Samhället idag

Media & "sanningen"

2018-10-13 10:02 #0 av: Hayabusa

Fake news, media mörkar, media förvanskar...ja, den debatten har vi fått vänja oss vid. Kanske kommer den att fortsätta i all oändlighet eller kommer vi att nå en punkt där en slags "sannings-konsensus" träder in? Vem vet...Hur som helst så är det nog få som inte sett/läst att Hanif Bali hamnat en del i "skottgluggen" för delar av svensk media. Ett ämne gällde "Pippi i Rinkeby" (se länk nedan). Hanif hängdes ut i exempelvis Sydsvenskan som kritiker till detta bokprojekt. Men...hur var det egentligen?  Och vad blev efterspelet? Var Hanif kanske tvärtom positiv till projektet? 

Lyssna på Henrik Jönsson i YouTube videon.

Länk till Expressen om "Pippi i Rinkeby":

https://www.expressen.se/noje/pippi-langstrump-flyttar-till-rinkeby-/

Anmäl
2018-10-13 10:36 #1 av: Göstage

Hanif Bali inbjuder visserligen själv till påhopp genom sitt sätt att vara och uttrycka sig,  men samtidigt verkar det lite som om blotta namnet "Hanif Bali" triggar igång något slags "associationshumor" i sämsta standupcomedystil i vänsterkretsar, där mest vulgär vinner, eller att man vinnlägger sig om att missuppfatta honom.

Många utländska medier ser Bali som en för svenska politiska intressen obekväm sanningssägare.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-14 09:51 #2 av: Hayabusa

Helt klart.

Anmäl
2018-11-02 08:40 #3 av: Göstage
Aftonbladet 181102

Aftonbladet drar sitt strå till stacken för ett värdigare politiskt samtal.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-02 08:54 #4 av: Hayabusa

#3 Jösses...

Anmäl
2018-11-16 14:50 #5 av: Göstage

Forskaren och skribenten Emma Frans:
"– Jag brukar ofta påminna mig själv om att man måste vara lika kritisk mot dem man gillar som mot dem man ogillar, trots att det är svårt, säger hon.

Men ansvaret ligger inte bara på organisationerna utan också på medierna som för uppgifterna vidare. Även där sviktar kanske källkritiken ibland, säger Emma Frans.
– Det finns väl en tendens från mediers sida att inte vara tillräckligt kritiska mot avsändare som man tolkar som ”de goda”?"

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/viktigt-med-kallkritik-aven-mot-de-goda

Vill nog påstå att det är mer än en "tendens", Emma.

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.