Sverigedemokraterna

SD bara tackar och tar emot

2018-11-08 18:07 #0 av: Göstage

Inte oväntat kan SD i nuvarande situation sitta och låta de stekta sparvarna flyga in i gapet:

"SD skulle om det vore val i dag få 21,1 procent, en ökning med 3,6 procentenheter sedan valet i september.
– Jag tror att ökningen i hög grad beror på att väljarna håller på att tröttna på den sandlådementalitet som de övriga partierna uppvisar, säger Jimmie Åkesson."--- 

"Det stökiga parlamentariska läget och den utdragna regeringsprocessen ser ut att ha gynnat Sverigedemokraterna som rusar i den nya mätningen. Om det vore val i dag skulle partiet få 21,1 procent, enligt undersökningen – en statistiskt säkerställd uppgång med 3,6 procentenheter sedan valet.
– Ambitionen att helt sätta SD i periferin ger i själva verket, liksom tidigare, partiet en central och till och med stärkt position, konstaterar Anders Lindholm och fortsätter:

– För de två tydligaste regeringsivrarna på allianssidan, M och KD, finns en tendens att flödet går i riktning mot SD. Det ger en antydan om riskerna inför ett eventuellt extra val.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson:

– Den här mätningen stärker min tro att vi skulle gynnas av ett extraval. Det är fortfarande långt kvar till en sån situation, men för varje dag som går, kommer det allt närmare."---

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/sd-rusar-i-ny-matning-ar-nast-storsta-parti-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-08 19:14 #1 av: Jimmy.L

Jag ser fram  i mot ett extraval. Tummen upp

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2018-11-17 08:48 #2 av: Göstage

Alice Teodorescu suckar i GP över hur intentionerna att blockera ett riksdagsparti låser övriga partier i ett positionerande till det partiet.

"Det är fullkomligt absurt! I över tio år har strategin gått ut på att frysa ut och isolera och i tio år har den strategin lett till att SD vuxit än mer. Slutsatsen - för den som verkligen vill stoppa SD från inflytande långsiktigt och inte bara posera med sitt motstånd för att vinna kortsiktiga, symbolpolitiska ryggdunkningar - blir således att utfrysning liksom ignorans av verklighetens problem enbart leder till att SD växer. Är det målet? 

För den konspiratoriskt lagde framstår det nästan som att man, medvetet eller ej, göder SD för att kunna mobilisera de egna i en uppdiktad kamp mellan gott och ont. Men det som nu sker är ingen lek. Det är allvar nu, för att använda centerspråk." 

 http://www.gp.se/ledare/teodorescu-varför-göder-ni-sd-1.10900725

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-17 09:08 #3 av: Hayabusa

"Alla fruktar ett extraval utom Jimmie Åkesson – men ingen har så starka skäl att bäva för folkets dom som Jan Björklund.

Han har allt att förlora.

Ett nyval kan bli spiken i kistan för Liberalerna som riksdagsparti – och för Björklund som partiledare."

https://www.hd.se/2018-11-16/ingen-har-sa-starka-skal-att-frukta-folkets-dom-som-jan

OBS! Betalartikel

Anmäl
2018-11-17 09:08 #4 av: Hayabusa

#3 Sorry...fel tråd.

Anmäl
2018-11-30 08:48 #5 av: Göstage

Edit, se #6.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-30 08:55 #6 av: Göstage

Widar Andersson i Corren är inte förtjust av korrekthetens räddharar.

"Rädsla är inte särskilt förtroendeskapande. Särskilt inte när det inte finns så särskilt mycket i politiken att vara rädd för. Tänk efter; vad är det värsta som kan hända i trygghetsnarkomanernas förlovade riksdag? Att SD röstar på samma regering som andra partier? Att partierna efter många försök inte lyckas få ihop en regering och därför behöver be folket - de som bestämmer - om att rösta en gång till? Att behöva stå upp och med stadig blick säga att förut tyckte jag så där men eftersom det inte går att få till så har jag ändrat mig och nu tycker jag så här istället? Att få skäll och pisk på twitter av de små aktivist/extremistfalanger som finns i och i närheten av varje parti? Värre är det inte."---

"Det jag vill säga är bara att rädsla för samtidens människor och problem, rädsla för SD och rädsla för extraval inte är några bra motiv för regeringsbildning. Rädsla skymmer sikten.
Regeringar byggs nog sällan av glädje; så är det. Regeringar som bygger på förnuft och känsla är emellertid rimligt att förvänta sig. Rädsloregering? Nej tack."

https://www.corren.se/opinion/radda-for-sd-och-for-extraval-om5576875.aspx

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-30 10:52 #7 av: starhawk

Välkomnar ett nyval, eftersom Miljöpartiklarna visat sig opålitliga så blir dom förhoppningsvis av med stödrösterna från Vänstern och åker ut. Sen riskerar ju Björklunds Liberaler samma öde och med tanke på deras agerande är det rätt åt dom!

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2018-11-30 11:12 #8 av: Göstage

Ja, jag tycker att de bestämmande politikerna förnedrar oss väljare genom  sitt taskspel, mer eller mindre inför öppen ridå. Hoppas verkligen de kommer att få ligga som de bäddat!

Eller som Patrik Engellau uttrycker saken: "Det är ovärdigt en demokrati att medborgarna ska behöva spekulera i sina ledares bevekelsegrunder när det gäller nationens framtid."

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-30 11:21 #9 av: Jimmy.L

Ja ett nyval vore det bästa så vi blir av med MP, risken är att dom ändå kommer överens tillslut.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2018-11-30 11:27 #10 av: Göstage

#6 Patrik Engellau är också förbryllad inför den bindgalna skräcken för SD hos två vilset kringirrande partiledare.Fryser

"Under alltihop ligger Lööfs och Björklunds fasa för sverigedemokraterna. Denna är den grundfråga på vilket det dagsaktuella spelet vilar. Vari består denna fasa? Jag har ägnat avsevärd tid åt att be folk som upplever fasan att förklara sin oro för mig. Vad oroar de sig för? Jag säger inte att oron skulle vara obefogad, jag vill bara veta vari den består. Är de rädda för att naziströrelsen ska få statsbidrag om sverigedemokraterna kommer till? Kommer ljudet av klackjärnsstövlar att höras på stadsgatorna? Skulle en sverigedemokratisk regering bilda allians med judehatande muslimer?

Jag får inget svar. Det känns ungefär som om jag med hjälp av en tidsmaskin blivit transporterad till 1500-talet och började intervjua folk om varför de oroar sig för djävulen. Jag tror inte att jag hade fått några begripliga svar utan snarare en smäll på käften eller ännu värre.

Men något är det uppenbarligen hos sverigedemokraterna som skrämmer Lööf, Björklund och likasinnade. Deras avståndstagande kan inte vara annat än äkta. Jag tror att de ser på Ungern och Polen och anar att den humanitära stormaktens PK-istiska brigader i statstelevisionen och på jämställdhetsmyndigheten skulle få det mindre beviljat om sverigedemokraterna kom till. Det är åtminstone en orosanledning som kan gå att begripa."

DGS: "Några steg ut i dyngpölen"

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-01 08:00 #11 av: Göstage

#6 #10 Alice Teodorescu på GP:s ledarsida skriver att vissa partiledare nog inte ens för sig själva tror på de skräckbilder av SD och deras inflytande som man målar upp, utan att det bara är en av deras finter i jakten på Makten.  AT börjar nu luta åt att nyval är det bästa av de alternativ som återstår.

"Slutsatsen är enkel: Snacket om att SD skulle vara det största hotet mot den svenska demokratin är just bara snack - annars hade vi haft en regering i dag. Men makten har visat sig vara viktigare, kanske för att makten har den påverkan på människor, kanske för att ingen av de berörda politikerna riktigt tror på de skräckscenarier som de själva målat upp.

Det är problemet med den fars i alltför många akter som vi bevittnat under hösten: glappet mellan ord och handling. Bristen på logik. De enda logiska partiföreträdarna är, ironiskt nog, Jonas Sjöstedt (V) och Jimmie Åkesson (SD). De säger vad de menar och menar vad de säger. Det är befriande på något vis."---

http://www.gp.se/ledare/nyval-trots-allt-1.11350685

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-02 07:27 #12 av: Göstage

Med nuvarande kris i regeringsbildandet och SD-föraktet i övriga partier (utom kanske KD) känns det som om SD kan se fram emot ett bra EU-val den 26 maj.

https://debatt.ifokus.se/discussions/5be559e2ce12c44cf1000a68-eu-valet-2019

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-02 11:31 #13 av: Aasi1

Till nästa val tror jag att mycket åv SD föraktet har minskat. Se bara skillnaden från 2014 och 2018.

Om nu Stefan löven klarar omröstningen och blir statsminister så kommer nog många S väljare bli missnöjda om han går med på listan och C väljare blir besvikna om Lööf viker sig.

Detta kan nog leda till att KD, M och SD får tillräcklig majoritet 2022 för att regera. Som stadsminister 2022 hade jag gärna sett Hanif Bali.

Anmäl
2018-12-11 11:32 #14 av: Göstage

Den hittills högsta noteringen för en regeringskonstellation har nu uppmätts i Aftonbladet/Inizios undersökning om väljarnas önskeregering. 

"En ny undersökning från Aftonbladet/Inizio visar att 23 procent av väljarna vill ha en regering med M, KD och SD.

Sedan i mars har Aftonbladet/Inizio flera gånger ställt frågan om vilket regeringsalternativ väljarna föredrar. Stödet för något regeringsalternativ har då aldrig varit så starkt som 23 procent.
– Ett sådant tydligt alternativ har vi aldrig haft i mätningen tidigare, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kvxyg7/fler-vill-ha-regering-med-m-kd-och-sd

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-14 09:24 #15 av: Göstage

Mattias Karlssons vidräkning med regeringen Löfven inför omröstningen idag var tung! Tummen uppSkall försöka hitta den på YouTube eller i skrift.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-14 09:55 #16 av: Emo

#15 Det vore en välgärning. Vi fick bara se början sen blev det så här:

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-12-14 10:03 #17 av: Göstage

#16 Mystiskt! (Såg SVT Nyheters sändning på nätet, och den fungerade utan problem hos mig.)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-14 10:14 #18 av: Emo

Jo, lite senare fick vi se en hel del men just det (viktigaste?) missade vi.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-12-14 10:34 #19 av: Göstage

Känner mig plötsligt lite som konspirationsteoretiker när jag funderar över om det var en tillfällighet. Tyvärr känns det snudd på naturligt att ana ugglor i mossen i vissa sammanhang numera...Funderar


Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-14 10:51 #20 av: Göstage

#16 Här är det du missade - börjar 15:37 in på sändningen.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-14 11:05 #21 av: Emo

Tack, ska bli spännande att höra. Det var bra som väntat. 

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-12-14 11:17 #22 av: Göstage

#16 Tydligen Aftonbladet "av alla"  som fick avbrott i sändningen just när Karlsson börjat tala. Var det Lindberg och Sima som drog ur kontakten? (Nu blev jag visst konspiratorisk igen...)Cool

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-12-14 11:36 #23 av: VSK

#22

Tror de fick mental härdsmälta varav det började pyra och brandlarmet gick och sprinklersystemet dränkte ned kameran så att det blev svart i rutan Får idé

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.