Invandring

Sverige bör inte ta emot några flyktingar alls

2018-11-19 08:21 #0 av: Jimmy.L

Sverige bör inte ta emot några flyktingar alls. Det säger den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali i SVT:s intervjuprogram Min sanning. – Just nu behöver mottagandet ligga på noll. Vi har tagit emot för många och vi har ett jättestort problem med bostäder och utanförskap. I intervjun ställer sig Hanif Bali också tveksam till sin egen framtid i riksdagen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hanif-bali-m-talar-ut-i-svt-s-intervjuprogram

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2018-11-23 16:39 #1 av: Carmarino

Hillary Clinton tycker inte att Europa ska ta emot fler flyktingar.

Europas ledare måste skicka ut ett tydligare budskap: Att de inte kommer att kunna fortsätta ge skydd och stöd till flyktingar.

Det säger den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton i en intervju med The Guardian – och varnar för att konsekvensen annars kan bli att högerpopulismen växer sig starkare i Europa.

– Jag tror att man kan säga att Europa har gjort sin del, säger Clinton till The Guardian.

Demokraternas tidigare presidentkandidat Hillary Clinton varnar nu Europas ledare och säger att de måste ta ett ordentligt grepp om migrationsfrågan. 

– Det var det som ”tände flamman”, säger hon i en intervju med The Guardian. 

Med ”tände flamman” syftar Clinton på händelser som brexit, att Donald Trump vann valet och vågen av högerpopulism i Europa.

– Jag beundrar det väldigt generösa och medlidsamma närmandet som gjorts, speciellt av ledare som Angela Merkel, men jag tror att man kan säga att Europa har gjort sin del, och måste skicka ett mycket tydligt budskap: ”Vi kommer inte att kunna fortsätta ge skydd och stöd”. För om vi inte tar itu med migrationsfrågan kommer det att fortsätta smutsa ner det politiska samtalet, säger Hillary Clinton till The Guardian.

https://www.expressen.se/nyheter/clintons-varning-till-europa-ni-kan-inte-fortsatta-ge-skydd/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-24 19:10 #2 av: Göstage

"Sveriges befolkning väntas öka med ytterligare en miljon fram till år 2028. Samtidigt saknas en plan för var alla resurssvaga människor ska bo. Det är häpnadsväckande ansvarslöst", skriver Anna Dahlberg på Expressens ledarsida. Dahlberg har inte varit synlig så mycket i debatten på sistone, men nu är hon tillbaka med den strigens hon uppvisade när de flesta andra politiska krönikörer och journalister trampade patrull med sjuklövern. Dahlberg:

"Antalet asylsökande har visserligen sjunkit dramatiskt sedan omläggningen i november 2015. I stället har antalet personer som kommer till Sverige på olika typer av tillstånd, främst anknytning, ökat. 

Alla försök att spå in i framtiden är naturligtvis behäftade med stor osäkerhet. Såväl storleken på migrationen som dess sammansättning kan komma att förändras över tid.

SCB räknar dock med att befolkningen kommer att växa med ytterligare en miljon fram till år 2028. Den stora merparten av ökningen kommer att bestå av personer med utländsk härkomst, det vill säga utrikes födda och deras barn. Som jämförelse utgjorde denna grupp 91,2 procent av den förra miljonen i befolkningsökning mellan år 2002 och 2016. 

Analysföretaget Intelligence Watch AB har gjort en prognos över vad denna befolkningsökning betyder för efterfrågan på bostäder. Det visar sig att behovet av nya bostäder för personer med svensk härkomst är anmärkningsvärt litet - i snitt 4700 bostäder om året det närmaste decenniet. I stället är det personer med utländsk bakgrund som kommer att stå för 87 procent av behovet."---

"I decennier har man låtit hundratusentals nyanlända självbosätta sig i svenska städer i enlighet med EBO-lagen. Trångboddheten och svarthandeln har rentav varit en förutsättning för den omfattande migration som Sverige har haft. I ett reglerat system hade kommunerna för länge sedan satt stopp.
När sedan problemen med segregation, parallellsamhällen och trångboddhet har blivit akuta låtsas många vara förvånade."---

"I väntan på trovärdiga svar behöver Sverige bedriva en restriktiv migrationspolitik. Den tillfälliga lagen måste förlängas i juli nästa år. Skenäktenskap och skenanställningar måste beivras och arbetskraftsinvandringen stramas åt för lågkvalificerade jobb. Återvändandet behöver skyndas på med högre återetableringsstöd och ökad press på hemländerna."---

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/en-miljon-invanare-till-ar-2028-var-ar-bostaderna/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-11-24 20:53 #3 av: VSK

#2

Tror det går betydligt fortare än så (2028). Kan komma upp till 300 000 innan år 2021 är till ända om inte mer. Sen har vi alla födslar som sker i landet.  Men visst, en kalkyl är en kalkyl men en mer realistisk siffra är ~1.5 miljoner. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-12-16 16:47 #4 av: eskils

Den 5 december talade Widar Andersson (s), chefredaktör för Folkbladet, i Aktuellt om bl a migrationen. Han sade att de tre stora partierna S, M och SD är i stort sett överens om att invandringen till Sverige bör minska.

En intressant tanke - de tre stora partierna har ju faktiskt 65,6% av rösterna tillsammans. Ingen anledning att låta V, MP och C få sin vilja igenom! Tummen upp

(Hade tänkt lägga in citat här, men inslaget är tyvärr inte åtkomligt längre.)

Här är utdrag ur en artikel av Widar i samma ämne:

"Det finns hundratusentals goda argument för en långsiktigt stram migrationspolitik i Sverige. Så många av de människor från inte minst Mellanöstern och Afrika som kommit till Sverige under de senaste 15 åren har ännu inga jobb, inga bra bostäder, inga bra skolor för sina barn och ett väldigt begränsat innanförskap i det ”andra Sverige.” Dagens nivåer på runt 60 000 beviljade uppehållstillstånd på asyl/familjeanknytningsgrunder är alldeles för höga givet de mycket svåra villkor som möter nyanlända som saknar språk, färdigheter och utbildningar som är gångbara här i landet.

Problemen riskerar att staplas på hög och göra ont värre.

Under kommande år behövs fullt fokus på integrationen av och för de som redan finns här i landet. Varje människa behöver få riktiga chanser att ta chansen att etablera sig, försörja sig, ta hand om sin familj och att bli en del av Sverige. Fortsätter det ständigt att komma nya människor så rycks mattan bort under fötterna på de som kämpat och stretat för att komma någonstans på bostadsmarknaden, på arbetsmarknaden och/eller på utbildningsmarknaden. (…)

Sverige behöver samla ihop till en översyn av hela migrations- integrations- och biståndspolitiken."

https://www.folkbladet.se/opinion/sverige-behover-samlas-ihop-om5598233.aspx


Anmäl
2019-01-04 13:34 #5 av: Göstage

Mottagandeåret 2018 i siffror.

Vanligaste ursprungsland för beviljade uppehållstillstånd 2018

"132 696 uppehållstillstånd gavs ut av Migrationsverket förra året. Historisk sett hamnar därmed 2018 på det tredje högsta mottagande någonsin. De tidigare rekordåren var 2016 respektive 2017 när det delades ut 151 031 respektive 135 529 uppehållstillstånd.

 Trots att media och regering alltså talar om att Sverige ligger på EU:s ”miniminivå”, vilket bland annat agendasättande DN skriver, är de tre senaste åren de med högst mottagande någonsin.

Av de med uppehållstillstånd utgör 34 procent anhöriginvandring (44 844 personer), asylinvandrare 19 procent (25 114 personer) och arbetsmarknad 31 procent (41 065).

Av de 41 065 personer som fick uppehållstillstånd genom ”arbetsmarknad” är det hela 37 procent som kommer som anhöriga. 52 procent utgörs av ”arbetstagare”.---

https://samnytt.se/har-ar-invandringen-till-sverige-2018-tredje-hogsta-nagonsin/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 15:28 #6 av: Göstage

"Socialdemokraterna tvingades backa om familjeåterförening i den nya uppgörelsen med MP, C och L.
Samtidigt som kraven skärps för medborgarskap innebär de mer generösa reglerna en ökning av migrationen kommande år.
– Vi har inte råd med det här, säger Paula Bieler (SD).
– Det är en humanitär fråga, säger Johanna Jönsson (C)."---

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-tvingades-backa-oppnar-for-fler-asylsokande/

Bevare oss väl för fyra år med Johanna Jönsson och Maria Ferm (MP) som högsta höns i migrationsfrågan!Arg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 15:55 #7 av: Jimmy.L

#6 C måste älska gängkrigen.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2019-01-15 07:43 #8 av: Göstage

#6 Vad innebär fyra- eller kanske fempartiöverenskommelsen (vi får se på vilket sätt V kan komma att ingå) för migrationspolitiken?  Två riksdagsledamöter från SD ser moln hopa sig.

"Om uppgörelsen mellan S, MP, C och L blir verklighet offras S-löftet om en ordnad migrationspolitik. Resultatet blir givetvis kraftigt ökade volymer. Det är olyckligt ur flera perspektiv", skriver SD:s Paula Bieler och Jonas Andersson på Expressen debatt.

"Socialdemokraternas löften om stram och ordnad migrationspolitik offras alltså för att tillfredsställa partiets maktbegär.
Enligt överenskommelsen ska fler få ta hit sin familj, dessutom utan att behöva uppfylla försörjningskrav. Detta gäller också retroaktivt: i princip alla som kom hösten 2015 kommer få låta svenska skattebetalare bekosta mottagandet av deras familjer. Detta är olyckligt ur flera perspektiv. 

Sverige har ännu inte hämtat sig, varken efter hösten 2015 eller tidigare årtionden av oansvarig invandringspolitik. Mellan 2009 och 2018 beviljades över 400 000 uppehållstillstånd till asylsökande och deras anhöriga. Migrationsverkets prognoser talar om ytterligare 300 000 beslut i sådana ärenden under perioden 2019-2021. Trots tal om europeiska miniminivåer är Sveriges mottagande mångdubbelt våra grannländers. Att luckra upp regelverk kommer givetvis att kraftigt öka volymerna. Detta till ett Sverige med bostadsbrist, utanförskap och djupa sprickor i välfärden."---

 "I fallet återförening är det betydligt mer rimligt att detta sker i hemlandet eller där merparten av familjen befinner sig, snarare än att anhöriginvandring används som ett sätt flytta hela familjer till Sverige. Särskilt om det ska ske utan försörjningskrav.
Det sista Sverige behöver är en migrationspolitik dikterad av C och MP. I stället krävs en tydlig och förutsägbar migrationslagstiftning som motverkar familjesplittring från start och som varken splittrar eller överbelastar det svenska samhället." 

https://www.expressen.se/debatt/cs-anhoriginvandring-ar-det-sista-vi-behover/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-15 07:54 #9 av: Jimmy.L

Hur fan tänker dom, bostadsbrist utanförskap är framtiden för många av dessa.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2019-01-15 08:35 #10 av: Hayabusa

#9 De hoppas på det bästa, att "det löser sig nog". Eftersom Sverige inte har en integrationspolitik värd namnet så "fyller man på" i bägaren som heter segregation, bidragsberoende och separerad från samhället. Så som Sverige gjort under längre tid...i kölvattnet följer kriminalitet & droger. 

Anmäl
2019-01-15 08:39 #11 av: Jimmy.L

#10 Exakt som alltid, dom har huvudet under armen. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2019-01-15 15:16 #12 av: Göstage

En titt bakåt gör inte sikten direkt klarare framöver...

"Centern och Miljöpartiet har fått makten i migrationsfrågan och öppnat för generösare anhöriginvandring och tre månaders respit från försörjningskrav. Man ska också driva på för en ”humanitär skyddsgrund”. I praktiken betyder det att Stefan Löfven får regera med den migrationspolitik han själv förklarat orimlig

Vi vet från föregående mandatperiod att invandringen inte enbart handlar om asylskäl eller inte asylskäl, utan att även med avslag är det i praktiken mycket svårt att få personer att lämna landet. 

Att ett stort antal människor lever utan tillstånd att vara i landet får konsekvenser, den svarta arbetsmarknaden växer, kommuner och landsting ska ändå ta kostnader för skolgång, sjukvård och till och med försörjningsstöd. Unga män i sig innebär dessutom större risk för kriminalitet. 

Kostnaderna ska fördelas mellan kommuner och stat. Även om överenskommelsen listar en rad integrationsinsatser som är vettiga, betyder en ökad migration ökade svårigheter för dem som redan är i landet. Centerpartiet och Miljöpartiet erkänner inte att deras migrationspolitik motverkar den integration de säger sig vilja uppnå. Det är lätt verklighetsfrämmande när både skolsegregation och grov brottslighet är ett påtagligt och växande problem – som inte minst slår mot invandrare."---

http://www.kristianstadsbladet.se/article/notan-for-lofven-ii/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-15 15:24 #13 av: Hayabusa

Sverige blir en Socialförvaltning för hela världen. Ohållbart. 

Anmäl
2019-01-15 16:57 #14 av: Carmarino

#13 Bara för resten av världen, inte de svenska medborgarna.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-01-17 09:18 #15 av: Göstage

En briljant sammanfattning av Paulina Neuding om hur den växande kritiken mot den svenska invandringspolitiken resulterar i ytterligare liberaliseringar av den från makthavarna.  

"När SD kom in i riksdagen 2010, svarade regeringen Reinfeldt med att ingå en migrationspolitisk uppgörelse med Miljöpartiet för en mer omfattande invandring. Detta trots att opinionsmätningar under ett antal år visat att endast en minoritet av svenskarna ställde sig bakom en mer liberal migration. 

Valet 2014, och SD:s växande väljarstöd, resulterade i Decemberöverenskommelsen.
Sedan kom asylkrisen, och Sverige tog emot fler asylsökande än något annat land i Europa per capita.

Nu har SD 17,7 procent av väljarstödet, vilket har splittrat det politiska landskapet och slungat ut oss i en akut politisk kris. Och det är meningslöst att fortsätta argumentera i termer av att dryga 82 procent av väljarna inte röstade på SD, när valresultatet ska tolkas. Att nästan var femte väljare lägger sin röst på ett parti som stora delar av det mediala och politiska etablissemanget har kraftsamlat emot, är ingen liten sak i ett konsensusinriktat samhälle som vårt. 

Men det handlar naturligtvis inte bara om Sverigedemokraternas väljarstöd: Också Moderaterna, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna sände tydliga signaler om en förändrad migrationspolitik inför valet.
Så vilket är resultatet av detta till synes tydliga besked från väljarna?
En överenskommelse mellan Centern, Liberalerna och de rödgröna som bland annat innehåller en punkt om liberal anhöriginvandring. 
Vilket leder tillbaka frågan: Vad ska väljarna behöva göra för att förhindra en mer liberal migrationspolitik?
Leave it to the leaders, sa Wallström." 

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/hur-manga-ignorerade-valjare-tal-sverige-25703 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-17 09:23 #16 av: Jimmy.L

Jag hoppas Centern hamnar under 4%-spärren nästa val för så oansvarigt att låta fler komma till Sverige är en gåta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2019-01-17 09:30 #17 av: Hayabusa

#14 Nä, just det...vi får dock glädjas över att "ta notan".

Anmäl
2019-01-17 14:11 #18 av: Göstage

Ann  Heberlein har inga förhoppningar om en ljusnande framtid - åtminstone inte de fyra närmaste åren. WYSIWYG...

"Det vi behöver nu är ett migrationsstopp. Det vi får är ökad invandring. Konsekvenser för vårt land är oöverskådliga – inte minst eftersom den nygamla regeringen under Löfven saknar förslag på hur landets problem ska åtgärdas. Inga förslag finns för att hejda den enorma ökningen av våldtäkter. Inga förslag finns för att komma tillrätta med gängkriminalitet. Inga förslag på antiterroråtgärder. Inga förslag på hur hedersetikens framväxt ska stävjas. Ny brottslighet, som home invasions, överfallsgruppvåldtäkter och våldtäkter på pojkar och män känns denna nygamla regering inte vid."---

https://annheberlein.com/2019/01/16/ett-bedrovligt-besked/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-17 15:11 #19 av: VSK

WYVINWYG kan man ju oxå säga. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.