeby-en-man-gripen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-22 12:16 #117 av: Göstage

#100 Värnamo igen...

 "Polisen utreder försök till mord efter att ytterdörren till ett hus sprängts.
Det har skett ytterligare en sprängning i Värnamo kommun. Denna gång mellan Värnamo och Rydaholm, vid Horda. En ytterdörr till ett hus på landet har sprängts och enligt polisen blev det omfattande skador på huset. Polisen fick larmet vid 04.00 på tisdagsmorgonen.
Det fanns också personer i huset. Men ingen ska ha skadats."---

"Om det finns kopplingar mellan den här sprängningen och tidigare explosioner, skjutningar och konflikter mellan kriminella i Värnamo kommun är för tidigt att säga, enligt polisen."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-22 12:28 #118 av: VSK

#117

I Värnamo stänger man inte dörren för någon Får idé

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-01-22 12:48 #119 av: Göstage

Lööf hyllar "tasigförsamheten" i Värnamo, och det verkar som om man lever upp till det.


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-23 16:30 #120 av: Göstage

"Polisen larmades till en livsmedelsbutik i Värnamo på onsdagen.
Detta efter att en kund ätit en godisbit – inne i affären.
– Butikspersonal har tryckt på överfallslarmet så vi är på väg dit nu, säger Åsa Willsund vid polisen till Värnamo Nyheter."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/kund-at-godisbit-da-tryckte-personalen-pa-overfallslarm/

Högsta beredskap i Värnamo nu...Skrattar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-23 20:49 #121 av: VSK

Vääärrnamooo 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-01-24 07:20 #122 av: Göstage

Tyvärr händer det dock även allvarligare händelser i Värnamo, och Polisen verkar inte kunna hejda på den eskalerande utvecklingen. Inte konstigt att det ser ut som det gör i storstadsområden när det inte ens går att stävja knarkkriget i Värnamo...
"En ytterdörr sprängdes bort under natten mot torsdagen i Värnamo. Det är andra gången den här veckan som en sprängning sker i kommunen.

Mycket talar för att sprängningen är en del av det pågående knarkkriget i kommunen.
– Det är för tidigt att säga om det är riktat till någon enskild person har några andra kopplingar, säger polisens vakthavande befäl Bo Gunnarsson till Värnamo Nyheter."--- 

https://www.expressen.se/kvallsposten/ny-sprangning-i-varnamo-under-natten/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-24 07:38 #123 av: Jimmy.L

#122 Risk att vi får läsa om fler dödsskjutningar från Värnamo i år.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-24 07:55 #124 av: Göstage

Ja, det ligger nog tyvärr i luften.Ledsen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-24 08:05 #125 av: Jimmy.L

I Södertälje blev tre parkeringsvakter under onsdagen påkörda av en arg bilist. Mannen som smet från platsen är misstänkt för grov misshandel.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7138864

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-24 11:01 #126 av: VSK

#122

Vad säger globalisterna om detta då? 

#123

Hoppas den skyldige får livstid för mordförsök. Dvs att man överklagar straffet. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-01-27 08:41 #127 av: Göstage

Polisen har det tufft i Gottsunda, men gör nya försök att få kontroll.

"Nu ska polisen satsa extra mot just Gottsunda och just nu pågår rekryteringen av en grupp poliser som bara ska jobba mot Gottsunda/Valsätra.

– Gottsunda har ju blivit klassat som ett särskilt utsatt område och vi har jobbat på ganska hårt där och snart tillkommer en grupp som bara ska jobba där och det kommer innebära att i kommer synas mer och vi kommer jobba mycket med tillit och förtroende mot allmänheten, säger Jale Poljarevius."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1dOl4/atta-kriminella-gang-i-studentstaden

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-27 08:52 #128 av: Jimmy.L

För jävligt hur långt det har gått.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-27 08:55 #129 av: Göstage

#128 Ja, och utvecklingen rullar bara på...

#127 Krönikören Mohamed Omar har sett Gottsunda inifrån:

"Damberg och andra sossepampar bor i villaområden och behöver inte uppleva konsekvenserna av sin egen politik. Jag bodde i tretton år i ”utanförskapsområdet” Gottsunda utanför Uppsala. En av Gottsundas unga män, Emil Khodagholi, är känd för att ha livesänt en gruppvåldtäkt på Facebook. Han tittade in i kameran och sa: ”Lyssna! Jag ska fucka ur ikväll, jag svär på min mamma jag ska göra kaos nu här.”

I den förut så idylliska universitetsstaden Uppsala hade vi femton skjutningar förra året. Eftersom jag bott i Gottsunda behöver jag ingen statistik, jag vet vilka som ”gör kaos”. Det är sådana som Emil Khodagholi, unga män med invandrarbakgrund. De har inte sin bakgrund i Tyskland och Frankrike utan i Irak, Somalia, Syrien, Iran och Afghanistan."---

https://samnytt.se/damberg-kommer-inte-att-lyckas-stoppa-gangen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-28 07:37 #130 av: Göstage

En man har skottskadats vid en skjutning i Tensta vid 23.30-tiden igår kväll och tre bostäder har fått fönstren sönderskjutna.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/en-person-skottskadad-i-tensta

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-29 18:15 #131 av: Göstage

"Vid klockan 22:00 inkom larm från en närbutik i Gillbergavägen i Fröslunda. Tre gärningsmän hotade personal med stickvapen och tillgrep okänd summa pengar och gods från butiken.  De flydde från platsen till fots.  Flera patruller bla annat hundförare deltog i spaning efter gärningsmännen, tyvärr resulterade det inte i några gripanden. Butiken är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Förundersökning gällande rån inledd.
Gärningsmännen beskrivs som yngre män i strax under 20-årsåldern Polisen är intresserade av iakttagelser för tiden innan rånet, under rånet och även efter. Kontakta polisen på 114 14."

Polisen Eskilstuna  27 januari.

"På fyra dagar har polisen fått in sex anmälningar om rån och man jobbar utifrån teorin att alla brott begåtts av ett gäng på uppemot tio personer.

Det handlar om gärningsmän i tonåren och polisen misstänker att de kommer från samma eller i närheten av det geografiska området där brotten har begåtts."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/ranvag-i-eskilstuna-polisen-ser-ett-samband-1

Fröslunda finns med på Polisens lista över utsatta områden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-29 21:00 #132 av: VSK

Ännu mer människor som går runt och sticker folk med nålar Pustar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-01 10:48 #133 av: Göstage

Gammal härva i särskilt utsatt område går mot rättslig prövning.

"Två män dog i vad som beskrevs som ett mord följt av ett omedelbart hämndmord i Örebrostadsdelen Vivalla.Två personer misstänktes fly utomlands – varav en kunde gripas i Balkanområdet.  Samtidigt satt en IS-återvändare och en 15-åring häktade i Sverige misstänka för inblandning.
Nu åtalas fem personer misstänka för mord."---

 https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/fem-personer-atalas-efter-morden-i-vivalla-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-01 16:31 #134 av: Göstage

#100 Två gripna för narkotikainnehav i ett av Värnamogängen. Alltid något...

https://www.expressen.se/kvallsposten/bandidos-man-gripen-i-varnamo-harvan-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-01 16:54 #135 av: Jimmy.L

Det tar sig

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-03 06:31 #136 av: Göstage

Rättegång efter offentlig lynchning till döds i Vivalla, Örebro:

" Efter ett mordattentat i Vivalla blev en av attentatsmännen ihjälslagen av en lynchmobb. Nu åtalas fyra män för att ”gemensamt och i samförstånd” misshandlat mannen till döds. En av de åtalade är IS-terroristen Mubashir Qadar som återvänt från Syrien utan att ställas inför rätta."---

"Ytterligare en man, Ramadan Ramadan, är häktad i sin frånvaro för mordet. Ramadan identifierades av polis utifrån filmbilder av mordet.
– Han är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst, men inte gripen. Våra tankar kring var han befinner sig vill jag inte gå ut med i media eftersom det skulle underlätta för honom att försvåra vår upptäckt av honom, säger Krister Petersson."

https://nyheteridag.se/atervandande-is-terroristen-mubashir-qadar-atalas-for-lynchningsmord-i-orebro/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-03 19:07 #137 av: Göstage

Agenda har gjort ett reportage från Värnamo.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-03 19:11 #138 av: Jimmy.L

#137 Invandringens baksida ställer man inte krav blir det så. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-11 23:50 #139 av: Göstage

#137 Två kriminella färre på gatorna i Värnamo en tid?

"Den 2 november förra året greps en kvinna och två män i Polisområde Värnamo. De åtalas nu för grovt vapenbrott på grund av att de har hanterat en kulsprutepistol och ett halvautomatiskt gevär med tillhörande ammunition. Enligt åtalet bedöms brottet som grovt eftersom det handlar om flera farliga vapen som innehafts i en kriminell miljö.
– Åtminstone en av de här personerna har koppling till organiserad kriminalitet, till Bandidos, säger Håkan Boberg, som är lokalpolisområdeschef på Polismyndigheten."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/tre-atalas-for-grovt-vapenbrott-1

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-14 11:47 #140 av: Göstage

Kommer Märsta på nästa lista över utsatta områden?

"En död person hittades i ett skogsområde i Märsta och området spärrades av på onsdagskvällen. En teknisk undersökning pågår på platsen.
Enligt uppgifter till Expressen är offret en tonårspojke och misstänks ha blivit ihjälslagen.
Pojken ska ha påträffats i ett skogsområde av två andra tonåringar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Dessa ska ha larmat sina föräldrar som i sin tur larmat polisen, enligt tidningen.
Polisen har inlett en förundersökning om mord och håller förhör med personer för att utreda händelsen. En person har anhållits misstänkt för mord."---

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/dod-person-hittad-utomhus/

Boende i området: "Här var jättefint för 5-10 år sedan, men inte nu längre, nu är det kalabalik. Jag vill att mina barn skall flytta."

https://www.expressen.se/tv/nyheter/boende-vid-mordplatsen-i-marsta-vill-att-mina-barn-ska-flytta/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-16 16:44 #141 av: Göstage

"Tidigare i veckan besökte Örebro tingsrätt problemtyngda och invandrardominerande Vivalla för att bilda sig en bättre uppfattning kring sommarens dubbelmord i området. Besöket kunde dock inte genomföra utan närvaro av Polisens insatsstyrka utplacerad både på marken och hustaken. Detta samtidigt som justitieminister Morgan Johansson (S) meddelar att Vivalla snart kan strykas från listan över ”utsatta områden”.---

https://samnytt.se/justitieministern-tror-vivalla-kan-strykas-som-utsatt-omrade-tingsratt-pa-besok-fick-skyddas-av-insatsstyrkan/

Den mannen verkar bara mer och mer världsfrånvänd! Samtidigt skulle det inte förvåna det minsta om han lyckas med sin målsättning... 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-16 18:10 #142 av: Göstage

Drottninghög finns med som "riskområde" på Polisens lista. Ett narkotikanätverk därifrån står nu inför rätta:

 "Elva unga män ur det så kallade nätverket på Drottninghög i Helsingborg greps en tidig morgon i april förra året. Efter gripandet tog en 17-åring från nätverket över och började styra – tills han själv greps.

I veckan startade rättegången mot tolv unga män som misstänkts för grova narkotikabrott på framför allt Drottninghög.
Enligt polisen fanns det en tydlig hierarki inom nätverket, med en 19-åring som utpekad ledare. Under sig hade han flera personer som skötte själva försäljningen till köpare. En av dem, en 17-årig kille. Polisen skriver i sin utredning att 17-åringen har styrt nätverket efter gripandet av 19-åringen och övriga tio personer ur nätverket
"---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/efter-polisinsatsen-mot-natverket-17-aring-tog-over-narkotikaforsaljningen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-16 18:19 #143 av: Carmarino

#142 Vad jag har hört så har det blivit avsevärt lugnare på Drottninghög sedan ligan greps. Fast det är väl ingen som har berättat det för Morgan Johansson förstås. Annars hade han säkert tagit bort Drottninghög från "riskområdeslistan" direkt. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-02-16 18:33 #144 av: Göstage

#143 Han är på gång! Fast nu har dom inte skjutit på några dagar i Västerort, så han plockar nog bort dom först...Cool

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-19 12:12 #145 av: Göstage

Misstänkt kvinnomord i Tensta.

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/en-person-hittad-dod-misstankt-mord/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-19 14:55 #146 av: Göstage

#100ff Följetongen Värnamo fortsätter.

"Häktningsförhandlingar hölls under tisdagen i Jönköpings tingsrätt mot två män misstänkta för grovt narkotikabrott samt medhjälp till grovt narkotikabrott. De båda männen har anknytning till gängkonflikten i Värnamo. En av männen häktades medan den andre släpptes."---

"De båda männen, som är i 20- respektive 30-årsåldern, greps i fredags kväll i samband med en polisinsats i Bor."---

"Båda männen, som är hemmahörande i Värnamo, har anknytning till den pågående gängkonflikten och den äldre, som nu släppts, har en ledande position inom Bandidos.

I å med dagens häktning så sitter en flertal inblandade i den pågående gängkonflikten häktade misstänkta för flera brott i olika händelser. Bland annat försök till mord."

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/gangkonflikten-i-varnamo-en-haktad-och-en-slappt-efter-haktningsforhandlingar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-21 05:54 #147 av: Göstage

Dubbel dödsskjutning i Upplands-Bro, se tråden om skjutningar.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-23 16:17 #148 av: Carmarino

#136 En av männen som åtalats för morden i Örebro, och som tidigare varit ansluten till IS, tycker att han ska få medalj för att han har räddat folk. Han högg en man minst sju gånger i ansiktet.

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/is-terroristen-vill-ha-medalj-for-att-ha-dodat-man-i-orebro/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-02-23 16:30 #149 av: Göstage

#148 Ja, ärligt talat skulle det inte förvåna mig om han får något slags kommunal utmärkelse i den kommunen...

Minnena förskräcker!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/kommun-hjalper-is-krigare

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-23 16:54 #150 av: Jimmy.L

Vänsterpartiet har säkert medalj till han.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-01 18:52 #151 av: Göstage

Bostadsområdet Gårdsten i Göteborg är nu så lugnt att det officiellt kan avföras från Polisens lista över utsatta områden.

En forskargrupp som studerat skillnader i utvecklingen mellan Gårdsten och det närliggande Hjällbo påpekar dock att det finns inga mirakelkurer att ta till för att styra upp utsatta bostadsområden. Det krävs en hård styrning från olika aktörer, med metoder som inte alltid är så "demokratiskt aptitliga", påpekar gruppen.

Källa.  

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-02 12:41 #152 av: Pyttelite

Mycket av modellen handlar om att göra det obekvämt att vara kriminell men också om att flytta obekväma hyresgäster till andra områden.

Man skulle önska att det fanns en enkel modell att omvända kriminella men jag tror inte att det finns någon sådan.

Var och en kan hjälpa till genom att protestera mot att kriminaliteten ökar men inte ens det anses vara ok enligt vissa kretsar.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-03-02 14:06 #153 av: Göstage

Precis! Jag känner till förhållandena i de där Göteborgsstadsdelarna en del, och mycket hänger på hängivna och orädda förvaltare. De måste ha personlig koll på varenda problemhyresgäst och våga agera.

Som det står i debattartikeln i GP: "...skillnaden är att Gårdstensbostäder har arbetat med att ta kontrollen över offentliga platser. Detta har bland annat skett genom att göra det obekvämt för störande element att vistas i området, hålla koll på mopederna, samt genom att se till att bilägare använder rattkrycka. Man har även sett till att sanktionera dem som bryter mot reglerna, också då detta väckt starka känslor hos de drabbade."--

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-02 14:36 #154 av: Jimmy.L

#153 Starkt gjort av fastighetsbolaget.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-08 15:16 #155 av: Göstage

"Parkeringsbolaget ska kontakta polisen innan parkeringsvakter åker till stadsdelen Norrby i Borås.
Polisen vill vara beredd om något skulle hända.
– Vi arbetar förebyggande och det fungerar fantastiskt bra. Det är väldigt kaosartat där på en viss gata, säger Birgitta Neugebauer, vd för Borås Parkerings AB."---

https://www.expressen.se/gt/polisen-vadjar-till-p-bolaget-ring-till-oss-innan-ni-aker-ut/

Steg 2 brevbärarna, steg 3 mediarepresentanter, steg 4 tidningsbuden, steg 5 paketutkörare, steg 6 soptömmarna, steg 7 övriga ostraffade.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-13 13:41 #156 av: Göstage

Kidnappningar verkar vara populärt som inkomstmetod i vissa kretsar numera. Här ett fall från Klockaretorpet i Norrköping, känt som "utsatt område"  från polisens lista. 

"En 14-årig svensk pojke från Skärblacka blev kidnappad av ett gäng från invandrarområdet Klockaretorpet i Norrköping. Pojken misshandlades av tre personer tills han kissade på sig. Gänget tog 500 kronor och en begagnad jacka. Nu döms gärningsmännen – som samtliga har invandrarbakgrund – till fängelsestraff och ungdomsvård."---

"Den 17 september avkunnade Norrköpings tingsrätt dom i målet. Elez Duljaj dömdes för misshandel, rån, människorov och olaga frihetsberövande till 1 år och 8 månader i fängelse. Hans kumpan, den tidigare dömde Timmy Halilovic, fick fem månaders sluten ungdomsvård, medan Surasit Rosenberg dömdes till ungdomsvård och dagsböter.
Alla deras offer uppger i polisförhör att de förutom fysiska skador även lider av psykiska men efter händelserna. Domen i sin helhet samt polisens förundersökningsprotokoll kan laddas ned och läsas på följande länkar: Norrköpings TR B 3036-18 Deldom 2018-12-17, Norrköpings TR B3036-18 Aktbil 37 och Norrköpings TR B3036-18 Aktbil 39."

https://samnytt.se/gang-kidnappade-och-misshandlade-14-arige-pojke-tills-han-kissade-pa-sig-ville-ha-500-kronor/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-13 13:43 #157 av: Göstage

#151 Fast helt lugnt är det förstås inte ens i Gårdsten...

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fyra-bilar-i-brand-i-goteborg-i-natt

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-13 13:52 #158 av: Jimmy.L

#156 Fy fan. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-14 07:30 #159 av: Jimmy.L

Uppsala kommun och polisen vidtar nu nya åtgärder för att få bort Gottsunda från listan över särskilt utsatta områden.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/loftet-gottsunda-ska-inte-vara-ett-sarskilt-utsatt-omrade

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-14 07:50 #160 av: Göstage

#159 Då lär de väl ha att göra? Tycker att man träffar på det området dagligen i media i brottssammanhang, och det är ofta fråga om riktigt grova brott. 

Jag vet inte riktigt varför Uppsalapolisen är så optimistiska - det var ju bara halvtannat år sedan de påstod att de inte skulle ge sig förrän de jagat de kriminella i Uppsala till i höjd med Berlin, vilket fick Stefan Löfven att lovorda uppsalapolisen som fått ordning på stan. Sedan fortsatte det med mord, sprängningar och annan grov brottslighet som vanligt...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-14 08:01 #161 av: Jimmy.L

#160 Ja det blir en svår nöt att knäcka om inte omöjligt.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-03-24 07:32 #162 av: Göstage

Efter ökande hot förstärker socialkontoret i Angered sin säkerhet.

"Arbetet med barn i kriminella miljöer har fått hoten mot socialkontoret i Angered att öka. Därför ska personalen få en särskild utbildning, framtagen med hjälp av en konsult som tidigare arbetat för Säpo.
– Vi måste rusta våra socialsekreterare, säger stadsdelens trygghetsansvariga Lisa Pedersen."---

GP (betalsida)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-01 07:12 #163 av: Jimmy.L

Uppsalapolisen hade en större insats i Gottsunda/Valsätra under söndagskvällen där flera polispatruller och en polishelikopter deltog.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisinsats-i-gottsunda-ingen-gripen

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-04-01 10:19 #164 av: Hayabusa

"Det slutar inte med badtiden..." Sakine Madon skriver om könsseparation, hur välvilja leder till något som kanske inte är så positivt - ett separerat samhälle.

https://www.unt.se/ledare/det-slutar-inte-med-badtiden-5256030.aspx

Anmäl
2019-04-02 22:44 #165 av: Göstage

#159 #160 Uppsalas metod att  få Gottsunda att "försvinna" från Polisens lista över utsatta områden är tydligen att försöka få listan hemligförklarad… Skrattar


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-02 22:50 #166 av: Göstage

#165 ...och tydligen är Polisen inne på att låta sekretessbelägga sin lista.

"Ett flertal kommuner anser att polisens lista över Sveriges särskilt utsatta områden snarare är till belastning än till hjälp. Enligt Dagens Nyheter öppnar polisen nu för att den nya listan inte ska göras offentlig."---

"Enligt DN är det "ytterst osäkert" om listan kommer att offentliggöras i år.
– Om en eventuell ny, samlad lägesbild kommer att bli offentlig är ännu inte bestämt, säger Jonas Beltrame-Linné, pressekreterare vid polisens nationella operativa avdelning, till DN."

TT

Områden som Gottsunda kommer givetvis att sticka ut i nyhetsuppgifterna ändå, så vad blir då nästa steg? Att anonymisera orterna i nyhetstelegrammen för att de skall slippa badwill? Funderar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-03 00:10 #167 av: Novachan

#166 Folk kommer ju ändå veta vilka områden som är särskilt utsatta eller inte, liksom förändring av dessa... det erfares ju. Det kan inte heller radera info som redan finns i folks hjärnor...

En ytterligare "god tanke" som inte fungerar i verkligheten. Ta itu med grundproblemet istället.

Anmäl
2019-04-03 06:56 #168 av: Jimmy.L

Ett bevis på att man gör att för att gömma undan problemen som finns. Om man inte talar om kriminella så finns dom ju inte. Vilar huvudet i handen

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-04-03 07:17 #169 av: Göstage

Kanske bara ännu ett steg in i inkapslingen: man tiger ju redan med känsliga signalement, så då kanske känsliga brottsområden är nästa lock att lägga på?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-03 07:19 #170 av: VSK

Glöm inte bort FN-avtalet som svenska befolkningen kördes över på av sossarna. Detta är bara början av komma skall. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-04-03 18:39 #171 av: Göstage

#0 #165ff Att sekretessbelägga listorna över utsatta områden vore "förödande för tilliten" skriver Expressens ledarsida.

https://www.expressen.se/ledare/polisens-varstinglista-far-inte-hemlighallas/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-04 15:20 #172 av: Göstage

#165ff "Trots kritiken om listans stigmatiserande effekt – polisen kommer att offentliggöra lägesbilden över Sveriges särskilt utsatta områden.
– Vi tror inte på att man ska ägna kraft åt att försöka hålla saker hemliga, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning (Noa)."---

https://www.dn.se/nyheter/sverige/utsatta-omraden-kommer-inte-hemlighallas/

Tur att censurivrarna Tyst inte får sin vilja igenom! 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-05 09:06 #173 av: Göstage

Carolin Dahlman i Kristianstadsbladet hör till oss som tycker att hemliga utsatthetsområdeslistor bara gynnar dem som har något att dölja.

"Vissa vill att polisens nya lista över utsatta områden inte ska offentliggöras. Men att inte våga se är att ge upp."---

"Sanningen är att det behövs en massa insatser för att problemen i Sveriges utsatta områden inte ska förvärras. Höj kraven på att utbilda sig och lära sig svenska, skrota ebo-lagen, tuffa till Socialtjänsten och in med fler poliser. Höj straffen, ta bort straffrabatten, skärp ordningen i skolan, snabba på rättsprocesserna, se över rehabiliteringsrutinerna inom kriminalvården. Med mera, med mera.
Att ta fram suddgummit och radera en beskrivning av problem gör däremot föga nytta."

http://www.kristianstadsbladet.se/article/att-blunda-for-utsatthet-ar-att-svika-de-utsatta/

Förhoppningsvis har Polisen nu slutat att lyssna på dem som vill låta hemligstämpla listorna.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-09 15:28 #174 av: Göstage

#165 "Locket på-Gottsunda".

"Vid 14-tiden på tisdagen så inkom ett bombhot mot stadsdelen Gottsunda i Uppsala.
Nationella bombskyddet är tillkallat.
– En man är gripen. Han greps för tio minuter sedan i Gottsunda, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisen region Mitt, strax efter klockan 15 på tisdagen."---

  https://www.expressen.se/nyheter/bombhot-mo-stadsdel-i-uppsala/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-15 07:54 #175 av: Göstage

Stenkasning mot polis i Kronogården, Trollhättan.

https://www.expressen.se/gt/upplopp-polispatruller-utsatta-for-stenkastning/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-15 08:21 #176 av: Jimmy.L

Bra jobbat polisen.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-04-21 04:34 #177 av: Göstage

Två män påträffade svårt skottskadade på Fredriksdal, Helsingborg i natt. Stadsdelen tillhör riskområdena på Polisens lista över utsatta områden.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-21 13:08 #178 av: Carmarino

#177 Inte så långt härifrån. Märkte ingenting alls. Här är hur lugnt som helst.

Bägge männen dog tyvärr. Än så länge inte betalartikel:

https://www.hd.se/2019-04-21/tva-skadade-vid-skottlossning-pa-fredriksdal

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-04-27 09:38 #179 av: Göstage
Från Polisens övervakningskamera


Kvällens tidsfördriv - the Rinkeby way:

"På bilder från övervakningskameror syns hur ungdomarna hänger vid spärrarna i Rinkebys tunnelbanestation i nordvästra Stockholm.
En man kommer gående, med hörlurar för öronen. Han är på väg ner till spåren men blir stoppad av en av ynglingarna. Denne dansar runtomkring honom. Till en början är stämningen lugn. Både mannen och ungdomarna skrattar. Några ögonblick senare tar dock den mest pådrivande i gänget, en pojke som i dag är 17 år gammal, upp en plastback som han slår mot mannen. Kort därefter tar en annan yngling också upp en back, som han vräker mot offret. En tredje person knuffar mannen med händerna innan personal från organisationen Lugna gatan sätter stopp för våldet.

Den misshandlade mannen är hemmahörande i Marocko, och levde vid tillfället på gatan. Mannens bror har uppgett att han är psykiskt sjuk. Polisen har inte lyckats få kontakt med honom efter händelsen.
Trots det dömdes de tre ynglingarna, varav två är i övre tonåren och en i 20-årsåldern, för misshandel i början av april. Straffet blev ungdomsvård respektive skyddstillsyn.
Åklagaren Anders Tordai uppger att ungdomarna verkar ha gett sig på mannen för att fördriva tiden.
– Det var den kvällens sysselsättning, säger Anders Tordai."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/707v64/har-gar-ungdomarna-till-attack-mot-den-hemlose-mannen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-04-27 09:50 #180 av: VSK

När hjärnan tar slut tar nävarna vid sjöng Magnus Uggla i låten IQ. Verkar stämma rätt bra på dessa avarter. Dock förstår jag inte varför rättsväsendet och regeringen vill att landet skall brinna samt jag förstår inte hur folk med röstsedel vill detta. 

Jag måste ha missat nåt. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-04-27 09:50 #181 av: Jimmy.L

Utvisning borde det ha varit. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-02 11:16 #182 av: Göstage

#136 Hjälte i Vivalla?

"Mubashir Qadar reste till Syrien, anslöt sig till IS och återvände senare skadad till Sverige. I somras mördade han en man i Örebro – med saxhugg i huvudet, sparkar och stampningar."---

"I förhör har Mubashir Qadar sagt att han förtjänar en medalj för sina insatser. Nu står det klart att Örebro tingsrätt har en helt annan syn på hans dåd. På torsdagen döms han till 15 år och 10 månaders fängelse för mord."

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/is-mannen-mubashir-qadar-kravde-medalj-doms-nu/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-02 13:22 #183 av: VSK

#182

Han är ett ypperligt exempel på varför vi borde ha dödsstraff i det här landet. Felblandad dödsinjektion borde se till så han är uppvärm rejält (ja det bränner som eld) när han får möta sina 72 jungfrur. Dessutom är han vaken medan han kvävs till döds. Går både hyfsat snabbt (3-5 min) och är billigt. Tär varken på svensk ekonomi eller förvaringsutrymme.

Är nåt jag just nu läser någon annanstans. 

Vissa har fått nog verkar det som. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-05-06 14:46 #184 av: Göstage

Polisen gör nu oannonserade eftersök med hund på förskoleområden i Rinkeby innan de öppnas för dagen, eftersom det allt oftare hittas gömd narkotika i sandlådor och andra platser i anslutning till förskolorna.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-08 07:26 #185 av: Jimmy.L

Rymdtorget i Bergsjön i Göteborg har länge haft problem med hotfulla ungdomsgäng, snatterier och öppen knarkförsäljning. Det var orsaken till att man satte in ordningsvakter. En av dem är David som 2017 blev attackerad under ett arbetspass. – De sprang ikapp mig. De fick ner mig på marken och de flesta stod och sparkade.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/ordningsvakten-david-blev-attackerad-i-bergsjon

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-10 13:32 #186 av: Göstage

#159 De har en del att putsa på i Gottsunda...

"Skjutningarna i Gottsunda och Gränby handlar med stort sannolikhet om uppgörelser mellan kriminella gäng."---

"En källa uppger för SVT att polisen arbetar utifrån teorin att det senaste dygnets skottlossningar har att göra med gängkonflikterna.
– Det ligger nära tillhands att tro det, enligt poliskällan."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/gangkonflikt-trolig-orsak-till-skottlossning

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-10 14:05 #187 av: Jimmy.L

#186 Dom siktar dåligt nu mer? Funderar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-10 14:18 #188 av: Göstage

Ja, de får be Uppsala kommun om betald tid för skjutträning...Får idé

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-13 19:13 #189 av: Göstage

 "Flera ungdomsgårdar i Stockholms utsatta förorter har infiltrerats av kriminella nätverk. På Malmvägen i Sollentuna (klassat som riskområde av polis), Rinkeby och Alby/Fittja (särskilt utsatta områden), har både kommun och polisen haft problem med ungdomsgårdarna."--- 

https://www.expressen.se/nyheter/ungdomsgardar-tvingas-stanga-har-infiltrerats-av-kriminella-gang/

Låter väl som rätt självklara plantskolor.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-15 07:39 #190 av: Göstage

Alice Teodorescu, numera gästkrönikör i GP, såg Janne Josefssons reportage om Bergsjön 25 år efteråt och undrar hur det kunde gå så här - varför det fick gå så här.

 "Hur kan det finnas områden i Sverige, som Bergsjön, där polis och ordningsvakter hotas och misshandlas, där de kriminella med hjälp av drönare bevakar (!) var polisen befinner sig, där narkotikahandeln inte kan stoppas trots att alla vet om dess existens? Hur kan det ha att gått såhär långt? Svaret angränsar till plattityd, i all sin enkelhet: Det har kunnat gå såhär långt för att det har tillåtits gå såhär långt."---

"I dag räknas Bergsjön till ett av Sveriges 23 särskilt utsatta områden. Numera har de helsvenska familjerna i stor utsträckning lämnat den mer välmående delen av området och till viss del ersatts av välintegrerade familjer med utländsk bakgrund."---  

"Varför har vi låtit detta ske, i ett land som alltid stoltserat med sina egalitära ideal? När Josefsson för 25 år sedan frågade Göteborgs dåvarande starke man, Göran Johansson (S), liksom oppositionsrådet Johnny Magnusson (M) vad de tänkte göra åt problematiken i Bergsjön stod de svarslösa. 

Johanssons icke-svar är ett intressant svar: ”Jag kan inte svara på de frågorna. Jag tycker att det är en utveckling som är svår, vad gör man åt den och vilka konkreta förslag kan man lägga? Hade vi kunnat det hade vi gjort det.”
Frågan är om Johansson, och många andra med honom av skilda politiska kulörer, hade varit lika svarslösa om problematiken inte hade haft etniska förtecken?"---

"Sannolikt beror det på rädslan för hur de då, som nu, nödvändiga åtgärderna hade uppfattats. Men sådant som fler poliser, rivning av de mest utsatta områdena, nolltolerans mot hederskultur, höga krav i skolan var, och är fortsatt, inte uttryck för främlingsfientlighet. Det som däremot skulle kunna vara ett uttryck för just främlingsfientlighet är, paradoxalt nog, oviljan att faktiskt agera för att Sverige inom 25 år inte ska ha ett enda utsatt område kvar." 

https://www.gp.se/ledare/slösa-inte-bort-25-år-till-1.15066248

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-15 09:44 #191 av: Göstage

#189 "Porta ex-kriminella från fritidsgårdarna", kommenterar Linda Nordlund på Expressens ledarsida.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-15 11:54 #192 av: Jimmy.L

#191 Det gäller då att politikerna lyssnar,  dom har ju känt till det länge. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-15 12:05 #193 av: Göstage

#192 Ja, de brukar mest dyka upp när det har hänt något.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-16 08:17 #194 av: Göstage

Polisen för en ojämn kamp mot droghandeln i nordöstra Göteborg.

"Polisen arbetar intensivt med att komma åt droganvändningen i nordöstra Göteborg. Men trots en ökad närvaro i området så ligger man hela tiden flera steg efter de kriminella."---

"Statistik som SVT Nyheter Väst fått från polisen för just Hammarkullen visar att anmälningarna om droger i området halverades ifjol, jämfört med år 2017.
Men för hela polisområde nordöstra Göteborg visar siffrorna motsatta trenden. Här har det under årets första kvartal gjorts strax under 450 anmälningar om narkotikabrott. Skulle den trenden fortsätta under hela året så kommer anmälningarna att slå förra årets anmälda narkotikabrott med stor marginal."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisens-arbete-forsvaras-av

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-16 08:20 #195 av: Jimmy.L

Läste just detta, Oroande att lagstiftningen är så långt efter. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-16 08:27 #196 av: Göstage

Det är lite förvånande att inte gängkrigen i den delen av Göteborg märks av mer. Men de har väl "varor" så det räcker för alla...Ledsen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-23 19:41 #197 av: Göstage

#100ff Värnamo riskerar att åter drabbas av en våldsvåg efter att några som suttit häktade för skjutningar har släppts på fri fot inför dom i avslutad rättegång, vilket indikerar på att de troligen undgår fängelsestraff.

"Konflikten mellan två gäng i Värnamo kulminerade i en våldsam skottlossning på öppen gata.
Fyra personer åtalades för mordförsök – men de har nu släppts på fri fot efter avslutad rättegång. Nu talar allt för att de slipper fängelsedomar.
– Man kan konstatera att det har varit lugnt i Värnamo efter att de här männen frihetsberövades och det är positivt. Sen är det bara att hoppas att det lugnet håller i sig nu framöver, säger kammaråklagare Lisa Hedberg."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/gangman-slappta-oro-for-ny-valdsvag-i-smastaden/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-23 19:45 #198 av: Jimmy.L

#197 Till helgen lär det säkert bli skjutningar där. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-28 18:02 #199 av: Göstage

Norrby, Hässleholm och Hulta i Borås klassas som särskilt utsatta områden. Där finns sociala problem med en kriminell närvaro som innebär svårigheter för Polisen att utföra sitt uppdrag i områdena, inte minst eftersom innevånarna drar sig för att medverka i rättsliga processer.

Stadsdelen Norrby kontrolleras av fyra löst sammansatta grupperingar.  Grunden för dessa nätverk är vänskap, släktskap, religiös sammanhållning och etnicitet.  Öppen droghandel är ett av problemen  i området, som har utvecklats till  ett parallellsamhälle  präglad av en stark social kontroll av kvinnor utifrån religion och hederskultur.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-29 07:42 #200 av: Göstage

Polisens lista över utsatta områden, eller "lägesbild" som de själva föredrar att kalla den, har ifrågasatts bland annat av kommuner som känt sig utpekade. Polisen har dock även starkt stöd för listan, och i juni är det dags för en ny kategorisering av orosområden.

Anders Thornberg, rikspolischef, och Mats Löfving, ställföreträdande riks­polischef och chef för Nationella operativa avdelningen NOA, skriver i en debattartikel (i skrivande stund ej betalbelagd) i DN om varför det finns behov av en ny lista.

"En del har riktat kritik mot polisens lägesbild. De menar att områden får en stämpel som svärtar ner och är omöjlig att tvätta bort. Men att blunda för problemen eller hålla lägesbilden hemlig ökar inte tryggheten för våra medborgare."---

"Genom vår lägesbild av kriminaliteten kan vi prioritera våra resurser där de behövs som mest och tillsammans med andra aktörer åstadkomma en utveckling som ökar tryggheten och säkerheten för landets alla invånare."

https://www.dn.se/debatt/polisens-lista-over-utsatta-omraden-i-sverige-behovs/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-30 08:08 #201 av: Jimmy.L

I januari berättade polisen att sju övervakningkameror skulle sättas upp i Lindängen, Hermodsdal och Nydala i Malmö. Detta skulle ske i februari, men än i dag är inga kameror uppsatta.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/uppsattning-av-flera-overvakningskameror-drojer

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-30 10:40 #202 av: eskils

#199 Det är alltså en hemlig rapport från Polisen som P4 och SVT redovisar - bra! Verkligen på tiden att statlig media börjar ta bladet från munnen i sin beskrivning av den otäcka verkligheten i Sverige idag.

Hittills har man ju bara mumlat lite svävande om "grupperingar" som oförklarligt drabbar samman, säljer knark och slåss och hotar folk i de utsatta förorterna...

Nu tar man det djärva steget och skriver att det faktiskt rör sig om grupperingar grundade på "vänskap, släktskap, religiös sammanhållning och etnicitet", och om "ett parallellsamhälle  präglad av en stark social kontroll av kvinnor utifrån religion och hederskultur".

Man erkänner alltså äntligen att det är invandrare med olika religionsuppfattning och med en barbarisk kvinnosyn som ligger bakom problemen. Duktigt P4 och SVT! Blomma

Det finns ju starka spänningar och konflikter mellan olika invandrargrupper, mer eller mindre ovilliga att integrera sig i det svenska samhället. T ex sunni- och shiitiska muslimer. Dessa spänningar är säkerligen förklaring till en stor del av de dagliga våldsdåden i förorterna. De mest intoleranta invandrarna (gissningsvis sunni, t ex IS-anhängare) måste förmås att släppa sin fanatism eller lämna landet - en uppgift för politikerna!

En uppgift för journalisterna är att ställa vår s.k. feministiska regering mot väggen och kräva handfasta åtgärder för att trygga alla kvinnors rättigheter!

För så här kan vi inte ha det.


Anmäl
2019-05-30 11:11 #203 av: Göstage

#202 Javisst, först när politiker och myndigheter mumlar ur skägget om vad det är som pågår och synliggör "grupperingarna" får allmänheten en möjlighet att bilda sig en uppfattning och kräva relevanta åtgärder. 

På den tidigare så aktiva sajten Politik iFokus finns en del exempel (några länkar nedan) på vilka  etniska grupper det kan röra sig om. Sålunda förekom det på en ort oroligheter mellan afghaner och syrianer, en konflikt som högst sannolikt har växt fram här, eftersom de knappast kivas friktionsmässigt inbördes i sina respektive hemländer. med tanke på att det är 372 mil mellan Damaskus och Kabul.

På en annan ort var det  tjetjener som stred mot yazidier o.s.v. - detta alltså på svensk botten. Men det får vi bara veta "händelsevis", och, som jag upplever det, alltmer sällan. Det är ju bekvämare att bara tala om "grupperingar" även i de fall man mycket väl vilka det är som är orosstiftare.   Att förmoda att orsaken till bråken kan vara inflytandet över den lokala narkotikahandeln är knappast något sömmersketips...

https://politik.ifokus.se/discussions/5a34dedd8e0e74028e0009e4-rasmismen-det-inte-talas-om

https://politik.ifokus.se/discussions/585cebeb8e0e747ee10012b5-afghan-vs-arab

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-30 11:51 #204 av: eskils

Tror nog också att religionen, eller de olika tolkningarna av samma religion, ligger bakom mycket av våldsbrotten. Kurdiska yazidier och kristna har ju utsatts för mycket förföljelser och mord i t ex Syrien, av fanatiska sunnimuslimer = islamister, som tror sig  vara de enda med rätt att leva. Så sker säkert även här.

20-årige Hermon som mördades i Sätra för några veckor sedan kom tydligen från en kristen familj, och verkade vara en snäll och skötsam kille. Hjälpte till att måla och fixa med möteslokalen i Sätra. Kände sig "inte trygg" i möteslokalen i närbelägna Skärholmen.

Det kan vara så som hans syster säger, att han inte ville ställa upp på det som de kriminella killarna krävde av honom.

Islamister vill inte se att andra invandrare anpassar sig till "de otrogna", dvs det svenska toleranta samhället. De anser sig t ex ha rätt att stjäla från svenskar, som de föraktar. Fanatism och kriminalitet kan gå hand i hand.

https://politik.ifokus.se/discussions/5b34abc78e0e740b67000cff-salafism-i-sverige?4d71244cb9cb4621410460c4-1


Anmäl
2019-05-30 13:27 #205 av: Göstage

#204 Javisst, du har rätt-  religionsstridigheter i olika form spelar säkert inte någon liten roll i konflikterna.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-30 13:49 #206 av: Lona

#194, Att polisanmälningarna för droghandel har halverats i Hammarkullen beror snarare på att invånarna inte längre ids ringa polisen. Det märks inte direkt att det görs extra insatser mot droghandeln i Nordost.
Jag förstår att polisen inte har resurser att kväsa detta, men att de kommer med idiotiska tips vid anmälan om pågående droghandel är just...idiotiskt.
"Gå ner och skriv upp registreringsnumret på bilen!" Jomenvisst, det blir säkert uppskattat! Jag kanske ska knacka på bilrutan och hytta med paraplyet också? Hota med min "farliga labrador"?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-30 14:03 #207 av: Göstage

#206 Har du fått den uppmaningen av Polisen? Det låter inte direkt "välbetänkt" av dem i så fall...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-30 22:17 #208 av: Lona

#207, Japp, de sade det till mamma när hon ringde om pågående droghandel.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-31 07:39 #209 av: Jimmy.L

Det är into ovanligt att polisen inte har lediga bilar när man ringer. Brorsan blev av med sin moped i Fittja förra hösten dom kunde inte hjälpa till och skulle han hitta den så skulle han ta tillbaka den. Hur då undrade han mopeden vägde över 100 kg och dom var troligen inte en som tog den men det kunde dom inte svara på. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-31 08:08 #210 av: Göstage

#208 #209  Undrar om de poliserna hade givit sin egen mor respektive bror samma råd?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-31 08:16 #211 av: Jimmy.L

#210 Det är inte polisens fel utan politikerna som hr tillåtit invandrare bo där dom vill. Hårdare krav på invandrare, dom borde få bo i glesbyggden istället där det förekommit avfolkning.  Och hårdare straff för brott. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-05-31 08:41 #212 av: Göstage

#211 Nja, hur man bemöter allmänheten är nog polisens ansvar- att rutinmässigt utsätta telefonörer för fara kan inte vara rätt. Vad hade hänt om de som ringt upp tagit rådet på allvar och råkat illa ut?

Sedan instämmer jag i det övriga. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-05-31 10:46 #213 av: Lona

#211, Det här är inte invandrare utan mest svenskar.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-31 11:04 #214 av: Jimmy.L

#213 Fittja är ett invandrartätt område som polisen inte är välkommen vid. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-03 08:11 #215 av: Göstage

Idag klockan 10.00 presenterar Polisen den nya listan över utsatta områden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-03 10:29 #216 av: Göstage

#0 #215 Inga stora förändringar från föregående lista.

Nytt särskilt utsatt område är Storvreten (Tumba kommun)

Bort från listan:  

Gårdsten (tidigare särskilt utsatt område)

Smedby, Upplands Väsby och Hageby, Norrköping (tidigare utsatta områden)

Edit.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-03 11:42 #217 av: Göstage

#216 Anm.: Gårdsten försvinner inte helt, utan finns kvar i kategorin "utsatt".

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-03 12:38 #218 av: Jimmy.L

Storvreten som tidigare var ett trevligt område. Ledsen

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-03 15:57 #219 av: Jimmy.L

Polischefen i Huddinge, Manne Jönsson, är kritisk mot NOA:s uppdaterade lista över utsatta områden. "Att Flemingsberg inte är med är förvånande. Det är ett område som tar mycket av vår tid i dag."

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/polischef-kritiserar-lista-over-utsatta-omraden/repsfc!ObHSIpvvEmvCEbPsApqE7Q/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-04 08:08 #220 av: Göstage

#219 Ja, även som "utomstående betraktare" kan man hitta en del att fundera över. Åtminstone några av de områden i Helsingborg som står som riskområden förekommer så ofta i händelserapporterna att man kan fundera om de inte "förtjänat" att flyttas upp från riskområden till utsatta områden.

Vidare verkar inte Håsten i Varberg må så bra - kanske skulle det platsa i riskområden vid det här laget?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-04 08:10 #221 av: Göstage

#26ff Peter Santesson, opinionschef på Demoskop och krönikör på Dagens Samhälle, funderar kring Polisens uppdaterade lista över utsatta områden.

"Det allra mesta är sig likt från rapporten från 2017. Stabiliteten i sig talar för att rapporten har en robust metod. Läget på marken i områdena förändras i allmänhet knappast så dramatiskt på två år, och rapporten speglar den trögheten. Polisen har hållit fast vid samma mått, definitioner och områdesindelningar vilket gör att resultaten kan jämföras rakt av med föregående rapport. Inget räknetrixande och måttfixande i sikte.

Förändringarna sedan sist är trovärdigt små, men också spretiga. På många håll uppfattar Polisen en positiv tendens, inte tillräcklig för att siffrorna ska förändras särskilt, men ändock. Samtidigt har läget exempelvis försämrats i samtliga utsatta områden i det redan hårt prövade Södertälje."---

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/plotsligt-googlar-alla-storvreten-27980

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-04 08:41 #222 av: Jimmy.L

#220 Ja det finns säkert fler områden som behöver hamna på listan

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-04 08:45 #223 av: Jimmy.L

#221 I vårat lilla centrum samlas stora ungdomsgäng jag undviker den helt efter kl 15 fast jag har mycket sällan ärende dit, är bara om jag ska till en annan busslinje som jag passerar där men då helst en liten "omväg".

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-04 08:56 #224 av: Göstage

#223 Ja, det finns nog många som upplever något liknande, och det otäcka är att det så sakta blir så självklart att vi inte längre inser det absurda och skrämmande i utvecklingen. Med tiden blir det ett "ja, men så har det ju alltid varit" eller kanske från de riktigt minnesgoda: "jag minns när man kunde gå ner till centrum utan att känna obehag". 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-04 21:57 #225 av: Göstage

#223 #224 I Gottsunda drar sig också folk, föga förvånande,  från att vara ute efter en viss tid. 

"För fjärde året i rad räknas Gottsunda i Uppsala som ett särskilt utsatt område.
Polisen har svårt för att jobba här, invånarna vill eller vågar inte hjälpa till och det finns ”parallella samhällsstrukturer”.
Flera boende berättar att de inte vågar gå ut på kvällarna.
– Det har blivit otryggare, säger Elisabet Jakobsen, 66, som bott här i 42 år."---

"Vazgen Haghverdian, 71, är egenföretagare och driver en frisersalong i Gottsunda. Han stänger sin salong vid klockan 16 om dagarna – det är inte värt att hålla öppet senare.
– Det är Gottsunda i verkligheten.
Han fortsätter:
– Gottsunda var bra för längesen. För kanske 25 år sen. Men nu är det mycket problem. Särskilt med brottslingar som finns överallt, som stör folket. Äldre vågar inte komma ut på nätterna.
– Det största problemet är gäng. De förstör hela området. Varje dag bakom min arbetsplats röker de narkotika. Jag anmälde dem, de slog sönder min bil. De har hotat mig. Men jag bryr mig inte, jag måste stå emot."---

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/boende-i-gottsunda-vi-gar-inte-ut-pa-kvallen-av-radsla-for-vald/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-05 06:59 #226 av: Jimmy.L

#225 Ja det är ett problem som våra politiker inte förstår. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-09 11:31 #227 av: Jimmy.L

Elisabet säger att folk ibland kritiserar henne för att hon pratar för mycket om negativa händelser i Krylbo. Särskilt de som själva inte bor här argumenterar emot. Hon likställer utvecklingen med hur större städers miljonprogram utvecklats. – Andra i Avesta som inte vet någonting har åsikter om oss som säger vad vi tycker. När jag ser mig omkring här i Krylbo så ser jag ett nytt litet Rosengård. Vad har våra barn och ungdomar att se fram emot?

https://www.expressen.se/nyheter/slumomradet-mitt-i-sverige/

Läsvärd artikel. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-09 16:04 #228 av: Göstage

"Så här kan det inte fortsätta" skrev Mohamed Omar om Gottsunda för fyra år sedan. Men så har det fortsatt, och mer än så - det har blivit värre...

https://detgodasamhallet.com/2015/06/19/sa-har-kan-det-inte-fortsatta/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-09 16:05 #229 av: Jimmy.L

Ja inget händer trots löften i mer än 30 år. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-11 23:21 #230 av: Göstage

Skäggetorp, Linköping. En ung man har påträffats blödande med allvarliga skador som verkar komma från något vasst föremål. Han har förts till sjukhus, ingen person har gripits. Skäggetorp är ett av de områden som Polisen betecknar som särskilt utsatta.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-12 16:42 #231 av: Jimmy.L

Hashem Ali Khan, 62, har häktats misstänkt för grovt vapenbrott. Han har tidigare pekats ut som ledare och överhuvud över det kriminella släktnätverket kring delar av släkten Ali Khan i Göteborg. – Jag kan inte säga någonting i det här läget, säger åklagare Anette Wiberg-Koffner vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

https://www.expressen.se/gt/familjeledaren-hashem-ali-khan-misstanks-for-grovt-vapenbrott/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-12 17:09 #232 av: Göstage

#231 Ja, det är välkänd släkt i Angered, och nog ansedd som så nära en klan man kan komma. Har följt deras bravader några år, och här är några länkar som jag tidigare lagt ut på annat håll på iFokus.

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/polisen-så-byggde-den-stora-släkten-sin-makt-i-förorterna-1.4252576

https://familjen.story.aftonbladet.se/

https://www.expressen.se/gt/polischefen-om-bidragen-till-ali-khan-rent-motbjudande/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-13 07:59 #233 av: Göstage
Twitter (AEN098 är Polischefen Erik Nord.)

#231ff En journalist som gjort ett reportage om släkten är intervjuad av focus.de. Tydligen finns samma släkter även i Tyskland med motsvarande problem. Bara att hoppas att de inte sprider sig på fler utsatta områden i Sverige.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-14 06:37 #234 av: Göstage

"Ett mindre gäng har löpt amok på Hässle torg i Borås.
De tände eld på en pizzeria – men även ett kafé, en butik, ett bibliotek, en frisörsalong och en ungdomsgård fick stora skador.
Hela torget har nu spärrats av under natten."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2GoEyq/gang-lopte-amok-i-boras--helt-torg-avsparrat

Hässle(holmen) hör till kategorin särskilt utsatta områden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-14 10:23 #235 av: Göstage

Explosion i närheten av syrisk-ortodoxa S:t Afrems kyrka i Geneta i natt. Även i höstas skedde det en explosion där. Geneta är markerat som särskilt utsatt område på Polisens lista.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-16 09:50 #236 av: Göstage

Danmark är i färd med att starta sitt planerade saneringsarbete av utsatta områden.

"Konsekvenserna av det så kallade gettopaketet som danska folketinget antog förra året börjar nu stå klara. Runt 3 200 av totalt 16 000 allmänägda bostäder i 15 särskilt utsatta områden ska rivas.
Ytterligare ett par tusen bostäder ska säljas till privata värdar eller göras om till äldre- eller ungdomsbostäder. Det visar tidningen Jyllands-Postens genomgång av de utvecklingsplaner som kommuner och bostadsföreningar enats om, och som nu ska godkännas av regeringen."---

"Syftet med ”ghettopakken” som det heter på danska är att helt avveckla de mest utsatta områdena fram till 2030."

 https://www.svt.se/nyheter/var-femte-bostad-rivs-i-danska-getton

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-16 11:21 #237 av: Jimmy.L

Socialdemokraterna i Sverige borde åka dit och lära sig något. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-16 11:32 #238 av: Göstage

Tyvärr är det ju en het potatis i Sverige, eller fel - det är en ickefråga. Det är väl bara en partiledare som talat om det danska initiativet i positiva ordalag.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-17 07:56 #239 av: Göstage

"Natten till torsdag föll en kvinna från en balkong i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. En man i 25-årsåldern har nu häktats misstänkt för mordförsök."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/man-haktad-misstankt-for-mord-i-linkoping

Skäggetorp hör till de särskilt utsatta områdena.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-19 21:40 #240 av: Göstage

Gottsunda i rubrikerna igen - en person skottskadad vid 18-tiden.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/larm-om-skottlossning-i-gottsunda-3

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-22 06:17 #241 av: Göstage

Inga lika villkor för HBTQ-personer i Göteborgs utsatta områden.

"Det har blivit lättare att leva som homosexuell i Göteborg det senaste decenniet. Det säger Richard Brodd (L), ordförande för stadens hbtq-råd. Samtidigt finns det områden och stadsdelar som man behöver arbeta mycket mer med, anser han."---
"Det finns fortfarande många utmaningar i till exempel utanförskapsområden, säger Richard Brodd (L)."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hbtq-radet-svart-for-homosexuella-att-vara-oppna-i-hederskontexten

"Här uppger ordföranden att man upplever att attityderna har blivit tuffare gentemot hbtq-personer på flera håll – inte minst i utsatta områden.
– Det är mycket förlöjligande och man vill förminska oss och vår rätt att leva, säger Ardeshir Bibakabadi.
Ardeshir Bibakabadi är muslim och öppet homosexuell sedan mitten av 1990-talet. Han har varit ute på många skolor och föreläst i ämnet. På en skola blev han attackerad av eleverna och har polisanmält händelsen som var för några år sedan.
Han märker också av en slags moralpolis i förorten som vill driva tillbaka gay-rörelsen.
– Det är väldigt svårt att leva öppet som hbtq i förorten i dag.
Under West Pride-paraden i år blev tåget han gick med i hånat öppet av personer när de passerade Brunnsparken och de fick höra fula könsord kastade efter sig på olika språk.
– Det var väldigt förnedrande, säger han om hur de bemöttes."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/rfsl-och-homan-jobbar-for-en-battre-acceptans-i-fororten

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-22 15:58 #242 av: Göstage

Polisman knivhuggen vid ingripande vid lägenhetsbråk/kvinnomisshandel i Angered. Gärningsmannen skjuten i överkroppen. Oklara skador för båda, liksom för kvinnan.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-06-22 16:19 #243 av: Jimmy.L

Hoppas polismannen inte är för skadad liksom kvinnan, 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-06-23 04:41 #244 av: Göstage

#24 I höstas hade lokalpolisen i Linköping visst hopp om att Skäggetorp skulle kunna avlägsnas från utsatthetslistan , men sedan dess har namnet då och då dykt upp i mindre smickrande sammanhang, och området finns kvar på listan. Senast igår påträffades två yngre män skottskadade i området.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-11 07:18 #245 av: Göstage

Klockaretorpet i Norrköping är ett tidigare (?) problemområde som nu verkar ha tillfrisknat.

"I Klockaretorpet i Norrköping har det gjorts många förändringar i centrum.
– På den här ytan inne i centrum hade vi för några år sedan väldigt mycket problem med öppen droghandel. Vanliga människor vågade inte röra sig här, framförallt inte kvällstid. Vi har plockat bort två garage som väldigt mycket ramade in centrumbildningen. Sedan har vi också stängt möjligheten att springa härifrån vid polisrazzior, säger Tomas Lindquist, stadsdelsutvecklare vid Hyresbostäder i Norrköping.

Aktörerna har avstämningar varje vecka, träffas regelbundet för att diskutera problemen och kan på så sätt få en gemensam bild av vad som händer i området. Personer som rör sig i området – som väktare, hemtjänstpersonal och fastighetsskötare – har även fått i uppgift att fylla i en checklista på vad de ser."---

"Runt den tiden var området hårt drabbat av bilbränder, stenkastning mot polisen och öppen narkotikahandel. Enligt siffror från polisen anmäldes 88 brott i Klockaretorpets centrum år 2016. År 2018 fick polisen in 22 anmälningar i samma område."---

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/minskad-kriminalitet-efter-samverkansprojekt

Vad som inte framgår av artikeln är hur mycket av lugnet i området som kan tänkas bero på att tidigare orosstiftare möjligen befinner sig bakom lås och bom för tillfället.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-11 18:42 #246 av: Jimmy.L

I ett nytt avsnitt intervjuar vi en mamma och hennes son, om hur det blev att leva i ett område i Kristianstad i takt med att invandringen blev allt större. Mönstret känns igen, men de kontaktade oss för att de ville att någon lyssnar på deras berättelse, när ingen annan verkar göra det.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-07-16 07:56 #247 av: Göstage

Två yngre män rapporteras skjutna i Länsmansgården i natt. De var talbara när de avfördes från transport till sjukhus (se tråden om skjutningarna i Sverige). 

Ibland inrapporterar media brott från Svartedalen och Länsmangården, och då kan det kanske vara av intresse att känna till att de områdena i sin tur ingår i stadsdelen Biskopsgården, som omfattar delarna Jättesten, Länsmansgården, Norra Biskopsgården, Svartedalen, och Södra Biskopsgården.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-23 20:47 #248 av: Göstage

"Den omfattande renoveringen är ett led i ett lyfta bostadsområdet Gamlegården i Kristianstad. Kristianstad kommun har investerat cirka 22 miljoner kronor i området den senaste tiden.

Men redan samma dag som det nya utomhusbadet invigdes började skadegörelsen. Enligt Kristianstadbladet inkom hot före nyinvigningen – som alltså senare verkställdes.

På en vecka ryckte väktare ut till platsen varje kväll, totalt nio gånger.
Bland annat saboterades solcellspaneler och staket klipptes upp.

– Det är äldre som med hjälp av minderåriga tar sig in i containers på området. Vi fick sätta upp full övervakning med värmekameror i alla hörn och högtalare som kopplats till Securitas, berättar Karl-Henrik Persson för Kristianstadbladet.

Och det fanns incidenter även under byggtiden. Då ska byggföretag ha blivit bestulna på verktyg för hundratusentals kronor, uppger Kristianstadbladet."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/utomhus-bad-har-forstorts-varje-kvall-sen-nyinvigningen/

Gamlegården är ett av landets utsatta områden enligt Polisens definition.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-23 20:57 #249 av: Jimmy.L

Så mycket för att öka trivseln för dom boende. Och vissa pratar om att det inte lönar sig med högre straff.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-07-24 11:51 #250 av: sponny

#248 Jag minns att farsan, som jobbade som snickare innan pension för några år sedan, arbetade med en annan snickare som tagit ett jobb i Kungsmarken i Karlskrona. Kungsmarken var då ett område med problem, hur det är idag vet jag inte. De skulle hur som helst bygga fotbollsmål och ett trästaket runt fotbollsplatsen. Som han beskrev det var småkillarna i området jätteglada att de kommit dit, frågade en massa och såg fram mot en vettig plats att spela fotboll. Och de äldre fick man hålla koll på för de var på väg in i minibussen för att plocka med sig verktyg. Och vid ett par tillfällen fick man dra ut folk ur bussarna.

Detta var på måndagen. När de kom dit på tisdagen var allt det de gjort dagen innan borta. Målen sönderslagna, staketet nedsparkat och virket sönderbrutet. Och småkillarna var jättebesvikna. De återställer och lagar allt och kommer dit på onsdag morgon och samma förstörelse igen. Det var då farsan sa till sin kollega/arbetsledare att nu bryr jag mig inte om detta längre och åkte hem. Och har aldrig besökt området igen.

Anmäl
2019-08-05 07:49 #251 av: Göstage

"Vittnen som inte vågar komma till rättegången, misshandel som aldrig polisanmäls och främmande personer som knackar på och har synpunkter på din dotters klädsel. Så kan det se ut på vissa flera platser i Sverige. Det handlar om områden där egna normsystem skapats och där man löser sina konflikter själv - utan att blanda in varken polis eller svensk lag."---

Om den talande tystnaden i svenska parallellsamhällen handlade gårdagens "I lagens namn" på SR1  - en tillvaro där det blivit en överlevnadsstrategi  att tiga i olika situationer.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-08-09 07:21 #252 av: Göstage

Skäggetorp i Linköping finns på listan över särskilt utsatta områden. Det har talats om att sänka utanförskapsgraderingen där, men det är ett namn som ofta återkommer i mindre smickrande sammanhang. 

I natt rapporteras en misstänkt våldtäkt med efterföljande gänganhopning, samt tidigare under kvällen pöbelattack mot polis, som fick freda sig med pepparspray.

https://www.expressen.se/nyheter/lynchstamning-efter-misstankt-sexualbrott-/

https://www.expressen.se/nyheter/just-nu-tumult-mellan-polis-och-folksamling/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-02 23:00 #253 av: Göstage

"I dag beviljades Stockholms stads ansökan att göra så kallade LOV3-områden av Rinkeby och Husby."---

 "Det här innebär att det kommer bli fler ordningsvakter i stadsdelarna från och med den nionde september när LOV3-tillståndet börjar gälla."---

https://mitti.se/nyheter/kommer-ordningsvakterna-rinkeby/?omrade=hela-stockholm

Lycka till!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-09 15:02 #254 av: Göstage

Aftonbladet har återpublicerat en några år gammal artikel om Ali Khan-klanen i Angered. Kan rekommendera läsning, men det är kanske bäst att göra det snart, eftersom det kan bli en plusartikel av den.

https://familjen.story.aftonbladet.se/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-13 15:02 #255 av: Göstage

#231ff Klanmedlem under åtal. Återstår att se om åklagaren lyckas få honom fälld.

"En man i 40-årsåldern ingående i ett släktnätverk i nordöstra Göteborg åtalades på fredagen för grovt vapenbrott och narkotikabrott."---

"Vid tillslaget i juni beslagtogs en Kalasjnikov och en kulsprutepistol, med tillhörande ammunition. Dessutom fann polisen 563 bensodiazepin-tabletter i ett förråd som tillhör den nu åtalade mannen."---

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/man-i-släktnätverk-åtalad-för-vapen-och-narkotikabrott-1.18145700

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-19 18:37 #256 av: Göstage

”Det finns stadsdelar där Sveriges rikes lag inte gäller.”
Mikael Odenberg (M)

 "De kriminella skrattar åt våra lagar."
Hanif Azizi, områdespolis i Rinkeby. 

Lägesbeskrivningar som bara är ytterligare bekräftelser på hur det blivit (och varit, ett bra tag).

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-27 20:00 #257 av: Göstage

Återväxten verkar tryggad i Kronogården...

"Under torsdagseftermiddagen blev PRO:s medlemmar påhoppade av barn som kastade sten mot dem och skrek skällsord utanför deras lokal. Enligt föreningens ordförande har trakasserierna pågått i flera år.

Varje torsdag spelar medlemmarna i PRO Trollhättan Södra bingo i en lokal på Kronogården. Men i torsdags så blev medlemmarna påhoppade utanför lokalen av barn. Enligt medlemmarna så blev de kallade skällsord och fick sten kastade på sig."---

"I en video som publicerats på sociala medier syns flera barn som står utanför lokalen. I videon hörs hur någon skriker hora. Videon hade över 9 000 delningar innan den blev borttagen."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/stenkastning-mot-pensionarer

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-28 11:31 #258 av: Göstage

"En ensam hundförare attackerades av en stor grupp människor på Hässleholmen i Borås, rapporterar Borås tidning.
Hundföraren vaktade polisbilar medan en husrannsakan pågick i området. Då omringades polisen av 15-20 personer som gick till våldsam attack."---

"Flera personer har frihetsberövats på grund av händelsen som rubriceras som våldsamt upplopp.
Enligt uppgifter till Borås Tidning ska flera av de som pekas ut för upploppet ha starka kopplingar till ett kriminellt gäng i Hässleholmen/Hulta."

https://nyheteridag.se/ensam-polis-attackerad-av-gangkriminella-i-boras/

Hässleholmen/Hulta är "särskilt utsatt område" i Polisens klassificering av oroshärdar.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-09-29 12:44 #259 av: Göstage

Brandkärr i Nyköping borde vara en "nästagångare" för kommande listor.

https://nyheteridag.se/upplopp-i-radikaliserade-brandkarr-trots-polisens-strategi-med-hoppborg-och-dialog/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-04 07:59 #260 av: Jimmy.L

https://www.expressen.se/debatt/foraktet-mot-fororten-far-gangen-att-vaxa/

Jag förstår inte denna artikeln, folk i förorten  vill ju ha hårdare straff och fler poliser helt i mot det dom skriver. Dom enda som är i mot fler poliser och hårdare straff är dom kriminella så vilka är det dom vill skydda i artikeln.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-04 09:45 #261 av: Göstage

#260 Jag har inte läst hela artikeln, men jag såg att debattören är snett ute redan i en av sina grundhypoteser, nämligen "föraktet mot förorterna i media".  Enligt min åsikt är journalister i allmänhet i överkant positivt inställda till förorterna, kanske ett utslag av dåligt samvete eftersom de själva bor i sina reservat.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-04 22:33 #262 av: Göstage

"Skjutningar, sprängningar, knivåd, masslagsmål och brinnande bilar har blivit vardag i Sverige. Det är naturligtvis en fasansfull utveckling, men ändå sannolikt bara början på en än värre situation", skriver författaren Per Brinkemo på Smedjan I Tyskland är man allvarligt oroade över klansamhällenas tillväxt och våldspotential, och Sverige riskerar en likartad utveckling. 

Brinkemo skriver att han i våras träffade polischefen i nordöstra Göteborg, Ulf Merlander: "De har ett särskilt fokus på den klanbaserade kriminaliteten eftersom den, enligt honom, på ett djupare plan är systemhotande.
Inom Merlanders geografiska ansvarsområde finns den numera omskrivna Ali Khan-klanen där många av medlemmarna har gedigna brottsregister och där familjeöverhuvudet skipar rätt mellan grupper och individer som är i konflikt med varandra. Men denna klan är inte den enda. Bara i nordöstra Göteborg finns åtminstone fyra till. De samarbetar, har täta kontakter och knyter band till varandra genom arrangerade äktenskap mellan de olika familjernas medlemmar. De ägnar sig åt ren kriminalitet men också åt affärer, blandar både svarta och vita pengar. 

Faran med klanbaserad kriminalitet är att den till skillnad från kriminella gatu- och mc-gäng är organiserad genom blodsband. I andra typer av gäng uppstår förr eller senare slitningar, konkurrens och illojalitet. Enheter baserade på blodsband blir betydligt mer slutna; man föds och socialiseras in i en släkt som man aldrig i livet sviker och förråder, oavsett om man själv är kriminell eller inte."--- 

https://timbro.se/smedjan/snart-kan-det-vara-for-sent-att-stoppa-klankriminaliteten/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-08 09:14 #263 av: Göstage

"Två väktare blev på måndagskvällen överfallna i Rinkeby av ett okänt antal personer. En av väktarna ska ha blivit skjuten i benen", enligt uppgifter till Aftonbladet.


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-08 09:30 #264 av: Göstage

#263 Johan Westerholm  på ledarsidorna påminner bland annat apropå gårdagskvällens beskjutning av väktare om hur politikernas förljugna bild  möjliggjort en fortsatt negativ utveckling i området. 

https://ledarsidorna.se/2019/10/nya-skjutningar-i-rinkeby-nyrekryteringen-till-gangen-inte-bruten/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-09 19:06 #265 av: Göstage

Fyra bilbränder i Boråsstadsdelen Norrby i natt, två eller tre personer sågs avlägsna sig från brandplatsen. Norrby är en stadsdelarna som graderas som "särskilt utsatt" på polisens riksomfattande lista.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-15 15:04 #266 av: Göstage

"Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) och regionpolischefen Ulf Johansson har satt upp ett gemensamt mål om att det inte ska finnas några särskilt utsatta områden kvar i staden år 2025. Det presenterade de under en presskonferens på tisdagen."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mRWEgv/malet-inga-sarskilt-utsatta-omraden-2025

Hej, du som händelsevis tittar in här 2025 - hur gick det?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-15 15:16 #267 av: Jimmy.L

Lycka till det blir tuft att vända trenden i förorten.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-10-15 15:17 #268 av: Göstage

#267 Sannerligen!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-20 12:59 #269 av: Göstage

"I alla landets 22 särskilt utsatta områden bidrar barn till narkotikaförsäljning. Det visar en kartläggning som Göteborgs-Posten gjort."---

"Kartläggningen visar också att barn dras in i kriminella gäng i samtliga utsatta områden, på vissa håll så unga som 10-12 år. Det är personliga kontakter, vänner och familj som gör att ungdomar blir en del av gängen, enligt flera av polischeferna."---

Källa

Juniorlagen tryggar återväxten och pappa och brorsan är tränare. Visst.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-21 19:41 #270 av: Göstage

Oroligt i Skäggetorp (Linköping) vid tre tillfällen idag i form av gängslagsmål. En person har förts till sjukhus.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-23 09:20 #271 av: Göstage

#262 Väntar det "tyska tillståndet" med ett växande klanvälde även Sverige? En färsk rapport från Försvarshögskolan kartlägger dagsläget och utvecklingen.

"Inofficiella rättegångar, livrädda vittnen och klanledare som medlar i konflikter. Så kallade parallellsamhällen utgör ett av flera allvarliga hot mot lokalsamhället enligt en ny rapport från Försvarshögskolan."---

"– Det som gör det här till ett stort problem är att det undergräver rättssystemet och demokratin. Det kan på längre sikt bli systemhotande, säger Henrik Häggström, redaktör för rapporten och senioranalytiker vid Försvarshögskolan till SvD."---

https://www.svd.se/ny-rapport-klansamhallen--ett-hot-mot-demokratin (betalartikel)

https://samtiden.nu/2019/10/rapport-klansamhallen-hotar-svensk-demokrati/

Rapporten (pdf)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-23 12:06 #272 av: Jimmy.L

Det nya fina Sverige.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-09 12:51 #273 av: Göstage

Bäckby (Västerås) finns på listan över utsatta områden, och den här insändaren visar att det är välförtjänt...

https://www.vlt.se/artikel/insandare-det-ar-varre-an-ni-tror

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-17 08:16 #274 av: Göstage

"Det är tufft att varje dag patrullera torgen. Du möter människor som du vet har mördat. Du kan bli spottad på, kallad gris och få höra att de ska knulla din mamma. Men det är en jätteeffektiv metod." Så säger lokalpolischefen Ulf Merlander i ett av Göteborgs utsatta områden till Expressens Anna Dahlberg, som "köper" hans åsikter:

"Det ska inte finnas en sorts snällpoliser, som spelar pingis och snackar, och en annan som sätter gränser för normbrytande beteende. Tvärtom ska det vara samma poliser som ena dagen tar i hand och nästa sätter på handfängsel."---

"Så ser nycklarna till ett lyckat polisarbete ut. Det är inte militären som behövs i svenska förorter utan en lokalt förankrad poliskår som kan sin sak och vägrar backa."

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lar-av-supersnuten-fran-goteborg/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-25 08:12 #275 av: Göstage

Tjärna Ängar i Borlänge är ett utsatt område som det inte tränger ut så mycket information från, bland annat eftersom Mittmedia blockerar dalatidningarna med betalspärr. Ickeprenumeranter får förlita sig på lokalradio och annat, som i sin tur sovrar material på Public Service sedvanliga vis.

I en krönika på Ledarsidorna tar Johan Westerholm Tjärna Ängar som exempel på utvecklingen i utanförskapsområdena.

Editerat länk.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-25 08:18 #276 av: Jimmy.L

Droghandel, stölder, våldsamma bråk, missbruk och hotfulla ungdomsgäng. Det vittnar två företagare vid Älvsjö torg om. De anser att turbulensen i centrumet ökar. Men polisen delar inte bilden.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/handlare-har-fatt-nog-av-valdet-i-alvsjo/repskk!gE74IDUnPzKOz4A7saQHQ/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-25 18:02 #277 av: Göstage

"Polis larmades till Skäggetorp, en stadsdel i Linköping, med anledning av en misstänkt skottlossning."--- 

"Tio i fem på måndagseftermiddagen var polisen på plats, och anträffade då en skadad person. Personen har förts till sjukhus med ambulans."---

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-skottlossning-i-linkoping/

Skäggetorp är klassat som särskilt utsatt område och välbekant i denna tråd.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-26 09:47 #278 av: Göstage

"Den 1 december presenterar den danska regeringen en uppdaterad lista över landets gettoområden på vilken man tros peka ut 15 bostadsområden som ”hårda” getton", skriver Samhällsnytt, som även påminner om det danska gettopaketet, där utsatta områden skall rivas och/eller förändras i grunden.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-26 10:45 #279 av: Jimmy.L

I Danmark gör man något åt problemen medans i Sverige så blundar man.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-28 07:44 #280 av: Jimmy.L

Polisen kommer att utöka antalet områdespoliser på Tjärna Ängar i Borlänge. I dag finns två, men från och med nyår kommer gruppen successivt att utökas för att till slut bli åtta plus en chef.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/riskomradet-tjarna-angar-far-nio-egna-poliser

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-28 07:57 #281 av: Göstage

#280 #275 Ingen liten utökning, och säkert påkallat!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-28 08:16 #282 av: Jimmy.L

#281 Frågan är hur länge dom orkar och om avhoppen från polisen fortsätter tack vare dålig lön och hot.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-28 08:24 #283 av: Göstage

Ja, det står nog och väger nu. Man förstår ju att de enskilda poliserna är misstänksamma mot alla löften efter att ha blivit brända under den förre rikspolischefens tid.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-28 09:37 #284 av: Jimmy.L

Jo Löfven står och lovar dom allt möjligt utom högre lön och strängare straff för hot mot poliser och nu kommer en polismördare snart ut från fängelset.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-28 11:37 #285 av: Pyttelite

#284 Fast att släppa ut polismördare är väl knappast ett politiskt beslut?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-11-28 12:01 #286 av: Jimmy.L

#285 Lagarna tas fram av regeringen och många anser att livstid ska vara just det, men MP och Vänsterpartiet är i mot det dom vill ju istället se fler med fotboja.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-28 12:12 #287 av: Göstage

Har en liten fundering i frågan, men skrev det här istället, eftersom det väl rör ett annat trådämne.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-28 12:14 #288 av: Pyttelite

#286 Fast lagarna har ju knappast ändrats pga Löfven - det är väl fortfarande inte ett politiskt beslut att omvandla en livstidsdom till en tidsbestämd dom.

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Livstids_fängelse_i_Sverige

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-11-28 12:40 #289 av: Göstage

"Från och med årsskiftet kommer nya regler att gälla för asylsökande som önskar ett eget boende.
För att undvika problem med trångboddhet och segregation kommer den som väljer att bosätta sig i socioekonomiskt utsatta områden bli av med sin dagersättning, som för många är den enda inkomstkällan."---

TT

"I följande kommuner har regeringen pekat ut områden med socioekonomiska utmaningar (=problem) utifrån kriterier som arbetslöshet, utbildningsnivå, sysselsättningsgrad och valdeltagande:

Borlänge, Borås, Botkyrka, Eskilstuna, Filipstad, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Huddinge, Järfälla, Jönköping, Karlskrona, Katrineholm, Kristianstad, Landskrona, Linköping, Malmö, Motala, Norrköping, Nyköping, Perstorp, Sandviken, Stockholm, Södertälje, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala, Västerås, Växjö, Åstorp och Örebro."

SVT

Den socioekonomiska listan skall alltså inte blandas ihop med polisens lista över utsatta områden.
Asylsökande kan fortfarande bosätta sig i socioekonomiskt listade områden, men då utan att erhålla ekonomiskt stöd. Detta gäller fram till eventuellt uppehållstillstånd, sedan kan de bo kvar och erhålla understöd.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-28 13:05 #290 av: Jimmy.L

Det är en framgång, fast jag skulle vilja ha att alla invandrare som får bidrag när dom fått uppehållstillstånd inte ska få bo i dessa områden utan istället flyttas till andra kommuner.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-03 19:29 #291 av: Jimmy.L

Polisens storsatsning på övervakningskameror i brottsutsatta områden har försenats flera gånger och efter två år av förseningar har man nu börjat sätta upp tre kameror i Fittja. Det planeras för att ett femtiotal kameror ska sättas upp runt om i Fittja, Alby, Norsborg och Hallunda.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisens-overvakningskameror-i-fittja-satts-upp-efter-flera-ars-forseningar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-08 20:04 #292 av: Göstage

Oroligheter har brutit ut på Kronogården i Trollhättan. Brukar inträffa vid den här tiden på året.

"Vid 19-tiden på söndagskvällen bröt oroligheter ut i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.
Polis har ryckt ut med flera patruller, man använder sig även av hundar i insatsen.
– Det är ett gäng på åtta till tio personer som skjuter raketer och smällare i området. Vi är där och ser till att det lugnar ner sig, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Gänget ska även ha slagit sönder bakrutan på en polisbil."---

https://www.expressen.se/gt/gang-har-slagit-sonder-polisbil-stor-insats/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-08 20:12 #293 av: Göstage

Man i 20-årsåldern påträffad söndag e.m. med skador från vasst tillhygge i Skäggetorp, Linköping. Mannen har opererats för allvarliga skador. Polisen rubricerar det som mordförsök och efterlyser vittnen.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-08 20:49 #294 av: Jimmy.L

#292 Synd att polisen inte får använda tårgas och vattenkanoner.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-08 20:59 #295 av: Göstage

#292 Antalet inblandade i Kronogården har ökat.

"Sedan dess har situationen eskalerat. 30-40 ungdomar befinner sig enligt polisen på plats och skapar oro.
– Det är ju lite oroligt där, ungdomar som skjuter smällare och raketer i området och även mot poliser, säger Johan Josarp till GP vid 20-tiden.
Ungdomsgängen skingras och dyker senare upp på nya platser, enligt polisen.
– Det böljar fram och tillbaka, säger Johan Josarp."---

Källa 

#294 Verkligen!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-09 12:09 #296 av: Jimmy.L

Efter söndagskvällens upplopp i Trollhättan står brända bilar kvar. 30-40 ungdomar ska ha varit inblandade i händelserna, då polisen blev attackerad med raketer och smällare och bilar sattes i brand. – Det känns för jävligt naturligtvis, men så här har det varit i många år, säger 47-årige Stefan Rämje, som bor i området.

https://www.expressen.se/gt/krim/boende-i-trollhattan-efter-upploppet-for-javligt/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-12-09 21:36 #297 av: Göstage

Som väntat oroligheter på Kronogården i Trollhättan även ikväll. Förutom skjutande med smällare och fyrverkeripjäser har det kastats sten mot en polisbil, som fått plåtskador och punktering.

Källa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-09 22:07 #298 av: Göstage

Så här sade Lamotte om Kronogården vid liknande oroligheter september 2016. Läget har inte förbättrats sedan dess...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-09 22:14 #299 av: Göstage

"Söndagens bråk i Trollhättan startade med att polisen stoppade en bil för kontroll, men varför det trappades upp i den omfattningen som det blev igår har polisen ännu inte någon förklaring till.
– Fem omhändertagna med anledning utav bråket, säger Jack Lennartsson, kommunpolis Trollhättan. De kunde inte lugna ner sig och blev omhändertagna tillfälligt."--
-

"Hur ser du på utvecklingen? Det har ju varit oroligheter förr i Kronogården.

– Sådant har under årens lopp blossat upp då och då, men någon förklaring till varför det hände igår har vi inte, säger Jack Lennartsson."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/ingen-gripen-efter-brak-pa-kronogarden

Det är bara att kolla bakåt så ser man att detta har inträffat flera år i rad före jul och nyår just i Kronogården. Lite märkligt att polisen inte har koll på det...

2018: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/ungdomar-skot-raketer-mot-polis

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.