Annons:
Etikettsamhället
Läst 435 ggr
[Göstage]
9/10/20, 8:58 AM

Arbetsmarknaden

"Antalet svenskar som arbetar har på ett halvår gått ned från cirka 4 360 000 till 4 120 000 personer enligt siffror från SCB. Det är en minskning med 240 000 personer, vilket Arbetsmarknadsnytt var först med att rapportera. Det betyder att mindre än 40 procent av befolkningen är i arbete – och då räknas inte 870 000 personer med samordningsnummer, enligt Skatteverket."

https://nyheteridag.se/mindre-an-40-procent-av-sveriges-invanare-i-arbete/

Skulle man sedan dra ifrån sådana som smugits in i statistiken genom diverse terapijobb under rubriken "sysselsatta" blev det väl än värre…

  • Redigerat 9/10/20, 5:02 PM av Niklas
Annons:
Herveaux
9/10/20, 9:00 AM
#1

#0: … 😨

Förklarar varför taggiga Arbetsförmedlingen var raska med att förnya mitt avtal hos min arbetsgivare ett år till…


// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster

[Göstage]
10/8/20, 8:26 AM
#2

"Att få utrikesfödda i arbete beskrivs av Arbetsförmedlingen som en viktig pusselbit. Gävleborg fortsätter samtidigt att vara det län med högst andel arbetslösa bland utrikesfödda. Men på sikt tror Arbetsförmedlingen att många nyanlända kan ge vinningen för regionen.

– Vid nästa högkonjunktur då har vi arbetskraft, säger Gabriella Persson Turdell, Arbetsförmedlingen Gävleborg."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/flyktingkrisen-ska-radda-gavleborgs-arbetsmarknad

Varför lade man inte ner skiten när man hade chansen?

[Hayabusa]
10/8/20, 8:39 AM
#3

"– Vid nästa högkonjunktur då har vi arbetskraft, säger Gabriella Persson Turdell, Arbetsförmedlingen Gävleborg.""

Jaså? Baserat på de senaste 20 åren så finns det fog för att påstå att det är lite väl optimistiskt. Att nämnda individer ska få jobb, alltså.

[Göstage]
2/24/21, 9:59 AM
#4

Män fasas ut från kvinnodominerade yrken, visar färsk undersökning.

Män har svårt att ta sig in i kvinnodominerade yrken som sjuksköterska och förskollärare. Många mäns ansökningar sorteras bort redan i ansökningsprocessen, visar en studie ledd av forskare vid bland annat Linköpings universitet.
[Göstage]
2/24/21, 10:01 AM
#5

Tusentals nya jobb i norr, så nu vänder flyttlassen norrut, eller?

Från att tidigare haft en högre arbetslöshet än i resten av landet slåss nu företagen om arbetskraften i de nordligaste länen. Bland annat kommer ...
[Göstage]
2/27/21, 8:27 AM
#6

#5 Bara att packa och dra norrut för sådana i behov av jobb- eller blir parollen återigen "vi flytt´int"?

"De flesta har uppfattningen att Norrbotten och Västerbotten är utflyttningsområden när det i själva verket finns behov av stor inflyttning´, säger Peter Larsson som är är regeringens samordnare för de stora företagssatsningarna."

I veckan kom nyheten att det ska byggas ett helt nytt stålverk i Boden. Det innebär att efterfrågan på personal ökar ytterligare i en del av landet ...
  • Redigerat 2/27/21, 8:28 AM av [Göstage]
Annons:
[Göstage]
3/11/21, 10:13 AM
#7

Långtidsarbetslösheten slår rekord: 180.000 personer har varit arbetslösa i mer än ett år och ytterligare 100.000 riskerar att hamna i samma situation.

SVT:s nyhetstjänst med nyheter från hela Sverige och världen inom kultur, sport, opinion och väder.
[Göstage]
3/14/21, 9:35 AM
#8

#7 Trots de rekordhöga långtidsarbetslöshetssiffrorna verkar det tyst kring socialdemokraternas jobbmisslyckande, skriver Anna Dahlberg på Expressen debatt. Och det är klart, mycket beror väl på pandemin, men inte allt.

Antalet långtidsarbetslösa är rekordstort – ändå är jobbfrågan stendöd i debatten. Det är minst sagt märkligt.
  • Redigerat 3/14/21, 9:35 AM av [Göstage]
[Göstage]
6/4/21, 6:36 AM
#9

"De numera bevingade orden om ”Europas lägsta arbetslöshet” från Stefan Löfven i valrörelsen 2014 kommer eka även i valrörelsen 2022", skriver SD-riksdagsmännen Oscar Sjöstedt och Magnus Persson i en debattartikel på Arbetet.

"Vi har Europas mest segregerade arbetsmarknad med enorma klyftor mellan inrikes- och utrikesfödda. Det är en verklighet våra styrande politiker varit högst bidragande till.

Tittar vi närmare på siffrorna om arbetslöshet framträder ett mönster. Massarbetslösheten vi ser idag är inte en massarbetslöshet för alla.
Arbetslösheten bland inrikes födda kretsar kring 5 procent, för utrikesfödda det fyrdubbla, närmare 20 procent. Närmare hälften av de som är inskrivna på arbetsförmedlingen är utrikesfödda.

Massarbetslösheten är ett integrationsproblem, snarare än ett arbetsmarknadsproblem. Sverige har idag 675 000 invandrare som inte är självförsörjande och uppbär någon form av bidragsförsörjning."---

"Morgondagens politik behöver vara annorlunda. Vi vet vad som inte fungerar, att då göra samma sak igen och förvänta sig ett annat resultat är, som någon sade, själva definitionen av dumhet.

In i valrörelsen 2022 är detta bra att ha i åtanke.

Vi kommer hålla Socialdemokraterna ansvariga för jobben och vi tror att väljarna gör detsamma."

Sverige har höga arbetslöshetssiffror och det är naivt att tro att krisen kan hanteras med statligt finansierade jobb, skriver Oscar Sjöstedt och Magnus Persson, SD.
[Jimmy.L]
6/13/21, 6:34 AM
#10

Restaurangerna har svårt att rekrytera erfaren personal till sommaren. Många av de som tvingats byta yrke under de hårda restriktioner stannar i det nya yrket istället för att gå tillbaka till restaurangbranschen.

– Cirka 50 000 jobb som har försvunnit under pandemin, säger Niclas Gustafsson, sektionschef Arbetsförmedlingen i Halmstad.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/arbetsformedlingen-cirka-50-000-restaurangjobb-har-rykt-under-pandemin

Restaurangerna har svårt att rekrytera erfaren personal till sommaren. Många av de som tvingats byta yrke under de hårda restriktioner stannar i det nya yrket istället för att gå tillbaka till restaurangbranschen. – Cirka 50 000 jobb som har försvunnit under pandemin, säger Niclas Gustafsson, sektionschef Arbetsförmedlingen i Halmstad.
[Göstage]
8/31/21, 9:16 AM
#11

Regeringen Löfvens misslyckande vad gäller sysselsättningen går inte att komma förbi när man skall sammanfatta Stefan Löfvens statsministerperiod. Karin Pihl tar upp ämnet på GP:s ledarsida.

Sverige slår nu rekord i antalet långtidsarbetslösa. Det måste bli en valfråga. Innan år 2021 är slut riskerar 200 000 personer att bli långtidsarbetslösa. Sverige
[Göstage]
8/31/21, 9:29 AM
#12

Hälften av alla långtidsarbetslösa är födda utanför Europa.

Långtidsarbetslösheten är till stor del koncentrerad kring dem som är födda utanför Europa. När Expressen rapporterar denna statistik kallar regeringen rapporten för rasism. Expressen granskade långtidsarbetslösheten i Sverige, och kom fram till att hälften av de långtidsarbetslösa är födda utanför Europa. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmarks pressekreterare svarade Expressen att siffrorna var ”rasistisk SD-propaganda”. S-regeringens reaktion på […]
[Göstage]
8/31/21, 9:40 AM
#13

Rebecca Weidmo Uvell påminner om den svenska officiella bilden av spetskompetens hos invandrare som skulle berika den svenska arbetsmarknaden.

Det är ingen ny information tyvärr men äntligen har rasistkortet blivit så Dinaktuellt att till och med traditionell media vågar sticka ut hakan. Vi har tyvärr ingen modig journalistkår i det här landet, med några få undantag och då menar jag politiskt modiga. Niklas Orrenius är en av de få,
Annons:
[Jimmy.L]
8/31/21, 9:51 AM
#14

#13: Vården behöver dom skrek kompisgänget på iFokus ut jo tjena.

[Göstage]
9/1/21, 8:27 AM
#15

Mats Skogkär på Bulletin citerar en nu läslåst Expressenartikel om ett exempel på varför inga flyktinginvandrare egentligen behöver bemöda sig om att skaffa samhällsproduktiva jobb. Det räcker så bra med lite "sysselsättning", som det så populärt heter, kryddat med bidrag.

"Invandringen skulle rädda välfärden, den skulle rädda pensionerna. Istället blev flyktinginvandringen en ekonomisk belastning för de offentliga finanserna.

Ett citat ur ett reportage i Expressen (29/8) ger en del av förklaringen:
“För det skattesubventionerade arbetet får hon en nettolön på 15 000 kronor i månaden. Sen tillkommer 17 000 kronor i månaden i bidrag. Alltså lika mycket som hon fick innan hon började arbeta.”---

"Den som får ut 32 000 kronor i månaden enligt citatet ovan heter Shukri Mohamed Hassan. Hon är en frånskild sexbarnsmamma från Somalia som kom till Åmål för åtta år sedan.

Hon röjer skog vid ett skidcenter en bit utanför staden fyra timmar om dagen, fyra timmar studerar hon SFI, svenska för invandrare.

Skogsröjningen är hennes första jobb i Sverige.

Shukri Mohamed Hassan är en av totalt 189 000 långtidsarbetslösa i Sverige, personer som gått utan arbete i ett år eller mer. Antalet långtidsarbetslösa har aldrig varit större. Kostnaden för skattebetalarna uppgår till drygt 30 miljarder kronor per år. Av de långtidsarbetslösa är 97 500 födda utanför Europa, enligt statistik som Expressen fått ut från Arbetsförmedlingen.

Att röja sly är ett exempel på det som brukar kallas enkla jobb. Enkla jobb har på senare år blivit det nya halmstrå invandringsförespråkarna griper efter i sina fåfänga försök att få flyktinginvandringen att framstå som en ekonomiskt fördelaktig affär."---

Antalet långtidsarbetslösa är större än någonsin. Hälften av dem är invandrare födda utanför Europa. För stora grupper av invandrare med låg utbildningsnivå och bristande kunskaper i svenska, är även enkla jobb ouppnåeliga på dagens arbetsmarknad.
[Göstage]
10/2/21, 11:05 PM
#16

Ivar Arpi om sysselsättning och kompetensregn.

"Den invandring som har kommit till Sverige på senare år har till stor del bestått av lågkvalificerade människor. Faktum är att runt hälften av de utrikes födda har lägre färdighetsnivå än de tio procenten med sämst resultat bland inrikes födda. Detta förklarar sysselsättningsgapet mellan grupperna bättre än olika sorters rasism och främlingsfientlighet. Kanske är det inte förvånande att Sverige har Europas näst högsta sysselsättningsgap mellan inrikes- och utrikes födda (17,7 procent). Kunskapsgapet matchar sysselsättningsgapet, tycks det."---

Länsstyrelsen i Stockholms län lånar ut sig till en extrem ideologi som ignorerar fakta. Tankegodset sprider sig runtom i landet. Det är hög tid att mobilisera motståndet.
  • Redigerat 10/2/21, 11:06 PM av [Göstage]
[Göstage]
10/12/21, 7:41 AM
#17

Boris Johnson riskerar att på sikt gå i den svenska fällan när han på grund av brexiteffekter vill höja lönen för okvalificerade arbeten, enligt Patrik Kronqvist på Expressens ledarsida. Grundorsakerna skiljer sig dock mellan länderna.

"Sverige (har) i stället börjat försöka skapa fler enkla jobb på politisk väg – exempelvis genom att skattesubventionera sådant som hemstädning och flyttjänster.

Det går att förstå tanken. Den höga arbetslösheten i Sverige beror till stor del på att många invandrare inte är tillräckligt produktiva för att kunna anställas till höga, kollektivavtalade löner.

Problemet är bara många av rut-jobben inte går till flyktinginvandrare utan till EU-medborgare. Skattesubventioner leder alltså till ännu mer invandring av lågkvalificerad arbetskraft. Därtill har Sverige västvärldens mest generösa regler för jobbinvandring från länder utanför EU. Trots det tycks många svenska politiker agera som om svensk arbetsmarknad vore ett slutet system.

Boris Johnson må överdriva EU:s påverkan på den brittiska arbetsmarknaden. Men svenska politiker borde tvärtom fundera mer på hur den fria rörligheten och invandringen påverkar jobben."

Boris Johnson överdriver invandringens påverkan på den brittiska arbetsmarknaden. I svensk debatt är problemet det omvända.
  • Redigerat 10/12/21, 7:45 AM av [Göstage]
[Göstage]
10/21/21, 8:58 AM
#18

Kurspaketlösningen mot arbetslösheten är långt ifrån den quickfix politiker vill låtsas, menar Rebecca Weidmo Uvell.

1,3 miljoner personer är inte självförsörjande. En mycket hög andel är utlandsfödda. Enligt rapporten från Entreprenörskapsforum som slog ner som en bomb för drygt ett år sedan är problemen värre än man kunnat tro.  Det tar 12-13 år innan ens hälften är självförsörjande på den låga lönen 12 800 kronor.
[Göstage]
11/4/21, 7:46 AM
#19

Nu återinför regeringen funktionen Extratjänst. Enligt deras hemsida innebär det: "En extratjänst är ett jobb hos en arbetsgivare inom välfärden, offentlig, kulturell eller ideell sektor som subventioneras med 100 procent av arbetsgivarens kostnad. Introduktionsjobb subventioneras med 80 procent av arbetsgivarens kostnad och är möjligt inom såväl privat som offentlig verksamhet."---

Rebecca Weidmo Uvell ser det som ett inför valet pånyttfött kamoflageskapande.

"Jajamensan.

Nu återinför siffer-trixar-regeringen fiaskot Extratjänster för att återigen inför valet 2022 gömma mängder med utlandsfödda i arbetslöshetsstatistiken och låtsas som om det fått jobb.

Genom att tvinga kommuner och myndigheter att ta emot utlandsfödda mot att staten inte bara betalar 100 % av lönen, man strösslar dessutom “erbjudandet” med att dessutom betala “handledarstöd”. Med andra ord, man mutar kommuner och offentlig verksamhet med extra pengar bara de tar emot arbetslösa ett år, över valet."---
"Och precis som förut kommer sossarna ösa pengar in i det här slukhålet, allt för att kunna ljuga för väljarna sommaren 2022.

Varför regeringen ska komma undan med det här ytterligare en gång för att media skedmatas med lögner från Rosenbad förstår jag inte men det verkar som om jag och några Arbetsmarknadsnördar som skriver är de enda som intresserar oss för det här, förutom vissa oppositionspolitiker. I media är det som vanligt tyst.

Men hur ska väljarna kunna fatta ett informerat beslut på valdagen om journalister mycket hellre skriver om sina favoritfrågor än orkar läsa pressmeddelanden från Arbetsmarknadsdepartementet? Diskutera i grupp."

("Pysselsättning", som Carolin Dahlman så träffande kallar det.)

Jajamensan.  Nu återinför siffer-trixar-regeringen fiaskot Extratjänster för att återigen inför valet 2022 gömma mängder med utlandsfödda i arbetslöshetsstatistiken och låtsas som om det fått jobb.  Genom att tvinga kommuner och myndigheter att ta emot utlandsfödda mot att staten inte bara betalar 100 % av lönen,
  • Redigerat 11/4/21, 8:06 AM av [Göstage]
[Göstage]
11/5/21, 9:53 AM
#20

Magdalena Andersson sneglar mot partikamraterna på andra sidan Sundet angående arbetsplikten- det låter hoppingivande. Bara inte baktanken är att det skall bokföras som extratjänst...

"Enligt uppgift till Expressen vill Magdalena Andersson och Socialdemokraterna även införa så kallad arbetsplikt som går ut på att personer med långvarigt försörjningsstöd ska utföra samhällsnyttiga uppgifter, som till exempel strandstädning. Kommunerna ska samtidigt åläggas att erbjuda sådana arbetsuppgifter.

Den danska socialdemokratiska statsministern Mette Fredriksen har nyligen föreslagit arbetsplikt på upp till 37 timmar i veckan för bidragstagare, ett förslag som även Magdalena Andersson nu vill studera."

Socialdemokraterna sneglar nu på Danmarks förslag om arbetsplikt och vill skärpa villkoren för att få försörjningsstöd. I Magdalena Anderssons stora linjetal nu på förmiddagen kommer hon att presentera nya förslag på området, erfar Expressen. Utspelet är det första i den nyvalda S-ledarens program för bättre integration.
Annons:
[Göstage]
11/14/21, 8:42 AM
#21

"Både gamla och nya stora industrier "skriker efter folk"– ändå började inga elever på industritekniska programmet på gymnasiet i Lycksele i höst", konstaterar SR.

Både gamla och nya stora industrier "skriker efter folk"– ändå började inga elever på industritekniska programmet på gymnasiet i Lycksele i höst."Folk ...
[Hayabusa]
11/14/21, 9:14 AM
#22

#21 Dessvärre en trend som är ganska utbredd i Sverige.

[Göstage]
11/18/21, 9:51 AM
#23

"I oktober var 418 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 7,6 procent. Eftersom SCB har ändrat beräkningsmetod för arbetslöshetsstatistiken görs ingen jämförelse med motsvarande månad 2020", konstaterar TT.

I oktober var 418 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 7,6 procent. Eftersom SCB har ändrat beräkningsmetod för arbetslöshetsstatistiken görs ingen jämförelse med motsvarande månad 2020.
Cojimar
6/14/22, 1:39 PM
#24

Arbetslösheten minskar, sägs det i en inkörsport till det stora sysselsättningsrapporten från AF i morgon.

"Av begynnande, befarade sämre ekonomiska tider syns alltså inte särskilt mycket, inte på arbetsmarknaden i alla fall. På onsdag släpper Arbetsförmedlingen sin stora sysselsättningsprognos för i år och nästa år, som bygger på intervjuer med tusentals arbetsgivare."


Drar mina strån till stacken som medis på Militärhistoria, Kust & Hav och Fågelskådning i Fokus.

Arbetslösheten fortsätter att sjunka.
  • Redigerat 6/14/22, 1:40 PM av Cojimar
kamera0710
4/15/23, 7:30 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

Liberala snillen spekulerar om arbetsmarknaden. Att vara lokförare kanske inte är märkvärdigare än att vara cykelbud!!?? Jag kanske kan gå med en kirurg några veckor, sedan är jag fullärd och kan börja operera!?

kamera0710
4/21/23, 6:38 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

Nu är det MUF-snillen som spekulerar. Ungefär lika djupsinnigt som den MUF-ordförande som skrev Det sovande folket.

H
4/21/23, 6:59 AM
#27
Redan om fem år kan de första tågen utan lokförare börja rulla på europeiska spår. Tyskland öppnar en provsträcka i höst där teknik för förarlösa tåg ska testas.
Annons:
kamera0710
4/21/23, 7:03 AM
#28

#27 På sikt kan det säkert bli så. Men som det står i artikeln:

"En lokförare som DN varit i kontakt med under veckan menar att förslaget inte är särskilt realistiskt.

– Det kan mycket väl vara så att tågen förr eller senare kommer att gå utan förare. Men om man tittar på Danmarks förarlösa tåg är det som en motsvarighet till tunnelbanan.

Han beskriver systemet som en ”egen liten infrastruktur” som både skulle bli svårt och dyrt att implementera här.

– Det är lätt att säga att man ska plocka bort förare men vi kör ju omkring på väldigt gamla system. För att ha förarlösa tåg måste vi bygga en helt ny infrastruktur. Politiker sparar pengar genom att dra in på tågvärdar, samtidigt kan de satsa miljoner på sådana här fruktlösa utredningar. För mig är det helt obegripligt."

https://www.dn.se/sverige/mufs-losning-pa-tagkaoset-forarlosa-tag/

Lokförarnas vilda strejk har inneburit enorma störningar i Stockholms pendeltågstrafik. Nu vill MUF kontra med att utreda möjligheten att avskaffa förarna.
H
4/21/23, 7:08 AM
#29

#28 Man kan tycka vad man vill om förarlösa tåg, men det är nog något som vi får uppleva dvs det är en realitet. Det finns givetvis även nackdelar med förändringar, men de är relativt konstanta.

Att DN reagerar på MUF är lika konstant 😉

PS Jag ställer mig inte på någons sida i just den debatten.

H
4/21/23, 7:10 AM
#30
Trafikförvaltningen i Stockholm har tagit ett inriktningsbeslut om att införa förarlösa tunnelbanetåg på den röda linjen. Men Seko tunnelbanan varnar för säkerhetsrisker med helautomatiserade tåg.
Fornöga
4/21/23, 8:10 AM
#31

Ja, Att DN hittar skäl att hacka på MUF är nog ingen högoddsare, men en annan effekt av lokförarkonflikten är sprickan inom vänstern om strejkrätten.

https://www.expressen.se/debatt/vansterpartiets-stod-till--strejken-skadar-facken/

https://www.expressen.se/debatt/s-svek-ar-orsaken-till-lokforarnas-vilda-strejk-/


Re:tired.

Vi kan sympatisera med lokförarnas krav utan att stå bakom den vilda strejken. Man måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. Några som uppenbarligen misslyckas med det är Vänsterpartiet som återigen struntar i kollektivavtalens betydelse och därmed löntagarnas intressen, skriver Maria Arkeby på Tankesmedjan tiden.
Carmarino
4/22/23, 2:02 PM
#32

Docenten i arbetsmarknadsekonomi vid Lunds universitet Martin Nordin säger:

I min forskning har jag visat att bidragen för personer som saknar sysselsättning har minskat med cirka 15 procent sedan början av 2000-talet utan tydliga effekter på sysselsättningen, alltså att fler har börjat jobba. Det finns inte mycket som talar för att ytterligare sänkningar lyckas bättre.

Men kan inte höga bidrag vara ett problem? Jo, till viss del. Forskning, till exempel Peter Fredrikssons och Martin Söderströms artikel Vilken effekt har arbetslöshetsersättningen på regional arbetslöshet från 2020, visar att en lägre a-kassa kan leda till att en del personer hittar ett arbete snabbare. Men den typen av politik, utbudspolitik, som syftar till att öka utbudet av arbetskraft påverkar främst personer som har tämligen lätt att få jobb.

För dem som har svårare att hitta ett arbete och särskilt för dem som får ekonomiskt bistånd finns det inget stöd för att sänkta bidrag gör att de börjar arbeta.

Sänks storleken på ekonomiskt bistånd, som Svenskt Näringsliv och Almega förordar, leder det främst till ökad fattigdom i landets utanförskapsområden, utan att sysselsättningen ökar. Det innebär att de som redan har det svårt ekonomiskt drabbas än hårdare och därmed utsätts barnen i de familjerna för ytterligare påfrestningar.

https://www.hd.se/2023-04-22/sankta-bidrag-leder-framst-till-fattigdom-utan-att-sysselsattningen-okar
(Än så länge inte betalartikel.)


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

I min forskning har jag visat att bidragen för personer som saknar sysselsättning har minskat med cirka 15 procent…
  • Redigerat 4/22/23, 2:02 PM av Carmarino
Fornöga
5/11/23, 6:57 AM
#33

Lågkonjunktur förvisso- ändå har inte arbetslösheten varit så låg i Sverige sedan 2009, meddelar TT.

"I slutet av april var 327 000 personer, eller 6,3 procent av arbetskraften i åldrarna 16-65 år, inskrivna som arbetslösa på landets arbetsförmedlingar.
Det är det lägsta antalet arbetslösa på 14 år, enligt Arbetsförmedlingen."---

Hur reagerar oppositionsledaren på den nyheten- med sedvanlig bitterhet, eller med glädje, som skattebetalare och medmänniska? Och vad säger LO-lakejerna på Aftonbladets ledarredaktion?


Re:tired.

Många upplever ekonomisk kris. Men på jobbmarknaden märks just inget. Arbetslösheten har inte varit lägre sedan mars 2009, enligt Arbetsförmedlingen. – Det är onekligen överraskande starkt, säger analytiker Marcus Löwing.
  • Redigerat 5/11/23, 7:00 AM av Fornöga
H
5/11/23, 7:24 AM
#34

#33 Reaktionen lär vara att deras (vänsterns) insatser och tidigare agerande är det som nu ger utslag.

Annons:
Fornöga
5/11/23, 7:26 AM
#35

#34 Högst sannolikt blir det reaktionen: åtta års uppoffrande insatser bär frukt…🙄


Re:tired.

H
5/11/23, 7:31 AM
#36

#35 Precis.

Fornöga
7/25/23, 8:37 AM
#37

Aftonbladets Jonna Sima (med Anders Lindbergs gillande) och Alexandra Pascalidou försöker lansera Rinkeby som "Sveriges arbetares huvudstad", men det verkar ha fallit på hälleberget.


Re:tired.

Trots att Stockholmsförorten Rinkeby tillhör de orter med högst arbetslöshet i landet har Aftonbladets Jonna Sima nu låtit Alexandra Pascalidou föra fram fantasin att Rinkeby är "Sveriges arbetares huvudstad". Kritiken har inte låtit vänta på sig. På sociala medier redogör nu mängder med användare för det absurda i Pascalidous påstående, då arbetslösheten i just Rinkeby…
H
7/25/23, 9:16 AM
#38

#37 Snacka om att snedträff.

Fornöga
1/6/24, 3:30 PM
#39

"Dagens Nyheter rättar inte de stora felen,"skriver Patrik Kronqvist på Expressens ledarsida. "Medier har förmedlat en helt felaktig bild av arbetskraftsinvandringen. Men trots att det nu avslöjats fortsätter myterna att spridas."---


Re:tired.

Medierna har spridit en helt felaktig bild av effekterna av de stramare reglerna för arbetskraftsinvandring. Men trots att det avslöjats lever myterna kvar.
  • Redigerat 1/6/24, 3:30 PM av Fornöga
Upp till toppen
Annons: