Samhället idag

Public Service och "opartiskheten"

2018-10-28 16:09 #0 av: Göstage

Reaktioner kommer på att Skavlan bemött partiledarna Åkesson och Lööf på olika sätt. SVT:s projektansvarige för Skavlan medger vid kontakt  att "man har olika upplägg för en intervju med Åkesson och en med Lööf. Han säger också att SD:s politik är ”mycket mer brännbar”.---

Källa (delvis betalspärr).

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-01 07:51 #1 av: Göstage

Liberala debattören och f.d. ledarskribenten i GP Malin Lernfelt tycker på samma tidnings debattsida att Public Service borde lägga identitetspolitiken på hyllan.

"Men när det gäller det identitetspolitiska träsk som man uppfattar att SVT, SR och UR allt för ofta hamnar i blir det stopp och belägg. I stället för att stå upp för journalistik som en yrkesprofession och publicistisk kunskap som grundläggande för verksamheten har public service vid flera tillfällen lagt fokus på ursprung, hudfärg och namn vid rekrytering. 

Man förvandlar således journalisten till aktivist och gör hen en del av den berättelse som skildras snarare än den som lyfter perspektiven och utifrån dessa ger en oberoende och trovärdig bild av ett skeende. Sådant agerande från public service har redan, och kommer på sikt i ännu högre grad, att skapa en avgrundsdjup klyfta mellan den som tvingas betala och personerna som ges tillgång till dessa skattepengar."---

http://www.gp.se/debatt/ut-med-flams-och-trams-renodla-public-service-1.11374226

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.