Politikerna

"Anständigt samhälle"? Jo, man tackar!

2018-09-23 10:30 #0 av: Göstage

"Nu pågår regeringsförhandlingar i Stockholm. Men spelar det någon roll för oss göteborgare hur det går? Ja, det gör det. Det är mycket som står på spel: Att stå på rätt sida av historien. Det anständiga samhället måste försvaras. Politik påverkar människors liv på riktigt."--- 

Anna Johansson (S) på GT debatt.

Något som äcklar mig är att sossarna med alla sina affärer tycks ha tagit patent på uttrycket "anständigt samhälle". Inte minst Anna Johansson borde veta bättre, som sparkad efter Transportstyrelseaffären och ändå ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg och överst på sossarnas göteborgslista till riksdagen. 

Bilden godkänd för spridning av upphovskvinnan.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-23 10:32 #1 av: Jimmy.L

S gör väl aldrig fel så heter det hela tiden. Funderar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2018-10-01 23:47 #2 av: Göstage

 "En socialdemokrati fattig på politiska idéer har i Sverigedemokraterna funnit en perpetuum mobile för sina kampanjer mot borgerligheten. Sveavägen 68 är helt enkelt beroende av Jimmie Åkesson för sin politiska överlevnad. Talet om anständighet skulle inte ha samma effekt om den mörka fonden Sverigedemokraterna inte kunde målas upp.

 Är du god, är du vänster och inte borgerlig, stavas den underliggande tankefigur som djupt har skadat och förvridit det svenska politiska samtalet. Det är hög tid att verkligheten dras rätt igen."

 Annika Borg. chef för Moderaternas kansli, på sin fredagsblogg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-18 10:16 #3 av: Göstage

 Ann Heberlein är trött på politikerfloskler.

"Politiker på samtliga nivåer, men framförallt politiker på riksplan och partiledarna gömmer sig bakom begrepp de aldrig definierar och ärligt talat inte verkar begripa.
Vad menar exempelvis Annie Lööf med ”medmänsklighet”? Hur planerar hon att föra en politik som är medmänsklig? Vad innebär den där ”anständigheten” som Centern och de andra vänsterpartierna berömmer sig om? Och vad är det för ”värderingar” som står i vägen för ett samarbete med SD? Och den ständigt åberopade principen om alla människors lika värde – en ytterst viktig princip som jag helhjärtat ställer mig bakom – hur ska den användas i svensk inrikespolitik? Jag misstänker allt oftare att politikers prat om värderingar – eller, hu, ”värdegrunden” – mest är floskler, luftpastejer och dimridåer. Vet de vad de talar om?"---

https://ledarsidorna.se/2018/10/kejsaren-ar-naken/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-18 11:04 #4 av: Hayabusa

#3 Ja, vem f-n är inte trött på allt BS som kommer från politiker? Jag tar en allt större del på mindre allvar. 

Anmäl
2018-11-08 15:47 #5 av: Göstage

Magnus Hansson i Nyheter idag:

"Efter valet sade Stefan Löfven: ”Nu måste alla anständiga partier ta sitt ansvar för att föra Sverige framåt.” Jag utgår från att han inte räknar Vänsterpartiet som ett anständigt parti, eller till sitt regeringsunderlag."

https://nyheteridag.se/magnus-hansson-vansterpartiet-ar-inget-anstandigt-parti-deras-socialism-ar-ren-ondska/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-08 15:53 #6 av: Hayabusa

Anständigt, var det ja...

Anmäl
2018-11-08 16:23 #7 av: Jimmy.L

Lugn nu vänstern har ju gjort upp med sitt förflutna vet ni väl. Somnar

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2018-11-08 16:25 #8 av: Hayabusa

 Brustet hjärta Ninja

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.