Annons:
Etikettbrottslighet
Läst 87 ggr
Draken
3/22/23, 10:05 AM

Åtgärder mot vardagsbrottsligheten #2

Gamla tråden är lång och seg, så fortsätt diskussionerna här.

Alliansens rättspolitiska talespersoner enats om ett gemensamt handlingsprogram mot vardagsbrott. "Slopa mängdrabatten, utvisa fler dömda och skärp straffen" är några av punkterna.

HÄR finns gamla tråden

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
Annons:
Draken
3/22/23, 10:08 AM
#1

Sista inlägget i gamla tråden.

Hayabusa skriver:

"Han förlorade sin son i en skjutning för ett och ett halvt år sedan.

Pappans sorg över mordet, och ilska över att ingen dömts, har fått honom att ringa rikspolischefen.

– Vad har mitt barn för rättigheter, om den som sköt honom fortfarande springer runt på gatan? säger Jama Omar."

"Otryggheten människor känner leder till att de tvingas bryta upp och söka sig till tryggare platser, enligt Jama Omar.

– Till och med 20-åringar, tjejer och killar, vill flytta från landet nu. De vill inte skaffa barn här i Sverige. Det är resultatet av statens ansvarslöshet."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/69599Q/hans-son-skots-i-sverige-har-hundar-mer-varde-an-vara-barn

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Han förlorade sin son i en skjutning för ett och ett halvt år sedan. Pappans sorg över mordet, och ilska över att ingen
  • Redigerat 3/22/23, 10:09 AM av Draken
H
4/2/23, 1:52 PM
#2
Listen to this episode from Sista Måltiden on Spotify. Rektor Hamid gästar gänget.OBS. Det här är inte det hela avsnittet. Vill du få tillgång till hela avsnittet? Stöd oss på Patreon. Är du Patreon och vill få tillgång till alla avsnitt i sin helhet? Vill du bli Patreon för att få tillgång till allt? Tryck här. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Fornöga
5/8/23, 9:08 AM
#3

Lika inför lagen? Gästkolumnisten Jan Emanuel i GP befarar att enskilda polisers frustration över att inte få/våga/kunna ingripa mot gängmedlemmars provaktioner utmynnar i sämre bemötande av mer lätthanterligt klientel.


Re:tired.

Poliser som inte är tuffa nog, av rädsla för vad vissa kolleger och chefer ska tycka, riskerar att behandla vanliga svenskar som begår mindre förseelser hårdare
  • Redigerat 5/8/23, 9:09 AM av Fornöga
Fornöga
6/3/23, 6:51 PM
#4

Idag på Internationella cykeldagen påminner Stöldskyddsföreningen om om att det stjäls 60.000 cyklar årligen i vårt land. Antalet stulna elcyklar ökar dessutom varje år. TT skriver:

"För att undvika att många väljer bort cykeln av rädsla att förlora den behövs det fler ställen där cyklarna kan låsas fast, enligt SSF. Detta eftersom det inte räcker att enbart använda tillverkningslåset, heller inte att låsa fast hjulet i en ställning då hjulet lätt kan skruvas bort, enligt organisationen."---


Re:tired.

När solen värmer tar många ut cykeln för att njuta. Men det behövs fler säkra cykelparkeringar för att uppmuntra fler att cykla, enligt Stöldskyddsföreningen
Fornöga
8/9/23, 11:07 AM
#5

För några år sedan "hörde det till" med artiklar om inbrott i husbilar där innehavarna låg och sov. Numera skrivs det inte så mycket om det, om det drunknat i nyhetsfloden om allvarligare brott eller om upplysningskampanjer gjort att det inte är lika vanligt förekommande är en öppen fråga. men visst sker dessa inbrott fortfarande.


Re:tired.

Polisen: så bör du tänka om du ska bo på en rastplats
H
8/9/23, 12:44 PM
#6

#5 Det är normaliseringen. Här i mina trakter har vi haft en hel del stölder i hamnar dvs det stjäls motorer, GPS utrustning m.m.
För att inte tala om stölder i hantverkares fordon. Vad händer? Inget.

Annons:
Fornöga
10/31/23, 6:11 PM
#7

Stöldskyddsföreningen (SSF) påminner om att höstloven innebär goda tider för inbrottstjuvar och anger några enkla åtgärder som kan innebära att man slipper ovälkommen påhälsning medan man är bortrest.


Re:tired.

Under den mörka delen av året slår tjuven till - och är särskilt aktiv när vi är bortresta. Stöldskyddsföreningen (SSF) höjer därför ett varningens finger.
  • Redigerat 10/31/23, 6:12 PM av Fornöga
Fornöga
11/28/23, 8:32 AM
#8

#4 Varje år stöldanmäls 70.000 cyklar, men det verkligen antalet cykelstölder kan vara en halv miljon, enligt Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, konstaterar SVT Nyheter.


Re:tired.

Ställ cykeln på en plats där många passerar och lås fast den ordentligt. Det är de två bästa tipsen för att slippa få sin cykel stulen, enligt polisen Robert Loeffel.
  • Redigerat 11/28/23, 8:33 AM av Fornöga
Fornöga
12/17/23, 8:32 AM
#9

Stölderna av paket lämnade av buden i trapphusen ökar i takt med leveranser av Black Weekleveranser och julklappsinköp på nätet. Polisen ser en form av systematik i tillgrepp av oskyddade paket.

Källa.


Re:tired.

Under slutet av året, med Black week-rea i november och julhandel, är det många paket i omlopp. Med så många paket på väg, finns också risk att tjuvar tar tillfället i akt. Ett hyreshus i Malmö har drabbats av flera paketstölder.
Carmarino
12/17/23, 10:26 AM
#10

#9: Det är därför jag alltid väljer leverans med personligt mottagande. Då levereras det till dörren och man får kvittera att man fått paketet.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Fornöga
12/18/23, 2:16 PM
#11

Tjugo-tjugofem utländska medborgare som vägrade att betala biljetter och försvårade för kontroll genom att flytta runt mellan vagnarna under tågresa idag på förmiddagen orsakade att polis fick tillkallas och konfrontera resenärerna på stationen i Halmstad.

Källa.


Re:tired.

Senaste nytt • Snabba nyheter från Aftonbladet
  • Redigerat 12/18/23, 2:17 PM av Fornöga
Upp till toppen
Annons: