Samhället idag

Blundar samhället för övergrepp mot ensamkommande?

2018-10-29 11:53 #0 av: Göstage

När SR sände ett reportage i våras om ensamkommande som sålde sex till svenska kvinnor mot dusch, tak över huvudet och en bit mat passerade det obemärkt förbi."---

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/de-ar-villebrad-och-forovare-pa-samma-gang-24583

Hur kan det bli så? Ett reportage i Ordfront kanske kan ge en viss insikt.

"Cristian Penna är psykolog på International Centre for Health and Human Rights. Han har jobbat med flyktingar i flera europeiska länder, däribland Sverige. I sitt arbete möter han ofta människor på flykt som utsatts för olika former av sexuella övergrepp.

– Det är människor som kommer hit med ett bagage av trauman bara för att utsättas igen, säger han. Det blir trauma, på trauma, på trauma.

Enligt Cristian Penna är det viktigt att se till kontexten, till maktrelationer och samhällsdebatten just när det gäller sexuella övergrepp mot unga asylsökande. När förövare ger sig på unga människor så som Hassan erbjuder de ofta något positivt, för människor i en så utsatt position kan det vara närhet, omtanke eller bara möjlighet till socialt umgänge.

Detta sker i en rasistisk struktur där dessa pojkar översexualiseras, objektifieras och målas ut som förövare. Jag tror att det gör många förblindade, att man inte ser vad det är: övergrepp mot barn, säger Cristian Penna."---

http://ordfrontmagasin.se/unga-asylsokande-vittnar-om-sexuella-overgrepp/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-29 12:13 #1 av: Göstage

Sexuella övergrepp mot minderåriga utan att samhället agerar - kanske läge att rekommendera utländska turister att välja andra resmål än Sverige? 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.