Brottslighet

Notiser från nuv. och blivande utsatta områden

2018-09-16 13:23 #0 av: Göstage

"Särskilt utsatt område (23)  kännetecknas av en social problematik och kriminell närvaro som lett till en utbredd obenägenhet att delta i rättsprocessen och svårigheter för polisen att fullgöra sitt uppdrag. Läget anses vara akut.

Stockholm/Södertäljeområdet: Alby, Fittja och Hallunda/Norsberg i Botkyrka, Husby, Rinkby/Tensta. Ronna/Geneta/Lina (Södertälje).

Göteborgsområdet: Bergsjön, Biskopsgården, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet. Tynnered/Grevgården/Opaltorget  (V Frölunda).
Malmöområdet: Nydala/Hermodsdal/Lindängen, Rosengård söder om Amiralsgatan samt Södra Sofielund (Seved).

Övriga landet: Vivalla (Örebro), Gottsunda (Uppsala), Araby (Växjö), Karlslund (Landskrona), Hässleholmen/Hulta och Norrby (Borås) samt Skäggetorp (Linköping).

Utsatt område (32)  är geografiskt avgränsat och karaktäriseras av en låg socioekonomisk status där de kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Inverkan är snarare knutet till den sociala kontexten i området än de kriminellas utstuderade vilja att ta makten och kontrollera lokalsamhället. Läget anses allvarligt.

Stockholm/Södertäljeområdet: Bredäng, Hagsätra/Rågsved, Hässelby/Vällingby, Vårberg, Älvsjö/Solberga samt Östberga. Brandbergen och Jordbro (Haninge). Skogås och Vårby (Huddinge), Sångvägen och Termovägen (Järfälla), Edsberg (Sollentuna), Rissne/Hallonbergen (Sundbyberg)  samt Fornhöjden och Hovsjö (Södertälje).

Göteborgsområdet: Hisings Backa och Rannebergen.

Övriga landet: Bäckby (Västerås), Finnsta (Upplands Bro), Smedby (Upplands Väsby), Charlottesborg och Gamlegården (Kristianstad). Andersborg (Halmstad), Kronogården/Lextorp (Trollhättan), Fröslunda, Lagersberg, Skiftinge (Eskilstuna). Råslätt (Jönköping), Hageby, Klockaretorpet och Navestad (Norrköping).

Riskområde (6)  kännetecknas av att det befinner sig i riskzonen att bli ett särskilt utsatt område. Något eller några av de fastställda kriterierna saknas. Läget anses alarmerande.

Tjärna Ängar (Borlänge), Oxhagen/Varberga (Örebro), Tureberg (Sollentuna), Dalhem/Drottninghög/Fredriksberg samt Söder (Helsingborg). Holma/Kroksbäck/Bellevuegården (Malmö).

Källa

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-16 13:24 #1 av: Göstage

"På lördagskvällen blev två bussar i Uppsalaförorten Gottsunda utsatta för sten- och äggkastning.

– Enligt busschauffören som ringde in handlade det om flickor i åldern 15 till 16 år, säger Pelle Nellberg, presstalesperson polisen Region mitt."---

"Gottsunda, som klassas som ett så kallat utanförskapsområde, har tidigare uppmärksammats för oroligheter, upplopp och stenkastning mot bland annat blåljuspersonal."---

Källa

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-16 13:44 #2 av: Jimmy.L

Hårdare staff till ungdomarna och kan dom inte betala böterna ska föräldrarna betala. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-09-20 22:43 #3 av: Göstage

Dödsskjutning i Biskopsgården i kväll.

"En man har skjutits ihjäl i Biskopsgården i Göteborg på torsdagskvällen.
Polisen har spärrat av platsen.
– Vi jobbar över stora områden och söker efter gärningsmän, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson."---

https://www.expressen.se/gt/man-skjuten-i-goteborg-lamnades-skadad-pa-marken-/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-21 07:20 #4 av: Jimmy.L

Flera skjutningar på kort tid fler kommer vi få se. Förr blev det flera sidor i kvällspressen nu mer får man väl vara glad att dom nämner det. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-09-21 07:48 #5 av: Göstage

Ja, det är svårt att se någon ände på den här problematiken. På vissa håll kan man nog tala om en "förlorad generation", och återväxten verkar dessvärre tryggad i form av killar i yngre tonåren som redan börjat härja.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-21 08:01 #6 av: Jimmy.L

Ja otryggheten sprider sig i många områden. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-09-21 12:45 #7 av: eskils

En smärre politisk förbättring sker nu i Botkyrka, där de utsatta områdena Fittja, Alby och Norsborg ligger. Andelen med utländsk bakgrund: 57% (dec. 2015).

"Efter snart tre veckors förhandlingar och samtal har man som en av de första kommunerna i Stockholms län kommit överens om styret i Botkyrka. Tidigare styrde S, MP och V. Men nu har MP, KD, S, C och L gått ihop i en ny allians. Tillsammans samlar man 38 mandat vilket är precis så mycket som behövs för att få egen majoritet i kommunfullmäktige."

https://www.svt.se/nyheter/val2018/nytt-blockoverskridande-styre-i-botkyrka

Att byta ut V mot C, L och KD kan väl inte vara fel... Man får vara glad åt det lilla.


Anmäl
2018-09-22 08:19 #8 av: Göstage

#4 Alice Teodorescu i GP är apropå de krympande rubrikerna inne på samma spår, om hur våldet normaliseras.

"Vid sidan av den politiska tuppfäktningen pågår livet för vanliga människor. I torsdags klockan 14.55 när jag satte mig för att författa denna text öppnade jag SVT-appen i min telefon och scrollade bland rubrikerna: ”Man med stickskador hittad i Södertälje”, ”Jagade varandra med vapen i Stockholm - sju gripna i natt”, ”Ung kvinna skjuten i Järfälla”, ”Två skadade efter skottlossning i Örebro”, ”Explosion vid kyrka i Södertälje”, ”Gymnasieelev misstänkt för våldtäkt på lärare begärs häktad”."---

"Samtidigt märker jag att jag knappt reagerar på nyheter om skjutningar längre. Sådant har blivit vardag i samtidens Sverige, något som allt oftare ger upphov till en notis som bläddras förbi. Att en lärare våldtas av en elev hör däremot inte till vanligheterna, det är fortfarande uppseendeväckande på det sätt som skjutningarna var för några år sedan.
Denna förändring är i grunden helt vanvettig. Vi får aldrig vänja oss vid att människor skjuts ner, rånas eller våldtas mitt framför ögonen på oss. Även om det blivit det nya normala så är det aldrig normalt."---

"Och förresten, i morse när jag vaknade läste jag om att en man skjutits till döds i Biskopsgården under torsdagskvällen med ett stort polispådrag som följd. Jag avslutar där jag började: Vilket parti tänker få slut på våldet och hur det ska gå till?"

http://www.gp.se/ledare/vilket-parti-får-slut-på-våldet-1.8849221

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-22 11:03 #9 av: eskils

Alice är bäst! Stjärnor

Vill se många fler som hon i andra tidningar och SVT!


Anmäl
2018-09-24 14:04 #10 av: Göstage

"Två män misstänks för brott efter ett bråk i Borås i söndagskväll. En man ska ha knivhuggit en annan man i ryggen. Han misstänks nu för försök till mord.

Sent på söndagskvällen larmades polis till Hässleholmen i Borås. Där hittade polisen två män som båda hade huvudskador. Enligt polisen ska vittnen sett påkar användas vid bråket.

Bråket ska ha ägt rum både i trapphus och utomhus. I nuläget bedömer polisen att det handlar om tre personer som aktivt slagits i bråket. De inblandade är, enligt polisen, män som samtliga är i 25-30-årsåldern. Polisen har en teori om varför bråket mellan männen startat."---

"På plats på sjukhuset tog historien en ny vändning. När polisen skulle förhöra de skadade männen stötte patrullen ihop med de personer som tidigare försvann från brottsplatsen i bilen. Och det visade sig att en av dessa personer har knivhuggits i ryggen och ska vårdas på sjukhuset för sina skador.
För detta brott grips en av de två män som först kördes till sjukhus. Mannen som är 30-årsåldern misstänks för försök till mord."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/flera-skadade-efter-brak-med-pakar-och-kniv

Hässleholmen är ett av de områden som ses som särskilt utsatta.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-26 13:21 #11 av: Göstage

"Trots förbättringar är Rinkeby fortfarande ett av Sveriges mest utsatta områden, då arbetslöshet, brottslighet, misstro mot samhället och våldsbrott är högt förekommande fenomen i området.

– Vi ska inte sticka under stolen att det finns stora utmaningar i området kvar. Men om man gör en jämförelse med tidigare år så tycker jag att vi är på rätt väg, men det måste ta längre tid, säger Mats Törnblom (områdespolis) och fortsätter.
– Just nu tittar vi på en plan som kommer att löpa till 2030, på hur vi strategiskt ska få Rinkeby att bli ett mönsterområde."---

https://www.svt.se/nyheter/uutiset/svenska/rinkeby-ska-bli-ett-monsteromrade-ar-2030

Det dröjer innan det finns ett facit på om den strategin lyckats...

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-01 23:56 #12 av: Göstage

En person påkörd på Drottninghög  i Helsingborg. Föraren av motorfordonet har avvikit, offret fört till sjukhus med oklara skador. Smitningsolycka eller medvetet dåd? Polisen söker svar.

Källa.

Drottninghög definieras som "riskområde" på Polisens lista över utsatta områden.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-03 08:08 #13 av: Göstage

"En man i 55-årsåldern slogs ner och rånades på sina värdesaker sent på tisdagskvällen. Rånet inträffade bakom en matbutik i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge vid 21-tiden på tisdagen. Enligt mannen blev han nedslagen av fem eller sex yngre personer och de tog hans värdesaker. Mannen fick lindriga skador, men uppger att flera vittnen bara gick förbi utan att stanna eller ingripa."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/man-nedslagen-och-ranad-av-flera-ungdomar-i-borlange

Tjärna Ängar rubriceras som "riskområde" på Polisens lista över utsatta områden och är ofta återkommande i rubrikerna i form av problemområde.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-03 09:26 #14 av: Göstage

Tensta hör av tradition till våra särskilt utsatta områden. Nu har det skurit sig mellan avhoppare (?) och stadsdelsförvaltning.

"Det började efter att Stadsdelsförvaltningen portade kriminella från en lokal som var till för avhoppare.
Skott avlossades mot lokalen. Ett brinnande bildäck krossade en glasentré och förstörde receptionen.
Protestmejl, skadegörelse, uppsatta lappar med budskap.
Tenstas stadsdelsförvaltning har på kort tid utsatts för flera allvarliga attacker.
Socialsekreterarna har blivit en måltavla.
– Det finns oro, det gör det, säger stadsdelsdirektören."---

"Programmet hjälper till exempel med ansökningar för att få försörjningsstöd, de inskrivna kan få hjälp att hitta lägenheter och jobb. Avhopparen skriver även på en fullmakt som gör att sekretessen mellan myndigheter bryts och att till exempel socialtjänst och polis kan dela uppgifter med varandra.
Finns det en risk att verksamheten har utnyttjats av kriminella för att få till exempel bidrag?
– Risken finns alltid, men det är möjligheterna vi ska se i det här. Att vi finns där när man har bestämt sig eller är tveksam och har funderingar, så att man kan få hjälp och vägledning att lämna, säger Abdi-nur Isse."---

https://www.expressen.se/nyheter/tenstas-socialsekreterare-mots-av-brinnande-dack-och-skottlossning/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-03 09:51 #15 av: Jimmy.L

Man blir inte förvånad över det som händer i Tensta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-10-08 07:58 #16 av: Göstage

Anlagd storbrand i Uppsalaskola riskerar sprida sig ytterligare.

"En brand har brutit ut på en högstadieskola i Uppsala. Två tonåriga flickor har gripits misstänkta för grov mordbrand.
– Den norra delen brinner för fullt, den kan vi inte rädda, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.
Klockan 02.51 på måndagsmorgonen larmades polisen av allmänheten om att två personer skulle befinna sig i eller i närheten av Gottsundaskolan i södra Uppsala."---

"En av de tre byggnaderna riskerar helt att brinna ner.
– Det brinner väldigt mycket. En, eventuellt två, av de här huskropparna är övertända. Man försöker koncentrera sig på att rädda den södra delen av skolan, säger Linda Winge.
Branden riskerar också att sprida sig till Gottsunda kyrka, som är byggd i trä och ligger i närheten av skolan, enligt brandförsvaret:
– Vi har en station som bara fokuserar på att branden inte ska sprida sig till kyrkan, säger Mathias Häglund. Så det hotet har vi också, tyvärr."---

https://www.expressen.se/nyheter/brand-pa-hogstadieskola-i-uppsala/

Gottsunda finns på listan över särskilt utsatta områden.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 08:17 #17 av: Göstage

"Under natten mellan söndag och måndag stacks bilar i brand i Stockholmsförorten Husby.
En polisbil ska även ha träffats av en sten, enligt polisen.
– Vi har försökt jaga rätt på den som försökte skada poliserna, berättar Peter Asp, vakthavande befäl på polisen region Stockholm."---

https://www.expressen.se/nyheter/stockholm/bilar-brann-i-husby-stenkastning-mot-polisen/

Husby finns på polisens lista över särskilt utsatta områden, och tankarna går förstås till tidigare upplopp i området, inte minst Husbykravallerna 2013.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 15:49 #18 av: Göstage

#16 "De två tonårstjejer som misstänks för att ha anlagt branden på Gottsundaskolan är inte elever på den skolan, det uppger polisen för P4 Uppland.
– Ingen av dem går på Gottsundaskolan. Det har jag från personal på skolan och socialen, säger Stefan Siesing, yttre befäl för insatsen under måndagen. 

De två gripna tjejerna är båda under 15 år. De bägge har släppts och lämnats över till sina vårdnadshavare."---

SR

De hade nog bara vägarna förbi och frös lite.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-08 18:26 #19 av: Jimmy.L

Räddningstjänsten har larmats till fyra bränder i Geneta i Södertälje under söndagen.

https://www.lt.se/artikel/stockholm/sodertalje/raddningstjansten-fick-aka-skytteltrafik-till-geneta-fyra-larm-pa-nagra-timmar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-10-09 10:21 #20 av: Göstage

Rosengårds centrum i Malmö spärrades av efter "storbråk" strax efter klockan nio nu på morgonen. Flera polispatruller på plats, en person uppges skadad.

Uppdatering: den skadade hade blivit knivhuggen och avled av sina skador. En person gripen.

Källa:

 https://www.expressen.se/kvallsposten/storbrak-i-rosengard-kopcentrum-avsparrat-av-polisen/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-10 11:29 #21 av: Göstage

#14 "Brinnande bildäck har ödelagt stadsdelsförvaltningens reception. Skott avlossades mot en lokal för avhoppare från kriminalitet. Kommunens personal utsätts för otillbörlig påverkan. Men reaktionerna från övriga samhället är lama, tycker Per Kjellander, direktör i stadsdelen Spånga-Tensta i Stockholm."

"Vi kan ju inte sitta i en bunker" (Dagens Samhälle, betalartikel.)

Frågan är väl om det kommer att finnas några alternativ...

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-11 18:31 #22 av: Göstage

 När man minst anar det får man rätt...Snopen

#18 "De hade nog bara vägarna förbi och frös lite."

Rubrik Aftonbladet idag.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-13 08:33 #23 av: Göstage

"En person har gripits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på en fest i Tensta.
Polisen kunde göra gripandet efter att ha vallat offret i området, uppger källor för Aftonbladet."---

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-14 10:09 #24 av: Göstage

"Stadsdelen Skäggetorp i Linköping finns på polisens lista över särskilt utsatta områden. Men nu kan det komma att ändras. I Skäggetorp visar siffror nämligen att det går åt rätt håll.

- Just nu görs en nationell översyn över bedömningen och klassificeringen gällande särskilt utsatta områden, säger kommunpolis Sofia Hedberg.
Skäggetorp har länge brottats med problem som våld, skadegörelse, inbrott och narkotika. Men nu ser polisen en positiv trend jämfört med för några år sedan.
Ett skäl till att det har lugnat ner sig i Skäggetorp tror polisen att det har att göra med satsningen med så kallade områdespoliser."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/positiv-trend-i-skaggetorp

Hoppas att det är varaktigt då, och inte bara en generationsväxling.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-14 18:49 #25 av: Hayabusa

#24 Känns bra att få läsa något positivt för en gångs skull.  Håller tummarna för att utvecklingen går åt rätt håll...

Anmäl
2018-10-14 20:43 #26 av: Novachan

#24 Fast det har spridit ut sig till andra delar av staden... Finns 3 bostadsområden som har "ghetto-varning" numera; Skäggetorp, Ryd och Berga. Men oroligheter sker i många fler bostadsområden; bara man söker på knivrån Linköping så hittar man en del...

Anmäl
2018-10-16 07:27 #27 av: Göstage

Unga maffiosos utpressar företagare på Järvafältet.

"Betala tusentals kronor varje månad – eller få din affär sönderslagen. Det är ultimatumet som många företagare ställs inför på Järvafältet i Stockholm. När Aftonbladet kontaktar några av de utpekade företagarna vågar ingen prata öppet:
– Det är för farligt, säger en man som driver ett gatukök.

Svårigheterna för företagare att bedriva sina verksamheter i utsatta områden har varit känt länge.
Men en del av problematiken som få vågar tala öppet om är den så kallade beskyddarverksamheten.

Enligt Aftonbladets källor har det nyligen gått ut förnyad information till poliser i yttre tjänst om vilka villkor många företagare arbetar under. De misstänkta gärningsmännen i utpressningsärendena är så unga som i 16-17-årsåldern.

– Det handlar om en beskyddarverksamhet som de här unga individerna bedriver. De tvingar butiksägare samt boenden att betala en summa varje månad för att inte få sin butik eller bostad förstörd, säger en av Aftonbladets källor med insyn."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jP2zaw/larmet-foretagare-i-utsatta-omraden-tvingas-betala-for-beskydd

Anm. I Järvaområdet ligger stadsdelarna Rinkeby, Tensta, Kista, Husby och Akalla.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-19 15:06 #28 av: Göstage

"Flera personer drabbade samman i ett bråk i området Araby i Växjö vid 13.30-tiden.
Fyra personer ska ha fått mindre skador och tre har förts till sjukhus.
– Det behandlas som grov misshandel eftersom de har slagits ordentligt och många personer är inblandade, säger Kim Hild, presstalesperson polisen region syd."---

 https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-till-sjukhus-efter-storbrak/

Araby hör till de särskilt utsatta områdena i landet.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-25 09:08 #29 av: Göstage

En ung man i Biskopsgården sköts i båda benen på väg hem från spårvagnen i natt. Han vägrar att bidra till polisutredningen.

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/ung-man-skjuten-i-göteborg-1.10161781

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-03 22:15 #30 av: Göstage

Polisens hemsida:

"03 november 21.31, Mord/dråp, försök, Malmö

Rosengård/Persborg. Taxichaufför anträffas med misstänkt skottskada.

En polispatrull blir stoppad av en taxichaufför på Västra Kattarpsvägen, taxichauffören har blivit beskjuten in i bilen på en annan adress och har förmodad skottskada.
Polispatrullen tillkallar förstärkning och lastar samtidigt taxichauffören i polisbilen för färd till sjukhuset. Taxichaufförens skadestatus är just nu okänd.

Polisen har spärrat av ett område på Västra Kattarpsvägen samt på och i anslutning till Cronmans väg, där brottsplatsen misstänks vara. Kriminaltekniker är rekvirerade."

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-06 09:14 #31 av: Göstage

Just fina morsor...Cool

"Polisen i Uppsala riktar skarp kritik mot organisationen Gottsundamammorna, rapporterar Upsala Nya Tidning. 

Orsaken är bland annat att polisen hittat föremål kopplat till narkotikahantering och även narkotikarester öppet inne i föreningens lokal på Bandstolsvägen.

– När vi använt tvångsmedel för att söka igenom lokalen har mammorna vägrat att flytta på sig. De kan skrika saker som: ”Ni har inget här att göra”, säger en polis till tidningen.

Flera poliser vittnar om att man motarbetas av organisationen, som för bara en månad sedan beviljades kommunalt bidrag på 700 000 kronor. Pengarna skulle användas för att motarbeta sociala problem och erbjuda unga en meningsfull fritid."---

 https://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/BJ9Qg0@ablokal

Gottsunda hör till de särskilt utsatta områdena.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-06 09:19 #32 av: Göstage

Genom träget arbete under många år har journalisten Magnus Sandelin till sist lyckats med det som säkerhetspolisen gått bet på: att hitta den som utpekats som spindeln i den svenska terrorcellen, Abu Omar.
Modigt av Sandelin, som utsatt/utsätter sig för en uppenbar risk.

https://doku.nu/2018/11/06/har-hittar-doku-den-forsvunne-terrormaklaren/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-06 10:52 #33 av: Novachan

#31 Sååå man skapade en organisation av en grupp som är tänkt för att hjälpa samma grupp? Funderar "Hjälp er själva..." Fast man behöver hjälp från hela samhället - ett bostadsområde ska inte hjälpa sig själva, det går inte tyvärr, vore enklare för resten av samhället om det fungerade - då skulle man kunna försöka "slippa undan"  från att alla ska hjälpa till... och faktiskt integrera alla istället för att tvinga eller låta folk segregera... En sådan tänkt organisation kanske kan hjälpa, om det är samhället som sköter den, inte bostadsområdet själva som behöver hjälpen

Alla organisationer ska vara okej med att bli granskade, hur man ska annars veta om allt sköts som det ska och utvärdera om den ger resultat - liksom vet hur mycket mer fortsatt stöd den behöver....

Anmäl
2018-11-08 19:50 #34 av: Göstage

I Danmark och Frankrike talar man klarspråk om sina ghetton. En nyhet som MSM aldrig tycks "fått med" var att den socialistiske franske inrikesministern Gérard Collomb i sitt avskedstal den 3 oktober räknade upp några av de ”känsliga områden” han besökt och fortsatte:

– Det är dessa stadsdelar som begreppet ”republikansk återerövring” handlar om. Därför att i dag är det snarare den starkes rätt som gäller. Narkotikalangare och radikala islamister har tagit republikens plats. Vi måste återskapa tryggheten i dessa områden, och jag tror att vi måste förändra dem i grunden. När stadsdelar förslummas och blir till ghetton kan det bara innebära problem."---

Källa.

(Vissa uttydare tolkar  en passus om att "mötas ansikte mot ansikte" i Collombs tal som en förtäckt varning för inbördeskrig.)

Collombs politiska motståndare Marine La Pen kommenterade att det här var något han borde ha givit sig i kast med under de 17 månader han ansvarade för frågan.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-11 22:46 #35 av: Göstage

"Den 31-årige man som sköts till döds i Uppsala i torsdags hade just kommit tillbaka från Libanon där han hämtat förfalskade handlingar.
Det berättar hans äldre bror, som tror att det kan ha med mordet att göra."---

"För ett par veckor sedan reste 31-åringen till Libanon, där han är född och uppväxt. Han reste dit på uppdrag av någon annan, uppger brodern.
– Vi har hört att det var någon som beställde flygbiljetten och skickade honom dit.
I Libanon träffade han många vänner och bekanta.
– Det var nästan som att han kom för att säga hej då, säger brodern.
Under 31-åringens vistelse i Libanon sköts en annan person till döds i Gränby i Uppsala. Den mördade mannen kom från Syrien, var ostraffad i Sverige och var också han i 30-årsåldern. Han var nygift och skulle snart bli pappa.

31-åringen visade bilder från medierapporteringen om dödsskjutningen för sin familj i Libanon. Han berättade att han kände den döde.
– Han sade att han var mycket arg och ledsen över det som hänt, säger brodern.

Verkade han vara rädd?
– Nej. I vår familj är vi aldrig rädda. Vi har haft krig i Libanon."---

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/mordoffren-i-uppsala-kande-varandra/

Som vissa håller på dröjer det kanske inte länge innan de lyckas starta krig här också.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-12 18:25 #36 av: Göstage

Skjutning måndag e.m. i Hallonbergen, två offer förda till sjukhus med oklara skador. Hallonbergen finns på polisens lista över utsatta områden.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-13 08:57 #37 av: Göstage

#36 Hallonbergsskjutningen krävde två liv.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-13 08:59 #38 av: Jimmy.L

Gangsterkriget rasar vidare. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-14 08:18 #39 av: Jimmy.L

Under tisdagskvällen genomförde polisen i Uppsala en riktad insats i ett "särskilt utsatt område". Det skriver polischefen Jale Poljarevius på Twitter.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7089927

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-14 08:47 #40 av: Göstage

Trodde inte JP var kvar på den tjänsten.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/uppsalas-polischef-pa-nytt-jobb

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-14 08:53 #41 av: Jimmy.L

#40 Han tycks vara kvar som chef.

https://twitter.com/polisenuppsala

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-14 11:11 #42 av: Göstage

Uppsalapolitikerna kallar på Rikspolischefen för samtal om läget i staden.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/efter-dodsskjutningarna-landshovdingen-soker-samtal-med-rikspolischefen

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-14 21:03 #43 av: Jimmy.L

En polisbil har fått sin framruta krossad under ett uppdrag i Ronna, skriver polisen på sin hemsida.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/polisbil-fick-framruta-krossad-av-stenkast

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-14 21:14 #44 av: Göstage

En person skjuten till döds i kväll i Biskopsgården, ett av våra särskilt utsatta områden.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gP9kaa/man-skjuten-till-dods-i-goteborg

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-15 10:39 #45 av: Göstage

"Klockan 11 på torsdagen håller polisledningen i Region Mitt en presskonferens på polishuset om den senaste tidens skjutningar i Uppsala. SVT Nyheter Uppsala direktsänder hela presskonferensen.

Regionpolischefen Carin Götblad och polisområdeschef Pär Halldén kommer enligt polisen att ge en lägesbild över situationen och berätta om polisens utmaningar inför framtiden.
Under 2018 har det skett totalt 13 skjutningar i Uppsala, och bara de senaste veckorna har två dödsskjutningar inträffat."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisen-om-laget-efter-skjutningarna-i-uppsala

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-15 12:24 #46 av: Göstage

#45 ”Vi försöker, men det räcker inte till” konstaterar regionpolischefen Carin Götblad närmast uppgivet. "Vår lagstiftning och samhälle är inte byggd för den här komplexa situationen", säger hon vidare.

Källa.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-16 11:18 #47 av: Göstage

Jättebra att det ordnas fritidsaktiviteter för ungdomen i de utsatta områdena, men...
"Turbulensen i flera Ungdomens hus i Stockholm fortsätter.
I söndags rusade hotfulla maskerade män in i Ungdomens hus i Rinkeby och nu har verksamheten stängts med skyddsstopp. I södra Stockholm väljer Botkyrka kommun att stänga ned sina verksamheter.
En hotfull situation uppstod på fritidsgården Ungdomens hus i Rinkeby söndagen den 11 november när maskerade män tog sig in i lokalerna. Händelsen polisanmäldes av ansvarig chef som inte lämnar närmare detaljer kring vad som har inträffat.

Nu håller kvällsverksamheten i huset stängt tillsvidare efter att fackföreningen Kommunal begärt skyddstopp enligt arbetsmiljölagen, vilket innebär att det föreligger omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa.
– Det har varit en händelse som varit allvarlig och hotfull för personalen när maskerade män gick in i lokalen, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista till Mitt i."---

https://samnytt.se/maskerade-man-stormade-ungdomens-hus-i-rinkeby/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-16 13:28 #48 av: Novachan

Så tråkigt och tröttsamt när några få personer förstör för alla andra...

Anmäl
2018-11-16 22:33 #49 av: Göstage

Hjällbo hör till de särskilt utsatta områdena och utan skäl. Lite fredagsmys från en innergård i stadsdelen:

"Larmet kom in strax efter klockan 21 under fredagskvällen. Enligt polisen ska det röra sig om ett stort slagsmål i Hjällbo där två personer blivit knivskurna.

– Vi får in ett larm om att det är mycket folk samlade på en innergård och att det är ett slagsmål mellan ett flertal personer. När vi kommer in på innergården är två killar knivskurna, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, och fortsätter:
– Det är oroligt där ikväll. Sista timmen har det varit mycket folk på platsen, ett 50-tal personer. Alla är inte inblandade i bråket men det är en stor folksamling.
De två knivskurna personerna är förda till sjukhus.
– Det ska inte vara något allvarligt om jag har förstått det rätt, säger Fuxborg."---

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/två-personer-knivskurna-i-göteborg-1.10905972

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.