Samhället idag

Korrekthetens kultur

2018-11-01 23:13 #0 av: Göstage

"En vänsterpartistisk politiker i Helsingborg protesterar mot att ett kommunägt företag bokat Horace Engdahl till ett kulturevenemang.
Jens Liljestrand skriver om vikten av att stå upp mot McCarthyism och klåfingriga försök att kväva obekväma författare."---

https://www.expressen.se/kultur/jens-liljestrand/avbokar-ni-horace-far-ni-avboka-mig-ocksa/

Gäller det bokmässan också?

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-09 14:17 #1 av: Göstage

Jonas Naddebo, kulturborgarråd (C) i Stockholm i replik till det socialdemokratiska borgarrådet Emilia Bjuggren:

"Vi är ärliga i vår ambition att Stadsteatern i framtiden ska kunna stå mer på egna ben. Men det finns ingen hejd på S tramsiga kritik om kulturskymning, skriver Stockholms nya kulturborgarråd Jonas Naddebo (C)."---

"Vi är ärliga i vår ambition att Stadsteatern i framtiden ska kunna stå mer på egna ben. Bland annat genom att på sikt minska behovet av koncernbidrag genom ökade egenintäkter och breddad finansiering, där koncernbidraget går till att skapa så mycket konstnärlig och publik verksamhet som möjligt. Att vänsteroppositionen i Stockholm tycker det är kontroversiellt visar tydligt skillnaden i vår kulturpolitik."--- 

"Vår vision är att utveckla biblioteken med generösa öppettider, där medarbetares delaktighet uppmuntras och det ska gå snabbt från idé till handling. Biblioteken ska vara trygga, rofyllda och inbjudande miljöer för alla oavsett var i staden man är.

En sak vill jag dock ge Emilia Bjuggren rätt i, det kommer ske förändringar. Det är slut på vänsterns prestigeprojekt för våra skattepengar. Vi vill minska antalet politiska pekpinnar inom kulturen. Vi kommer i stället driva på för kvalitativa attraktiva kultursatsningar – framför allt för barn och unga. Det är inte en kulturskymning ni skådar. Det är en gryning för Stockholms skattebetalare, hårt arbetande kulturarbetare och de som vill ta del av stadens breda kulturutbud."

https://www.expressen.se/debatt/vi-stoppar-sloseriet-pa-kulturens-vansterprojekt/

"Stå på egna ben?" Nu kommer kulturministern att bli upprörd igen...

(Statens verksamhetsbidrag till Stadsteatern i år är 52,8 mnkr. Hur stort Stockholm kommuns anslag är vet jag inte.) 

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-11-26 14:02 #2 av: Göstage

Inte ofta man upplever riktiga brandtal nuförtiden, men Katarina Janouch är förbannad på alla välbeställda finkulturella som koketterar med sin radikalism, och det hörs! (Trots att det är skrivet...)

http://katerinamagasin.se/de-rikaste-kandisarna-har-rad-att-vara-politiskt-korrekta/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.