Politiska grupper

Liberalerna

2018-11-14 19:55 #0 av: Hayabusa

L & C är två partier som fått en hel del fokus på sig, nu såhär efter valets "röra". Alla är inte nöjda inom L, men det var kanske inte heller att förvänta. Från söder hörs protester & missnöje med Björklund:

"Jan Björklunds "oklarhet" om stöd till Stefan Löfven riskerar att "rasera" partiets trovärdighet.
Nu riktar Liberalerna i Skåne skarp kritik mot sin partiledare.
– Vi saknar en tydlig markering att vi aldrig kan släppa fram en S-ledd regering, säger Torkild Strandberg i Landskrona."

Betalartikel:

https://www.hd.se/2018-11-14/liberalerna-i-skane-gor-uppror-mot-jan-bjorklund

Anmäl
2018-11-14 19:56 #1 av: Hayabusa

"Björklunds nej till en alliansregering – som partiet kämpat för i valrörelsen – har väckt missnöje bland skånska liberaler.

Nu jäser ett uppror i söder.

På distriktsstyrelsens möte antogs en skrivelse inför Liberalernas partiråd om ett par veckor. Dokumentet är starkt kritiskt mot Jan Björklunds agerande i maktspelet om regeringen.

"Den oklarhet som uppstått om Liberalernas position i regeringsfrågan är olycklig. Den trovärdighet som byggts upp under många år riskerar att raseras", skriver styrelsen för Skåne-Liberalerna.

– Visst är det här en kritik mot partiledningen. Vi anser det olyckligt att Jan Björklund varit så otydlig i förhållande till Socialdemokraterna, säger Torkild Strandberg, en av initiativtagarna till skrivelsen.

Ytterst handlar det om att de skånska liberalerna vill att Björklund en gång för alla ska slå fast att han aldrig kommer att medverka till att Stefan Löfven får fortsätta regera."

Anmäl
2018-11-14 20:14 #2 av: Göstage

Peter Santesson, opinionschef på Demoskop och krönikör på Dagens Samhälle skissar upp ett scenario som inte verkar alldeles otänkbart, där Liberalerna kan hamna i en rävsax om Björklund hänger fast i Lööfs kjolfåll över till de rödgröna och därefter i ett andra skede tvingas dela gryt med Vänsterpartiet. 

"Centerpartiet hittar man ett resursstarkt parti med gott självförtroende som exempelvis närmast såg fram emot det aviserade extravalet som Löfven hotade med under regeringskrisen i december 2014, om man ska tro på inifrånskildringen som tidningen Fokus publicerade. Men Liberalerna tänker däremot annorlunda. Redan nu förklarar de sitt agerande i regeringsfrågan med att en Kristerssonregering skulle riskera att sluta med extraval. Möjligheten är uppenbarligen skräckinjagande för dem.

Förvecklingen uppstår om det skulle krävas någon ny särskilt konfliktfylld uppgörelse. Ty så olika svansföring de skulle kunna ha mot Socialdemokraterna i det läget, Centerpartiet och Liberalerna. Centerpartiet skulle ha goda möjligheter att rikta långtgående, trovärdiga och ultimativa krav mot Socialdemokraterna. För Centerpartiet skulle i ett senare skede mycket väl kunna lämna ett sådant regeringssamarbete utan allvarliga risker. Att lämna ett regeringssamarbete med en god förevändning skulle rent av kunna innebära en vinst.

Liberalerna signalerar däremot redan nu vad som skrämmer dem: hotet om ett extraval. Löfven har tidigare sträckt sig efter det vapnet med stor framgång. Försvinner C-stödet i ett senare skede återstår sedan bara en överlevnadsmöjlighet för Löfven – att under extravalshot även förhandla åt vänster när högerflanken sviktar och inkludera Vänsterpartiet i regeringsunderlaget. Situationen vore fascinerande.

När läget är så osäkert blir de tänkbara händelseförloppen oöverblickbart många. Men frågan hänger där i luften. Vad händer om man en dag inte längre är överens? En så svår och riskabel beslutssituation."

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/risken-blockoverskridande-skilsmassa-24849

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-14 20:58 #3 av: Jimmy.L

L och C verkar ju inte inse att ett samarbete med S innebär att V och MP får inflytande.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-11-17 09:06 #4 av: Göstage

Björklunds handlingsmönster visar vad som sker när intentionen att rädda det egna skinnet blir större än viljan att åstadkomma den bästa politiska lösningen för landet och för det egna partiet. "Frankrike, det är jag", förklarade general de Gaulle på sin tid. "Liberalerna, det är jag" verkar vara major Björklunds övertygelse. 

"Jan Björklund har under sina elva år som partiledare klarat sig igenom en rad stormar och gång på gång lyckats pressa tillbaka upprorsmakare och interna kritiker.
Men den här gången ser det mörkt ut, enligt uppgifter till Expressen.
– Han har missbedömt både det interna stödet och väljarnas uppfattning, hävdar en känd L-företrädare.
En grupp i partiet, inte minst i partiets riksdagsgrupp, konspirerar nu mot honom och övriga i partiledningen – men få vågar öppet föra fram kritiken. Och hos Jan Björklunds mest trogna medarbetare och partikamrater är det tyst.
– Det finns nu en majoritet för att ge Ulf Kristersson en chans att visa vad han går för. De som anser att vi till varje pris ska hålla SD borta blir allt färre, hävdar en källa med insyn."--

"Enligt uppgifter till SVT nyligen finns en uppfattning om att Jan Björklund och partisekreteraren Maria Arnholm "försöker göra det möjligt för partiet att till slut göra en uppgörelse med Socialdemokraterna".
– Det pågår nu en kampanj där Maria Arnholm nu reser runt i landet för att övertyga medlemmarna om att partiet ska kunna söka samarbete med Socialdemokraterna, sa en högt uppsatt liberal till SVT.
En annan orsak till missnöjet med Jan Björklund nu är det vikande väljarstödet."---
Enligt uppgifter till Expressen samlades Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp förra helgen i Västerås för att diskutera bland annat regeringsfrågan. 

– Det enda alternativ som Jan Björklund presenterade handlade om att gå vänsterut. Han lever därmed upp till sitt löfte om att inte ge SD inflytande, men egentligen handlar det om att han vill säkra sin egen politiska framtid. Han är inte ärlig med sina intentioner, hävdar en uppgiftslämnare inom Liberalerna."---

https://www.expressen.se/nyheter/nytt-uppror-inom-l-interna-krafter-vill-se-bjorklund-petad/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-17 09:09 #5 av: Hayabusa

"Alla fruktar ett extraval utom Jimmie Åkesson – men ingen har så starka skäl att bäva för folkets dom som Jan Björklund.

Han har allt att förlora.

Ett nyval kan bli spiken i kistan för Liberalerna som riksdagsparti – och för Björklund som partiledare."

https://www.hd.se/2018-11-16/ingen-har-sa-starka-skal-att-frukta-folkets-dom-som-jan

OBS! Betalartikel

Anmäl
2018-11-17 09:10 #6 av: Hayabusa

Forts.

"Missnöjet jäser i partiet. Enligt många liberaler är det bara en tidsfråga innan det blossar upp i fullt uppror.

Det mer än två månader långa maktspelet om Sverige slår olika mot Jan Björklund och Annie Lööf – trots att de båda liberala partierna intagit exakt samma position. Nej till en alliansregering som skulle bli beroende av aktivt stöd av SD.

I en opinionsmätning från Novus noterar Centern 8,9 procent, vilket är i nivå med valresultatet. Liberalerna rasar under riksdagsspärren med katastrofala 3,7 procent.

Lööfs och Björklunds ideologiska ställningstagande mot SD ledde i onsdags till att Centerns 31 riksdagsledamöter och Liberalernas 20 tryckte på röd knapp i omröstningen om Ulf Kristersson som statsminister.

Men medan Annie Lööf har ett i stort sett enigt parti bakom sig för sin linje leder Jan Björklund ett djupt splittrat parti. Frustrerade liberaler tycker det är fel att säga nej till en alliansregering som man kämpat för i hela valrörelsen."

Anmäl
2018-11-17 09:40 #7 av: Göstage

Det känns som en inkonsekvens i opinionsundersökningarna när väljarna ser Lööf som mest ansvarig till nuvarande låsning, samtidigt som det är Björklunds parti som rasar i väljarstöd.


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-25 17:25 #8 av: Göstage

"Liberalernas riksdagsgrupp och partistyrelses möte för att diskutera hur man ska agera i regeringsfrågan är slut.
Inga beslut har fattats, enligt uppgift till Ekot."--- 

"En person som är med på mötet beskriver den interna sprickan som djup och säger att Jan Björklund - som inte har stängt dörren för Stefan Löfven - "håller på att spräcka partiet".---

SR

Att vara liberal är att vara kluven.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-27 15:50 #9 av: Göstage

"Så går beslutsamhetens friska hy (2014)
I eftertankens kranka blekhet över." (2018)
William Shakespeare

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-08 10:48 #10 av: Göstage

Är Björklund på väg att krypa upp i Löfvens knä?

"Liberalernas partiledning har skickat ut information om ett möte i partirådet på tisdag nästa vecka.
– Om det eventuellt finns något inför onsdagens budgetomröstning att ta ställning till, då kommer vi sammankalla partirådet, säger Liberalernas pressekreterare Adam Alfredsson.

En källa för Ekot tolkar den utskickade informationen som att Liberalernas partiledning tror att det då kommer finnas en uppgörelse som kan få partirådets stöd."---  

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/liberalernas-partirad-kallar-till-avgorande-mote/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-11 13:38 #11 av: Göstage

Blir "tacken" till Björklund för att han närmat sig Socialdemokraterna att de senare lyfter ut honom och hans parti i kylan genom ett extraval? Den tanken framförs i Expressen av Niklas Svensson, som sällan missar ett möjligt intrigspår.

"Stefan Löfven förbereder sig för ett extraval.
Enligt uppgifter till Expressen ser S och LO nu över sina respektive valkassor och har inlett en diskussion om budskap i en eventuell kommande valrörelse.
Ett av målen är att Liberalerna ska åka ur riksdagen.
Samtidigt visar nya siffror att L-ledaren Jan Björklund – som jämförts med "House of Cards"-karaktären Frank Underwood – störtdyker i förtroende hos M-sympatisörer."---

"Joakim Broman, ledarskribent på Liberala nyhetsbyrån, gjorde nyligen samma jämförelse – och riktade samtidigt stenhård kritik mot partiledaren:
"Jan Björklunds image som principfast partiledare som inte ger efter för pressen är falsk. I själva verket är han en maktspelare som byter ståndpunkt när det gynnar hans karriär – exempelvis i frågor som invandring och Sverigedemokraterna. Nu står hans egna incitament i direkt motsats till vad som vore bra för hans parti."
Bromans debattartikel om Jan Björklund avslutas med orden:
"Kanske tänker han sig själv att hans motstånd mot Sverigedemokraterna gör att han hamnar på rätt sida om historien. Snarare höjer han nu för var dag risken att gå till historien som den partiledare som tog Liberalerna ut ur riksdagen."---

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/lofvens-strategi-krossa-bjorklund-i-ett-extraval-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-18 12:52 #12 av: eskils

"Mats Siljebrand har varit involverad i Liberalerna i Södertälje i 40 år. Under måndagen offentliggjordes det att han lämnar partiet och går över till Kristdemokraterna, vilket Länstidningen var först att skriva om. Därmed blir han nu en del av den nybildade majoriteten i kommunen. (…)

– Jag har fått intressanta erbjudanden både före och efter valet. Med den utvecklingen som är just nu i Liberalerna var det här ett för bra erbjudande för att tacka nej till."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/l-veteranen-mats-siljebrand-lamnar-partiet-gar-over-till-kd

Gissar att ett stort antal företrädare och väljare i Liberalerna kommer att gå åt samma håll... Tummen upp


Anmäl
2018-12-18 14:33 #13 av: Göstage

En gång i tiden när KD var små och Folkpartiet förhållandevis stora vill jag minnas att en del frisinnade folkpartister stödröstade för att hålla KD kvar, och det talades väl också rätt öppet om ett eventuellt samgående runt 2010 . Idag är det Liberalerna som är lillebror, men Björklund verkar inte riktigt ha fattat det.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 11:54 #14 av: Göstage

Åtta av tjugo liberala riksdagsmän går inför den kommande helgens partiråd öppet emot eventuella planer på att stödja den rödgröna sidan.
De motiverar det bland annat så här på Expressen debatt:

 "Många svenskar upplever att Sverige har utvecklats åt fel håll under de senaste åren. Det är inte så konstigt. Den grova brottsligheten har bitit sig fast i det svenska samhället. Den växande gängkriminaliteten med skjutningar som signum har tillsammans med extremismen tagit över stora utanförskapsområden. Det är svårt att få en tid på vårdcentralen och väntetiderna för operationer har ökat. Barn och vuxna med funktionsnedsättning ställs utan stöd och hänvisas till institutioner. Vi ser sjunkande skolresultat där var sjätte elev lämnar grundskolan utan att vara behörig till gymnasiet. Vi ser ett fördjupat bidragsberoende, inte minst bland nyanlända, där alltför många blir försörjda av samhället och inte står på egna ben.

Det finns en gnagande känsla av att Sverige inte håller ihop. Att skillnaderna mellan stad och land ökar. Att det betyder mer varifrån du kommer, än vart du är på väg. Att vi trots världens högsta skatter inte har världens bästa välfärd.
Den rödgröna regeringen har under den senaste mandatperioden uppvisat en stor oförmåga ta itu med samhällsproblem och saknar en plan för Sverige. Att ge den rödgröna regeringen förnyat förtroende sänder därför en märklig signal."---

"Liberalerna ska inte samarbeta med SD. Vi ska inte heller låta SD styra våra sakpolitiska ställningstaganden. Däremot ska vi lägga fram de förslag vi tror på utan att ängsligt snegla på vad andra partier står för."---

"Om Liberalerna inleder ett samarbete med Socialdemokraterna skapas med all sannolikhet det konservativa block Jimmie Åkesson önskar. Det skulle göra svensk liberalism väsentligt svagare."---

https://www.expressen.se/debatt/samarbeta-inte-med-s-gor-kristersson-till-statsminister/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 12:56 #15 av: Göstage

#14 Förmodar att det enda Björklund kan göra är att låta ledamöterna rösta fritt efter sin egen övertygelse i kvarvarande omröstning(ar).

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 13:12 #16 av: Jimmy.L

#15 Korthuset börjar rasa.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-08 13:18 #17 av: Göstage

#16 Ja, nu hänger dom på gärsgårn…Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 15:52 #18 av: Göstage

#14 För andra liberaler hägrar en ministerpost i en socialdemokratiskt ledd regering. Aldrig har väl det gamla påståendet "att vara liberal är att vara kluven" känts mer sant...

 https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/-l-toppen-om-aren-i-alliansen-har-inte-varit-bra-for-partiets-utveckling/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-08 17:08 #19 av: eskils

#14 Mats Knutsons analys:

"Liberalerna framstår som ett parti i upplösning. När nästan hälften av ett partis riksdagsledamöter öppet gör uppror mot sin partiledning är krisen djup.  (…)

Skulle Björklund förlora omröstningen i partirådet på söndag är han mer eller mindre tvingad att avgå med tanke på de hårda uttalanden han hittills fällt om att släppa fram en regering som är beroende av Sverigedemokraterna.

Men han hänger löst även om Liberalerna bestämmer sig för att släppa fram Stefan Löfven, vilket det mesta tyder på. Hans enda räddning i det korta perspektivet kan vara svårigheter att hitta en efterträdare.

Den partirevolt vi nu ser visar att Jan Björklund saknar grepp om sitt parti. De riksdagsledamöter som nu gör uppror är de tyngsta och mest välkända partiet har i riksdagen."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jan-bjorklunds-sista-strid


Anmäl
2019-01-09 09:21 #20 av: Göstage

#14 Och det här gänget är Pro Löfven. Sprickan har väl inte varit tydligare i ett parti i modern tid?

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/4daOjR/vi-i-liberalerna-kan-aldrig-ge-makt-at-sd

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-09 10:32 #21 av: eskils

#20 En av de fem liberalerna som står bakom den artikeln är Cecilia Wikström, ledamot av Europaparlamentet, som nyligen deklarerat att hon ämnar lämna politiken helt. Och så var de bara fyra...

Gissar att L snart kommer att försvinna som parti, och dess väljare och företrädare går över till antingen S eller M/KD. Såvida de inte snart skaffar en ny trovärdig partiledare som törs hävda sina åsikter även om några av dem råkar delas av SD. Oj, vilken jättemodig person det måste vara! Skämtar

(Edit.)


Anmäl
2019-01-09 10:35 #22 av: Göstage

#21 Skönt det, men hon hinner lägga sin röst i söndagens partiöverläggning liksom i omröstningarna i riksdagen innan vi slipper henne... Ledsen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 15:37 #23 av: Göstage

Undrar hur illa det är ställt med Björklund egentligen? 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/3jaRXL/kalla-l-har-inte-deltagit-i-alliansforhandlingarna

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 16:34 #24 av: Jimmy.L

#23 Svagt och han ska vara deras partiledare?

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-12 18:14 #25 av: Göstage

"Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp säger ja till att släppa fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister. Det beskedet ger Jan Björklund efter lördagens möte.
Partistyrelsen i Liberalerna har föreslagit att partirådet ska godkänna överenskommelsen. Det säger Jan Björklund inför ett samlat pressuppbåd på lördagen.

Även Liberalernas riksdagsgrupp säger ja. 

Röstsiffrorna i partistyrelsen var 17-8 i favör för överenskommelsen. I riksdagsgruppen var samma siffror 13-7, enligt Jan Björklund. 

Helt klart är det dock inte förrän Liberalernas partiråd tagit ställning till förslaget. Den omröstningen kommer att hållas på söndagen."---

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jan-bjorklund-om-lofven-uppgorelsen 

Ett parti på avgrundens rand. Det kan de "tacka" sin partiledare för...Galen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 18:24 #26 av: Jimmy.L

Illamående

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-12 18:38 #27 av: Göstage

Ja. man blir lite konfunderad! Det här är ett parti som man skulle kunna tänka sig ligga på 12-15% i väljarstöd med tanke på situationen i Sverige. Men i stället för att driva sin egen politik har man låtit sin partiledare sätta alla sina marker på att motverka SD. För en utomstående känns det helt obegripligt...Funderar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 18:43 #28 av: Jimmy.L

Knähund till socialdemokraterna måste kännas bra för L.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-12 18:51 #29 av: Göstage

Ja - bara att hoppas att Björklund inte får sin hett eftertraktade ministerpost...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-16 08:49 #30 av: Göstage

”Verkar ju vara en bra idé från SD att Sverige borde lämna EU”, twittrade Jan Björklund sarkastiskt om Brexit-kaoset.
Svaret kom direkt – från toppmoderaten Tobias Billström.
”Men vänta lite – Vänsterpartiet har också ett EU-utträde på programmet.”---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvJev4/toppmoderatens-attack-mot-bjorklund-men-vanta-lite

Svar på tal till den närmast sjukligt SD-fixerade Björklund...Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-16 08:56 #31 av: Hayabusa

#30 Ja, hur var det nu? Vilka vill L ligga med, var det V eller SD?

Anmäl
2019-01-18 18:26 #32 av: Göstage
(Omarbetad gammal faxbild.)


"Efter överenskommelsen med S och MP har Liberalerna tappat varannan väljare - jämfört med valet. Det visar en ny mätning från SvD/Sifo.
Centerpartiet har samtidigt tappat var tredje väljare.
Mätningen visar också att M, KD och SD skulle få en egen majoritet i riksdagen i dag – om det var val i dag."---

 https://www.expressen.se/nyheter/efter-uppgorelsen-lagt-stod-for-liberalerna-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-25 10:09 #33 av: Göstage
Rubrik i Expressen idag

Och, med en avsiktlig whataboutism: vilka har i sin tur närmat sig vänsterpartiet?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-25 11:51 #34 av: Jimmy.L

Björklund har ju sålt sig till V, MP och S så varför skulle inte M närma sig SD kan man ju undra.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-27 13:48 #35 av: Göstage

Ja, Björklund kanske skulle behöva en samlevnadskonsult?Skrattar


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-29 06:31 #36 av: Göstage

Adam Cwejman, en gång ordförande i Folkpartiets ungdomsförbund, tror sig kunna se slutet på det partiet som numera inte bara bytt namn utan även samarbetspartners.

"En del väljare nöjer sig med partier som tar ställning för ”godheten” i politiken. Men många inser att de högstämda deklarationerna skymmer mycket vardagligt - men viktigt. Vårdköer, prioriteringar i välfärden, träiga upphandlingar. Till de som efterfrågar mer än högtflygande slagord hör faktiskt många av Liberalernas väljare. De är pragmatiska och målinriktade. Otrogna skulle en partiaktiv kanske säga. Många av dem nöjer sig inte med det tveksamma påståendet att partiet är den sista försvarsmuren mot ett nazistiskt machtübernahme.

Om inte Liberalerna kan leverera borgerlig politik - inom ramen för en borgerlig sammanslutning - eller skickar dubbla signaler om vilken roll de har i riksdagen så lämnar väljarna dem. Så har också skett. I GP:s senaste Sifo-mätning står 3,6 procent av väljarna bakom Jan Björklunds parti. Med Liberalernas val att stödja en socialdemokratisk regering avslutas era som påbörjades med Alliansen. Många av de väljare och partiaktiva som levt med den självklarhet som Alliansen utgjorde (det känns tråkigt att skriva det i dåtid) blir därmed politiskt hemlösa. 

Liberalerna är ett av världens äldsta partier. Med rötter som sträcker sig till det sena 1800-talets frihandelskonflikter och rösträttsrörelsen. Ett parti som på 1950-talet, med Bertil Ohlin i spetsen, utgjorde den främsta oppositionen till Socialdemokraterna. En nyckelspelare i den uppgörelse som säkrade ett maktskifte på 2000-talet. Men i värsta fall blev alliansens upplösning början på det sista kapitlet för L."

http://www.gp.se/ledare/sista-kapitlet-för-liberalerna-1.12785643

Mycket talar för att Jan Björklund inte bara givit sig ut på en ökenvandring som partiledare för egen del, utan att han tog sitt parti med sig.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-29 07:45 #37 av: Jimmy.L

Jag hoppas att väljarna straffar L i nästa val

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-29 07:52 #38 av: Göstage

Ja, en första prövning kommer kanske i EU-valet?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-29 09:48 #39 av: Göstage

Liberalerna är beredda att "köra över regeringen" i  proportionalitetsfrågan i stridsåtgärderna för hamnkonflikten. Intressant hur stort uppbåd de lyckas trumma ihop...att se 

http://www.gp.se/debatt/vi-är-beredda-att-köra-över-regeringen-1.12784390

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-29 11:05 #40 av: Jimmy.L

Det tror jag inte dom kommer få igenom, LO är tillräckligt förbannade på att S gick med på att slopa delar av LAS.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-29 11:11 #41 av: Göstage

Ja. LO vill nog i och för sig komma åt Hamnarbetarförbundet, men en lagändring skulle kunna drabbas deras egna förbund vid andra konflikter.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-29 11:13 #42 av: Jimmy.L

Jo Hamnarbetarförbundet har blivit ett problem för LO. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-01-29 14:35 #43 av: Göstage

#39 Känns för övrigt som L är tvåa på bollen - en moderat röst yttrade sig redan för en vecka sedan i frågan:

https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/skadliga-hamnkonflikter-maste-fa-ett-slut/

Verkar som om L vill utmåla att de pressar regeringen och anför det före detta borgerliga blocket.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-30 12:33 #44 av: Göstage
Debattartikelrubrik från V på Expressen debatt

Välkommen i ytterkanten, Björklund! Liten hämnd är också hämnd...Cool


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-30 12:41 #45 av: Jimmy.L

Skrattar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-06 21:20 #46 av: Göstage

Nyheten om Björklunds avgång i samband med partistämman i höst var "väntad" enligt honom själv, han hade bestämt sig redan i början på december påstår han. Andra anar att han var så starkt ifrågasatt i sitt parti att han inte hade något annat val än att gå till galgen själv. Håkan Boström i GP tror på det senare scenariot.

"Det är helt enkelt något som inte verkar stämma. Spekulationerna lär nu ta fart om de egentliga skälen till Björklunds hastiga avgång. Det ryktas redan om att han önskat förebygga avgångskrav inifrån från partiföreträdare ute i landet, kritik som kunde växt honom över huvudet. Inte minst ska missnöjet med blockbytet vara stort i Skånedistriktet. För även om en majoritet i partirådet ställt sig bakom det historiska blockbytet är L ett djupt splittrat parti."---

 "Valet av Jan Björklunds efterträdare lär oundvikligen utvecklas till en partiomröstning om var Liberalerna hör hemma i svensk politik. Det är troligen också vad Björklunds kritiker är ute efter. Det är nu eller aldrig för dem. Det är nu de kan få L att återvända till borgerligheten. Inte sen. Väljer man att fortsätta S-samarbetet kommer det att vara mycket svårt för partiet att byta fot senare. Den lilla trovärdighet man har kvar bland borgerliga väljare är redan på upphällningen. I opinionen ligger L under riksdagsspärren och partiet lär bara kunna räddas av socialdemokratiska stödröster om det väljer att fortsätta på den inslagna vägen."---

http://www.gp.se/ledare/vad-är-det-egentligen-som-händer-jan-björklund-1.13072409

Förlåt mig, men jag skulle faktiskt vilja se något som utlöser ett omval innan partistämman. Den här gången lär inte liberalerna kunna räkna med stödröster från Moderaterna, och med en "lame duck" som partiordförande kanske Björklund tar med sig sitt parti i uttåget ur riksdagen?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 06:53 #47 av: Göstage

#46 "SVT/Novus senaste mätning gjordes efter att det stod klart hur regeringen skulle komma att se ut och med vilka partier den skulle komma att samarbeta med."---

"Sedan är det också intressant att Liberalerna är statistiskt säkert under spärren till riksdagen. De ligger på 2,7 procent, och de har aldrig legat så lågt i våra mätningar, säger Torbjörn Sjöström."---

"Att såväl Miljöpartiet som Liberalerna skulle hamna utanför riksdagen enligt denna mätning skulle få stora konsekvenser vid ett riksdagsval."--- 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-forlorar-valjare-efter-regeringsbildning

Inte konstigt att Björklund drar/tvingas dra konsekvenserna av läget...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 07:35 #48 av: VSK

#47

Vilka trevliga morgonnyheter man får läsa Tummen upp

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 07:39 #49 av: VSK

Hade Löfven varit smart så hade han utlyst nyval. Men risken är ju att MP ryker då med och det vågar han ju inte, men MP och L tar ju ut varandra, och Löfven trots sina löften förhandlar ju med V så där hade Löfven kunna ändra en hel del på den politiska kartan till sin egen fördel. 

Tror inte innerst inne speciellt många väljare är nöjda med DÖ 2.0 men då hatet mot det demokratiska partiet SD är större så...... 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 07:47 #50 av: Göstage

Det är nog  en trofé för Löfven att ha Liberalerna på åsnekärran. Nu är de (L) livrädda för nyval och beredda att uppfylla Löfvens minsta vink så länge Björklund sitter där han gör. Knystar  Löfven  om "nyval" så skiter väl liberalerna på sig.

Regeringen skulle dessutom falla. så det vore nog inte så smart.

"Om det vore val i dag och väljarna skulle rösta som i denna mätning skulle Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna bilda en egen majoritet i riksdagen."---

 https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-forlorar-valjare-efter-regeringsbildning


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 07:47 #51 av: VSK


34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 07:49 #52 av: Göstage

#51 Skrattar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 07:59 #53 av: VSK

#50

Det förutsätter ju att det inte finns röd och gul knapp. Så länge Uffe sitter kvar så är det Freddes politik som gäller, så därför så skulle det aldrig bli ett M, KD och SD i en tilltänkt kommande regering om det skulle utlysas nyval. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 08:08 #54 av: Göstage

#53 Nej, men vid ett sådant parlamentariskt läge skulle inte de rödgröna plus C och L ha majoritet vid knapptryckandet, eftersom L och MP vore borta.

Voterar då M/SD/KD som de gjorde senast blir Kristersson statsminister, fast förmodligen inte heller nu med något officiellt inflytande från SD. Men det är ju bara rent hypotetiskt i dagens läge.  

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 08:19 #55 av: VSK

#54

Allt är hypotetiskt i det här landet när det gäller politik. Om vi låtsas att L och MP försvinner så ökar ju de andra partiers procent väljare (läs mandat) även om L och MP´s väljare inte skulle rösta alls vid ett nyval. Sen kan man aldrig veta hur många väljare som skulle gå till valurnorna heller. Kommer knappast bli lika många som valet 2018. 

Ett av alla exempel på brutna vallöften från den största lögnare vi haft som statsminister i det här landet. Parlamentariskt läge är bara en vacker beskrivning för att förvilla naiva väljare. 

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-utesluter-inga-skatter-oppen-for-samtal-med-v/

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 08:55 #56 av: Göstage

#55 Det man har att förhålla sig i den hypotetiska diskussionen är ju vad  som står på SVT, att "om  det vore val i dag och väljarna skulle rösta som i denna mätning skulle Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna bilda en egen majoritet i riksdagen." Och voterar man som senast i statsministervalet så spelar det ingen roll vilken färg det är på de rödgrönas knappar inklusive C, de skulle vara i minoritet.


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 09:05 #57 av: VSK

#56

Vad jag hoppas på vet väl de flesta Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 09:38 #58 av: VSK

Bilder säger mer än 1000 ord. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 11:22 #59 av: Göstage

"En L-källa säger nu till Expressen att Liberalerna överväger att hålla ett extra landsmöte redan före sommaren, för att snabbt hitta en efterträdare åt Björklund.
– Det lutar åt extra landsmöte före sommaren, för att inte den långa perioden till mitten av november ska leda till djupa skyttegravar, säger L-källan.
Det är den socialliberala falangen i partiet – de som ville släppa fram Stefan Löfven – som ska vilja hålla en omröstning så snart som möjligt."---

https://www.expressen.se/nyheter/splittrat-l-vill-undvika-djupa-skyttegravar/

Sannolikheten är nog stor att de är livrädda för ett nyval innan man fått fram en ersättare för Björklund. Rädda vad som räddas kan...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 11:40 #60 av: Jimmy.L

#59 Dom är desperata nu. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-07 13:19 #61 av: VSK

Hepp Hepp Hepp Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-02-07 17:55 #62 av: Göstage

#60 Apropå "desperata": Aftonbladets ledarredaktion verkar ha nerverna på utsidan nu, och deras retorik blir alltmer smaklös. Nu har man mage att prata om en "SD-falang" i detta lilla L-parti som ju valt att sätta sig i knät på Vänsterpartiet. Om det har förstås  LO:s buktalardockor på redaktionen inte något att invända...

Ledare i Aftonbladet 190207


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 18:05 #63 av: Jimmy.L

Aftonbladet har väl sällan rätt när dom spår framtiden. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-07 18:12 #64 av: Göstage

Nej, de har väl inte rätt när dom ser tillbaka heller? Cool

Fast Björklunds kommande avgång har nog fått manschetterna att darra lite extra.  Det brukar sällan vara någon bra taktik att helt eller delvis brunmåla något parti, allra minst ett stödparti till tidningens egen husse.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-07 18:32 #65 av: ludgopelle

#51😆 #58😂

Anmäl
2019-02-20 09:02 #66 av: Göstage

Alice Teodorescu i GP hyllar Torkild Strandberg, Liberalernas starke man i Landskrona:

"Om Liberalerna haft samma inställning på riksplanet, nämligen att fokusera mer på åtgärder för att lösa segregationen, bidragsberoendet och kriminaliteten för att ta några exempel, hade partiet med all sannolikhet inte legat under riksdagsspärren i de senaste opinionsmätningarna. 

Så varför är det så tyst om Strandberg-modellen? Varför är inte framgången i Landskrona vägledande i framtagandet av eftervalsanalysen på riksplanet? Vill Liberalerna misslyckas?"

 http://www.gp.se/ledare/teodorescu-vill-liberalerna-misslyckas-1.13483935

De får hoppas på att de får en starkare kraft än Björklund nu då...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-11 08:26 #67 av: Göstage

Wikström petad som förstanamn på vallistan till EU efter att ha valt att behålla sina lukrativa näringslivsposter, och Emma Carlsson Löfdahl lämnar sin riksdagspost för partiet efter bidragsuttag för en lägenhet som granskas av åklagare. Johan Westerholm konstaterar på Ledarsidorna:

"Liberalerna har en väg att vandra nu. Och än så länge är det inte något som tyder på att man som parti valt att kliva upp ur det självskadebeteende som leder till alla politiska partiers slutdestination. Ned för trappan mot noll procents väljarstöd.

Tätt följd av det andra liberala partiet i riksdagen som inte heller det har klarat av att hantera transformeringen från att vara ett borgerligt parti till att tillhöra vänsterblocket."

https://ledarsidorna.se/2019/03/liberaler-nedfor-trappan-mot-slutdestinationen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-11 08:30 #68 av: Jimmy.L

Ja dom är i frittfall.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-07-03 09:58 #69 av: Göstage

"Vi kommer inte att bilda regering med hjälp av SD", säger nyblivna partiledaren Sabuni. Fast det är väl i ärlighetens namn en bit mellan att kravla sig upp på fast mark i riksdagen till att bli regeringsbildare? 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-03 10:42 #70 av: Hayabusa

#69 Vi får se hur det ser ut om några år - förändringar är konstant.

Anmäl
2019-07-03 10:56 #71 av: Göstage

Ja.

"Que sera sera
Whatever will be will be
The future's not ours to see
Que sera sera
What will be will be."---

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-03 15:44 #72 av: eskils

L tycks ha fått en partiledare med råg i ryggen. Förskräckt

"Jag vill inte leda ett parti som är ängsligt och inte kan sätta press på regeringen och säga att vi kräver att ni levererar på vårt program. De ska förstå: Levererar det inte så kan vi lämna det. Skulle det krävas nyval får det bli nyval. Men vi avser att hålla vår del av avtalet så länge Stefan Löfven levererar, säger Nyamko Sabuni till SVT. 

– Ingen kan känna sig trygg, fortsätter hon."

https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/sabuni-i-svt-kravs-det-nyval-far-det-bli-nyval/

(Nyval - ja tack.)


Anmäl
2019-07-03 16:36 #73 av: Jimmy.L

Jag trodde Sabuni skulle lämna Januariavtalet men hon tycks vilja ha kvar avtalet som kommer sänka dom. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-07-03 17:19 #74 av: Göstage

Det är nog en tuff balansgång mellan vänster- och högerfalangen i partiet. Verkar som hon gullar lite extra just nu med vänstersidan- JÖKboet-  eftersom hon själv anses höra till högerkretsen.  "Gulligullan, koko som en...."Lyssnar på musik

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-07-03 19:43 #75 av: VSK

#72

Den där tonen har vi hört förr. Vill allt se lite action innan jag tror på det. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2019-10-26 10:11 #76 av: Göstage

Nu försöker Liberalerna göra sig till SD:s huvudmotståndare. Anna Starbrink, hälso- och sjukvårdsregionråd och gruppledare för Liberalerna i Region Stockholm (L) avslutar ett debattinlägg i Aftonbladet:   att "avgrundsskillnaden i värderingar att organiserat samarbete och politiska samtal mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna aldrig ska kunna komma till stånd" och "denna skillnad gör det än tydligare att SD och Liberalerna är varandras motpoler i svensk politik. Något samarbete eller samtal med innehåll kan aldrig komma ifråga."

Liberalerna gör alltså samma kardinalfel som övriga i sjuklövern - de är så förhäxade av SD att de glömmer att ägna sig åt att föra sin egen politik och, för deras del, att rädda sig kvar i riksdagen. Försöket att utmåla sitt parti till SD:s huvudmotståndare är rent patetiskt - "musen som röt", som det brukar heta.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-10-27 09:20 #77 av: Göstage

#75 "Det finns ytterligare ett sätt för liberaler att förtränga verkligheten: vältra sig i fördomar om vilka värderingar deras politiska motståndare har", skriver Dick Erixon på Samtiden i en kommentar till hån mot Mattias Karlsson, men det kan även passa med föregående ord från Starbrink.

https://samtiden.nu/2019/10/den-fordomsfulla-bild-av-sverigedemokraterna/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-07 12:01 #78 av: Göstage

En välkänd skoldebattör har blivit politiker.

"Isak Skogstad presenterades på torsdagen som ny skolpolitisk expert för Liberalerna. Skogstad är lärare i grunden, men har gjort sig känd som debattör och då framför allt för sin hårda kritik av utvecklingen i den svenska skolan."---

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kand-skoldebattor-varvas-av-liberalerna

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-15 07:43 #79 av: Jimmy.L

Det råder fortsatt djup splittring i Liberalerna när partiet samlas för landsmöte på fredagen. Och Nyamko Sabuni har enligt vad Expressen erfar inte lyckats driva igenom de förändringar av partistyrelsen hon önskat, även om en av hennes främsta interna kritiker nu petas. Som en följd är partistyrelsen fortfarande delad i synen på januariavtalet och partiets vägval i svensk politik – och Sabuni saknar en tydlig majoritet för den linje hon nu väntas slå in på.

https://www.expressen.se/nyheter/sabunis-motstand-interna-sprickan-i-l/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-15 08:22 #80 av: Göstage

Igår sade Nyamko Sabuni att hon utesluter inte att ta makten med hjälp av Sverigedemokraterna. Det är kanske en bit dit - ändå är det fullt möjligt att uttrycka sig så och respekteras  här i den uppochnervända världen...

Opinionsmätning idag:

Liberalerna: 3,9 procent (+/-0)
Sverigedemokraterna: 24,0 procent (+1,1)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-15 08:27 #81 av: Jimmy.L

Är bara att hon ringer SD, då kommer ju väljarna tillbaka.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-15 08:58 #82 av: VSK

Vill man sänka ingångslönen för undersköterskor trots brist på vårdpersonal med 5000 kr per månad så bör man inte som parti klara av riksdagsspärren. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.