Sverigedemokraterna

SD bara tackar och tar emot

2018-11-08 18:07 #0 av: Göstage

Inte oväntat kan SD i nuvarande situation sitta och låta de stekta sparvarna flyga in i gapet:

"SD skulle om det vore val i dag få 21,1 procent, en ökning med 3,6 procentenheter sedan valet i september.
– Jag tror att ökningen i hög grad beror på att väljarna håller på att tröttna på den sandlådementalitet som de övriga partierna uppvisar, säger Jimmie Åkesson."--- 

"Det stökiga parlamentariska läget och den utdragna regeringsprocessen ser ut att ha gynnat Sverigedemokraterna som rusar i den nya mätningen. Om det vore val i dag skulle partiet få 21,1 procent, enligt undersökningen – en statistiskt säkerställd uppgång med 3,6 procentenheter sedan valet.
– Ambitionen att helt sätta SD i periferin ger i själva verket, liksom tidigare, partiet en central och till och med stärkt position, konstaterar Anders Lindholm och fortsätter:

– För de två tydligaste regeringsivrarna på allianssidan, M och KD, finns en tendens att flödet går i riktning mot SD. Det ger en antydan om riskerna inför ett eventuellt extra val.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson:

– Den här mätningen stärker min tro att vi skulle gynnas av ett extraval. Det är fortfarande långt kvar till en sån situation, men för varje dag som går, kommer det allt närmare."---

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/sd-rusar-i-ny-matning-ar-nast-storsta-parti-/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-08 19:14 #1 av: Jimmy.L

Jag ser fram  i mot ett extraval. Tummen upp

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Det pågår koordinerad spam på iFokus riktad mot Debatt

Anmäl
2018-11-17 08:48 #2 av: Göstage

Alice Teodorescu suckar i GP över hur intentionerna att blockera ett riksdagsparti låser övriga partier i ett positionerande till det partiet.

"Det är fullkomligt absurt! I över tio år har strategin gått ut på att frysa ut och isolera och i tio år har den strategin lett till att SD vuxit än mer. Slutsatsen - för den som verkligen vill stoppa SD från inflytande långsiktigt och inte bara posera med sitt motstånd för att vinna kortsiktiga, symbolpolitiska ryggdunkningar - blir således att utfrysning liksom ignorans av verklighetens problem enbart leder till att SD växer. Är det målet? 

För den konspiratoriskt lagde framstår det nästan som att man, medvetet eller ej, göder SD för att kunna mobilisera de egna i en uppdiktad kamp mellan gott och ont. Men det som nu sker är ingen lek. Det är allvar nu, för att använda centerspråk." 

 http://www.gp.se/ledare/teodorescu-varför-göder-ni-sd-1.10900725

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-17 09:08 #3 av: Hayabusa

"Alla fruktar ett extraval utom Jimmie Åkesson – men ingen har så starka skäl att bäva för folkets dom som Jan Björklund.

Han har allt att förlora.

Ett nyval kan bli spiken i kistan för Liberalerna som riksdagsparti – och för Björklund som partiledare."

https://www.hd.se/2018-11-16/ingen-har-sa-starka-skal-att-frukta-folkets-dom-som-jan

OBS! Betalartikel

Anmäl
2018-11-17 09:08 #4 av: Hayabusa

#3 Sorry...fel tråd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.